Direktlänk till inlägg 29 juli 2009

Käre Gabriel, Knoll och Tott 29 juli

Av Carina - 29 juli 2009 09:28

 

Idag vaknade din mamma redan kl 4, vilade väl för mycket igår. Tänkte att jag komma aldrig att somna om, jag måste nog hämta ögonbindeln, men nästa gång jag vaknade och hämtade den var kl 6. Din pappa undrade om vi skulle gå upp men aldrig... klockan ringde halv sju. Din mamma hade stängt av det larmet igår men har ju satt det så det ringer mån-fre och det hade jag inte ändrat på.


Vi låg kvar en stund och sen gick din pappa upp för att göra frukost. Din mamma kom efter, din pappa tänkte jobba hemifrån idag men eftersom din mamma var piggare idag ska han åka iväg. Han fick en handlings lapp av din mamma och åkte iväg.


Din mamma gick upp och satte igång TV och kollade lite på Internet och löste sodoku. Fikade lite te och skorpor här uppe vid TV:n. Då morgon programmet var slut satte jag på Mamma Mia och såg kanske halva och sen sov jag som en stock. Vaknade precis innan din gulliga pappa kom hem. Han släppte in Tootsie och hon kom genast upp och la sig hos din mamma. Han lagade lunch till oss och din mamma fick vakna och gå ner. Åt och sen blev din mamma helt matt... fick vila lite innan jag skulle hjälpa din pappa med att lufta vattensystemet. Vi har idag fyllt alla vattensystem, din pappa började med någon golv slinga igår men han kunde inte både vara uppe och lufta och nere och fylla och din mamma orkade inte. Men idag satt din mamma på en filt där inne och luftade för glatta livet.


Efter det kändes sig din mamma piggare, var nere och hjälpte till då vi skulle fylla kakelugnen, dammsög fyllde en maskin tvätt, gick upp och ner från stegen för att kolla vatten nivån i kakelugnen och sen dog din mamma... blev helt kallsvettig och mådde illa. Fick gå upp och lägga mig. Fick sätta på tvättmaskinen och dammsuga vidare sen.


Din mamma har haft konstiga tankar om Knoll och Tott, är ju orolig förstås. Ända sen din pappa döpte det 9-celliga embryot till Tott har din mamma tänkt att det kanske bara Tott som överlever. Eller om det bara blir ett barn blir det Tott. Din mamma vill helst inte prata om det men det är samma känsla som men dig Gabriel. Nu försöker din mamma tränga bort dessa tankar och pratar lika ofta med Knoll som men Tott, kanske lite mer med Knoll. Framför allt efter blödningen. Din mamma skulle så gärna vilja ha två på en gång, det hade varit så kul. Då hade dessutom din mamma och pappa haft var sin bebis som vi kan gulla med.


Nu när din mamma har varit helt utslagen av magsjukan så han jag inte alls tänkt på att jag kan vara gravid. Tankarna har helt och hållet fokuserats på att inte göra i byxorna. Det är precis som om det vore jätte längesedan din mamma fick blödningen fast det bara är två dagar sen. Det känns som förra året. De enda symtom din mamma har är att brösten är något ömma, men som en annan bloggare sa: man klämmer så mycket för att känna efter så till slut är de ömma... Lite så är det faktiskt, man vill ha gravid känningar, men inte kräkas och må illa. Din mamma har sagt till Knoll och Tott att jag kan må hur illa som helst bara de stannar och växer i din mamma. Nu ångrade jag mig lite men lever Knoll och Tott kvar kommer din mamma att göra vad som helst. Även om det är att ha magsjuka en gång i veckan...


I helgen hittade din mamma pinglan som jag hade då du var i magen Gabriel, som din mamma fick av Helena . Så nu har din mamma den på sig då jag är hemma, inte på jobbet. Till och med igår då jag var så klen hade jag den i sängen. Kanske inte gjorde den inte så mycket nytta men kanske... tron har starka krafter. Den pinglar så härligt och din mamma tänker då på hur det var då du var i magen Gabriel.


Din mamma har haft en liten blödning idag med och skickade genast ett mail till Riga men de lugnar mig hela tiden men att det säkert inte är något. Din mamma ringde också idag till barnmorskan i Dorotea, vi skulle behöva åka dit och ta blodprov den 4 augusti. Hon var ledig den dagen så vi bokade in dagen efter. De vill ha ett sådant svar i Riga och vi kan ju lika bra åka dit och kolla in stan en dag. Kanske vi får din farmor och farfar med oss. De är ju alltid i Dorotea på torsdagar men detta är en onsdag. Vi får se. Hon skulle skicka svaret till sig själv och kontakta din mamma då det var klart. Hoppas vi redan då vet att det är plus... om det är ett eller två i magen får vi ju inte veta förrän vi gör ett ultraljud. Det hoppas vi att får göra i slutet av augusti.


Efter vi ätit gick din mamma upp till brevlådan för att kolla posten men där var ingen. Gick till husvagnen och packade ihop lite vi ska ha med oss på semestern. Då jag var där började det ösregna, det hade åskat innan på dagen och kommit en rejäl skur och nu kom det en till. Då den var över gick din mamma in i huset igen.


Det var en lugn kväll och din mamma la sig och läste och lekte med datorn. Din moster Pernilla ringde och det var kul att prata med henne. Hon var på jobbet och då var det lättare att prata med henne när inte Ian härjar omkring. Pratade ganska länge med henne och vi bestämde att vi skulle träffas den 22 augusti och fira hennes födelsedag. Då vi lagt på pratade jag lite med din pappa innan vi somnade.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards