Alla inlägg under oktober 2009

Av Carina - 23 oktober 2009 09:15

Din pappa gick upp som vanligt och skulle iväg till jobbet. Din mamma var helt slut. Han kom upp med frukost och sen åkte han och din mamma åt lite sov lite och åt lite igen. Denna förmiddag gick åt mycket till sömn och vila. Det var skönt att vara hemma igen men det har samtidigt varit kul att vara ute och sett mig omkring i världen. Det tar ju otroligt på krafterna men det är samtidigt så otroligt härligt att få låtsas några dagar att man mår som en prinsessa. Man kan undra hur lång tid det tar att repa sig efter denna tur men det är nog värt det oavsett.


Det var så kul att träffa alla människor i Bollnäs och Ljusdal. Jag saknar er så mycket ska ni veta och tycker det är så kul att träffa er med jämna mellanrum. Det värmde din mammas hjärta och själ så att få komma ut på denna tripp. Tack Knoll och Totta att vi var snälla mot mamma dessa dagar. Dessutom var det full rulle i magen hela tiden så de gillar nog där din mamma är i gång.


Din mamma låg hela dagen. Tog mig upp för att göra lite lunch, betoning på lite och sen låg jag igen. Kunde inte komma ur sängen så till slut skickade jag ett sms till din pappa och undrade om han tänkte komma och koka mig en kopp te. Jag fick svar att han snart skulle komma, men han fick ju jobba färdigt först så klart. Då han kom, gjorde han en kopp te och din mamma kom till slut upp. Din mamma har mått illa precis hela dagen men inte spytt något men då önskar jag att kunde sätta fingrarna i halsen och få upp det. Det känns alltid, i alla fall nästan alltid bättre efteråt.


Din mamma piggnade inte på sig på hela kvällen och det blev enkel mat. Din pappa höll på att fixa lite med huset och lite senare på kvällen gick vi ut en runda. Din mamma måste ju ha lite syre i blodet och det var beck mörkt men det var ändå mysigt att gå där ute. Det blev som vanligt Doobidoo och Skavlan sen på kvällen och sen sov din mamma gott igen.

Av Carina - 22 oktober 2009 09:15

Idag kom Fredrick upp med frukost på sängen. Det var skönt att få äta det första i sängen. Jag hade en spann vid sängkanten i natt och papper fall i fall. Som tur vad behövde jag inte använda mig av den. Jag sov länge och det var skönt för jag är trött, vaknade bara en gång i morse då barnen sprang i trappen.


Då jag var klar gick jag till Hanna. Skulle umgås med henne idag. Din mamma var så trött så jag vilade mycket hos Hanna. Vi fikade först då jag kom och sen berättade hon att hon gjort bruna bönor men trodde inte jag ville ha det. Det som är din mammas favorit rätt. Jag blev så glad över att få hemma lagade bruna bönor och stekt fläsk och det var så gott. Vilade lite mer och sen åkte vi på köpingen. Hanna körde runt din mamma dit jag ville.


Jag handlade ännu mer nu. Lite blommor och te och sen var vi och kollade på de viktigaste affärerna. Din mamma har saknat Ljusdal känner jag. Det var så mysigt att köra omkring där och kolla i alla affärerna. De hade sådana fina kransar som man kan lägga på kyrkogården till nästa helg men din mamma köpte inget för det finns väl hemma också.


Vi blev hembjudna på fika hos Maggan och Anna hade bakat kaka. Då jag berättade att jag skulle åka hem sa Anna: du är aldrig här mer och när du väl kommer åker du bara hem igen… det är sant. Din mamma har ju varit hos dem så otroligt mycket då jag bodde i Ljusdal och nu är jag sällan där, mest då vi bara har vägarna förbi. Så din mamma bestämde att jag snart ska åka hit igen. Jag hann med att äta middag innan Maggan körde mig till tåget.


Då jag satte mig på tåget kände jag hur trött jag var. Somnade en stund och tyckte att det var de två längsta timmarna jag varit med om på länge. Längtade ju så efter att få komma och hem och till din pappa så klart. Till slut var jag framme och din pappa stod på perrongen och väntade på mig, din gulliga pappa. Vi körde hem och det blev inget byggt ikväll. Din pappa hade varit och handlat då han väntade på att jag skulle komma hem så vi kan bygga imorgon.


Vi la oss tidigt och somnade ovaggade.

Av Carina - 21 oktober 2009 09:15

Även idag kom din pappa med frukost men innan dess hade din mamma hulkat lite. Det finns ju inga spannar på hotell men en papperskorg fick duga. Din mamma vägrar spy i toastolen, då skulle jag bara spy ännu mer. Din mamma drack lite vatten och sen var det kört. Undra när detta ska ta slut…


Din pappa körde till Sveg och det är lite sorgligt att skiljas. Nu är det bara tills imorgon kväll men ändå. Vi är så vana vid att vara tillsammans. Din mamma sov vidare lite och sen gjorde jag mig i ordning och packade ihop. Hade pratat med Marianne igår på Hamrelund och bestämt med henne att hon skulle hämta mig halv elva och så skulle jag vara där över dagen och så skulle hon lämna mig igen på stationen sen på eftermiddagen.


Idag var det riktigt kul på Hamrelund för det var mycket ordinarie personal där och din mamma gick runt på alla våningarna och pratade med alla. Din mamma blir så rörd över deras intresse över din mamma, dig Gabriel och barnen i magen. Det blev mycket tårar i ögonen. Det är verkligen känslosamt att vara där. En av din mammas favorit pensionärer satt beredd med kameran och tog kort på din mamma. Även de andra gubbarna blev så glada över att se din mamma. Jag åt lunch där och sen gick jag vidare igen… till slut var vi tvungna att köra så din mamma inte missade tåget till Ljusdal.


Jag hade kollat upp tågtiderna innan och trodde att det skulle gå 15.15 Vi kom iväg lite sent men tåget verkade inte ha gått då vi kom fram. Det visade sig då att klockan var 13 över och tåget skulle ha gått 12 över… men kom precis in då din mamma kom upp på perrongen. Vilken tur!! Satte mig ner och njöt av turen till Ljusdal. Fredrick hämtade mig då jag kom fram, de bor ju uppe på ett berg och din mamma orkar inte gå uppför.


Din mamma landade i soffan och blev serverad te och det var skönt att vara framme. Barnen kom hem från skolan och det var kul att träffa dem. Anna som inte sagt och frågat så mycket om dig Gabriel var nu mycket mer intresserad. Hon läste på ditt halsband och undrade mycket över dina syskon i magen. Det var kul att hon är så intresserad. Maja verkade mer blyg än vad hon brukar vara men hon blir ju äldre hon med.


Din mamma skulle äta mat på Järnvägs men Linda och Maggan men då det serverades fläsk och löksås var din mamma tvungen att smaka. Det var kul att Hanna kom förbi också och det var mysigt att vara i familjen Tofilovskis kök igen. Till slut kom Maggan hem från jobbet och Linda från bussen och så gick vi. Hanna skrattade gott åt din mamma som har problem med att knyta skorna, redan! Du kommer att bli hur tjock som helst… det känns som om all mat kommer upp igen då din mamma lutar sig framåt, speciellt på kvällen.


Din mamma åt trerätters och det var gott, men jag blev helt propp mätt. Vi satt där i 4 timmar och bara pratade och pratade och våra ämnen tar aldrig slut. Din mamma saknar våra träffar så mycket men vi måste bli bättre på det i framtiden. När vi väl får huset klart kan vi också unna oss att åka iväg mycket mer än vad vi gör nu. Vi får helt enkelt ta husvagnen till Ljusdal nån helg då och då. Fredrick kom och hämtade oss och körde hem oss alla. Din mamma satt uppe och pratade lite till innan jag gick upp till Annas rum och la mig för att sova. Fick en liten pratstund med din pappa ikväll också och det måste din mamma ha för att må bra. Det gick bra innan du föddes Gabriel men efter det så är jag mycket mer beroende av din pappa, vill höra hans röst om jag inte får röra vid honom.


Din mamma går in i vecka 17 nu och då är barnens kroppslängd omkring 16 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 170 g. Barnet rynkar pannan och kan använda andra ansiktsmuskler. Öronen har flyttat från halsen till huvudet. Han eller hon kan öppna och sluta händerna och kan undersöka sig själv och sin begränsade miljö med handen. Bröstkorgen rör sig i perioder som vid andningsrörelser. Visst är det fantastiskt!!


Många män går upp i vikt under graviditeten, ett resultat av allt småätande tillsammans med den illamående blivande mamman. En ny engelsk studie visar att blivande fäder i genomsnitt går upp 6,34 kilo under graviditeten. Då du låg i magen gick din pappa upp mer än din mamma nästan… men din mamma gick bara upp 7 kg och din pappa 5 kg kanske.

Av Carina - 20 oktober 2009 09:15

Din pappa var och åt frukost utan mig… men han kom upp med en leverpastejbulle till mig. Han är så gullig din lilla pappa. Han skulle vara i Gävle idag och vi ska sova här en natt till och det är ju skönt. Han åkte iväg och din mamma sov en stund till. Idag hade din mamma sina nya mamma byxor på mig. Det var så kallt igår då jag hade de svarta, de är så tunna. Din pappa tyckte också byxorna var fina och jag känner mig fin i dem. Inte bara tjock och fet utan gravid.


Idag har jag bestämt träff med Kristin på mitt gamla jobb och det ska bli kul att träffa henne. Hon kom hit och hämtade din mamma och sen gick vi i sakta mak till stan. Din mamma orkar inte gå fort nu för tiden, då tappar jag andan. Kondisen är inte som den borde och astman är sämre eftersom jag inte medicinerat sen du blev till Gabriel. Nu har jag gått ner mig ännu mer och har börjat använda Oxis igen men det är godkänt av läkemedelsverket att använda den då man är gravid.


Vi gick till Nya konditoriet, där har faktiskt aldrig din mamma fikat, bara handlat med hem. Det var lugnt och skönt att sitta där och vi hade mycket att prata om. Det är så skönt att man har så mycket stöd bland folk i kring en. Både då du föddes Gabriel och sen hela vår resa hittills. Din mamma skulle äta lunch på Mobacke´s så Inga-Britt hämtade mig och Kristin skulle jobba.


Det var Inga-Britt, Britt-Marie och Anita som åt lunch med din mamma. Det var längesen vi sågs sist och det var kul att träffa dem och dessutom äta god mat. Din mamma är ju bättre på att äta mat nu för tiden och det är ju alltid bäst med buffé så man kan välja själv hur mycket man ska ta. Din mamma gillar inte att lämna. Vi drack lite te och kaffe innan de skulle iväg och jobba. Din mamma gick och pratade med äppel mästaren om hur vi ska göra med våra äppleträd så de överlever vinter. Vi behöver inte täcka över dem med vindduk men vi ska lägga granris vid roten.


Inga-Britt släppte av din mamma vid hotellet och så la sig din mamma och vilade. Det var skönt och jag sov en stund. Din mamma är inte van vid att vara uppe hela dagarna och nu är jag på dag två. Det är väl ren överlevnadsinstinkt som gör att jag är uppe. Jag kan tänka mig att jag blir däckad då jag kommer hem. Din mamma blev upphämtad igen av Inga-Britt då hon slutade jobba.


Vi åkte hem till henne och din pappa kom strax efter. Vi skulle äta middag där idag, hennes man Kjell var också hemma. Din pappa har ju träffat Inga-Britt och Britt-Marie flera gånger men inte deras karlar. Vi åt mycket gott och sen fikade vi där uppe. Inga-Britt åkte iväg för att dansa line dance men vi stannade kvar en stund till. Åkte sen till hotellet och somnade som stockar idag också. Det är sista natten tillsammans för imorgon sover vi på olika håll…

Av Carina - 19 oktober 2009 09:00

Idag var vi uppe tidigt båda två. Din mamma hade ju övat sig lite igår men nu var det riktigt tidigt. Åt frukost nere men fick pausa och gå upp och vila lite och sen gick jag ner igen och åt färdigt. Din mamma hade packat allt dagen innan och din pappa bar ut allt till bilen. Vi kom iväg vid 7-tiden och det är tidigt för din mamma. Det är faktiskt första gången som jag är uppe så här tidigt sen i augusti.


Det gick bra på resan ner, vi stannade och fikade på halva vägen men då i bilen. Din pappa släppte av mig i Birsta och din mamma gick in på Ikea för att äta frukost. Hade datorn med mig och trodde att jag kunde använda Internet här i storstan men det gick inte. Men jag lekte i alla fall lite med den. Då jag var mätt gick jag in på Birsta city och hittade en frisör och fick klippt håret. Det var en befrielse… det var länge sen sist, visserligen blev det dyrt men det var det värt.


Din pappa är så duktig på att berätta om dig Gabriel men din mamma säger alltid att jag inte har några barn. Men idag var din mamma duktig och berättade för frisören då hon frågade om de var mina första barn som låg i magen. Nej, jag har en pojke som dog i magen sa då din mamma och det blev inte alls konstigt som din mamma trodde. Det kändes riktigt skönt att få sagt det och din mamma kände sig så stolt efteråt.


Din mamma var på jakt efter ett par mammabyxor och naturligtvis hittade jag på Polaren och Pyret. Det var en riktigt duktig tjej där som hjälpte mig och jag köpte ett par blå jeans mammabyxor. Ville ha ett par svarta med men de var slut så det ska jag hitta i Östersund. Fikade lite och kollade lite mer på mamma kläder.


Gick över på Ikea då jag höll på att må illa för mycket och blev för hungrig. Hade innan dess pratat med Hanna och bestämt träff med henne på torsdag. Hon blir alltid så glad då man ringer. Åt räkmacka till lunch och sen ringde jag till Malin. Satte mig inne bland fåtöljerna och pratade och de var ganska mjuka och sköna…


Var tillbaka på Birsta igen och handlade vidare. Idag blir det dyrt, inte bra att släppa ut din mamma till stora staden. Var sen och fyllde kassen på Ikea men fick vänta med att handla tills din pappa kom då jag inte kan förvara det någonstans. Det gick bra att vara uppe hela dagen men din mamma var trött och din pappa hittade mig halvsovande i sofforna precis innanför dörrarna på Ikea. Vi betalade alla varor och så körde vi mot Bollnäs.


Vi checkade in och sen gick vi till Britt-Marie och Svante för att äta middag. Vi hade kört via Nianfors och det gillade inte din pappas GPS, och det var kanske dumt att ta den vägen. Det var längre och tog längre tid. Så vi blev lite sena men det gjorde inte så mycket. Vi åt gott, mycket gott och så vilade vi i soffan efteråt. Din mamma visade var din mamma brukar bo där jag är här, lite annat än hotell men trevligare sällskap.


Vi stannade ganska länge men sen gick vi till hotellet och somnade som små stockar… dock vaknade din mamma på natten av att frossan var på väg. Väckte din pappa som la på mig överkasten och la sig nära din mamma. Det blev bättre och din mamma somnade igen, fick dock ta av mig det ena överkastet för det blev för varmt. Din mamma får frossa då jag är överansträngd.

Av Carina - 18 oktober 2009 23:45

Så här ser magen ut i vecka 16!  

Av Carina - 18 oktober 2009 19:15

Idag sov vi lite längre… din mamma väckte din pappa då klockan var 08.00 Din mamma drömde riktigt räligt på förnatten, en riktig mardröm. Fick ligga lite och verkligen tänka på något annat för att kunna somna om. Drömde mycket sen också men det var inga mardrömmar i alla fall. Din pappa gratulera mig på halvårsdagen, din mamma är nog den ända som firar det. Tänkte åka och handla en paket till mig idag men sa din mamma att han kan göra imorgon.


Idag skulle din mamma öva sig på att äta frukost nere. Så din pappa gick upp då vi legat och mornat oss och förberedde. Han bredde mackor till din mamma så jag gick ner till dukat bord. Åt en macka och sen gick jag upp och la mig lite i väntan på en till och en kopp te. Det gick bra. Då vi ätit gick din pappa ut och jobbade och din mamma upp för att vila.


Började sen städa där uppe och dammsugade, det är fullt med döda flugor överallt. Det är vårt nya nöje, flygmördare, varje morgon och kväll mördas det för fullt, ändå kommer det bara nya hela tiden. La mig emellan åt men det gick ändå bra. Fick ett sms av Inga-Britt då hon gratulerade mig på halvårsdagen, hon vet att din mamma gillar att bli uppvaktad, kul att hon kommer ihåg!


Gick sen ut för att kolla då din pappa flyttade husvagnen. Det är en liten milstolpe för oss, vi har ju ändå bott där i 13 månader. Din pappa har röjt framför husvagnen, för det har ju växt upp massa det sen maj-08 då vi satte dit den. Din mamma fick kolla så han inte körde in i några pinnar. Det såg lite farligt ut men det gick bra, din mamma fick följa med i bilen och sen fick jag vinka så han kunde backa in den på plats. Den står nu sidan om garaget, om det ska bo någon i den så är det lätt att bara dra ut en kabel och så har de värme. Din pappa har tömt vattnet där innan så nu kan den står där utan värme. Vi halade in alla sladdar så nu har vi inga sladdar ute och det känns skönt. Det är en jordkabel till friggeboden och i carporten har din pappa hängt en kabel som din mamma får ha till motorvärmaren. Nu har vi gott om kablar…


Din mamma mådde illa hela tiden då jag var ute och sa att nu är jag kräk sugen och din pappa sa att det är praktiskt att kräkas ute. Din mamma skulle in och fixa lite fika och då kom kräket… och din mamma spydde istället för att fixa fika. Undra om det kan vara för att din mamma har varit så aktiv idag och uppe tidigt med lite vila? Vi fikade och sen vilade din mamma och din pappa var ute igen. Han städade undan på tomten och det blev riktigt fint. Din mamma gick ut sen och planterade ljung i krukorna och det blev så fint. Städade lite mer uppe och sen åt vi mat. Det är lättare att laga riktigt mat på veckorna då jag är hemma själv och har mycket tid, när din pappa är hemma får jag hjälpa till med allt mycket hela tiden.


Vi fick upp en ytterlampa utan för uterummet så nu blir infarten också upplyst. Det har varit så mörkt när man kommer hem på kvällen och hittar knappt hem… Nu ska det bara röjas i garaget annars är vi klara uppe. Snöslungan har kommit upp och in i carporten så den är redo för snö och det är din mamma också. Vi fick också upp ljusstakar så vi kan ha tända ljus då vi äter, mysigt. Ska fixa upp ljus till ovanvåningen också så vi kan mysa där med.


Din mamma bakade pepparkaksbröd idag och det luktade jul i hela huset. Jag ska ha med till Inga-Britt och Britt-Marie och så ska vi äta idag. Så efter maten fikade vi och det var så gott. Din pappa satte ut byrån från tvättstugan i köket så vi kan ha kökssaker där i, vårt kök är än så länge litet. Det kom in en annan byrå från förtältet i tvättstugan. Nästa helg ska din mamma tömma kartongerna vi hämtade från stationen.


Vi badade, var för sig, vi får inte plats i det båda två. Kollade på tv och sen somnade vi gott. Måste ju vila för imorgon blir en tuff dag.

Av Carina - 17 oktober 2009 19:15

Idag vaknade din pappa redan fem och var pigg. Din mamma vaknade också då han var på toa och tände lyse och spolade. Vi låg och pratade en stund och din pappa hade lust att gå upp. Det hade inte din mamma, precis då din pappa håll på att somna om kom din mamma på att jag var hungrig. Så din pappa knallade ner och gjorde var sin macka och kom upp med på en bricka så idag åt vi frukost på sängen båda två och det klockan 05.00


Vi somnade sen om och gick inte upp förrän efter tio och då var vi helt slut båda två. Din pappa undrade om jag inte kunde äta frukost med honom där nere men jag var tveksam till om det skulle fungera så vi gjorde som vanligt. Din mamma var helt slut.


Din pappa for ut och spikade upp de sista foderna och din mamma gick ut en stund och hjälpte till med att se att de satt rätt. Mådde illa och var på väg och spy flera gånger men klarade mig. Vi fikade och åt lunch sent. Din mamma städade lite uppe men var så seg, det gick inget vidare idag.


På eftermiddagen åkte vi upp till din pappas jobb, han skulle jobba lite och då hade din mamma med sin dator och lekte lite på den. Hämtade lite kartonger som ska med till Sundsvall och sen åkte vi och hämtade kartonger och lite annat på gamla stationen. Nu ska vi få upp tv lite högre, hämtade ett skåp så vi även kan ha saker i. Hämtade även lite köks grejor, ljus och ljusstakar och lite annat smått och gott som vi hittade.


Vi körde hem, bytte om och tog nästa bil och körde till Frösön. Vi beställde först pizzor och sen åkte vi och handlade mat, hämtade sen pizzorna och körde hem till vårt mysiga hem. Åt pizza och drack gott och myste i vårt nya kök. Din pappa sa att vi bor inte så ödligt eftersom att vi kan hämta pizzor och de fortfarande är varma då vi kommer hem!


Då vi ätit gick vi upp och kollade på Här är ditt liv och idag var vi vakna riktigt länge. Såg tom Brottskod försvunnen… och somnade inte förrän 23 och det är nästa rekord.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards