Alla inlägg under oktober 2009

Av Carina - 8 oktober 2009 08:15

Din mamma vaknade ensam idag. Har sovit lite dåligt i natt och vakande först halv sju men somnade om en timme till. Din mamma var seg och det var svårt att komma upp. Till slut gick jag upp och gick ner och hämtade frukosten, mackorna var bredda men fixade fil och lite annat. Mådde inte bra och det tog mycket på krafterna att hämta frukosten, längtar efter din pappa. Jag kan verka så pigg på morgonen men det är jag bara så länge jag ligger i sängen.


Hela dagen nästan satt det i att jag fick hämta frukosten. Trappan ner och upp igen tar mycket på krafterna som man inte har. Låg hela förmiddagen och gick sen ner till lunch, var ju tvungen att ha mat. Barnmorskan ringde och meddelade att jag skulle bli sjukskriven en månad till. Förhoppningsvis kommer jag att börja jobba innan dess. Kommer att börja med 25 % och sen öka.


Din mamma badade och så provade jag mamma kläderna och det gick ju bra. Magen är tillräckligt stor så de trillar inte ner. Åt middag och så vilade jag igen, ville ju gärna åka på kafferep idag fast jag inte är så pigg.


Din pappa har inte tid med din mamma idag. Han är på gruppchefsmöte och de arbetar tydligen hela tiden. Fick ett sms om att han inte kunde ringa förrän efter halv åtta. Då är din mamma redan på kalas så han får hålla sig vaken tills att din mamma ringer. Somnar han hör han inte då din mamma ringer. Han fick hårda order om att hålla sig vaken, annars ska din mamma byta lås i dörren…


Din pappa hade bytt till vinterdäck på A4 så skulle det bli snö och halt fick jag köra med den men det var det ju inte nu längre så jag tog min egen bil. Kunde sätta igång diesel värmaren innan jag åkte. Din mamma ska till en tjej som bor i huset som vår granne bodde i innan så din mamma är lite nyfiken på hur det ser ut där. Jag var först och fick lite husesyn på nedan våningen. Hon såg att din mamma skulle ha barn och hon är barnmorska så hon är med i matchen.


Din mamma har ju tagit på sig mamma byxor för första gången idag och har även den fina tröja jag fick av familjen Svensson då du låg i magen Gabriel. Det är ett stort hjärta på magen men nu skulle det ju varit två… Vi blev 5 tjejer till slut och det var trevligt som vanligt. Mona var där med lilla Sara som satt hos din mamma en stund, hon är 2,5 månad gammal nu. Vi ska försöka ha dessa träffar en gång i månaden. Förra gången eller några av gångerna har vi haft pocket byte så din mamma hade med en bok men fick ta hem den igen.


Det kom lite sms från din pappa, han var inte på hotellet förrän efter 21 och det passade ju din mamma bra. Så då vi åkte hem så ringde jag till din pappa. Så jag fick prata med honom, annars blir din mamma lite knäpp. Vi pratar så mycket med varandra i vanliga fall så det blir så konstigt om vi inte skulle prata. Din mamma somnade gott sen, och imorgon kommer din pappa äntligen hem.

Av Carina - 8 oktober 2009 08:00

Vid himlens grind
där blåser en vind
från närmaste stjärna
så sval mot din kind.

Vid himlens port
står tofflor på rad
när barfota änglar
går molnpromenad.

I himlens sal
är väggarna blå.
Där leker Vår Herre
tittut med de små.


När jag dör är jag alls inte borta

Fast min kropp blivit aska

Ty med allting som susar och sjunger ska jag komma tillbaka igen.......

Genom fåglarnas kvitter i träden

Genom fjärilars fladdrande slag

Genom flingornas dans på din ruta

Ska jag ge dig en hälsning var dag......

Och när björklöven spricker om våren

Och du känner en varmare vind

Ska du ana min själs odödlighet

När jag dunlätt kysser din kind.......

Och då vet du jag är inte borta

Nej mer nära än du kan förstå....

Genom allting som susar och sjunger

Ska min hälsning med kärlek dig nå.


Jag kommer aldrig mer få se honom
Aldrig mer röra vid honom
Aldrig mer känna hans lukt
Aldrig se honom ta sina första steg
Aldrig hålla om honom

Livet är så orättvist
Det gör så fruktansvärt ont

Älskar dig mitt lilla barn
och det kommer jag ALLTID att göra


Gråt inte

Gråt ej mera, min mamma och pappa

Livet hos er

Blir kanske aldrig detsamma

Men låt mitt minne bli kärlekens ljus

Låt det alltid lysa i ert hus

Tiden är kort, det har jag visat

Lev i värme och ljus

Låt inget bli nedisat

Det är min gåva till er

Låt aldrig mer mörker och smärta få övertag

Gläds istället åt var dag


Det vilar en ängel på mitt bröst

Hans lilla hand, så mjuk och fin

Ligger där och väntar Stilla och i väntan

Varsamt Mycket varsamt

Tar jag hans hand

Och reser mig

Vandrar långsamt vidare

Försiktigt genom livet

Med den lilla änglahanden

Tryggt inuti min


Min mamma är så stark det säger alla...

Men i ensamhet om natten Jag sett Hennes tårar falla

Under sömnlösa nätter kommer Jag tassande på tå

Hon vet att Jag är där för att hjälpa Henne förstå

Lika ändlösa som strandens vågor och Hennes smärta

Jag vakar över Min starka mamma som alltid bär Mig i sitt hjärta

Hon bär ett leende ett leende som Hon tror döljer

Men genom himlens dörr ser Jag tårarna som följer

Min mamma försöker hantera döden, för att hålla Mig kvar

Och alla som känner Henne vet att det är den enda möjlighet Hon har

När Jag vakar över Min starka mamma Genom himlens öppna dörr

försöker Jag förklara att änglar skyddar Mig nu som Hon gjort förr

Men Jag vet att det inte hjälper eller lättar bördorna Hon bär

Har Du möjlighet gör ett besök och visa att Du håller Henne kär

Vad Hon än säger Hur Hon än mår

Min starka mamma har ett Hjärta fullt av sår

Av Carina - 8 oktober 2009 08:00

Det händer ju så otroligt mycket i de första veckorna då bebisarna är i magen. De är ju klara i vecka 10, då ska de bara utveckla alla organ som är på plats och växa på sig. Vissa vet ju inte ens om att de är med barn då och man får göra abort i vecka 12 och senare och det är något speciellt.

Din mamma har inget emot abort om man bara inte använder det som preventivmedel och jag skulle också ta bort ett barn om man visste att de inte skulle överleva födseln. Vi har ju valt att inte göra de tester man kan göra i vecka 12 men då vi göra nästa ultraljud får man ju se om det är något galet.


I vecka 12 är barnet stort som mammas lillfinger, i medeltal 5,8 cm från hjässa till stjärt - utsträckt ungefär 9 cm långt och väger runt 40 gram. Nu finns grunden lagd till alla kroppens organ och en period av kraftig tillväxt tar sin början. Ögonlocken börjar växa samman med varandra. Halsen blir längre och rakare och hakan ligger inte längre an mot bröstet. Barnet kan vrida på huvudet. Han eller hon öppnar och stänger munnen, suger in fostervatten och sväljer


I vecka 13 är livmodern är drygt knytnävsstor och kroppslängden på barnet omkring 10 cm (huvud/stjärt). Första trimestern är slut och alla vävnader och organ är anlagda. Nu i andra trimestern är det tillväxtspurt och mognad av barnets organ och funktioner som gäller. Andra trimestern varar till och med 28:e graviditetsveckan. Tillväxttakten är mycket hög men avtar efterhand från vecka 22.

Armarna är långa i förhållande till benen. Fingernaglarna börjar växa. Fostret kan röra på fingrarna, och handen kan slutas vid beröring. Fostret lyfter handen mot ansiktet. Gäspar och sträcker på hela kroppen, kan snurra runt och kan reagera på mammas lägesförändringar


I vecka 14 förefaller ofta magen bli större och du och din omgivning kanske misstänker att du är längre gången. Det beror på att väggar och slemhinnor i magsäck och tarmar svullnar, födan passerar långsammare genom matsmältningskanalen och det samlas mer gas i tarmarna. Man kan märka av tendens till förstoppning tidigare än så här men många tycker nu att det kan bli verkligt besvärande. Anledningen är att hormonerna gör att maten passerar långsammare genom magsäck och tarmar.


Barnets kroppslängd är 11,5 (huvud/stjärt). Tillväxten går nu i en rasande fart. Mellersta delen av tarmen, som delvis legat utanför buken som ett bråck som buktar ut i navelsträngsroten, återvänder till bukhålan. Galla utsöndras till tarmen. Sköldkörteln producerar hormoner som är viktiga för tillväxten. De yttre könsorganen syns och är helt utvecklade till flicka eller pojke nu i vecka 14. Det ska dock inte din mamma och pappa ta reda på, det ska bli en överraskning!

Av Carina - 7 oktober 2009 13:00

Idag sov vi riktigt länge ända tills över sju. Din pappa ska till Stockholm idag så han har lite sovmorgon för taxin hämtar inte honom förrän 8.45 idag. Då din mamma gick upp på toa såg jag att snön hade lagt sig. Det är inte mycket snö men ändå… härligt! Din mamma borde ta kort men kameran var nere och jag glömde säga åt din pappa att fixa det.


Det kommer att bli jobbigt nu när din pappa försvinner i några dagar. Visserligen är jag piggare och kan göra mycket själv men jag vet inte hur frukosten kommer att fungera. Det är ju då jag är som sämst. Din pappa åkte iväg och vi var ju ändå glada över att han inte behövde åka redan fem som han brukar.


Din mamma har fått en lista på vad jag ska göra då han är borta och han har fått ett uppdrag att skicka ett vykort till din mamma. Det blev ensamt direkt då din pappa åkte men det är ju bara att vänja sig. Gick ner till lunchen och värmde rester. Idag var jag ute och gick och hämtade posten, synd bara att det inte var någon post där… Då jag kom hem ringde jag till din mormor. Hon hade inte mycket tid och dessutom förstod hon nog inte hur dålig din mamma varit, eller är.


Försäkringskassan ringde och meddelade att jag kommer att få pengar. Hon ville också säga att de sänkt min årsinkomst, så är det när man byter jobb och får sämre betalt. Din mamma hade skrivit så bra hur dåligt jag mår och därför gick det igenom direkt. Sa till henne att förhoppningsvis blir det bättre nu när jag slutat med pillerna. Jag kommer att få en handläggare eftersom att jag kommer att bli förlängt sjukskriven. Det var skönt att höra så man inte behöver oroa mig för det också. Men jag har ju varit så slut att det inte skulle finnas en chans att jag skulle kunna vara på jobbet.


Kände mig rätt så pigg så då jag kom tillbaka från brevlådan började jag plantera vårlökar. Hällde ut 7 säckar med jord och planterade för glatta livet. Det gick bra men oj vad jag var trött då jag kom in. Tog en kopp te och var helt färdig. Så jag gick upp och la mig en stund.


Fick fixa lite mat på kvällen och sen låg jag i sängen resten av dagen. Din pappa ringde på kvällen och det var skönt att höra hans röst. Synd bara att vi inte är på samma ställe. Nu vill din mamma att din pappa är hemma extra mycket för jag fixar inte detta själv. Mår redan illa på att tänka på hur det ska gå imorgon bitti.


Idag gick din mamma in i vecka 15 och nu ska man kunna se att man väntar barn och det kan man med din mamma. Ska ta på mig mamma byxor imorgon då jag ska iväg på kafferep och då kommer det nog att bli tydligare. Barnet väger ca 50 g och det är dubbelt så mycket som förra veckan. De är 9-10 cm långa från huvud till stjärt, huden är tunn och genomskinlig och blodkärlen syns tydligt. Fast öronen inte är färdiga kan de uppfatta ljud. Vilken tur då din mamma pratar med dina syskon hela tiden.

Av Carina - 6 oktober 2009 13:00

Dagarna för din mamma är de samma… din pappa kommer med frukost. Han åker till jobbet, din mamma ligger och mår illa och kräks ibland. Idag mådde jag ovanligt mycket illa på förmiddagen och var inte pigg.


Tog mig ändå till brevlådan på eftermiddagen och då din pappa kom hem och vi ätit fick jag lite energi. Är lite hungrigare idag… det är väl ett bra tecken. Bara man får behålla maten så blir din mamma glad. Ibland blir det bättre av att spy men ibland blir det bara sämre och din mamma blir helt slut.


På kvällen fick din mamma för sig att vi skulle bli färdigt med köksmöblerna. Din mamma hade redan börjat skruva ihop den och blev de klara alla och din pappa kom in då han var klar ute och fixade ihop bordet. Då vi var klara satte vi på fika och satt där vid köksbordet och faktiskt var riktiga vuxna. Vi fikade och pratade och då var det inte om bygge och Knoll och Totta utan om vanliga samtalsämnen. Det kändes riktigt vuxet att sitta där med din pappa.


Vi gick sen upp och kollade på Bonde söker fru… första avsnittet och de kommer inte din mamma missa denna säsong. Ifjol såg jag inte mycket men då byggde vi hela tiden och även din mamma. Jobbade ju inte då utan byggde på heltid.


Din mamma har börjat bli lite nervös för hur det kommer att bli då din pappa är borta. Anna har bjudit in din mamma till Stockholm men samtidigt känns det skönt att vara hemma. Orkar inte så mycket nu för tiden.

Av Carina - 5 oktober 2009 20:15

Din pappa jobbar idag och han fixar frukost som vanligt. Idag är sista dagen din mamma ska ta en pilla… och det ska bli härligt. Idag somnade inte din mamma och jag tänkte ta kort på den sista pillan men kameran var nere så jag orkade inte. Svalde pillan och kände mig nöjd. Idag ska vi till barnmorskan och din mamma måste äta frukost i god tid så jag hinner vila lite innan din pappa kommer och hämtar mig. Jag vet inte hur det gick till för jag borde äta en pilla till men det finns inga kvar…


Din mamma pratade med Anna på förmiddagen och redan halv tolv var din mamma nere och åt lunch. Hade letat upp lite kläder och klädde mig och vilade tills din pappa kom och hämtade mig. Packade ner giraffen, två äpplen och dricka i väskan så jag är beredd. Vi ska handla efteråt så vi hade släpet med oss.


Vi tog hissen upp och fick vänta en liten stund innan vi fick komma in. Vi var där länge och vi bara pratade. Din mamma och pappa undrade om hon har extra mycket tid för oss efter vad som hände med dig Gabriel. Vi diskuterade din mammas illamående. Din mamma har ju för sig att det håller på att vända och din pappa säger också att jag är mer aktiv nu än innan. Barnmorskan bara lutar sig tillbaka och säger att det är bra, då är du ju verkligen gravid, att vi inte behöver betvivla det. Hon är en bra lyssnare och vi pratade även om vad vi bestämt med kuratorn. Hon tycker att det är bra att vi fortsätter att gå där och det är ett måste i alla fall för din mamma.


Hon ska att vägning och provtagning kan vi vänta med till nästa gång. Det såg bra ut förra gången förutom att din mamma hade ett Hb på 150 och det kan bero på uttorkning. Din mamma har högt Hb så det är inte säkert. Vi får kolla nästa gång vad det är. Blodtrycket var ju lite högt förra gången vi var där men inte tydligen för högt för hon reagerade inte så mycket. Då du var i magen Gabriel hade jag alltid + i urinen men inte nu tydligen.


Det bästa är att din mamma inte alls känner den oron nu som då du var i magen gubben. Jag tror verkligen att de lever där inne. Vi pratade även sjukskrivning och hon skulle ta upp det med doktorn på torsdagen och skulle sen höra av sig. Din mamma fick också lite tillsägning att jag inte ska köra för hårt bara för jag mår lite bättre en dag utan gå sakta framåt. Det är inte din mammas melodi utan jag kör på och sen ligger jag nästa dag.


Din mamma sa att jag är orolig nu när din pappa ska vara borta i tre dagar. Jag blir så apatisk och gör inget. Då sa din pappa att vi ska göra en lista på vad du ska göra och så ska du ringa någon varje dag. Det tyckte barnmorskan var ett bra tips.


Då vi varit där åkte vi och handlade, panel till friggeboden och mat. Nu ska din mamma försöka börja laga lite riktig mat och då gäller det att köpa hem mat så vi har och hitta på. Då vi kom hem fikade vi och sen satte din pappa upp panelen i friggeboden.


Din mamma var trött och gick och vilade sig och vi åt och din pappa jobbade vidare och din mamma kollade tv. Somnade gott med vetskapen att piller klockan inte kommer att ringa mer. Din mamma komma ju att äta magpiller och vitaminer men det är ju annat.

Av Carina - 4 oktober 2009 20:00

Söndag och bara två piller kvar… sköna söndag. Din pappa vaknar så tidigt fast det är helg, han vill jobba och bygga på. Då han är klar ute ska han ju börja inne så det längtar vi båda efter.


Dagarna är som vanligt, din mamma ligger till lunch och din pappa bygger och har sig. Han får sköta mycket hemma men det är förhoppningsvis övergående. Idag har din pappa satt upp väggen i friggeboden. Han har jobbat där hela dagen, dragit el och fixat. Din mamma kom ut med fika till honom och låg där en stund och mådde illa. Kan ju lika gärna göra det där som inne själv.


Din pappa är så dukigt och han vill att allt ska bli så himla bra. Nu kommer vi få ett friggebod som är lyxig. Det blir sovrum, vardagsrum med TV, en köksdel med mikro, vattenkokare och ett litet kylskåp. Så småningom ska det även komma in golvvärme men vi ska först bli föräldrar och fixa lite annat. Det är i alla fall varmt där för vi har ju isolerat och har element.


Det bästa med söndagar är att det inte är så mycket tv program som din mamma vill se. Utan man kan få somna tidigt eftersom att din pappa ska upp tidigt nästa dag.

Av Carina - 3 oktober 2009 20:00

Din mamma vaknade av att din pappa var uppe på toa och såg att klockan var 6 och då var det bara att ligga och se ut till att sova. Din pappa var säkert pigg så han kunde gå upp då men det ville inte din mamma. Så vi somnade om, din mamma vaknade sen av att din pappa kröp intill mig och undrade om jag var vaken. Ja, men jag vill blunda och inte prata. Så din pappa låg där sidan om din mamma och vi bara njöt. Till slut gick din pappa upp och idag är det ju lördag och din pappa är hemma. Då kan han förse din mamma med mat efterhand. Men din mamma fick lite mat så jag kan svälja pillan. Nu är det bara 5 piller kvar. Två idag och sista kortison pillan, en imorgon och sista i övermorgon sen äntligen är det slut. Magpiller och vitaminer får jag ju fortsätta med ett tag.


Inatt har det frusit för första gången denna höst. Det har varit lite skrap på rutorna men det har försvunnit innan det har varit dags att köra. Men vi har inte haft minusgrader förrän i natt. Troligen är det Storsjön som gör att det är varmare än så länge. Den är ju fortfarande varm.


Din mamma låg kvar uppe och din pappa gick ut. Han kom in sen och vi fikade uppe hos mig. Din mamma mår illa hela tiden. Har haft hinken framför munnen ett antal gånger idag men det kommer inget. Så idag tog din mamma fram åksjuke armbanden igen. De har inte fungerat innan men man måste ju prova allt.


På eftermiddagen hade vi träff i friggeboden. Vi skulle bestämma om hur lång väggen skulle vara. Så vi gick dit och din mamma berättade hur jag hade tänkt och din pappa berättade hur han hade tänkt och det var inte precis lika. Vi kom då överens om att väggen skulle vara 180 cm. Vi ska inte heller ha en våningssäng utan en sådan man kan fälla upp som när man bäddar på natt tåg. Ryggstödet ska man kunna fälla upp till en säng. Sådant gillar din pappa så han gillade din mammas idé. Vi bestämde att vi skulle köpa fuskpanel till väggen mellan sov del och tv del och så skulle vi använda oss av den övergivna panelen i hall väggen.


Det är så otrevligt när man mår illa hela tiden, det känns som att kräket sitter i svaljet och man vågar inte rapa. Men det blir ju bättre oftast då man spyr, ändå vill man ju slippa. Idag skulle vi äta lyxmiddag på kvällen, Stinas kyckling, pommes och god sås. Nu blev kycklingen aldrig färdig. Pommesen var hårda och kycklingen rå. Det var ju första gången som vi använde ugnen och det gick inte så bra som vi trodde. Till slut blev delar av kycklingen klar och vi åt. Pepparsåsen som vi köpte igår har också försvunnit så din pappa fick gå ner till husvagnen och se vad han hittade. Gräddsås fick det bli med peppar i…


Det var ändå ganska gott men vi hade ju tänkt att maten skulle var avklarad då Här är ditt liv började men så var det inte. Så vi fick se kidnappningen först och sen åt vi under stress så vi kunde gå upp och se vidare. Vilken lördag kväll!!


Idag kunde din mamma ta bort alarmet kl 22! För nu har din mamma bara två piller kvar… två kl 8 piller, söndag och måndag och sen är det slut – hurra! Det ska bli så himla skönt att slippa dessa piller och dessa passningar av tider.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards