Alla inlägg under juli 2009

Av Carina - 9 juli 2009 20:03

 

Fast man lägger sig tidigt är din mamma trött på morgonen. Jag tror att pillerna påverkar mig, jag är trött jämt, som om jag hade sömnsjuka. Jag orkar nätt och jämt att jobba, men ibland skulle jag bara vilja lägga mig ner och sova. Nu går det ju bra ändå och det är bättre om det är lite stressigt så jag inte hinner bli trött.


Förmiddagen gick otroligt fort och din mamma hade bestämt träff med min gamla kollega. Vi skulle gå stavgång och äta lunch ihop. Din mamma hade lovat henne en stavgångskurs och det var i början av maj... men nu skulle det bli av. Vi var ute och gick i ca 30 minuter och det gick bra för din mammas elev. Det var skönt och idag är det äntligen lite varmare och regnar inte hela tiden. Det var bra för din mamma också att ta en promenad. Vi åt mat och pratade, vi har mycket att prata om. Din mamma saknar henne nu, vi jobbade så bra ihop. Vi var på samma spår men hade lite olika nyanser i vårt tänkade och det gick bra. Nu får din mamma sköta allt själv.


Din mamma fick ila iväg till gruppen för träff. De satt alla runt bordet och var beredda då din mamma kom. Det har aldrig hänt förut, ofta får din mamma jaga in dem där. Vi hade möte i två timmar och denna dag är svårast för din mamma då det gäller piller. Vi har möte först 13-14 och sen 14-15 och din mamma ska ta pillan 13.30 Hittills har din mamma kommit ihåg den, ibland ringer telefonen men ibland har din mamma koll på klockan.


Var tillbaka till jobbet igen och jobbade lite innan det var dags att gå hem. Nu händer det mer på byggen igen. Nu börjar fasen komma på plats och då blir det mer på riktigt igen. De jobbar bra då din mamma är på jobbet.


Imorgon ska vi få veta då vi ska till Riga och det känns bra. Att äntligen få veta! Din mamma tänker på Riga kanske 10 timmar om dagen om man räknar ihop allt. Din mamma tom drömmer om Riga ibland. Det är alltid goda tankar, eller oftast. Innan bakslaget med donatorn var det bara positiva tankar men nu börjar lite oros moln smyga in...

Av Carina - 8 juli 2009 20:48

 

Idag regnar det och är helgrått. Varför finns det inte något mellanting, antingen 25 grader varmt eller 9 grader kallt… nu har din mamma tagit fram sina vinterkläder. Igår fick din mamma byta till jeans för det för kallt med piratbyxor. Det är inte kul att det blir vinter mitt i sommaren, man blir trött och hängig. Din mamma vet inte om det är pillerna som gör att din mamma blir trött, eller om det är vädret. Först var man trött för det var för varmt och nu för att det är grått. Någon skillnad måste det ju vara med all behandling.


Din mamma hade lämnat kontoret i all hast igår för att åka på ett möte. Klockan bara rann iväg och vips var klockan halv tre. Så i morse då din mamma kom var det inte så kul att komma in till detta kaos. Det redde dock ut sig över dagen och din mamma hann med en del.


Vi skulle gå och äta på en turkisk restaurang på lunchen, det regnade och vi gick i rask takt. Nu hade den stängt under sommaren så vi fick leta efter något nytt. Det ända vi gick förbi var kebab ställen och det gillar inte din mamma. Till slut gick vi in på en pizzeria och beställde, det var ovanligt gott för att vara pizza. Sidan om låg en tygaffär och din mamma gick in där och handlade filt som vi ska sätta på möblerna på ovanvåningen.


Var på möte på eftermiddagen igen och sen åkte jag tillbaka till kontoret och jobbade vidare. Jobbade länge idag, pratade med min gamla kollega idag. Det känns konstigt att hon inte jobbar med din mamma längre, vi gjorde ju ändå det i mer än ett halv år. Nu är din mamma själv men vi ska luncha ihop imorgon. Vi ska gå stavgång, din mamma ska lära henne och då får jag ju lite träning själv på köpet. Hon bjöd också hem din mamma och pappa till deras sommarstuga i sommar. Det ska bli kul att åka dit och se hur de har det.


Då din mamma åkte hem körde jag inom och handlade. Din pappa hade skickat sms på vad som skulle handlas. Kom hem sent och gick in och värmde maten. De har gjort mycket idag trots regn. Det är mycket fasad som kommit upp, det har grundats vindskivor och satt reglar till garage portarna. Din pappa jobbar så hårt och din mamma bara ligger i sängen och kollar TV och leker med datorn. Din pappa vill inte att din mamma ska bygga utan att jag ska börja lugna ner mig och vänja mig av med att jobba på bygget. Nu finns det dessutom inte så mycket som din mamma kan göra och dessutom är det så dåligt väder att din mamma gärna är inne. Men din mamma längtar efter din pappa, han jobbar hela dagen och sen somnar han innan han lagt huvudet på kudden. Det ska bli skönt då hans semester är över och det är som vanligt igen.

Av Carina - 7 juli 2009 20:47

 

Jobb dags igen... det är ju bara fyra veckor kvar till semester. Vädret är trist och man vet inte riktigt hur man ska klä sig. Idag kommer din farmor och farfar tillbaka igen och din mamma behöver inte fixa mat längre.


Ibland tänker din mamma på vilken tur din mamma har haft som fått jobb så fort. Visserligen hade din mamma bra med erfarenhet och det är kanske inte så vanligt. Din mamma var på en intervju och fick det jobbet. Dessutom fick din mamma jobbet bara någon dag efter det att jag blivit arbetslös. Din mamma var ju inte heller egentligen i något bra skick då jag var på intervjun, det var mitt i mensen minns jag och då var jag ju så labil.

Nu går din mamma till ett ändå ganska bra jobb varje dag och trivs. Det känner din mamma sån lycka av ibland, och idag var det så. Då din mamma kom från gruppen tillbaka till kontoret tänkte jag på det. Det kunde ju ha varit helt annorlunda. Din mamma kunde ha gått hemma och byggt och mått sämre och sämre. Inga syskon till dig, inget jobb och att behöva hänga på arbetsförmedlingen skulle ha knäckt din mamma. Vilken tur att det inte blev så!


Din mamma pratade med Maggan igår och vi pratade om att de kanske skulle komma upp hit några dagar. Det hade varit kul. Det är skönt med vänner som klarar sig själv. Det är synd att vi har semester vid olika tider. Då din mamma ska ha semester börjar Maggan jobba. Vi får ju se hur semestern blir. Den kan ju bli tråkig men också helt underbar! Det vore ju bra om ägget/äggen fastnade för då kunde din mamma vila sig i form på semestern. De två veckorna som din mamma ska jobba efter Riga besöket ska jag ta det lugnt. Din mammas kollegor får bubba och bära och sköta det tuffa till din mamma. Det gäller att göra så mycket som möjligt klart redan innan så det inte behöver komma något oväntat de sista veckorna.


Det gick bra på jobbet idag, din mamma hade mat med sig och det var ju bra eftersom att det inte var super väder idag. Det gick bra tills på eftermiddagen då allt hopade ihop sig och klockan bara rann iväg. Din mamma skulle vara på team möte halv tre och rätt som det vad var bara klockan det och din mamma fick rusa. Lämnade skrivbordet i kaos och körde iväg.


Då din mamma var klar för dagen åkte jag och köpte jordgubbar och lås cylindrar till garaget. Körde hem och de andra satt och åt då din mamma kom. Efter maten började din mamma förbereda tårtorna, det skulle noppas jordgubbar, vispas grädde och hackas choklad. Anna, Pernilla, Alice, Micke, Erika och Anton skulle komma. De blev lite sena men till slut kom de. De kollade först lite runt ute och sen inne. Din farmor hade kokat kaffe så det var klart, hon hade också dukat så vi fick plats alla 12.


De tyckte att din mamma och pappa hade gjort ett bra jobb och fast att det inte är så länge sedan Anna och Pernilla var här har det hänt mycket. De stannade en stund och kollade lite och pratade lite. Din pappa gick ut och jobbade igen, det är ju mycket som ska göras så din mamma tog hand om gästerna. Innan de åkte hem gick vi en tur i trädgården... kollade in fruktträden.


Det var kul att de var förbi och kollade, dessutom fick vi ju god tårta. Din mammas tårta blev mycket uppskattad och de åt upp 1½ tårta. De byggde en stund till innan din pappa kom in. Vi gick och la oss och din mamma sover nu utan ögonbindel för det är inte lika ljust ute då det är molnigt. Så nu sover din mamma gott om natten.

Av Carina - 6 juli 2009 22:01

 

Idag hade vi lite sovmorgon... eller piller klockan ringer ju men vi skulle och göra ultraljud idag 8.30 och då valde din mamma att inte jobba innan. Så en halvtimme tjänade vi på det! Vi åt frukost och då satt hunden och pep hela tiden, hon ville inte ha något gott utan tittade bara på dörren och ville ut. Det visade sig att Tootsie satt på utsidan och pep, hon löper lite, hon kan inte månaderna utan tar då det passar! Så det blev bra fart på både hunden och katten då Magnus gick ut med henne. De har inte sett Tootsie sen dess...


Din mamma och pappa åkte med var sin bil in till stan. Parkerade och gick in och betalade och väntade, de har bra väntetider där, sitter jämt i det väntrummet. Till slut fick vi komma in och det var en underläkare som var helt ny som skulle under söka. Hon tog först reda på vad vi skulle göra och hur det gick till och hur det hade gått och om din mamma var frisk. Det såg bra ut men det skulle komma en överläkare och kolla det hon hade gjort. Nu var det en ny doktor så din mamma och pappa går igenom hela fadderlullan men vi har inte träffat den doktorn som din mamma har pratat med innan.


Livmoderslemhinnan var 10 mm och doktorn sa att det såg bra ut. Din mamma får varje gång lära dem lite om äggdonation, de är väl inte så vana vid det. Han trodde att 10 mm var bra och allt annat så också bra ut. Så vi tackade för oss och åkte. Din mamma till jobbet och din pappa till Byggmax och Ica.


Din mamma skickade ett mail till Riga och tyckte att det tog så långt tid innan jag fick svar. Det tog säkert över en timme och ibland tar det bara 5 minuter. Din pappa ringde och stod i affären och han hade kommit ihåg nästan allt. Då din mamma sen kom tillbaka från fikat hade jag fått svar.

Thanks for information.

Your ultrosound examination is good.

I will inform You about your donor ultrosound result at friday when she comes in clinic.

Det hade inte din mamma tänkt på, att det fanns en donatorn också... det hade din mamma glömt. Din mamma har hela tiden varit orolig för att jag inte skulle duga, att det inte skulle växa på sig så mycket som den skulle eller nåt. Nu får vi inget veta förrän på fredag. Tänk om de då säger att det inte fanns några äggblåsor där? Då får vi börja om igen... och det har inte din mamma tid med! Jag vet att det snart är fredag men man vill ju boka biljetter. Har fått svar på Internet av en tjej och de väntade att beställa tills efter donatorn hade varit på ultraljudet och den andra fick om beställa biljetterna då de beställde efter den första datumet. Din mamma har ju skapat en blogg med några andra äggdonations tjejer och den heter www.bebistillverkning.bloggagratis.se där ställer din mamam frågor hela tiden och hoppas att någon svarar. Nu börjar det ploppa upp en farlig massa frågor som din mamma helst skulle vilja ha svar på igår... kanske lite resfeber.


Dagen var seg idag, din mamma tänkte hela tiden på att vi inte får veta förrän på fredag. Ann-Catrin skrev att det är snart fredag och tänk glada tankar. Lättare sagt än gjort men det känns ändå bättre nu ikväll. Det är kanske bra att få veta exakt dag. Det var väl det att din mamma hade tänk att det var jag som påverkade datumet och inte donatorn som din mamma hade glömt...


Idag har det varit kallt och grått och lite regn. Din pappa och Magnus har varit jätteduktiga och fått upp taket på friggeboden. Nu ska din farmor komma hit och måla vindskivor så det blir riktigt snyggt. De har även fått in alla fönster i garaget och resten av ute gipsen. Det saknas en del men din pappa måste åka och handla några fler. Nu ser det ut som på riktigt. Din mamma har lagt ut en del på bloggen men är inte helt uppdaterad www.jonsson-dahl.bloggagratis.se


Din mamma skulle skruva gipsskivorna men det började regna och då går det inte att stå där utan hängrännor så din mamma fick vara inne istället. Gav Tootsie en p-pilla och hjälpte din pappa lite sen gick jag in och fixade fika istället. Kollade sen upp lån, det kostar ju ändå nästan 100000 kr och det har ju inte vi. Så när din pappa kom in sökte vi om lite pengar, får se hur det blir med det. De jobbade länge idag och det sista din pappa gjorde var att sätta in dörren till din mammas hobby rum.

Av Carina - 6 juli 2009 20:41

 

Idag hade vi lite sovmorgon... eller piller klockan ringer ju men vi skulle och göra ultraljud idag 8.30 och då valde din mamma att inte jobba innan. Så en halvtimme tjänade vi på det! Vi åt frukost och då satt hunden och pep hela tiden, hon ville inte ha något gott utan tittade bara på dörren och ville ut. Det visade sig att Tootsie satt på utsidan och pep, hon löper lite, hon kan inte månaderna utan tar då det passar! Så det blev bra fart på både hunden och katten då Magnus gick ut med henne. De har inte sett Tootsie sen dess...


Din mamma och pappa åkte med var sin bil in till stan. Parkerade och gick in och betalade och väntade, de har bra väntetider där, sitter jämt i det väntrummet. Till slut fick vi komma in och det var en underläkare som var helt ny som skulle under söka. Hon tog först reda på vad vi skulle göra och hur det gick till och hur det hade gått och om din mamma var frisk. Det såg bra ut men det skulle komma en överläkare och kolla det hon hade gjort. Nu var det en ny doktor så din mamma och pappa går igenom hela fadderlullan men vi har inte träffat den doktorn som din mamma har pratat med innan.


Livmoderslemhinnan var 10 mm och doktorn sa att det såg bra ut. Din mamma får varje gång lära dem lite om äggdonation, de är väl inte så vana vid det. Han trodde att 10 mm var bra och allt annat så också bra ut. Så vi tackade för oss och åkte. Din mamma till jobbet och din pappa till Byggmax och Ica.


Din mamma skickade ett mail till Riga och tyckte att det tog så långt tid innan jag fick svar. Det tog säkert över en timme och ibland tar det bara 5 minuter. Din pappa ringde och stod i affären och han hade kommit ihåg nästan allt. Då din mamma sen kom tillbaka från fikat hade jag fått svar:


Thanks for information.

Your ultrosound examination is good.

I will inform You about your donor ultrosound result at friday when she comes in clinic.


Det hade inte din mamma tänkt på, att det fanns en donatorn också... det hade din mamma glömt. Din mamma har hela tiden varit orolig för att jag inte skulle duga, att det inte skulle växa på sig så mycket som den skulle eller nåt. Nu får vi inget veta förrän på fredag. Tänk om de då säger att det inte fanns några äggblåsor där? Då får vi börja om igen... och det har inte din mamma tid med! Jag vet att det snart är fredag men man vill ju boka biljetter. Har fått svar på Internet av en tjej och de väntade att beställa tills efter donatorn hade varit på ultraljudet och den andra fick om beställa biljetterna då de beställde efter den första datumet. Din mamma har ju skapat en blogg med några andra äggdonations tjejer och den heter www.bebistillverkning.bloggagratis.se där ställer din mamam frågor hela tiden och hoppas att någon svarar. Nu börjar det ploppa upp en farlig massa frågor som din mamma helst skulle vilja ha svar på igår... kanske lite resfeber.


Dagen var seg idag, din mamma tänkte hela tiden på att vi inte får veta förrän på fredag. Ann-Catrin skrev att det är snart fredag och tänk glada tankar. Lättare sagt än gjort men det känns ändå bättre nu ikväll. Det är kanske bra att få veta exakt dag. Det var väl det att din mamma hade tänk att det var jag som påverkade datumet och inte donatorn som din mamma hade glömt...


Idag har det varit kallt och grått och lite regn. Din pappa och Magnus har varit jätteduktiga och fått upp taket på friggeboden. Nu ska din farmor komma hit och måla vindskivor så det blir riktigt snyggt. De har även fått in alla fönster i garaget och resten av ute gipsen. Det saknas en del men din pappa måste åka och handla några fler. Nu ser det ut som på riktigt. Din mamma har lagt ut en del på bloggen men är inte helt uppdaterad www.jonsson-dahl.bloggagratis.se


Din mamma skulle skruva gipsskivorna men det började regna och då går det inte att stå där utan hängrännor så din mamma fick vara inne istället. Gav Tootsie en p-pilla och hjälpte din pappa lite sen gick jag in och fixade fika istället. Kollade sen upp lån, det kostar ju ändå nästan 100000 kr och det har ju inte vi. Så när din pappa kom in sökte vi om lite pengar, får se hur det blir med det. De jobbade länge idag och det sista din pappa gjorde var att sätta in dörren till din mammas hobby rum.


Vi pratade om Riga innan vi gick och la oss. Din mamma är ju mycket oroligare än din pappa, han tror allt löser sig. Vi får ju ändå veta på fredag tycker han men din mamma vill ha koll nu och inte sen. Ann-Catrin skrev att din mamma skulle tänka goda tankar i veckan och inte gadda ner mig och hon har väl rätt men ack så svårt det är att tänka så.

Av Carina - 5 juli 2009 22:00

 

Din mamma sover bra nu om nätterna, det kan ju bero på ögonbindeln och att det är svalare. Nu kan tom din mamma sova nära din pappa utan att flyta bort. I natt drömde din mamma om Riga. Att vi var där och träffade en doktor men det var skumt, träffade även lite annat folk som din mamma inte sett på flera år... drömmar kan ju ställa till det! Det blev i alla fall fort morgon men vi låg kvar en halvtimma och mös innan vi gick upp.


Idag var det inte lika fint väder, molnigt och kallt... tycker redan att det ska bli varmt igen. Din mamma gillar värme och kan inte få nog av det. Din mamma är lite konstig måste jag medge... jag älskar värme på sommaren och kyla på vintern. Snö eller sommarhetta, ändå är ju våren och hösten också helt underbar. Men moln och regn i flera dagar gör din mamma nedstämd och det ska det bli from imorgon, regn och moln i 8 dagar... men de har ändrat sig förr!


På förmiddagen kom det upp vindskivor på garaget och din mamma diskade. Att det kan vara så roligt att diska nu när man har kran, det trodde man inte. Vi åt lunch och sen åkte din mamma och pappa och handlade. Vi var på Byggmax och handlade dörrar, vindskivor, plåtar till taket och ltie annat. Det blev dyrt och så tog det tid. Då vi kom hem byggdes det vidare, Magnus hade hunnit en del innan vi kom hem. Din mamma rensade bort allt plats och takpapp. Nu har vi fyra sopsäckar med plast, en med kartong och en med takpapp.


Då din mamma väntade på att maten skulle bli klar kom din pappa in. Det verkade som om han hade något i handen och det var ett smultron. Det hade han hittat bakom friggeboden och nu ville han dela det med din mamma. Han är så gullig, så vi åt var sitt halvt smultron och hoppas på fler i sommar.


Idag åt vi sill, potatis och snaps. Din pappa fick äta en sill bit annars fick han ingen snaps. Det var otroligt gott, din mamma är glad för det och så hade jag tagit in gräslök från trädgården. Det kom upp papp på taket på friggeboden. Precis då de lagt på den sista pappen och börjat spika kom regnet. Det är välkommet, bara det inte varar i veckor. De spikade färdigt det och sen fikade vi. Din mamma hade gjort tårta. Det var meningen att Anna och kompani skulle komma men de kommer på tisdag istället. Micke och Erika ska följa med och Erikas föräldrar och din farmor och farfar känner varandra så det vore ju kul om de träffades.


Din mamma pratade med Ann-Catrin och somnade din pappa så gott sidan om. Det är mycket skönare att sova nu när det inte är så varmt.




 

Din mamma sover bra nu om nätterna, det kan ju bero på ögonbindeln och att det är svalare. Nu kan tom din mamma sova nära din pappa utan att flyta bort. I natt drömde din mamma om Riga. Att vi var där och träffade en doktor men det var skumt, träffade även lite annat folk som din mamma inte sett på flera år... drömmar kan ju ställa till det! Det blev i alla fall fort morgon men vi låg kvar en halvtimma och mös innan vi gick upp.


Idag var det inte lika fint väder, molnigt och kallt... tycker redan att det ska bli varmt igen. Din mamma gillar värme och kan inte få nog av det. Din mamma är lite konstig måste jag medge... jag älskar värme på sommaren och kyla på vintern. Snö eller sommarhetta, ändå är ju våren och hösten också helt underbar. Men moln och regn i flera dagar gör din mamma nedstämd och det ska det bli from imorgon, regn och moln i 8 dagar... men de har ändrat sig förr!


På förmiddagen kom det upp vindskivor på garaget och din mamma diskade. Att det kan vara så roligt att diska nu när man har kran, det trodde man inte. Vi åt lunch och sen åkte din mamma och pappa och handlade. Vi var på Byggmax och handlade dörrar, vindskivor, plåtar till taket och ltie annat. Det blev dyrt och så tog det tid. Då vi kom hem byggdes det vidare, Magnus hade hunnit en del innan vi kom hem. Din mamma rensade bort allt plats och takpapp. Nu har vi fyra sopsäckar med plast, en med kartong och en med takpapp.


Då din mamma väntade på att maten skulle bli klar kom din pappa in. Det verkade som om han hade något i handen och det var ett smultron. Det hade han hittat bakom friggeboden och nu ville han dela det med din mamma. Han är så gullig, så vi åt var sitt halvt smultron och hoppas på fler i sommar.


Idag åt vi sill, potatis och snaps. Din pappa fick äta en sill bit annars fick han ingen snaps. Det var otroligt gott, din mamma är glad för det och så hade jag tagit in gräslök från trädgården. Det kom upp papp på taket på friggeboden. Precis då de lagt på den sista pappen och börjat spika kom regnet. Det är välkommet, bara det inte varar i veckor. De spikade färdigt det och sen fikade vi. Din mamma hade gjort tårta. Det var meningen att Anna och kompani skulle komma men de kommer på tisdag istället. Micke och Erika ska följa med och Erikas föräldrar och din farmor och farfar känner varandra så det vore ju kul om de träffades.


Din mamma pratade med Ann-Catrin och somnade din pappa så gott sidan om. Det är mycket skönare att sova nu när det inte är så varmt.

Av Carina - 4 juli 2009 09:27

 

Ingen sovmorgon nu för tiden. Din mamma hade satt telefonen på larm 7.30 för då ska din mamma ta pillan. Egentligen redan 7 men vi har andra tider på helgen. I natt har din mamma sovit som en stock, vakande bara till en gång vad jag minns. Det är inte lika varmt inne och din mamma och pappa slåss inte om täcket, eller din pappa tar inte det ifrån din mamma. Ögonbindeln är underbar!!


Vi åt frukost tillsammans med Magnus, då hade han redan varit uppe på taket och lagt ut ganska många takpannor. Efter frukost började din mamma och diska, idag diskade jag för första gången i tvättstugan. Härligt att bara sätta igång kranen och få vatten. Din mamma får ju fortfarande värma vattnet i vattenkokaren men det går bra. Har en extra inne i tvättstugan så man inte behöver springa så långt. Det var mycket disk så jag fick dela upp det.


Fick åka in till stan och handla skruv innan lunch. Passade på att handla lite annat matnyttigt då också. Det var 18 grader och linne och shorts, här blåser det inte som i skåne. Där hade det varit kallt om det var 18 grader men här är det som 25 i skåne. Då din mamma kom tillbaka fixade jag lunch och sen diskade jag färdigt. Gick sen ut och rensade upp allt plast som låg på gården. Din mamma ska inte måla för då finns det inget för din farmor och Astrid att göra då de kommer tillbaka.


Din mamma har gjort lite hemliga sommarkuvert som jag ska skicka till några av mina vänner! Det kommer att bli en överraskning... det är kul med paket och vykort. Din mamma och hennes vänner var mycket bättre på det förr i världen, synd att det försvunnit. Nu ska din mamma i alla fall återupprepa det en gång!


Idag har din mamma varit inne på din minnes sida och skrivit lite. Det känns så konstigt, din mamma tittade på bilder och det känns liksom overkligt, som om vi inte setts tidigare. Hur luktade du? Hur kändes du? Du var ju tyst, stilla och kall och det är ju så otroligt onaturligt. Man har sett fram emot ditt skrik då du kom ut och nu var det bara tystnad. Hela vår sjukhusvistelse var tystnad från din sida.


Tiden går fort och din mamma tänker ofta nu att blir det bra i Riga så kommer nästa 9 månader att vara lika då du föddes Gabriel. Det är bara kanske 10-15 dagar mellan befruktningarna och vi kommer att vara i nästan samma veckor som men dig. Skulle det lyckas denna gång hoppas jag i alla fall att du får ha din dag och ditt syskon/dina syskon får en egen dag. Din mamma har stora förhoppningar på att det ska lyckas, det känns annorlunda ändå mot då vi var i Stockholm. Då visste din mamma att det skulle gå vägen nu hoppas din mamma.


Idag har din mamma tagit fram vattenslangen och vattnat träden. Tre vattenslangar är ihop kopplade och det behövs verkligen vatten. De lovar regn varje dag och det kommer aldrig något. Så nu fick din mamma ta saken i egna händer. Då jag skulle vattna det ena trädet upptäckte din mamma att det finns sex äpplen på det. Din mamma nästan hoppade och skrek! Ska ta med din pappa sen ikväll och visa då han jobbat färdigt. Din mamma bestämde att kalla det för Gabriel trädet. Visserligen är det ett baltiskt träd så du skulle kanske fått det andra, men det får vi se nästa år. Din mamma hoppas i alla fall att du har påverkat livet så det kommit frukt där.


Din pappa och Magnus har varit på taket hela dagen. De har gjort ränndalar... där taken går ihop, vågrätt mot lodrätt. Det tar lite tid och så har nockpannorna kommit upp. Så nu är taket helt klart och det är bra för det tar tid och är jobbigt. Nu fick vi över av takteglet så imorgon ska de lägga det på friggeboden. Vi hade tänkt lägga annat på den men nu tar vi det som blir över.


Vi grillade ikväll, åt en riktigt raggarmiddag, grillad korv och pommes... men grabbarna gillar det och då får man ju glädja dem i alla fall. De var hur nöjda som helst. Det var lite kallt nu när vi satt och åt middag så din mamma tog mer på sig då vi skulle fika kaffe.

Det tog lite tid idag och så det blev tidigt kväll. Rätt som det var, var klockan 22 och det var läggdags. Din mammas piller klocka ringer ju halv åtta.


Idag har båda katterna varit på besök i huset och varit så keliga. Först Pricken som var här inne länge och låg i din mammas knä jätte länge och det brukar inte hon gilla. Sen kom Tootsie och ville kela. Hon är lite, kanske mer än lite, sur på din mamma för jag har tagit hit en hund... så hon vill helst inte prata med din mamma men idag kunde hon inte låta bli. Din mamma saknar ju dem, men vet att de har det så bra ute i grön gräset. Tootsie springer långt iväg och kollar och Pricken leker nere bland rallarrosorna, det går fint att gömma sig där.

Av Carina - 3 juli 2009 21:07

 

Sista tidiga morgonen denna vecka. De blir ju tidiga ändå för jag ska ju äta pilla men det är inte samma sak som att behöva åka till jobbet. Denna vecka har gått fort och det är ju bra. Din mamma ska jobba fyra veckor till innan det bli semester och då är det bra om veckorna går fort. Din pappa behöver inte skaffa ett eget täcke än så länge för inatt har vi inte slagits om det utan din pappa har tagit försiktigt så din mamma inte skulle bli utan... han är så gullig din pappa!!


Körde direkt till gruppen idag för jag var lite sen. Då jag kom tillbaka var det fredagsfika och det var gott. Din mammas gamla kollega kom och fikade och så pratade vi en massa efteråt. Din mamma tycker det är kul då hon kommer förbi och det känns bra att ha någon som man kan fråga om då det gäller mitt område.


Din mamma var på hembesök hos en tant och efter det träffade jag en kollega på ett mysigt kafé i din mammas område. Vi åt lunch, ägg och räkmacka och så handlade din mamma tre bullar där tills kvällsfikat. Det var ett mysigt ställe så din mamma ska med din pappa dit en dag. Vi satt där och åt och pratade och hade inte särskilt bråttom tillbaka. Då din mamma väl kom tillbaka gick dagen så fort och din mamma hann med det jag tänkt. Pratade med Helena innan jag gick hem. Vi pratade bland annat om att din mamma inte får lyfta tungt efter vi varit i Riga. Helena sa att hon trodde man skulle göra precis om man brukar för det är ju ändå naturligt att vara gravid. Din mamma lyfter inte heller normalt utan som en hel karl. Nu ska vi ju betala 100 000 för ett litet ägg eller två och då vill man ju gärna inte missa det. Det är ju annat om man fixar det hemma i sänghalmen...


Körde och handlade skruv och mat på väg hem och då din mamma hämtade posten låg där ett stort paket. Det var en cd skiva med Ledin och första säsongen av Kvarteret Skatan. Så då din mamma kom hem och satte jag i skivan och poppade för fullt. Din mamma är ett stort fan av Tomas Ledin och blir alltid så lycklig då jag hör hans musik. Vilken härlig känsla det är att bara dra på hög på volymen!!


Vi åt mat och sen jobbade grabbarna lite till. Din mamma bloggade på husbloggen och sen var det kaffe i garaget. Nu tycker din mamma det är lite kallt där men det är jag ensam om så din mamma fick ta på sig lite mer istället. Vi fikade och pratade, dagarna går så fort och idag ville din mamma se på Ledin på TV så vi var uppe tills dess. Din mamma hade hittat på Internet sekvenser som var utlagda då Ledin sjöng i tunnelbanan och kollade på dem. Då vi väl skulle få igång usb TVn så gick det inte och din mamma blev arg och tänkte slänga ut din pappas dator genom fönstret. Det hade troligen inte hjälpt... din pappa fick hjälpa mig och jag såg, eller i alla fall hörde andra akten. Ska se det sen igen via datorn.


Din pappa är så trött att han nästan somnar innan han gått och lagt sig. Din mamma sa att jag är lite orolig för vad som ska hända på måndag då vi ska på ultraljud. Vad säger de då? Detta ser inte bra ut? Din mamma börja oroa sig lite men förhoppningsvis går det bra.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards