Alla inlägg under maj 2009

Av Carina - 7 maj 2009 20:28

Din mamma hade sovmorgon idag, det går ju fortare då din mamma är själv. Din pappa ringde precis då klockan ringt och din mammas telefon hade inte laddats under natten. Det är fel på den ena laddaren och den fick din mamma tag på! Den är på rött så det var ju tur att den inte tog slut i natt…

 

Åt frukost och så körde jag till jobbet. Kom dit precis till klockan åtta som jag planerat, perfekt. Då jag kom till kontoret kom min kollega och gratulerade mig för idag är det din mammas namnsdag. Din mamma gillar ju att fira allt och paket framförallt. Det vet min kollega och nu hade jag fått ett liten paket. Det var jätte gulligt av henne och din mamma blev glad, det var ju oväntat. Fick även lite andra gratulationer och det uppskattas alltid.

 

Din mamma hade med ägg idag som jag kokade till förmiddagsfikan, din mamma borde inte äta så mycket mackor. Förmiddagen gick så fort och det var meningen att vi skulle gå med stavar men helt plötsligt var klockan kvart över tolv och din mamma skulle vara på möte klockan ett. Så vi fick skynda till Max och äta lunch och sen gick eftermiddagen ännu fortare. Din mamma skulle kunna jobba till åtta idag men gick hem halv sex. Imorgon ska vi på utbildning hela dagen och då skulle din mamma kunna jobba med annat men så är det.

 Din pappa visste dock inte att din mamma hade namnsdag idag, och han får så dåligt samvete då han inte kommer ihåg sådant som din mamma tycker är viktigt. Han sa ikväll att vi aldrig brukar fira namnsdagar med paket, men det har inte din mamma heller men det är väl aldrig för sent med en ny tradition… 

Din morfar ringde till din pappa och gratulerade din mamma på namnsdagen… han har fått telefon numret till din pappas telefon. Han har ett nummer som är som att ringa till en vanlig telefon och din morfar tror att det är så dyrt att ringa till mobilen och ringer hellre till en vanlig telefon. Nu var inte din mamma där men han pratade med din pappa istället. Det känns bra för din mamma att din pappa passar så bra in i din mammas familj. Din pappa känner likadant, han är så glad över att din farmor och farfar gillar din mamma. Det hade varit jobbigt om vi inte hade kommit överens men våra respektive föräldrar och släkt. Nu är det istället så att alla verkar så glada för din mamma och pappa skull, att vi har träffats och de ser väl naturligtvis att vi är så lyckliga tillsammans.

Av Carina - 6 maj 2009 18:28

Idag ringde klockan 4.20, det är tidigt! Din mamma satte klockan tio minuter tidigare än planerat så din mamma och pappa kunde mysa lite innan vi gick upp. Din pappa ska åka bort och vara borta i 3 dagar och två nätter. Din pappa sjöng för din mamma i morse igen, han håller på att lära sig, När en flicka talar skånska! Din pappa sjunger inget vidare, han har ingen melodi och så lite falska toner men din mamma blir så glad då han sjunger. Dels för att han gör det och så är det för din mammas skull. Han blir bättre och bättre, övning ger färdighet.

Din pappa packade och så gick han upp till huset, men innan han gick upp i huset kom han tillbaka och sjöng lite till för din mamma. Din mamma är lycklig!

 

Vi åt frukost och så borstar vi tänderna ute, vi är glada så länge det inte regnar på morgonen. Din mamma hade ju redan packat ner vad jag skulle ha igår och när vi var klara körde vi. Din mamma skulle skjutsa din pappa till tåget. Vi var tidiga så vi körde upp och tittade på de nya husen längs vägen mot stan. Det är kul att kolla hur de andra bygger och tänker, vi åkte även upp i en annan gata och kollade en grund.

 

Vi satt kvar i bilen en stund och pratade en stund innan vi gick ut på perrongen. Tåget var inne och din pappa gick på så fort de öppnade dörrarna, han hade ju fönsterplats! Din mamma gillar inte att din pappa åker bort men det går ju ändå bra nu för tiden. Idag åkte din mamma till badet och simmade. Tänkte att jag skulle simma åtminstone 500 meter, det är länge sedan din mamma var och simmade nu. Sen jag flyttade hit har jag bara varit här några gånger. När din mamma hade simmat 500 meter tänkte jag att åtminstone 750 meter skulle jag kunna fixa. Det slutade med att din mamma simmade 1000 meter och det kändes som en liten seger. Din mamma har inte simmat så långt sedan jag blev gravid med dig Gabriel.

 

Det kändes som om det var uppförsbacke i bassängen, för ena hållet gick det tungt och andra lätt. Nu förstår din mamma att det är inbillning men det kändes konstigt. Din mamma tog en bastu innan det var dags att åka till jobbet. Din mamma var redan 07.15 på jobbet.

 

Jobbade på och kände mig nöjd hela dagen med min motion. På eftermiddagen gick din mamma på möte, och gick med stavar dit. Vi har stavar på jobbet och det tog kanske 35 minuter. Din mamma bestämde idag att jag ska utöva fysisk aktivitet i 5 timmar per vecka, till en början med. Då ska det inräknas all fysisk aktivitet, även promenad tio minuter här och där. Vi får se om det är realistiskt men idag har din mamma redan kommit upp i 80 minuter!!

 

Idag blev det en sen dag på jobbet, slutade inte förrän nästa klockan sju. Åkte och handlade lite och sen ringde jag till din pappa. Pratade med honom tills jag kom hem. Det fanns inget provsvar till din pappa, vi väntar vidare.

 

Din mamma packade in och sen gick jag ner till husvagnen och åt kvällsmat och lekte med datorn. Pratade med din mamma och så tittade jag på uppdrag granskning. Din mamma blev lite sur, det går bra att klaga på att de gamla inte får komma ut men sönerna kan ju inte göra det själv… Det är klart att alla gamla ska få komma ut och din mamma känner att det får man på Hamrelund och i Östersunds kommun, men varför är det bara staten som ska gå ut med gamla. Varför skulle inte anhöriga kunna gå ut med de sina? Sönerna i programmet berättade att deras mamma aldrig varit utan för väggarna… och … varför går inte de ut då?? Din mamma blir aggressiv!!

Av Carina - 5 maj 2009 18:27

Oj vad vi var trötta då vi vaknade idag!! Ändå hade vi sovmorgon och klockan ringde inte förrän 07.30 men vi skulle behöva sova i ytterligare några timmar. Vi är fortfarande helt slut men jobbet väntar och din pappa gick upp till huset och gjorde frukost. Vi åkte till våra jobb och de blev förvånade över att din mamma redan var där, trots sovmorgon, de tyckte inte heller att din mamma såg så pigg ut!!

 

Din mamma var seg hela dagen, det blev ingen lunch för din mamma kom sent och så ska vi till kuratorn så din mamma ska även gå tidigt. Det var lite och göra då man är borta några dagar. Med facit i hand skulle vi inte ha jobbat idag utan sovit på vägen och kommit upp till lunch idag. Men nu har vi bestämt att vi ska göra det nästa gång!

 

Din pappa kom först till sjukhuset men din mamma kom även jag i god tid. Först betalade din mamma och sen kom vi på att vi kanske kunde skriva ut din mammas journaler. Det gick inte så lätt men din mamma kunde skriva ett papper om att vi vill ha journaler. Jag var tvungen att lämna in skriftligt men det gick bra att skriva på ett vanligt papper. Så din mamma skrev ett och din pappa ett och det var så att din pappa också har en journal på kvinnokliniken, eller kommer att få då hans sperma prov är klart. Din mamma och pappa vill ha de med till Riga nämligen.

 

Kuratorn var lite sen men sen var vi där. Idag berättade vi för henne att vi fått tid att åka till Riga. Hon ska hjälpa oss att få ut våra journaler i tid så vi hinner ta med dem. Hon tycker att det låter spännande med vårt Riga projekt och att det hade gått så fort. Hon visste inte riktigt att man kunde åka dit, trodde att vi skulle till Danmark. Vi pratade lite om hur det skulle kunna gå, hur stor chans är det att det lyckas? Din mamma har kollat upp och det är ca 25 % av alla olika sorters behandlingar som resulterar i en förlossning. Det är väl så att det är lättare för vissa att bli gravida och inte så för andra. Din mamma har en förhoppning av att det går lättare för din mamma då jag varit gravid redan en gång och att det är din mammas ägg som inte är bra. Det är ju inte själva att bli och vara gravid som är din mammas problem.

 

Vi pratade om att donera ägg. Din mamma har ju tänkt mycket på det och skulle själv tycka att det vore jobbigt att veta att det är mitt ägg som blev ett barn där. Men jag skulle göra det om jag hade fått frågan det vet jag men därför tänkte jag att det blir kanske likadant om jag tar emot ett ägg. Därför känns det bra att vi får ett hemligt ägg.

Det finns de som uppmärksammar att det inte blir din mammas barn helt då, utan bara din pappas. Din mamma har inte ens funderat över det, det skulle ju bli vårt barn. Tänk så många barn som troligen inte har sin rätta pappa! För din mamma skulle det bli helt vårt barn om det blir några barn, detta gäller ju även om det bli adoption. Då kommer ju enligt vissa inte bli vårt barn alls…

 

Det som din mamma tänkte på häromdagen var att får vi äggdonation kommer det barnet inte få någon Dahla haka! Gabriel hade både Dahla haka och hålet över läppen från Jonssons. Nu är det inte så viktigt med tanken kom för din mamma. Din mamma skulle älska detta eventuella barn så oerhört oavsett om det är från mitt ägg eller någon annans.

 

Vi pratade också om hur det var i Skåne. Din mamma var lite orolig innan för hur det skulle bli att träffa alla människor på festen. De flesta vet vad vi varit med om men din mamma har inte pratat med alla, långt därifrån. Nu var det dessutom fest så man vet ju inte om folk vill prata om det. Det gick i alla fall bra, det som var lite lustigt var att det var bara killar som kommenterade det!

En kille sa att just det, ni fick väl barn? Nej, sa din mamma, det blev ju inte så. Han kände sig så dum och bad om ursäkt flera gånger under dansen men din mamma sa att det var okej. Resten av kvällen sen verkade det som om han bad om ursäkt varje gång vi sågs. Det gick bra för din mamma men det kändes nog sämre för honom.

Annars var det två killar som beklagade sorgen och som undrade lite. Det tyckte din mamma ändå var kul att det var killar som undrade. Det kändes inte heller dumt att prata om det, det känns ju ändå bättre i alla fall för din mamma att de redan vet och att din mamma inte behöver berätta.

Din pappa berättade för en på festen om dig Gabriel, en hade frågat om vi hade några barn och då berättade din pappa som det var. Då säger din mamma att vi inte har några barn. Din mamma vill inte döda festen.

 

Skulle någon fråga då man är på fest eller i ett vanligt samtal mellan några glada människor vill inte din mamma bara döda samtalet genom att säga att du dog Gabriel. Din mamma var på tjejfest och vi pratade barn och så undrade de mitt i festen och vinet och då tycker din mamma att det känns konstigt att berätta något så tragiskt. Så din mamma har låtit bli.

En dag på jobbet pratade de om järnvärden och så kom vi in på graviditeter och då ville egentligen din mamma skryta med mitt fina blodvärde under min graviditet men kände inte för att byta samtalsämne som det skulle bli.

 

Kuratorn tycker att vi har klarat sorgen mycket bra, att vi var lite unika i det trodde hon. Men din mamma och pappa pratar så mycket med varandra. Vi undrar ofta hur vi känner och vad vi tänker på. Det gör att vi är uppmärksamma på varandra. Vi pratar i princip om allt både känslomässigt och praktiskt och det är inte din mamma van vid sen tidigare. Vi har ju även fått så otroligt bar stöd, först i Lycksele, kuratorn i Ljusdal, präster, vänner och doktorn i Stockholm. Vi har fått svar på alla våra frågor och lite till.

Dessutom bestämde din mamma och pappa sig för att kämpa tillsammans och inte på var sitt håll. En avgörande faktor är att vi gått till kurator under hela tiden. Där har din pappas åsikter kommit fram på ett annat sätt och din mamma har insett att vi är så olika och sörjer så olika. Detta har gjort att vi fått mycket mer förståelse för vandra och accepterar varandras olikheter.

 

Vi pratade om att vi varit i Lycksele och att det gått bra. Hon sa att det är ju ganska viktigt att man får blir arg om man känner det och att det är helt naturligt att man blir förbannad. Din mamma har kommit in i en sådan fas att jag tycker att det var så orättvisst att du inte fick leva Gabriel och blir förbannat på allt och alla. Din pappa känner att det ändå inte hjälper så varför ägna tid åt det.

Din mamma har inte brytt sig så mycket om gravida och bebisar som jag trodde från början. Jag har mest tyckt det var kul att andra lyckades. Men nu är din mamma på krigsstigen. Din mamma undrar ofta varför de får så många barn? De som är inte alltid är så kloka men skaffar barn på löpande band och sen är de snoriga och har söndriga kläder. Din mamma känner inte heller borde få barn om inte din mamma heller få!!! Så nu slänger din mamma arga ögat på alla gravid och de som har bebisar… kommer nog att göra det ända tills din mamma blir gravid igen eller får barn på annat sätt.

 

Din mamma tänker mycket på sorgen… att det alltid kommer att vara ett ärr. Det kommer aldrig att gå helt bort. Din mamma kommer liksom inte att vara precis så lycklig som jag skulle kunna ha varit före ärret. Det var svårt att förklara hur jag menar, både här och för kuratorn.

Din pappas värsta sorg är att vi inte får fler barn.

 

Vi diskuterade på slutet hur planen var hos kuratorn. Ska vi fortsätta att gå till henne eller inte? Din mamma tycker att det känns bra att vara där och det tycker även din pappa. Vi har pratat om det men är det så att det inte blir något i Riga så får vi ju fundera på hur vi ska ha det.

 

Din pappa berättade att han alltid blir glad då han ser din mamma och känner att det är unikt. Det som är så fantastiskt är att det är så varenda gång din pappa ser din mamma. Det har inte hänt en enda gång att han inte känt så och det är det som din pappa tycker är så unikt och mäktigt och detta har han inte upplevt innan.

Det är likadant för din mamma… men jag har inte tänkt så mycket på det, eller i alla fall inte på samma sätt. Din mamma och pappa pratar ofta om hur mycket vi tycker om varandra, hur mycket vi betyder för varandra och vilken otroligt lycka det är att just vi träffades!

 

Vi fikade som vanligt i kafeterian på sjukhuset och idag var det några från en folkhögskola och spelade och sjöng jazz. Det var otroligt hemskt… din mamma fick nästan hålla för öronen så fikan blev kortvarig!! Vi åkte istället till Tage´s på Frösön och åt och så tankade vi bilen innan vi körde hem.

 

Vi var så trötta så vi gick och la oss och ställde klockan på tio i åtta. Vi somnade som stockar men vi vaknade till då klockan ringde och tittade på Äntligen hemma, sen gick vi och la oss igen… Skåne resan tog på din mamma och pappa!

Av Carina - 4 maj 2009 18:26

Vi fick även ställa klockan idag… gick upp halv åtta för vi skulle vara i Malmö klockan nio och hämta högtalare. Vi åt först frukost med din mormor innan vi åkte. Din morbror skulle ha haft gjort det men av olika anledningar fick han aldrig tummen ur… vi kom för sent dit för de stängde av motorvägen och det stod helt stilla. Till slut kom vi in och en kille hjälpte oss, han hade paketerat in dem ordentligt till oss.

 

Vi körde sen tillbaka till Flyinge och packade in resten. Vi kom inte iväg förrän klocka halv elva men det var inget att göra åt. Din mamma hade tänkt tanken att vi kanske skulle ta ledigt även tisdagen och sova på vägen och nu verkade det alternativen lockande men vi började köra. 

 

Din pappa frågade om hur din mamma kände nu när vi åkte ifrån Skåne. Detta är därför din mamma och pappa inte bråkar och jämt kan hålla sams för vi pratar med varandra. Vi frågar ofta vad den andra inte bara tycker utan även hur vi känner. Vi är öppna och pratar mycket och ofta om allt. Din mamma sa att det känns bättre att åka hem norrut än hem söderut. Då jag ska hem till Skåne blir jag så frustrerad över att det inte går fort nock och vill bara hem men då jag åker på andra hållet går det bättre. Jag är dessutom inställd på att åka norrut men skulle din pappa säga att vi skulle åka hem två dagar innan avresedagen skulle jag protesterat högljutt… vill ändå vara hemma i Skåne så länge som möjligt. Men det känns inte alls lika jobbigt att åka från Skåne nu när jag har din pappa med mig. Jag tror att jag äntligen har hittat hem, kanske inte på någon speciell plats utan ett liv tillsammans med din pappa.

 

Vi stannade först utanför Laholm och åt lunch och sen körde vi vidare. Vi stannade och handlade fika bröd innan Göteborg och sen fikade vi igen efter Trollhättan, Vänersborg någonstans. Vi skiftades om att köra och körde korta sträckor. Ibland sov den som åkte vi för både din mamma och pappa var otroligt trötta. Vi åt middag i Malung och sen började det blir mörkare och tråkigare väg, skog, skog, skog…

 

Vi ska åka denna väg en annan gång och ta oss tid att kolla lite, nu bara vi brassade på för vi ville ju hem innan midnatt. Din pappa körde sista biten hem och fast att din mamma ville vara vaken gick det inte.

 

Vi kom hem strax innan tolv och vi packade ur det viktigaste och sen gick vi och la oss. Vi ska i alla fall ha lite sovmorgon imorgon. Men det var i alla fall skönt att komma hem och få lägga sig i sin egen säng (i husvagnen…)

Av Carina - 3 maj 2009 20:55

Oj, vad trött man kan vara… din mamma vaknade klockan nio men så ställde jag klockan på elva och vi somnade om igen. Vakande av klockan och fick dra oss upp ur sängen. Hade gärna sovit till sena eftermiddagen. Men idag ska din mamma ha kalas och många gäster så det är bara att hoppa upp ur sängen. Gick direkt in i duschen, vi är ju inte vana vid denna lyx… men det piggar upp en!

 

Åt frukost och så kom Malin förbi. Vi pratade om festen och även de tyckte att det var en lyckad fest. De hade varit och lämnat nyckeln till lokalen och vi bestämde att vi redan nu skulle bestämma datum för nästa år. Boka lokal, grillare och band redan nu så är det klart. Din mamma har även fått pengar så vi kan betala lokalen nästa år. Nu när vi fick lite överskott var det ju en bra idé.

 

Din mamma och pappa åkte och handlade i S Sandby, din mamma kom på det och då slapp vi ju åka ända till Lund. Vi fyllde en kundvagn, din mamma skulle bjuda på fredagsfika och det består av mackor och massa gott pålägg, kaffe, te och juice. Din mormor säger att det är billigast att bjuda på mat och det stämmer säkert men nu ville din mamma bjuda på detta.

 

Ann-Catrin och familj om först men det gjorde inget, vi tog det lite softigt och det var ju inte så mycket att förbereda. Sen droppade de in en efter en. Din mammas lille guldklimp Ian kom ju och då fick din mamma mysa med honom också.

Vi åt och drack och din mamma försökte prata med alla. Din pappa är så duktig, han plockar undan, sätter fram nytt, kokar kaffe och servar allmänt utan att din mamma behöver säga något. Han sa sen att det är ju vi som är värdar och då måste jag ju också hjälpa till. Din pappa är fantastisk…

 

Det var trevligt att alla kom och det var fina presenter som din mamma fick. Faktiskt användbara alltihopa men vi ska nog packan undan det mesta. Det får åka direkt till gamla stationen tills vi flyttar in. Din morfar och May-Gull stannade kvar sist, vi träffas ju inte så ofta så det var kul. Då de åkte vi nio tiden var vi helt slut. Men då städade vi undan och sen ville din mormor att vi skulle dricka en irish coffe och det ställde vi upp på. Vi satt och pratade en stund innan vi gick och la oss.

 

Din mamma och pappa har inga sömnproblem men idag var det ovanligt lätt att somna. Vi sover bra i din mormors källare och ännu bättre i natt tror jag…

Av Carina - 2 maj 2009 21:01

Fest ikväll!! Äntligen!! Vi hade ställt klockan idag för vi ska in till stan och äta frukost med Kenneth och gänget. Din mamma och pappa kom likväl lite sent men det var de andra också… fiket de valt var i skuggan och det var synd. Din mamma hade dessutom tvingat din pappa att han tre kvarts byxor och han pep hela tiden om hur mycket han frös.

 

Det var Kenneth, Lee, Helena, Stefan och Helenas kompis Ida och din mamma och pappa. Stefan går på kryckor då det inte var någon idé att byta fik utan vi beställde här och led och umgicks. Det är alltid kul att träffats och din mamma och Kenneth brukar träffas och äta frukost då din mamma kommer ner men idag skulle vi ha träffats ändå för han la ut för din mamma till Johans begravning.

 

Din mamma, pappa och Helena gick vidare sen och gick i affärer, din pappas favorit sysselsättning. Din mamma handlade lite kläder och så satte vi oss och tog en öl på torget, inte din pappa som körde men vi andra. Då vi druckit upp gick din mamma och pappa och åt på Burger King innan vi körde hem.

 

Vi vilade oss lite i form, drack en liten drink och gjorde oss i ordning för kvällen. Din pappa var så fint i sin kostym, svart skjorta och en lila slips. Din mamma blev fin i sin nya klänning. Din mamma hade köpt nya skor idag för jag kunde ju inte ha strumpor och stövlar i denna sommar värmen. Lite vita ben har ingen dött av och det är ändå ingen som ser dem, vi ska bli så mänga…

 

Jocke kom och hämtade oss och vi åkte till lokalen. Där var det lite mer att fixa och sen tog din mamma emot gästerna och prickade av dem. Din mamma hade varit lite orolig över hur det skulle vara att träffa alla igen. Det är ju många på festen som inte vet att du har funnits Gabriel men det är vissa som vet som inte din mamma har träffat. Sådana bekanta som man bara träffas vid fester eller i andra lösryckta sammanhang. Förhoppningsvis vet alla som visste att det inte gick vi hade tänkt.

 

Det var fint väder så alla samlades utanför. Din pappa hade fått en danskurs av din mamma på ca 2 minuter igår så din mamma hoppas han uppför sig väl ikväll. Din mamma presenterade honom för vissa utvalda men annars minglade han runt själv. Det är en bra egenskap din pappa har, han kan roa sig själv och behöver inte hänga din mamma i kjolen. Ja, din mamma hade sin nya fina Domus klänning på sig och kände sig fin.

 

I år kom även din moster, hon har inte varit med innan men din morbror var med sist och din mammas ena kusin. Festen började och vi åt hel stekt gris och drack snaps. Din mamma hade bra bordskamrater och det var en trevlig middag. Sen var det dans och din mamma hade ju nyinköpta skor men de var bra att dansa i. Din mamma dansade så mycket att benen kommer att värka imorgon.

 

Då din mamma dansade men en kille och vi pratade om att din mamma hade gift sig och då sa han: Ja visst, du fick ju barn också! Då sa din mamma att det inte gått så bra och då kom han på att det visste han nog. Han bad så mycket om ursäkt och detta har din mamma oroat sig för men nu klarade din mamma av det bra. Värre var det för killen, han bad om ursäkt resten av dansen och resten av kvällen tittade han med en bedjande blick på din mamma om att han bad om mera ursäkt.

 

Din mamma dansade sen med en annan kille och han beklagade sorgen och det gjorde han redan då din mamma kramade om honom då han kom. Han sa att han tänkt så mycket på din mamma och att det var så otroligt orättvisst att detta hände din mamma. Så din mamma och han pratade lite om vad som hänt och det kändes bra för din mamma att han ville berätta vad han tyckte.

 

Nästa kille din mamma dansade med pratade också om detta. Hur orättvisst det är och hur svårt det är att bli med barn då man vill. Din mamma berättade att vi skulle till Riga och prova äggdonation. Det som kändes lite konstigt var att det var bara killar som kommenterade dig Gabriel, men det var kul att de gjorde det. De gjorde det dessutom på ett bra sätt som inte gjorde din mamma ledsen.

 

Din pappa hade fått höra massa komplimanger angående din mamma. Att din mamma är en riktigt toppen tjej, tom den bästa i hela Skåne. Det tycker ju redan din pappa som tur är. Men det var kul för honom att höra så gott om din mamma och så var det kul för din mamma att höra.

 

Din mamma dansade lite med din pappa och han är mycket bättre nu än vad han var för 1½ år sen då vi var på bröllop. Han studsar lite väl mycket men han är läraktig, din mamma gillar ju dessutom att vara nära din pappa. Kvällen tog slut lika fort som den brukade, men det hade idag varit ovanligt roligt. Vi fyllde lokalen idag, vi kan inte bli fler så vi hoppas på fullt hus nästa år igen.

 

I år hade vi anlitat två som skulle var i köket och se till att det fanns mat och sen skulle de ta ut alla tomma flaskor och då vi skulle börja städa gick det fortare än vad det brukade. Din mamma och pappa tömde bord, fällde ihop bord, ställde bort stolar och ställde tillbaka bord och stolar. Då klockan var tre kom taxin och hämtade oss. Din mamma och pappa stöp i säng då vi kom hem, din mamma var så trött att jag knappt orkade gå och lägga mig. Men jag hade inget skavsår trots att jag hade nya skor.

Av Carina - 1 maj 2009 20:11

Din mamma och pappa sov i natt i var sin säng. Det är ovanligt, vi brukar sova i den ena 90 sängen och de andra är tom. Men vi var trött och somnade innan vi hunnit lägga ner huvudet på kudden. Vi sov länge också men det var behövligt.

 

Vi gick upp och åt frukost och sen körde vi till Löderup till din mormor. Hon har satt ner husvagnen där nu och idag ska de lägga in golvtrall. Då vi kom var de i full gång och din mamma och pappa gick en runda längs havet. Det är så otroligt mysigt att vara vid havet tycker din mamma. Din pappa är mer praktiskt, gillar inte att få sand i skorna… men vi gick en liten runda och din mamma bara njöt. Men vi skulle ha haft en filt med oss och lagt oss på stranden.

 

Då vi kom tillbaka var golvet lagt och din mormor fixade lite lunch åt oss. Vi gick in i husvagnen och inspekterade. Hennes husvagn är mycket större än din mamma och pappas och den är nyare och lyxigare. Tänk om vi hade bott så här, då hade din mamma klagat mindre. Det finns mycket mer lådor och skåp och luftigare. Vi höll henne sällskap då hon fixade varma mackor men sen åt vi ute.

 

Det var inte varmt som det varit innan i veckan men det var varmt där det var lä och din mamma satt i linne och hoppades få lite färg. Din mormor hjälpte oss med att deklarera, eller din pappa för det visade sig att din mamma nog inte behöver deklarera husförsäljningen förrän nästa år så jag skickade bara ett sms. Din pappa fick dock lite hjälp och din mamma ska skicka in den till honom.

 

Vi drack kaffe innan vi åkte vidare till Lund. Vi skulle se studentsångarna live och din mamma ringde och hörde om Helena skulle med och vi bestämde träff där. Din mamma och pappa kom precis innan och vi väntade in henne och gick upp tillsammans. Vi lyssnade en halvtimme och sen gick vi och åt. Din pappa var hungrig, vi var på Glorias och åt hamburgare. Det är din mammas favoritställe i Lund och där har din mamma haft mycket roligt i ungdomen. Då vi ätit åkte vi till festlokalen och började duka.

 

Vi flyttade bord, dukade, la ut bestick, glas, servetter… och din mamma la ut bordplaceringen. Vi hade bestämt att Helena och jag skulle duka och Malin och Eva skulle handla och göra sallad. Bra byte tyckte din mamma. Då vi var färdiga åkte din mamma och pappa hem och på vägen handlade vi en vispgrädde för vi tänkte dricka Irish coffe då vi kom hem. Men det visade sig att din mormor hade druckit upp whiskeyn… så din pappa räknade på sina kvitton till deklarationen. Då han var färdig gick vi och la oss och somnade igen som stockar.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards