Direktlänk till inlägg 24 juli 2009

Käre Gabriel, Knoll och Tott 24 juli

Av Carina - 24 juli 2009 19:04

 

Idag hade din mamma fredagsfika. Hade packat allt i en papperspåse och då vi skulle gå glömde din mamma den... kan inte ha allt i huvudet. Din mamma åkte på gruppen och sen inom affären och handlade det sista. Chefen höll redan på att förbereda då din mamma kom. Hon hjälpte mig att koka kaffe och din mamma la i ordning smörgåstårtorna och stoppade in dem i ugnen. En personal kom in och undrade om det var kött i den? Naturligtvis, inte tänker väl din mamma på att det finns sådana som inte äter kött... så din mamma fixade provisoriskt en annan till henne.


De uppskattade smörgåstårtan och det var ju kul för din mamma. Städade undan sen och gick och jobbade lite. Hade chefsmöte och efter det åkte vi och åt lunch på golf restaurangen. Det var jätte fin utsikt där, synd bara att dimman låg ner över sjön men din mamma ska ta dit din pappa där en gång och äta lunch, då det är finare väder. Maten var god och det blev en lång lunch.


Din mamma hann med mycket på eftermiddagen och sen tänkte jag gå hem. Skulle bara hämta sakerna i köket. Då kom din mamma på att jag skulle tömma diskmaskinen, städa undan och tömma soppåsarna. Fick göra det och slänga skräpet och sen provade jag igen att gå hem. Då jag körde hem fick jag nästan en hjärtinfarkt av alla långsamma bilar... det var kö från mitt jobb till Frösön och vi stod nästan still hela tiden. Detta gillar inte din mamma och varför har så många människor fått körkort som inte kan köra... dessutom ska de ut i den värsta trafiken...


Jämtland ordnar dessutom allt på en enda gång. Idag börjar Storsjöyran, det är något EU möte i Åre och så har man segeltävling... alla människor är i stan och alla turister. Till slut kom din mamma hem, vi hade tänkt åka via stan till Maria men nu struntar vi i det. Din pappa var redan hemma och hade sovit en stund. Han hade precis fikat och ordnade lite te till din mamma och sen gjorde vi oss i ordning och åkte.


Din mamma ville handla lupiner till Maria men vi hittade inga på vägen. Vi var inne i två blomsterhandlare men hittade inga. De hade bara inne blommer och några vissna ute blommor. Din mamma undrade vart de handlade sina blommor, växter och träd. Din mamma höll på att få hjärtinfarkt nu två då din pappa skulle köra ut från den ena blomsterhandlaren. Han är så ordentlig och kan inte korsa heldragna linjer. Det var hur ledigt som helst men nä, han var tvungen att flytta sig lite, för en refug sa han... När det sen äntligen blev fritt igen hade han fått för sig att svänga en annan väg och vi fick vänta igen... hur länge som helst och din mamma blev så sur. Han är så feg då han ska svänga ut på vägar i korsningar. Nu är kanske din mamma lite väl våghalsig men din pappa har blivit en gubbe! Tur att han inte kör som en sådan då han väl är på vägen.


Så vi stannade i Bräcke och handlade en flaska vin istället. Din mamma frågade henne om vart man kunde handla växter. Då visade det sig att det fanns en handelsträdgård precis där Maria bodde. Det var en gammal gubbe som hade den och där hittade vi lupiner. Maria ringde och undrade om vi hade kört vilse... vi fick en vägbeskrivning och hittade rätt.

Det var ett jättemysigt ställe i skogen nära sjön.


Din pappa fick en gintonic och din mamma en alkoholfri drink och lite tilltugg. Det var härligt att sitta där ute i naturen och bara njuta. Vi hade mycket och prata om men det var ganska gott om mygg. De gillar din mamma. Då vi skulle äta gick vi in och de var så mysigt inne. Din mamma och pappa gick och kollade lite och det är precis ett sådant litet hus som din mamma vill ha i skåne. Vi fick god mat och åt, drack och pratade. Det kändes som om vi vore gamla vänner fast det bara är Maria och jag som träffats innan. Tiden gick fort. Vi fick kaffe och paj och det smakade jättebra det med.


De ska åka till Riga och ville ha lite tips. Din mamma hade tagit med en karta och ritade ut lite sevärt på den. Vi pratade en del om Riga och också om er Knoll och Tott. Din mamma hade riktigt trevligt och skrattade otroligt mycket hela tiden. En bra kväll helt enkelt.

Innan vi åkte hem gick vi ner till sjön och kollade på deras brygga och båt. Det var helt underbart där nere, där skulle din mamma kunna tänka sig att ligga och lyssna på vattnet och klucket.

Din mamma var så trött då jag körde hem. Körde ganska lagligt för det var älg väder. Nu blir det ju även skymning och halvmörkt här i Norrland. Till slut kom vi hem och det blev direkt i säng efter det att jag lagt fram piller och tillbehör till imorgon bitti.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards