Direktlänk till inlägg 28 oktober 2009

Käre Gabriel, Knoll och Totta 28 okt

Av Carina - 28 oktober 2009 09:15

Din mamma vaknade av att din pappa la sig intill mig och din mamma tittade upp och det verkade så mörkt och undrade vad klockan var. Det var bara några minuter tills att klockan ringde men det kändes som om hon vore fyra. Din pappa verkade piggare i alla fall. Vi låg där en stund och pratade om vad vi pratade om igår och din pappa tyckte att det kändes bra. Han gick ner och fixade frukost och sen körde han till jobbet.


Din mamma åt sin frukost och var trött. Somnade lite först innan klockan nio och sen under programmet. Gick ner och fixade lite te och gick sen upp igen. Hann faktiskt städa undan lite då jag var nere. Låg nästan hela förmiddagen och hade svårt för att komma upp. Gick till slut ner och gjorde lunch.


Jag åt och sen gick jag upp igen. Nu var det förlossningskliniken och den ville jag ju inte missa. Idag var det ett par där som inte kunde få barn men vips kom det trillingar spontant. Hon gick med dem till vecka 35 och de vägde mellan 2,2-2,8 så det var stora barn, häftigt! Trots att det är så intressant att se på somnade din mamma… så då det var slut började jag klä på mig.


Gick till brevlådan och hämtade posten. Stoppade sen ut lite saker som ska till garaget, stoppade in all pant i bilen och stoppade undan alla motorcykel kläder. Det kändes bra att få lite gjort idag.


Idag går jag in i vecka 18 och då händer detta med mig och i magen. Om du har fött barn tidigare kan du känna fosterrörelser. Att känna barnet röra sig i magen är en fantastisk händelse. Snart kommer du att märka att barnet rör sig beroende på vad du ätit, eller beroende på hur du mår.

Nu syns nog i de flesta fall den putande magen. När graviditeten är känd kan det hända att människor i din närhet vill känna på magen.


I Sverige föds åtta till nio tvillingar per 1 000 förlossningar av mammor som blivit gravida utan hormonbehandling eller provrörsbefruktning (IVF).

Så många som en fjärdedel av alla provrörsbefruktningar leder till tvillinggraviditet och tvillingförlossning.


I vecka 18 är kroppslängden omkring 17 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 220 g. Barnet tränar nu mycket, viftar med armar och ben och kan slå kullerbyttor. Det tränar också andningsmusklerna genom att utföra andningsrörelser och "andas" ut och in fostervatten.

Man vet att unga foster har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (snabb ögonrörelse - sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, fostrets mognad och tillväxt: äldre foster är vakna längre och sover ytligare


Ditt barn sparkar, griper och suger. En del barn har hittat tummen. Stimulera ditt barn genom att buffa lite på magen och se om det buffar tillbaka. Du kan också hålla ett par hörlurar mot magen och spela musik för barnet. Prata med och sjung för barnet.


Din pappa får väl känna en kväll om han får några sparkar om han buffar till dem. Din mamma gick in och började skriva lite i bloggen och lyssna på sommar i P1. Din pappa ringde och var lite sen men din mamma hade redan börjat med maten men den blir nog lagom färdig då han kommer.


Han kom och hade inte fått gjort allt han ville på jobbet idag men var trött. Vi åt och sen fortsatte han på fönsterfodret och din mamma städade undan lite här och där. Vi fikade och sen kollade din mamma på Bonde söker fru.


Då vi fikade pratade vi om att vi aldrig har varit så oense om någon som vi är nu med vaccinationen. Nu har din pappa bestämt sig för att vaccinera sig men annars är vi så överens om allt. Men någon gång måste vi ju ha olika åsikter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards