Alla inlägg under juli 2009

Av Carina - 23 juli 2009 19:03

 

Upp i ottan, din mamma är trött då vi ska upp men vi är i alla fall duktiga på att lägga oss i tid nu när din mamma förmodligen är tröttare än vanligt. Vi åt frukost och så åkte vi till jobbet. Din mamma jobbade hårt hela dagen, hade mat med mig och det är ju praktiskt nu när det regnar ute. På eftermiddagen hade vi möte på gruppen och din mamma hade chefen med sig. Personalen hade önskat det och det blev bra. Det kom upp en del som vi genast ska förändra och en del ska vi förändra efter semestern.


Din mamma åkte och handlade efter jobbet. Först tankade jag och sen handlade jag en list. Så jag kom hem var din pappa i full fart. Nu ska vi äntligen få toa inne och din mamma längtar så efter det. Det är jobbigt att gå ut, speciellt då det ösregnar och är mitt i natten. Då måste man ta på sig kläder och gå ut, det är inte kul. Din mamma har ju en spann som potta. Dessutom ska inte din mamma lyfta mer än 10-15 kg och vatten hinken som vi häller i toan är ju en tio liters spann som är nästan full. Din pappa erbjöd sig spola till mig men det vill man inte då man skött magen... så din mamma lyfter försiktigt.


Vi åt mat och din pappa jobbade vidare. Din mamma leker med datorn och pratar med Knoll och Tott. Pratar ju även med dig Gabriel, din mamma tror att du har lite kontakt med den högre makten. Din mamma gör allt för att Knoll och Tott ska stanna kvar i magen. Det känns så konstigt att de är där jag inte känner något. Är kanske lite tröttare men jag förebygger det genom att jobba mindre och går och lägger mig klockan nio efter piller ätande. Din mamma har inte heller några symtom av pillerna som alla andra verkar ha. Din pappa säger att du har hög smärtgräns och du hade inte heller några symtom då du var gravid förra gången. Det är sant, då mådde din mamma oförskämt bra!


Så nu gäller det bara att må bra och leva livet. Din pappa däremot smyg äter nog lite piller ibland, för han är tröttare och gnälligare än på länge... han har jobbat mycket i sommar med garaget så han är förlåten.


Innan vi gick och la oss gick vi en runda ner till sjön. Båda katterna följde med oss som hundar. Då vi kommit halvvägs stannade Tootsie och ville att vi skulle gå ett annat håll men vi fortsatte och Pricken följde med oss. Hon följde med ända bort till bryggan, då hon såg vattnet spärrade hon upp ögonen... hon har ju aldrig sett havet förut och det måste verka som ett hav för henne. Hon vågade inte sig fram till stranden men din mamma lyfte upp henne och lät henne kolla ut. Vi gick hem och på väg hem hoppade hon in bland buskarna och sen kom hon inte i fatt oss. Vi var inte så oroliga för vi var nästan hemma. Tootsie var inte heller hemma då vi kom tillbaka. Vi gick in och fikade och sen gick vi och la oss och somnade som stockar.

Av Carina - 22 juli 2009 11:41

 

Tillbaka till de gamla rutinerna. Din pappa fixade frukost och vi åkte till jobbet. Var hos gruppen först och sen till kontoret. Gick då direkt till chefen och hon var glad över att se din mamma och hon hejar verkligen på att det ska gå vägen.

Förmiddagen gick fort och din mamma hade mat med sig så jag slapp gå ut och äta. Efter mötet på eftermiddagen pratade jag med sköterskan och berättade, då kom chefen in. De två har bestämt att det ska bli mostrar till Knoll och Tott. De tyckte att vi behövde någon här i närheten som också var moster. De hade jublat högt då din mamma skickat sms till chefen.


Din mamma ska bara jobba 75 % nu så jag gick hem klockan tre. Din pappa hade inte kommit hem så din mamma gick upp och la mig. Det känns som din mamma har varit i en bubbla idag. Allt studsar tillbaka, är trött och behöver vila.


Då din pappa kom hem la han sig också en stund och vi låg där och mös och tänkte på er Knoll och Tott. Hur har ni det där inne? Ni gör än så länge inget större väsen av er, din mamma letar tecken men de har inte dykt upp ännu. Vi låg där en bra stund och mös innan vi gick upp och åkte till stan. Din pappa var och handlade lite till bygget och så var vi på stan och åt. Då vi kom hem var din pappa uppe på toan och byggde lite och din mamma så lite som möjligt.


Vi var trötta och vi gick och la oss klockan 20 då allsång på skansen började. Vår usb TV fungerar inte så bra då det regnar ute. Så det var hackande hela tiden men din mamma gav inte upp men fick hoppa över Morden i Midsomer. Pratade med Knoll och Tott innan vi somnade.

Av Carina - 21 juli 2009 15:08

 

Din mamma har sovit oroligt i natt. Även din pappa har märkt av det trots att vi ligger i var sin säng... har kollat klockan två gånger i natt. Till slut ringde den och vi gick upp direkt. Vi åt mackor och yoghurt som vi köpte igår. Vi hade packat det mesta igår så det gick fort att göra oss i ordning. Vi gick ner betalade hotellet och tog en taxi till flygplatsen.


Vi kom i god tid och checkade in och sen gick vi till gaten direkt. Hade inget intresse av att handla något. Då vi höll på att köra ut på startbanan gick din mammas mobil igång... larmet pep. Trots att den är avstängd fungerar larmet så din mamma fick ta ut batteriet så det var säkert att det inte hände igen. Det var pinsamt...

Så vi kom upp i luften och då såg vi havet där vi var och badade i söndags. Vi fikade och de sista pengarna skänkte vi till barn i Lettland. Det gick fort att komma till Stockholm. Hämtade bagage och checkade in igen och sen gick vi upp till gaten. Din mamma skrev i bloggen och din pappa hade köpt nya båttidningar. Han läser nu på och kan allt om båtar. Din mamma blev så trött och la huvudet i din pappas knä och somnade som en stock.


Din pappa väckte mig då vi skulle gå på planet och din mamma var helt lost in the blåst... så när vi satt oss på planet somnade vi båda två som stockar och vaknade en kvart innan landning. Då visade det sig att vi missat frukost, men din mamma hade ändå inte orkat äta.

Handlade på vägen hem. Det är piss väder i Östersund. Regn och blåst, det verkar dessutom har regnat rejält här då vi varit borta.


Vi fikade lite och sen gick vi och la oss och somnade igen. Vi var ju uppe redan klockan fem i morse och vi har haft mycket anspänningar som har lagt sig nu. Din pappa gick upp men din mamma sov vidare och det kändes som om jag aldrig skulle bli pigg igen. Jag har läst att man kan bli trött av pillerna och det verkar ju stämma.

Av Carina - 20 juli 2009 19:10

Nu är Knoll och Tott på plats. De är 0,1 mm stora och den ena är 7-cellig och den andra 9-cellig... nu ska vi bara njuta och göra allt vi kan för de ska trivas där inne...

Av Carina - 20 juli 2009 15:06

 

I dag är det dagen det! Din mamma var lite mer vaken då jag tog pillerna i morse men somnade om som en stock igen. Vaknade igen då klockan ringde kl nio och var förväntansfull. Din mamma har väl sovit i kapp lite nu. Vi har ju sovit mycket och mest softat hela tiden då vi varit här. Det har varit välbehövligt både för din mamma och pappa.


Vi åt frukost och idag verkar vädret vara bättre. Vi fick nästan fönsterbord idag. Då vi kom upp på rummet packade din mamma i ordning våra väskor och sen vilade vi oss. En med datorn och en läste och sen bytte vi. Innan vi gick iväg duschade din mamma, vill ju vara ren och fin...


Vi gick i sakta mak, vi hade ju ingen brådska. Idag har vi inget annat planerat än att vara på kliniken. Vi gick längs floden och sen gick vi upp vid ett spännande torn. Där bodde nog presidenten eller något, det var fullt med säkerhetsvakter, militärer, poliser och militärpoliser. Det var fullt med kameror på husen så vi gissar att det var något diplomatiskt. Strosade runt på torgen och bara var.


Till slut började din mamma bli nervös för att vi inte skulle hinna i tid. Vi visste inte riktigt vart vi skulle äta lunch. Det är så dyrt inne i gamla stan. Till slut beslöt vi oss för att gå bort till de kvarteren där kliniken ligger och se om vi hittade något där. Vi hittade och åt en god lunch där, vi var båda lite spända inför vad som komma ska. Då vi ätit gick vi bort, kom lite för tidigt men det var skönt att vara där. Det var också skönt att slippa alla väskor som vi bar omkring på förra gången. Nu kändes det extra bra att vi inte skulle åka hem idag utan att vi ska sova här en gång till.


Din mamma var lite nervös och var på toa säkert tre gånger innan vi fick komma in. Det var en häxdoktor som kom och hämtade oss. Din pappa kallade henne det för hon var lång säkert 185, smal och hade långt mörkt hår. Vi fick gå in i ett annat hus och där fick din mamma akupunktur, vi hade bokat det innan. Jag fick tio nålar, fyra på rumpan och 6 i ryggen och de i rumpan gjorde riktigt ont att få. Fick ligga med dem i 7 minuter. Fick sen gå tillbaka till receptionen igen.


Din mamma har läst på Internet om akupunktur vid äggdonation, det ger högre chans till liv, rätt så många procent faktiskt. Din mamma trodde först det var för smärtan men nu blev det ännu viktigare. Vi fick vänta lite till med till slut fick vi komma in till doktorn. Hon hade fyllt i ett formulär där det stod om våra ägg. Det var 12 som kom ut, 8 som blev befruktade och av dem var 2 i topp kvalitet och 3 av god kvalitet och de andra 3 kasserades. Din pappa tyckte att hon sa att vi hade fått två ägg med toppkvalitiet och att det var ovanligt. Det uppfattade inte din mamma men hoppas att det är så. Det ena var 7-celligt och det andra 9-celligt.


Hon hade redan fyllt i listan om att vi skulle sätta in två ägg. Din mamma var beredd på att kämpa för att vi ville ha två, men hon sa att det ökar ju bara chanserna. Vi gick sen till ett rum där de sätter in embryon. Din mamma fick ta av sig skorna och ta på sig ett par blåa skoskydd. Det kändes konstigt och varmt. Jag fick lägga mig på en gynsäng och på en bild där kunde vi se embryon. Det såg ut som molekyler. Nu berättade hon att slemhinnan var 13,1 mm och det var mycket bra. Hon mätte hur lång kateter hon skulle ha, för att lägga dit embryon. Din mamma frågade hur stora de var och de är 0,1 mm stora, eller små.


Det kom in en dam men operationskläder som troligen kom med de små. En sköterska håll ultraljuds grejen på magen så de kunde se vart de skulle sätta in dem. Det gick bra och snabbt, det värsta är ju när de ska sätta in alla grejer i skrevet men sen märkte in din mamma när de kom in men katetern. Din pappa tittade på skärmen och såg en prick och troligen var det embryot. De hade nog också en typ av pipett som man pumpade in dem. De är ju så små men det fanns inget kvar i röret då hon var färdigt så då var de på plats. Din mamma fick prata lite med doktorn om vad jag fick göra och inte göra. Jag skulle leva som vanligt men inte lyfta den första tiden, inte stressa eller bada varmt bad eller bastu. Varmt bad behöver jag ju inte oro mig för, för det har vi ju inte ännu...

Din mamma frågade hur de kunde stanna där och inte trilla ut. Det fanns tre orsaker. Ett var att de inte kunde röra sig själv, två var att det var en bra miljö som de lätt fäster på och det tredje var att de inte har ben... hon är lite roligt vår doktorn.


Din mamma fick ett täcke över mig och fick ligga där en stund. Doktorn tackade för sig och önskade oss all lycka. Nu har de gjort allt som är möjligt och nu är det bara för din mamma att verkligen tro på det och ta hand om mig. Jag skulle göra saker jag gillar och njuta av livet för då går det bättre. Häxdoktorn kom tillbaka och din mamma fick ytterligare 6 nålar i mig. Två på händerna och fyra på benen, två på vid knäna och två nere vid foten och det var de som gjorde ont. Fick ligga med de i fem minuter. Därefter kom koordinatorn och hjälpte din mamma upp. Vi fick följa med henne in till kontoret. Där fick vi papperna som bekräftade att vi gjord äggdonation och hur många ägg som blev befruktade, insatta och frysta. Vi fick också fler mediciner och en ny sort din mamma ska ta på kvällen. Din mamma äter alltså 14 piller om dagen och så en vitamintablett. Känner mig som en knarkare.


Vi tackade så mycket och gick därifrån. Vi gick tillbaka dit vi åt lunch, tog ut pengar och fikade. Det känns så overkligt att vi kanske är med barn. När är man det då?? Vi diskuterade allt som hänt men det känns så främmande. Då vi var på kliniken kändes allt så bra men oron kommer så fort man lämnar den. Först ska man oroa sig för slemhinnan, sen för donatorn, att embryon hamnar på plats, att de stannar där, att de blir två barn, missfall, moderkaksavlossning, förlossning, livet... det slutar aldrig... man kommer att oroa sig till livet slut.


Då vi fikat klart och gick mot stan sa din mamma att vi måste döpa embryon så det känns mer på riktigt. Vi valde Knoll och Tott, vi kom bara på det och Bill och Bull och de ville inte din mamma att de skulle heta. Så nu känns det mycket bättre, mer personligt eftersom att din mamma ska prata med dem så de stannar kvar. Nu gick vi sakta, man vill ju inte att de trillar ut... så sakta har vi aldrig gått tror jag.


Vi gick genom parken och gick över bron där alla brudpar fotograferas. Vi har sett hur många som helst på fredagen som blev fotade där. Nu förstod vi varför, de sätter fast hänglås med inristningar på. Typ Carina & Thomas 2009, och det var hur många som helst där, helt fullt. Vi gick sen till torget och handlade öronhängen till din mamma och mormor. Din mamma ville helst gå hem och bara sova, äta en macka men din pappa ville ha mat. Så vi gick till köpcentret där vi åt igår. Vi åt där idag också också letade vi upp ett affär där man handlade plåster och så handlade vi frukost.


Vi tänkte åka spårbuss eller spårvagn hem men man skulle köpa biljetter någon annanstans så vi gick i sakta mak. Det är nyttigt att röra sig när Knoll och Tott är i magen, så de får mycket blod och kan växa på sig. Då vi kom till hotellet la vi oss och läste och kollade Internet. Din mamma somnade som en stock. Vakande och ville ha lite te och din pappa är så gullig och serverade din mamma te på sängen. Låg och pratade och din mamma kollade upp på Internet vad det var för pilla som jag ska äta extra på kvällen. Troligen är det för att minska illamåendet. Då klockan var piller dags kl 22 somnade vi, eller din pappa somnade. Din mamma hade så mycket tankar i huvudet så det gick bara runt, runt. Det känns så overkligt att dessa två små mikro kryp lever i din mammas kropp. Allt känns så bra och lugnt då vi är på kliniken men då vi kommer utanför dörren är din mammas oros själ igång igen... men din mamma har lovat att bara tänka goda tankar nu. Till slut somnade väl även din mamma...

Av Carina - 19 juli 2009 14:46

 

Då piller klockan ringde var din mamma helt borta, visste knappt vart jag var någonstans. Lyckades få i mig alla fem piller och sen somnade jag som en stock igen. Chockad av att klockan ringde igen kl 9, hade verkligen inte sovit färdigt. Hör då din pappa säga Godmorgon min kära fru! Det fick din mamma att vakna till lite i alla fall. Låg sen kvar rätt så länge innan vi väl tog oss upp och gick ner och åt frukost.


Det regnade då vi satt där nere och det var det inte planerat för idag. Vi tänkte åka till havet. Då vi gick upp la vi oss igen och läste och lekte med datorn. Till slut tyckte din pappa att vi skulle ge oss iväg. Nu var det fint väder igen. Så vi packade väskan med badkläder, handdukar och något att läsa och så gick vi.


Vi hade svårt för att hitta stationen. Det som vi tyckte var station igår var visst en busscentral. Nu gick vi och letade, försökte fråga en vakt som inte kunde engelska men till slut hittade vi. På busscentralen hade vi fått veta av en turist tant vart vi skulle åka, hur mycket det kostade och hur långt det var dit. Stranden är ca 3 mil lång så det fanns inget ställe som hette Jurmala utan det var ett helt område. Vi skulle hoppa av vid Majori. Det var lättast att ta tåget så det gjorde vi, köpte en tur och retur biljett och gick till perrongen. Vi gissade att vi var rätt och det var vi. Tåget fylldes fort och det var trångt, varmt och tåget gick sakta.


Din mormor ringde då vi satt på tåget. Din mamma pratade med henne lite och sen fick vi sluta för vi var framme. Vi gick först och åt, det var ingen vidare mat men vi var inte hungriga längre. Det var otroligt varmt, din pappa svettades kopiöst och byxorna blev helt blöta då han hade armarna på dem. Det var som tropisk värme som de har i Thailand. Vi letade oss ner till havet. På vägen var det fullt med hus, troligen var det fina lyxiga villor för länge sedan. Vissa av dem har de restaurerat men vissa är fallfärdiga. Stranden var oändlig, och det var varmt. Vi hittade en hytt och bytte om där. Vi gick ner till vattnet och din mamma trodde det var varmt. Din mormor och Ann-Catrin skulle tyckt att det var piss ljummet... Din pappa vägrade bada, han doppade bara benen men din mamma badade. Det var skönt då man väl kom i. Det var salt vatten och fullt med tång.


Vi satte oss sen rygg mot rygg och torkade i solen. Det var inte skönt att sitta där för det var så hett så vi gick och satte och oss och tog en glass innan vi bytte om och gick tillbaka mot ströget. Vi hade sett att man kunde åka båt tillbaka så vi skulle leta upp den. Stannade först vid ett lite fik och köpte dricka, satte oss i skuggan och drack och njöt av att det var lite svalare. Det började komma in moln tack och lov och då vi kom till stationen följde vi vägen till båten. Vi trodde att de missat att skylta så vi gick ner mot vattnet. Hittade ingen så vi gick tillbaka via vattnet till tågstationen. Missade ett tåg som körde förbi oss. Vi hittade kajen men den båten skulle gå klockan 20 och det var 2½ timme dit så vi gick vidare. Nu hade det börjat blåsa rejält och det var som åska i luften och helt mulet. Vi gick bort till stationen och regnet hängde i luften hela tiden.


Nu började det komma folk från alla håll och kanter och till slut kom regnet. Det var stora droppar som femkronor och så kom åskan. Det blixtrade mycket och så kom det några rejäla knallar. Din mamma gillar inte alls åska och stod och höll om din pappa. Till slut kom tåget och under den minut vi väntade på det blev vi helt genomsura. Vi sprang till början av tåget och lyckades få sittplatser. Tåget blev helt fullt och vid vissa stationer kunde folk inte komma på för det var fullt.


Det regnade även då vi kom fram till Riga. Vi gick lite vilse men till slut hittade vi rätt på stationen. Letade upp ett matställe och beställde, din pappa pasta bolognese och din mamma potatiskaka men skinka och ost. Det var det godaste vi har ätit sen vi kom hit. Din mamma dricker inte öl numera så det blev en sprite, hälften så mycket som din pappas öl och samma pris.


Vi gick vidare, var inne och handlade lite godis och sen gick vi genom stan. Stannade i gallerian och tog en kopp kaffelatte och te och en bulle var. Det var ett mysigt kafé och det var skönt att slippa regnet. Sen gick vi hela vägen hem och det småduggade hela vägen. Det var skönt att komma hem och få av sig sina blöta kläder. Vi duschade och badade och sen låg vi i sängen och myste. Läste och lekte med datorn och fikade. Imorgon är det dagen D och det ska bli spännande. Vi skulle få veta hur det gått men våra ägg men det har vi inte, så vi hoppas det är bra med dem. Det känns ju samtidig helt overkligt. Att vi äntligen är här och att vi till slut fått vår andra chans.


Idag har vi kollat efter donatorer. Alla brunhåriga och blåögda tjejer som är ganska långa. Vi har även diskuterat hur de lettiska tjejerna ser ut. Din mamma är rädd att barnen ska få spetsiga näsor och hakor, och att de ska gilla leopard mönstrade kläder...

Av Carina - 18 juli 2009 14:43

 

Idag ringde piller klockan sju och din mamma var så trött att jag knappt kunde resa mig halvliggande och ta pillerna. Nu är det ju fem piller som ska i varje morgon och kväll. Din mamma kunde knappt hålla ögonen öppna. Ställde om klockan till nio, men din pappa trodde att vi skulle gå upp nu, han var ganska pigg. Aldrig i livet, nu ska din mamma ha sovmorgon, så din mamma sa till honom att han inte var riktigt klok som ville vakna nu och somnade om. Det gjorde även din pappa och när klockan ringde kl 9 var din mamma fortfarande inte medveten. Det var din pappa, han låg och läste och din mamma hade bara velat lägga sig på andra sidan och somna om igen. Det gick inte för vi måste ju ha frukost...


Vi gick upp och klädde oss och gick ner och åt frukost. Det är inte som på svenska hotell. Ingen fil, konstiga pålägg men vi blev mätta ändå. Vi gick upp och vilade en stund, vi skulle köpt tandkräm igår för den andra tog slut men det har vi inte gjort, men idag... Vi fick mail av kliniken och det var 8 ägg som blivit befruktade. Hon skulle höra av sig med mer information imorgon.

This is information about fertilization: Today we have for You 8 fertilized eggs. During this day we will see how they develope and tomorrow I will inform You about it.

8 ägg, din mamma trodde ändå på fler men vi får väl hoppas att det räcker med 3 till oss! Två nu och ett sen... det är kanske inte din pappa med på men vi får väl övertala honom. Han är så nöjd om vi får ett barn och det är din mamma med men 3 känns ändå så rätt. Vi får väl se vad livet har att ge oss!


Till slut blev vi klara och gick ut. Det är varmt, nästan som tropisk värme, tryckande. Vi tänkte gå till tågstationen men det var inte så lätt, man kom inte över den stora vägen. Till slut fick vi korsa den ändå men den var tre filig... Det var ingen station utan ett jättestor saluhall. Det var flera hus och de hade olika mat i de olika husen, fisk, kött, grönsaker och bröd. Din mamma tog en massa kort och på ett ställe fick man visst inte ta kort men det såg inte din mamma. Märkte det då hon som stod bakom disken började spruta vatten på mig med en vattenpistol... din pappa tyckte det var riktigt kul! Utanför dessa hallar fanns det hur mycket stånd som helst där man kan handla allt mellan himmel och jord. Det är mycket blommor också och de är så fina och stora. Igår funderade din pappa var folket handlade någonstans och nu vet vi vart... men vi handlade inget utan gick vidare. Gick förbi stationen och in i gamla stan igen.


Din pappa har ont i ryggen efter allt promenerande. Vi hittade en ny del av gamla stan och hittade ett ställe att äta lunch på. Det verkade mysigare i denna ändan av stan. Då vi satt där började vi diskutera barn namn. Vi kom fram till ca 10 av varje och de är några som din mamma inte vill ha men vi får väl se...

Det var en galleria intill som vi gick in i efter vi ätit. Vi kollade inte så mycket men gick och handlade vykort till familjen, vatten, choklad och glass. Din pappas glass gick av från pinnen, den var inte så kall om man så säger. Det är dyrt att dricka vatten på restaurangerna då man får flaskvatten, så vi dricker bara öl där och köper vatten i affären.


Vi gick ner till floden och hoppade på en turist båt. Den tog en timme och det var skönt att sitta där ute på vattnet. Det fläktade bra. Vi åkte längs floden och åkte förbi deras TV torn och din pappa var besviken förra gången då din mamma glömde ta kort på det. Nu har din mamma säkert tagit 25 kort på det tornet!!!


Din mamma blir bara mer och mer förälskad i din pappa och det känns nästan som om vi är på bröllopsresa nu. Vi kramas och pussas mycket och tar på varandra hela tiden, vi riktigt myser och njuter av att vara i varandras närhet. Det är annars många brudpar här i stan. Igår såg vi flera stycken som blev fotograferade vid en bro i en park och idag var det flera par vi såg. Det verkar vara en romantisk stad! Tänk att det efter två år bara känns bättre och bättre för varje dag. Din pappa tycker likadant och det är ju ännu bättre!


Då vi kom av båten gick vi på ett kafé och tog en fika. Vi gick sen vidare till gallerian men hittade en pub på vägen där de sålde Guinness och då stannade vi till där. Vi satt på barstolar ut mot vägen och spanade in folk. Då vi kom till gallerian visade det sig att det fanns fyra plan, och en av affärerna var Lindex. Nu förstår vi var de handlar, här och i saluhallarna. Det var mycket rea men vi orkade inte gå in och handla.


Handlade dock tandkräm och lite annat gott till i kväll på mataffären. Gick sen vidare till torget och åt middag. Vi var båda trötta och gick hem. Det var fortfarande varmt och vi bor på andra sidan floden så vi gick över floden och det var fint väder, varmt och soligt. Vi la oss och läste och lekte med datorn. Det finns ju inget bra att se på TV så den öppnade vi inte ens idag.


Vi drog bort gardinerna så vi hade vyn över Riga framför oss. Det är mysigt att ligga här på våning 6 och se över staden då alla lampor tänds. Det har varit en bra dag idag, vi har pratat mycket barn och hittat på lagom med saker. Riga kommer alltid att vara speciellt för oss oavsett vad som händer. Idag har vi dock inte haft några dåliga tankar utan snarare tvärtom.

Av Carina - 17 juli 2009 14:42

 

Din mamma hade vaknat några gånger under natten för att kolla klockan. När den väl ringde gick din pappa upp direkt och vi packade ihop och gick ner för att äta frukost. Förra gången åt din mamma knappt något alls men nu gick det bättre att äta. Vi checkade ut och gick till planet. Vi fick inte skicka ryggsäcken som vanligt bagage utan bara som special bagage och då tog din mamma den på ryggen istället.


Då vi var på planet var din mamma tvungen att få en kopp te. Vi var båda nervösa och spända på vad ska hända idag och på måndag. Tänk att vi äntligen är här efter all tids väntan. Då vi kom fram valde vi att ta bussen ändå till stan. Det var ju fint väder och vi hade gott om tid. Vi landade 9.45 och skulle vara där innan 12. Det var kanske lite väl varmt och vi gick och gick. Hade glömt hur långt borta det låg. Vi kom fram 11.15 och vi var tvungna att byta kläder för att överleva. Det var som tropisk värme och vi hade jeans och tröja och det var för varmt. Då din pappa var klar fick han gå och lämna sperma i en burk. Det gick fort och sen bytte din mamma om innan vi gick därifrån igen. Vi hade fått en liten lapp på när vi skulle komma på måndag. De hälsade oss välkomna tillbaka.


Vi gick till hotellet. Nu visade det sig att vi tog visst en omväg men fick gå på en fin bro. Vi stannade till på Statiol och handlade vatten och var sin glass. Vi stannade sen och pausade lite utanför Swedbanks stora hus och park nedanför. Till slut kom vi till hotellet och checkade in. Vi berättade att vi skulle sova en natt till och det visade sig att vi då fick byta rum på måndag. Men det får ju gå. Vi gick upp och packade in oss lite och sen gick vi ut igen för vi var hungriga.


Vi hittade ett ställe och äta på och det visade sig vara det dyraste stället vi ätit på hittills. Det smakade visserligen bra men ölen kostade 2.50 istället för 1 i vanliga fall.. 1 lettisk peng är ca 15 kr.

Vi strosade sen omkring hela eftermiddagen, vi gick mot den riktiga stan, gick utanför gamla stan. Vi såg bröllopspar bli fotograferade, hittade ett torg där massa gubbar satt och spelade schack. När vi började tröttna på att vi inte hittade några affärer och blev fika sugna gick vi tillbaka till gamla stan. Fikade och sen köpte vi med oss mackor och öl som vi ska äta på hotellet ikväll.


Vi var rätt så möra efter denna dagen. Det har varit mycket känslor i omlopp och som har eskalerat nu när vi äntligen är igång. Vi går omkring som på moln, hoppas de är rosa... och bara är. Det känns extra skönt eftersom din pappa har byggt så mycket nu den sista tiden och behöver vila. Vi la oss, din pappa kollade i sin nya båttidning och din mamma var på Internet. Vi åt och försökte kolla på TV men det var ju bara dubbat eller var det lettiska program.


Din mamma har bestämt sig för att tro att det blir två barn. Din mamma vet nu av erfarenhet att man inte blir mindre ledsen om man inte tror att det ska bli barn. För innerst inne hoppas man ändå. Din mamma trodde inte att du levde då du låg i magen men då du verkligen inte gjorde det förstod din mamma att jag hela tiden vetat att du levt. Så nu har din mamma bestämt sig för att det blir små bebisar som kommer att växa i din mammas mage som du gjort en gång älskade Gabriel.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards