Alla inlägg under oktober 2009

Av Carina - 16 oktober 2009 08:15

Din mamma och pappa vaknade inte förrän klockan ringde. Din pappa åkte till jobbet och din mamma låg kvar som vanligt. Försökte städa lite här uppe, rensade bland papper men blev inte färdig. Fikade och åt sen åt jag lunch. Din pappa ringde och sa att han inte kom hem så tidig som han hade tänkt. Men han kom till fikat så vi fikade tillsammans.


Din mamma gick sen och hämtade posten och tänkte att jag borde gå längre om dagarna. Visserligen blev jag trött men jag borde utöka den. Istället gick jag ner till husvagnen då jag kom tillbaka och tömde förtältet och sen började jag packa ihop lite inne i husvagnen. Vi ska flytta upp den till infarten i helgen och då kan ju inte allt flyga omkring.


Din mamma tog med en del upp till huset men din pappa får ta resten. Din pappa spikade upp foder på garaget och snart är alla uppsatta. Din mamma kom med äpple till din pappa och så åt vi lite där och kollade hur fint det blivit.


Din mamma skulle laga fisk men ägg och persiljesås idag. Nu blev inte potatisen helt färdiga, det är våra egna mandelpotatisar som jag ångkokade. Fisken visste jag inte riktigt om det var klar eller inte men det blev ändå bra. Är lite feg då jag ska laga fisk men jag måste lära mig och öva mig.


Din pappa var ute och satte upp lampor i friggeboden och din mamma gick ut till honom och la mig på soffan. Din mammas mat vill inte åka ner, den sitter mellan magen och kräkreflexen… det var nära att jag spydde men klarade mig. Nu förstår jag varför det känns bra att lägga sig då man ätit, maten kommer på plats i magen. Knoll och Totta har flyttat runt tarmarna och det blir problematiskt…


Vi gick sen in och fikade, vi värmde gamla lussebullar men de smakade bra… gick sen upp och såg på Världens barn galan. Din pappa var trött som vanligt och somnade tidigt och din mamma tittade klart och sen läste jag ut skvallertidningen innan jag somnade. Nu kan jag ligga lite närmare din pappa, är inte alltid lika varm längre.

Av Carina - 15 oktober 2009 08:15

Idag vaknade din pappa tidigt och tände lampan redan kl 05.20 och då var inte din mamma så pigg. Kände mig helt slut, men din pappa var pigg. Han gick upp och fixade frukost och sen körde han till jobbet och din mamma somnade om som en stock. Vaknade två timmar senare då klockan var över åtta. Var trött hela förmiddagen, satte mig upp med jämna mellanrum för att vakna med det gick knappt. Orkade ingenting men tog till slut mig i kragen och la mig i badet. Rakade benen, undra om håret inte växer fortare nu… har drömt så mycket om att det växer hår på mig och i natt var jag säker på att det växte hår under brösten men som tur var, var det bara en dröm.


Åt lite lunch, men första tuggan åkte ut lika fort som den kom in… trodde jag skulle spy men det lugnade ner sig. Åt det mesta men ruccola salladen som jag älskar i vanliga fall fick ligga kvar. Vet inte varför det gick ner idag? La mig igen och kollade vidare på tv men klockan tre gick jag ut och till brevlådan.


Hade fått en kallelse till specialist mödravården den 10 november och det passar bra för då är din pappa hemma. Så nu måste din mamma beställa tid till kuratorn. Jag tänker inte oroa mig lika mycket som inför förra ultraljudet utan nu ska jag lägga det någon annans stans. Jag vet att barnen lever, eller jag tror det i alla fall men då det ska bli ultraljud försvinner alla din mammas kloka tankar och det kommer bara en massa negativa om hur döda dina syskon är. Jag orkar inte ha det så, utan jag ska beställa tid och prata om det. Din mamma kommer ändå att vara nervös inför detta men det är väl bara att vänja sig, för vi kommer ju att gå på några sådana.


Idag var det varmt och skönt ute. Satt ute på friggebods altanen en stund innan jag gick in för att göra mig en kopp te. Satt sen och velade mellan att laga fisk med ägg och persiljesås eller raggmunk i långpanna. Din mamma lagar mat varje kväll nu och mina idéer har ju aldrig varit lysande så nu använder jag kokbok. Bestämde mig för raggmunken, din mamma är så feg när det gäller fisk men det ska jag laga imorgon.


Din pappa dök upp medan din mamma lyssnade på Sarah Dawn Finer. Den ska lyssnas på hög volym och det är bra då man är själv. Hörde inte din pappa komma… han ville ut och köra motorcykel. Det är ju snart för sent och det var 9 grader då han körde hem och det var längesedan det var så varmt så han får nog passa på.


Din mamma lagade mat och din pappa ägnade sig åt extra ljus till A3. Han har pratat om det länge och din mamma har stängt öronen men nu fick vi bestämma och vi kom överens så nu ska han handla dem imorgon, så blir det tyst på det… ska åka till stugan sen en helg och sätta dit dem. Vi åt och det var gott och din pappa gav sig av.


Din mamma satt och skrev i bloggen. Din mamma har kommit så efter i alla bloggar och även i min 10 års dagbok som jag skrev i varje dag innan. Du satt jag där nere i vårt kök och mös och skrev och lyssnade på musik. Efter ett tag började jag längta efter din pappa, eller började bli lite orolig för att det hänt något. Det är ju helt mörkt ute, men han har ju lampor på motorcykeln och det är varmt ute så det är inte halt.


Till slut kom han och var nöjd med sin tur, han har bara åkt 4 gånger i år. Hoppas det blir fler nästa år…får ha en kärra bak till Knoll och Totta. Vi fikade och satt nere och pratade. Din mamma la ut massa på denna blogg och sen gick vi upp. Det var inget vidare på tv och din pappa somnade med datorn i knäet. Så vi somnade ganska tidigt. 

Av Carina - 14 oktober 2009 08:00

Idag sov din pappa lite längre… och din mamma ska åka till sitt jobb och hälsa på idag och jag inte blir sämre. Åt frukost och sen låg jag och kollade tv. Var nere och fixade te och sen gick jag in i badet. Man måste ju vara snygg då man kommer på jobb. Din mamma har ju slitit ut ett par mamma byxor och ska kolla på nya idag och då vill jag inte ha snickarbyxorna utan jag tog finbyxorna. Din mamma trodde inte jag skulle se så gravid ut i snickarbyxorna men igår då vi åkte iväg syntes det rätt så tydligt.


Till lunch åt jag eller skulle jag äta en soppa. Den var inte god… åt inte så mycket, tog istället en macka till. Gjorde mig i ordning och åkte. Då jag kom en bit på väg kom jag på att telefonen var hemma och fick vända. Sen kom jag väl iväg och åkte upp till jobbet. Träffade först en personal som var uppe på kontoret och det var kul att träffa henne. Sen hittade jag Maria och satte mig där inne hos henne. Chefen kom, min distriktssköterska och alla andra som var på kontoret. Det var kul att äntligen komma dit och se hur de har det.


Din mamma satt där och vara bara social. Alla gratulerade din mamma och tyckte jag hade en stor mage. Den är större än förra gången då du låg i den men nu är det ju två där inne och slåss om platsen. Din mamma fick också svara på lite jobb frågor, det verkar som om de längtar efter att din mamma ska komma tillbaka.


Din mamma ringde och bestämde träff med din pappa men då hamnade jag och Maria i ett nytt samtalsämne och jag fick rusa då din pappa redan var där jag skulle hämta honom… men ska och hälsa på snart igen.


Hämtade din pappa och vi åkte till Max och åt, nu kan din mamma nästan äta upp en hel vanlig hamburgare. Vi åkte sen till stan och började leta byxor till din mamma. Det fanns bara på H&M (glömde bort och kolla Polarn & Pyret) och då måste man ha pinneben. Det har inte din mamma men det är jag inte ensam om… vart ska man hitta byxor som passar. Varför har inte fler affärer mamma kläder? Det är ju många som föder barn!! Din mamma blev lite aggressiv och trött, det tog på krafterna och att vara ute och handla.


Vi gick sen till ”Domus” och där hade de ändrat, nya butiker och ett helt nytt kafé. Vi gick ner till Clas Olson och din mamma var helt slut. Så fort jag hittade en pall satte jag mig. Hittade ett mindre stekjärn, vårt är så stort, plattan är mindre. Köpte även en insats så man kan ångkoka mandelpotatis, vi köpte också en massa glödlampor och taklampor till friggeboden. Då vi var klara där så gick vi upp och fikade. Där träffade din mamma fler av personalen och det var kul.


Då vi fikat åkte vi och handlade mat. Nu när din mamma är så duktig och lagar mat så mycket vi ha en massa grundmaterial som vi köpte idag och en massa annat. Jag ska förvälla rödbetor och hoppas man kan värma de i vinter, rotfrukter är billigt nu. Då vi kom hem, packade vi upp och din mamma drack lite te och sen gick vi upp och kollade Bonde söker fru.


Idag gick din mamma in i vecka 16 och nu kan man känna att barnet rör på sig där inne och det har ju redan din mamma gjort men det är kanske mest för jag vet hur det kan kännas. Bebisen är 11 cm från huvud till stjärt och väger ca 80 g. Händer, fingrar, och naglar är färdiga. Ögonen är slutna men barnet kan skilja på ljus och mörker. De har fått fint dunigt hår över hela kroppen. Ansiktes muskulatur utvecklas och foster kan göra grimaser och rynka pannan.

Av Carina - 13 oktober 2009 08:00

I natt var det något som rasade där nere och din pappa vaknade. Det gjorde inte din mamma, sov som en stock. Din pappa gick ner för att kolla vad det var men hittade inget. Åt lite och sen gick han upp och la sig och läsa, din mamma vaknade av att han tände lampan. Klockan var halv två och där låg han och läste och var pigg. Din mamma var helt slut men somnade om. Först kände vi på magen, den var som  en hårdpumpad basket boll… undra om de växer på nätterna? Då han släckte lampan tackade din mamma för det och sov vidare. Var trött sen då klockan väl ringde.


Din pappa gjorde frukost och åkte till jobbet. Din mamma var trött. Idag ska Mona komma hit så din mamma fick se till att komma i badet på förmiddagen. Då jag låg och vilade efteråt kom din pappa hem. Det var ingen kvar på jobbet så din mamma fick lunch sällskap. Han hade duschat och rakat sig på stationen för vi skulle få gäster, din gulliga pappa. Nu ringde Mona och sa att hon inte kom, hon hade somnat så vi ska se om vi kan ses senare i veckan.


Din mamma var istället ute och hjälpte din pappa att röja i carporten. Där ska din mamma ha sin bil. vi har lånat en stor magnet som din mamma drog över singeln och fick upp alla spik, skruvar och andra metall föremål med. Din pappa fyllde på med mer singel där det saknades. Så nu kan din mamma köra in bilen där nästa gång.


Vi åt middag, ungs bakad korv och potatismos, det kan din mamma utan recept… och sen följde din mamma med din pappa. Han skulle handla en moped till en kollega i Sundsvall. Det var jättekallt och din mamma satt och frös i bilen. Ringde till Britt-Marie och bestämde träff då vi kommer till Bollnäs. 


Då vi kom hem fikade vi och sen var det Äntligen hemma. Så vi gick upp och kollade det och sen sov vi. Vi har då inga problem med att somna och det är väl bra det, för det kan väl behövas sen, att inte ägna tid åt att försöka sova då man väl får.

Av Carina - 12 oktober 2009 08:00

I natt har inte din mamma sovit mycket, jag har drömt mycket och varit vaken många gånger. Jag kollade på väggen och det var mitt i natten eller inte. I natt har jag provat sova med bh för det gör så ont i brösten då jag vänder mig om och det är säkert därför jag alltid vaknar på rygg.  Nu blev det mycket bättre men ändå vaknar jag. Drömde i alla fall att jag hade två bebisar som jag bar omkring på.


Så äntligen blev det morgon och din pappa vaknade då klockan ringde. Nu har vi bytt, din mamma är pigg på morgonen och din pappa trött. Idag var inte din mamma lika hungrig så din pappa fick äta sin frukost först innan han kom upp med min. Din mamma kände sig lite piggar idag än igår och vid tio tiden gick jag ner och kokte mig en kopp te till den sista mackan. Det gick bra och din mamma var nöjd.


Det hade snöat i natt och det ligger kvar lite här och där. Under förmiddagen snöade det riktigt ordentligt men det lägger sig ju inte då det är för varmt på marken, det tycker din mamma är synd. Gick ner och värme lunch och gick upp och åt. Så här tidigt har jag inte ätit lunch någon dag då jag inte har haft något på agendan.


Jag hann tom gå ut innan förlossningskliniken. Det var typiskt skånsk vinterväder idag. Snålblåst och lite snöblandat regn. Det var dessutom inget i brevlådan. Passade på att kasta skit i soptunna, tänk att det ska vara så svårt att få ut de påsarna. De samlas lätt på hög, en skitpåse hit eller dit i vår röra.


Idag har jag kollat kokböcker, vi ska ju börja laga riktig mat nu men har inte grunderna. Så nu har jag gått igenom lite recept och skrivit en handlingslista. Idag ska det bli Isterbands låda, fast jag ska ha falukorv i. Idag har jag inte mått illa en enda gång tills jag kom ner och började med maten. Åt en clementin och kan det vara den?


Din pappa kom hem tidigt. Han gick bort till grannarna och kollade om de ville komma på fika idag. Antingen är de inte hemma eller så har de gäster, och vi har varit där så många gånger på fika och nu vill vi bjuda igen. Det känns bra att bjuda hit folk då vi har ett kök, köksbord och köksstolar. Dessutom har vi fina koppar och en tekanna. Så de kom efter det att vi ätit och din pappa målat de sista bräderna.


Det var trevligt med lite gäster. De är så intresserade av Knoll och Totta och de längtar nog till lite barn i byn. Hon har flera barnbarn så hon vet… då de gått gick vi och la oss. Det är inte så mycket att göra, bygga eller ligga i sängen. Det är visserligen lätt att somna framför tv då man ligger i sängen men vad gör man då man inte har någon soffa…


Vi kollade på mat-akuten och man blir ju upprörd över vad man äter. Din mamma och pappa försöker ju tänka på vad vi äter, inte i allt men i mycket och det finns så mycket skit i allt. Din pappa tycker att det borde gå fler sådana program så det kommer upp till ytan.

Av Carina - 11 oktober 2009 08:00

I natt har din mamma sovit som en kratta, kollade på väggen om det var natt eller morgon. Då grannens lampor gör skuggor på väggen sidan om din mamma är det nära morgon och då det blir ljusare i rummet är det dags att få vakna. Din mamma vaknade före din pappa idag igen… och är då pigg och vill ha mat.


Din pappa for ut och jobbade, han ska spika fönster foder idag. Han har ju målat dem förra helgen och nu visade sig att det gick lite väl fort. Vissa var för långa, han hade mätt fel så nu fick han kapa dem och måla om igen. Så vissa foder kommer inte upp förrän nästa helg.


Vi åt rester till lunch för din mamma är ju inte så pigg då. Men vi hade fikat innan så vi var inte så hungriga. Din mamma var ovanligt hungrig idag, så din pappa fick fixa extra mackor till mig. Han satt där nere och fikade och jag här uppe, så vi får skrika till varandra. Din pappa orkar inte ta av sig sina skitiga kläder för att hålla mig sällskap.


Efter lunchen ville din mamma se Körslaget så jag fick städa uppe för att göra något. Rensade bort kläder, dels sommarkläder och dels sådana som din mamma inte kommer i numera. Såg till att våra kläd lådor blev bra och slängde en massa annat skräp. Gjorde i ordning en del men det ska städas ännu mer.


Din mamma gick ner och lagade mat. Idag åt vi riktigt tidigt, klockan var inte mer än halv sju. Det var insamling på tv och din mamma ringde så vi ska betala 500 kr till Världens barn. Din pappa var så negativ till detta i fjol men i år sa han ingenting. Vi åt och nu börjar din mamma nog ändå bli lite hungrigare. Vi drack kaffe direkt efter maten. Din mamma är ett riktigt kakmonster men din pappa är värre. Vi måste sätta stopp för hans kakfrosseri annars blir han tjockare än din mamma.


Din mamma hängde upp almanackorna på Ian och Alice och så spikade jag upp spik som vi kan hänga våra kläder på. Din pappa fick hjälpa mig då jag inte nådde. Han hängde också upp hängaren som man vädrar kläder på. Den får arrangera garderob till stryk kläder. Din pappa fick städa upp vid hans sida på sängen om ifall att din mamma får för sig att städa imorgon. Vi la oss och kollade på tv innan vi somnade.

Av Carina - 10 oktober 2009 08:00

Idag fick din mamma väcka din pappa och det är inte vanligt. Klockan var redan halv nio och din mamma kände att jag skulle nog snart börja må illa om jag inte få mat snart. Vi låg där och myste länge för din pappa var så trött, han kom aldrig upp. Det är så mysigt att ha din pappa hemma igen.


Din mamma fick mackor innan din pappa fick frukost. Jag var ur hungrig… men mådde illa så fort jag börjat äta. Det hade gått bra om din mamma slapp äta på morgonen men troligen hade jag inte mått så bra om jag inte ätit något.


Din pappa gick ut för att jag jobba, han ska måla foder och din mamma kollade tv och gjorde ingenting. Ska och handla sen så jag måste vila mig i form. Din mamma mådde inte bra och hade lite vånda av att åka till stan. Din pappa kom in och sa att vi skulle åka. Din mamma gick på toa och så borstade jag tänderna och sen kom det som ett brev på posten. Din mamma spydde hur mycket som helst, trodde aldrig det skulle ta slut. Det kändes bättre men inte bra men vi åkte till stan.


Först var vi och tippade och sen åt vi lunch. Din mamma åt räkmacka och det var lagom. Vi åkte sen vidare och din pappa gick in och handlade färg och din mamma satt kvar i bilen och väntade. Då, helt plötsligt kände mamma hur dina syskon rörde sig i magen. Tyckte att jag märkte det igår också men inte alls så tydligt. Nu kände jag först Totta och sen Knoll. Det är häftigt, för nu vet din mamma hur det ska kännas.


Så då din mamma berättade för din pappa blev han jätteglad. Din mamma tror att vi är lite ovanliga som är så gravida tillsammans, din pappa är alltid med hos barnmorskan. Det sitter aldrig några pappor där mer än din. När jag läser på familjeliv så verkar det vara så mamma fokuserade. Men vi vill ju vara lika mycket delaktiga i dina syskon och det var vi även då du låg i magen Gabriel förutom då din mamma var där 3 gånger i veckan!!


Vi handlade lite byggsaker till och lite mat. Din mamma ska börja laga mat nu och det är så länge sedan så din mamma kom inte på en enda rätt i huvudet. Så jag fick kolla i en kokbok i morse för att komma på idéer. Så nu handlade vi råvaror för första gången på länge. Vi fikade då vi kom hem men din mamma var trött och mådde inget vidare. Vilade lite och tog sen ett bad och började sen med middagen. Det blev potatis och skinkgratäng och så kom din mamma på att vi inte hade något att dricka till mig. Din pappa handlade Guinness men kom då på att vi handlade ju cider i Kivik i sommar så jag la in en i kylen. 


Din pappa kom in, han tog en sista dusch i garaget, men nu var vattnet inte så varmt längre… vi har ju faktiskt varmvatten inomhus. Vi åt och din pappa fick en present av din mamma. Han är ju så underbar och ställer upp så mycket för din mamma. Han fick Sara Down Finders nya skiva, vi får lyssna på den imorgon och sen om det är något för oss. Maten smakade gott och sen gick vi upp för att kolla tv.


Din pappa gick sen ner och gjorde en macka till din mamma och sen somnade vi så gott. Skönt att din pappa är hemma igen. Din mamma somnade med ett leende på läpparna då jag tänkte på att jag märkt av dina syskon idag.

Av Carina - 9 oktober 2009 08:00

Din mamma vaknade av att din pappa ringde. Han hade inte tid att prata så länge och sen somnade din mamma om. Vaknade inte förrän klockan var kvart över åtta. Skönt att få sova länge. Låg och läste igår kväll och släckte sent. Gick ner och fixade frukost. Sprang upp igen och kastade mig i sängen för jag visste ju sen igår att det inte fungerar så bra att fixa frukost själv. Bara trappan upp och ner gör att din mamma mår illa, svettas och vill bara krypa ner i sängen igen.


Låg på förmiddagen och sen gick jag ner och åt en kvarts pizza. Det går inte att äta så mycket på lunchen, jag tar igen det på kvällen. Men din mamma äter inte så mycket, inte ens så mycket som jag brukar göra. Åt uppe i sängen, det är tråkigt att titta själv där nere, där uppe har jag åtminstone tv som sällskap. Då jag ätit och kollat färdigt på mitt program gick jag till brevlådan. Det är härligt väder och då jag kom till brevlådan visade det sig att det fanns ett vykort från din pappa och din mamma blev så glad.


Hade pratat med Mia på förmiddagen och då sa jag att jag hoppas jag får en vykort i dag för nu har din mamma varit duktig och gjort vad som stod på min lista. Han är gullig din pappa när han bara vill.


Fick fixa lite mat också på kvällen och gjorde lite nytta. Jag gick igenom kokböcker och skrev en diger lista på vad som ska inhandlas. Det ska bli kul att få komma igång och laga lite riktig mat istället för färdiglagat som värms i mikron. Din pappa ringde då han var på Arlanda och skickade även sms då han landade. Din mamma låg uppe men hörde inte planet, de hade tydligen landat från andra hållet. Så din mamma hade fikat färdigt då din pappa kom hem.


Det var härligt att se honom… fikade och sen gick vi upp och såg på Doobidoo och Skavlan och sen somnade vi. Det var skönt att han din pappa sidan om mig igen…

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards