Alla inlägg under juni 2009

Av Carina - 14 juni 2009 22:38

 

Även idag hade vi sovmorgon. När det regnar oavbrutet i flera dag och dessutom stormar utanför så vill man inte gå upp. Idag önskade vi mer än vanligt att huset var klart så vi kunde eldat lite i kaminen och legat på soffan och sett på Mamma Mia! Vi fick till slut gå upp och då var klockan 10, fick springa upp till huset för att inte bli blöt.


Din mamma var uppe i natt och kanske är mensen på gång, samtidigt som din mamma har ont i brösten. Trodde kanske att din mamma var gravid, har haft många sådan känningar de sista dagarna men nu är det nog inte så. Det hade ju varit mycket billigare...


Idag har din mamma och pappa varit duktiga. Din mamma började med att tvätta rent i toan uppe, din pappa satte el. Vi plockade undan på övervåningen och efter lunchen började vi med fogning. Innan dess hade vi tvättat mer, tagit undan tvätt. Vi hade fått upp två lampor en på övervåningen och en i hallen, dessutom en tillfällig i vårt sovrum/kök. Där inne är det så mörkt men nu blir det lättare att laga mat där.


Vi fogade, din mamma la på fog och din pappa tvättade av. Det gick lite ont för oss i början då spannar gick i sönder, fogen var klumpig men till slut gick det bra. Då det äntligen vart klart hade vi tänkt göra golvet också men nu ångrade vi oss. Nu kände vi oss nöjda med dagen, det har ju dessutom regnat precis hela dagen och stormat så energin ligger ju lite lågt.


Vi lagade mat och gick ner till husvagnen och åt där. Vi drack upp det sista av vinet och kollade lite på TV. Vi var båda trötta så det blev en tidig kväll.

Av Carina - 13 juni 2009 22:36

 

Oj vilken sovmorgon vi tog idag... och det var härligt. Regnet haglade där ute och det var mysigt att bara ligga där och lyssna. Visserligen har din mamma och pappa mycket att göra men vi måste ju också sova. Så vi tog det lilla lugna på morgonen och gick till slut upp och åt frukost i huset.


Eftersom vi la golvet igår ska vi inte gå på det idag. Din mamma har ont i baken för din mamma rengjorde plattorna på väggarna igår, la golv och gick upp och ner i trappan. Det känns ändå bra att ha träningsvärk... men samtidigt jobbigt att då det för så lite.


Din pappa satte el och din mamma tvättade och städade. Efter lunchen åkte vi till stan och handlade mer el saker. Vi fattas lite och nu vill vi bli färdiga med ovan våningen. Vi stannade på Edenbos kafé och fikade på hemvägen. Det var vi värda...


På eftermiddagen satte din pappa mer el och din mamma bar ut alla fönster foder till vardagsrummet. Då kommer vi åt det som ska sitta i fönsterna, finns det tid över ska din pappa sätta dit sådana i sommar. Det ser ju mycket bättre ut då fönsterna är kompletta. Det hade varit extra kul om det blev fixat där uppe där vi ska bo. Vi mätte idag och vi får inte plats med de sängar vi tänkt utan vi får nog sätta dit den riktiga sängen med en gång.


Vi tog en halv tidig kväll och idag skulle vi äta Stinas kyckling och klyftpotatis. Din mamma hittade någon pulver sås i husvagnen som jag gjorde till och så skulle vi dricka vin. Nu visade det sig att kycklingen inte var riktig färdig fast den varit i ugnen länge... din mamma åt nästan ingenting... men din pappa åt mer men vi kastade mer än hälften tror jag. Vi blev i alla fall mätta och så såg vi på Wallander. Vi ska köpa alla de filmerna nu med aftonbladet och kolla igenom dem igen.


Då den var slut gick vi och la oss. Denna gången lyckades vi i alla fall se en hel film... det spö regnade fortfarande ute och det är ju ganska skönt att lägga sig då det regnar ute. Det är värre att vakna upp och behöva gå ut i det.

Av Carina - 12 juni 2009 22:25

 

Idag är det fredag, härligt, sovmorgon imorgon! Din mamma är jämt tidig på jobbet nu men det känns bra. Åkte på gruppen och sen då jag kom tillbaka visade det sig att det blev fredags fika och det passar din mamma. Hade chefsmöte, det sista med chefen för hon går på semester. Din mamma har idag sökt tjänstledigt 1 timme om dagen i fyra veckor. Det ska bli skönt att jobba 8-16 istället nu när det är sommar.


Dagen fick fort och vi åt lunch på stan. Då kom det upp lite frågor angående din mamma och vårt Riga besök. Din mamma tycker att det är kul att de är intresserade av din mamma och vårt barna fixande. De får fråga hur mycket som helst, men din mamma tror att det beror på att det ändå är ett känsligt ämne. Dels angående dig Gabriel och sen angående att din mamma är barnlös.


Dagen gick ganska fort och din mamma gick hem i tid. I helgen ska det jobbas, men först var din mamma och handlade. I helgen ska vi dessutom äta gott. Din mamma börjar tröttna på den färdiga maten.


Efter maten var din mamma trött och ville att vi skulle gå och kolla på TV istället men det gjorde vi inte. Istället la vi klinker golvet i toan uppe. Det blev så fint, din mamma har bestämt att det skulle vara gula, röda, blå och gröna klinker plattor. Din pappa valde de vita plattorna så han fick också vara med. Det tog ändå inte så lång tid som din mamma hade trott. Vi gick ner till husvagnen och fikade och drack vin och hade det mysigt och bra.


Din mamma är ju nästa säker på att jag är gravid, eller vill vara det men det känns delvis så. Då jag blev gravid med dig Gabriel så visste jag redan från början och så känns det inte nu men det finns många tecken. Illamående, halsbränna, ömma bröst... men det kan ju även vara sprutan... man blir ambivalent. Vi bestämde idag att om din mamma inte får mens i helgen ska vi göra ett test på måndag.

Av Carina - 11 juni 2009 22:51

 

Din mamma satte visst inte klockan igår, din mamma vaknade och kände att vi nog sovit för länge men somnade om igen. Din pappa kände likadant men kollade då klockan och den var sju. Vi tog ändå det lugnt för ingen av oss sitter ju i sjön utan kan komma lite senare.


Din mamma kom till jobbet tio över åtta och var på gruppen. Då din mamma satt där kom illamående över mig. Gick upp och hämtade en kopp te, visste inte om jag var tvungen att gå på toa men klarade mig med te. Nu blir din mamma snurrig igen, varför blir jag illamående? Kan jag vara gravid trots allt?


Jobbade vidare och idag hade din mamma med sig mat, var på möte hela eftermiddagen men kom ändå hem innan fem. Din pappa hade då börjat kakla uppe och innan kvällen var klar var alla väggar färdig kaklade. Din mamma plockade undan lite och sen gick jag ner till husvagnen.


Vi fikade då din pappa kom ner och sen gick han och la sig. Din mamma pratade med Ann-Catrin och då pratade vi om din mammas behandlingar. Din mamma kollade upp och den sprutan jag fått nu minskar att testostronet produceras i kroppen! Hur mycket testoron finns det i din mammas kropp och är det som gör att man får ägglossning... Då din mamma pratat färdigt kollade jag vädret och sen kröp din mamma ner sidan om din pappa och somnade gott.

Av Carina - 10 juni 2009 22:50

 

Ännu än dag... ännu en dag med planeringsdag. Så det var ju bara att stiga upp och gå upp och äta frukost. Din pappa ska till Sundsvall idag och han vill ju också komma iväg. Din mamma kom iväg i bra tid, hann göra lite på jobbet innan vi skulle ha planeringsdag.


Även den gick bra och då det var slut var din mamma uppe på kontoret innan vi gick ner på stan för att ha after work. Vi visste inte hur många som skulle komma men din mamma hade bokat för många. Det droppade in folk hela tiden och till slut blev vi 18 stycken. Det var kul att det var så många som ville följa med.


Vi var på Captain Cook och din mamma beställde en specialare. En toast med kyckling, bacon och pommes och det var jättegott. Din mamma drack fanta till för din mamma fick ju köra hem. Vet ju inte då din pappa kommer hem och då valde din mamma att köra själv. De hade en frågesport där och vi delade in oss i lag och din mamma var med halva tiden sen gick jag hem. Tackade för idag och gick mot bilen. Ringde din pappa och han var nästan hemma och kommer att vara hemma innan din mamma. Berättade för honom att jag skulle se på TV klockan åtta, det är miss Marpel. Det skulle han också men han skulle se på nåt byggprogram. Nu är det dumt att vi bara har en TV.


Då din mamma satte sig bilen kom jag på att jag inte hade betalat! Så din mamma skickade sms till mina kollegor och chefen svarade att hon betalade till din mamma. Hade helt glömt bort det då vi var inne i frågesporten...


Då din mamma kom hem hade miss Marpel redan börjat och din pappa tyckte inte att din mamma var tillräckligt intresserad så han bytte kanal. Efter ett tag tröttnade din pappa och då kunde din mamma se på sitt program igen. Vi var trötta båda två så det blev ändå ganska tidigt i säng. Ingen av oss ska börja jobba förrän klockan åtta imorgon så det blir lite sovmorgon. Ställer klockan på halv sju... sovmorgon för att vara mitt i veckan!

Av Carina - 9 juni 2009 18:50

 

Idag ville din mamma komma upp i tid för idag ska vi ha planeringsdag. Din mamma vill komma förberedd till det. Vi åt frukost och din mamma och pappa körde iväg samtidigt idag. Din pappa körde först och det kändes ovanligt.


Din mamma hann fixa lite på jobbet innan vi gick iväg till lokalen där vi skulle vara. Dagen gick bra, över förväntan, nästan allt klaffade. Några av personalen hade inte en aning om var din mamma bodde och varför vi flyttat hit. Vi hade en bra dag tillsammans.


Det blev visserligen lite personalbrist som din mamma fick fixa efter träffen och det drog ut på tiden. Men din mamma hann hämta vårt runda fönster, vi ska ju ha det i toan uppe. Hann dessutom kasta mig in på Granngården 4 minuter innan de stängde, skulle ha kattmat.


Då jag kom hem hade din pappa kaklat hur mycket som helst. Han ringde innan på eftermiddagen och undrade över om vi kunde vända kaklet på ena sidan och då blev din mamma förvånad att han hunnit så långt. Nu var han på den väggen. Han hade redan ätit och din mamma åt då jag kom hem. Hjälpte din pappa lite och plockade undan lite. Fyllde säckar med plast och kartong. Ska ta med dem en dag till jobbet och slängda dem i återvinningen så blir vi av med dem. Din mamma var också ute och fyllde soptunnorna för imorgon ska de tömma dem. Samlade ihop tomglas som också ska med nästa gång din mamma handlar.


Din mamma har sådan halsbränna. Din mammas tankar åker ju runt i bollen, är jag gravid, är det sprutan, är det Aloe Vera eller är det bara ren nervositet som din mamma dricker? Din mamma har börjat dricka Aloe Vera nu igen och hoppas det ska göra under på barnatillverkningen... men magen är stor som en boll och jag har halsbränna och magkatarr så det rinner över. Tankarna finns där hela tiden och din mamma letar speciellt efter tecken på att sprutan har gjort nytta. Sköterskan frågade idag om hur jag kände mig och din mamma sa att jag tror inte du sprutade in allt... men hon sa att det finns i alla fall i din kropp! Din mamma får väl tro henne! Borde inte din mamma märka att det händer något i kroppen? Din pappa säger att du hade ju inga åkommor då du var gravid så det får du väl inte nu heller.


Din pappa jobbade länge, din mamma gick ner till husvagnen lite tidigare och så fikade vi innan vi gick och la oss.

Av Carina - 8 juni 2009 18:49

 

Idag skulle vi upp tidigt, din mamma skulle var rekryterare. Det regnade utanför, paddrade på taket, det är mysigt om man inte ska ut. Din mamma önskade att vi kunde ligga kvar och sova hela dagen. Det hade vi behövt och när det är så kallt och regnigt fast det är sommar vill man gärna gå i ide.


Vi gick upp och åt frukost, din mamma hade packat ihop disk som din pappa skulle ta med till sitt jobb och diska där i maskinen. Din mamma bar ner en bytta till din papaps bil och upptäckte tavlorna, din mamma ska ju sätta upp tavlor på kontoret. De andra försvann med min kollega då hon flyttade. Det är så tomt så det blir bra nu när de kommer upp.


Din mamma körde till jobbet, jobbade och jobbade. Din mamma ska ha planeringsdagar nu tisdag och onsdag så det är lite som ska blir klart innan. Idag hade din mamma med sig mat och kom ifrån jobbet redan halv fem. Då körde din mamma och handlade och redan kvart över fem var din mamma hemma, det är tidigt.


Då hade din pappa redan kaklat ena väggen i toan. Ändå var han inte hemma förrän halv fyra. Din pappa var hungrig så din mamma lagade mat, lagade och lagade... men värmde i alla fall. Vi satte oss och åt och då vi nästan ätit färdigt kom grannarna över. Det var kul för vi får så sällan besök av våra grannar. Vi bjöd på kaffe och kaka, din mamma hade köpt munkar idag och det passade ju bra. De ville fråga om vi var för att de skaffade får i sin trädgård. Det tyckte din mamma var en jättekul idé för nu fick din mamma veta att det är hästar som ska gå i inhägnaden som har kommit upp. Din mamma trodde det var två hagar, en för hästar och en för får.


Din pappa satte lite kakel till, din mamma gick och duschade. Tootsie rev din mamma över munnen och nu blir din mamma inte så fin imorgon... Din pappa städade upp efter sig och sen gick vi ner till husvagnen. Kollade på ett program om två tvillingar som var autistiska. De var lite roliga.


Vi gick och la oss tidigt, din mamma måste vara på hugget imorgon.

Av Carina - 7 juni 2009 18:49

 

Din mamma var trött idag, vaknade av att din pappa låg och strök mig på ryggen. Klockan var då kvart i åtta och din pappa var vaken och ville att din mamma skulle vakna. Det kändes som klockan var mitt i natten... din mamma är trött nu för tiden. Man kan tydligen inte sova ikapp men det skulle din mamma behöva.


Till slut gick vi upp men din mamma låg kvar ytterligare en liten stund. Din pappa hade nästan ätit färdigt sin frukost då din mamma kom upp. Vi åt och sen började din pappa i badrummet uppe. Han är på gång nu och vill bli klar med det så vi kan börja kakla. Vi måste ha dit den duken som ska sitta där och sätta aqvastop lite här och där innan vi kan kakla. Dessutom ska det torka innan vi börjar.


Din mamma fixade lite med kläder och städade lite. Det blir lätt fullt... nu tömde din mamma en hel del på övervåningen. Det blir lätt mycket man tar dit men sällan därifrån. Nu ser det ganska bra ut för vi ska ju lägga golv där sen då toan är klar. Vi kom på att vi måste ju ha en vask och ett skåp i toan och det måste din pappa köpa då han är i Sundsvall i veckan.


Då han satt upp alla dukar och det var klart, bara torkningen kvar, åkte vi till stan. Först åkte vi till Orrviken och röstade. Innan vi åkte kollade vi upp lite hur vi skulle rösta, vi har ju inte kollat TV så vi vet ju inte vad vi sagt. Men nu fick vi lite idéer och så åkte vi. Vi hittade inte dit men fick ringa din mammas kompis och hon guidade oss. Då det var gjort åkte vi mot frösön.



Vi åt mat och så ringde din mamma sin sköterska och undrade om hon var på plats. Hon hade funderat lite på då din mamma tänkte dyka upp. Vi bestämde att din mamma skulle komma då vi ätit. Din mamma frågade din pappa om han ville vara med men han kunde vänta på din mammas kontor. Så vi körde dit och din pappa fick komma upp och se hur din mamma jobbar. Sköterskan blandade ihop medicinen, din mamma hade googlat på Internet och denna medicin är för prostatacancer. Det står inget om att det är bra för äggdonation men din mamma hoppas ju att de vet vad de gör... man fick inte heller ta injektionen om man var gravid. Din mamma är kanske gravid men då får ju inte det lilla ägget näring av din mamma nu så då går det ju bra.


Då hon blandat ihop så stack hon din mamma uppe på rumpan. Det gjorde ont då sticken kom men inte sen längre, din mamma trodde att det skulle kännas mycket då det var ganska mycket vätska i sprutan. Blev istället förvånad över att det gick så fort och att det inte kändes något. Din mamma har behållit lådan så vi vet vad din mamma fått om det händer något. Vi pratade om vi skulle sätta i två ägg eller ett. Din mamma vill ju kolla med doktorn först men nu sa hon något bra. Det är ju faktiskt inte din mammas ägg och det är ju i ägget som moderkakan finns. När ägget delar sig första gången eller så blir ju ett embryo och ett moderkaka. Så alltså behöver inte din mamma oroa sig för att det blir en gång till. Det kan det ju bli men sannolikheten skulle vara större med din mammas ägg. Det lättade din mammas hjärta riktigt mycket!! Din mamma berättade för din pappa och han höll med.


Vi körde vidare till Jula, din pappa skulle byta ett par arbetsbyxor och handla något. Då vi gjort det körde vi en sväng, dit vi inte varit någon gång. Det var visserligen tråkigt utflykts väder men det skulle torka hemma. Då vi kom hem fixade vi lite först, din pappa hade kollat att det inte var torrt ännu. Så vi bestämde att din pappa skulle fixa med el istället till övervåningen.


Din mamma satt och googlade på nätet om äggdonation och blev medlem i Familjeliv igen och fick då ett konto. Jag fick dock vänta någon timme innan jag kunde ge mig in i debatterna....

din mamma och pappa pratade om ett eller två ägg idag. Nu när din mamma fick veta om moderkakan så vill jag sätta in två ägg. Din pappa är lite mer skeptisk till det, det är ju ändå mer riskfullt men tvillingar. Samtidigt vet vi ju inte om det blir det fast att de sätter in två ägg.


Din mamma kom till slut in i debatterna och här var det mycket bättre än på villhabarn. Här läste din mamma ännu mer matnyttigt, på den andra där var det mest unga tjejer som tyckte synd om varandra. Riskerna för downsyndrom är ju också mindre nu, då äggen är 25 år istället för 41!! Så din mamma slipper oroa sig för mycket för att bli gravid på gamla dagar, det är mest din mammas gamla kropp som måste tåla en del.


Din pappa höll på med elen, vi var trötta och din pappa var gnällig. Han borde sluta och gå och lägga sig men han ger sig inte... överlevnadskonstnär! Din mamma fick hjälpa till att dra i kablarna. Ringde till Malin och gratulerade på hennes födelsedag. Vi pratade lite om vad din mamma ska gå igenom, det är nog även intressant för folk utanför oss. Det är bra att din mamma och pappa sprider lite information om äggdonation. Din pappa har berättat för många och han berättar på sitt sätt och sprider kunskapen även genom killar, det är kanske inte så vanligt att killar pratar om det. Eller så är det bara din mamma som har fördomar.


När det äntligen var dragit gick vi ner till husvagnen. Vi skulle se på MammaMia men det gick en film på TV så vi såg på den istället. Vi var trötta så då den var slut gick vi och la oss. Din mamma bad din pappa kolla om det var något hål där din mamma fått sprutan. Det var ett litet litet märke, men inte så stort att din mamma skulle behöva få godis för det. Visserligen åt din mamma upp nötterna och russinen som vi hade kvar innan idag. Din mamma sa att det känns konstigt att det det inte känns något i kroppen efter sprutan, inte ens då jag fick den. Tänk om det bara är socker lösning, eller om det inte kom in på rätt ställe. Din mamma är i alla fall glad att vi är på väg fast det är 6 veckor tills vi åker till Riga.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards