Alla inlägg under maj 2009

Av Carina - 23 maj 2009 22:41

Sovmorgon igen… härligt, ingen av oss var så sugna på att gå upp. Vi vill ändå ha huset färdigbyggt men inte gå upp tidigt och jobba. Idag skulle Tomas Ledin vara på tv4 så din mamma hade ställt klockan på kvart i nio så jag inte skulle missa. Då gick din mamma upp och satte på tvn men gick och la mig igen hos din pappa. Din pappa förstod att din mamma inte tänkte komma upp och äta frukost så när han var tillräckligt hungrig. Så din pappa gick upp till huset och kom ner med frukost. Så idag åt vi i husvagnen och det var länge sedan.

 

Till slut kom herr Ledin och din mamma spetsade öronen. Vår tv hackade naturligtvis just idag men det gick bra ändå. Nu måste din mamma beställa biljetter tills han kommer till Orhalla i Vallsta. Din pappa tycker att det är konstigt att din mamma inte har köpt biljetter ännu men jag ska…

 

Din mamma satt kvar och la ut bilder i husbloggen innan jag gick upp till huset. Idag är det otroligt vackert väder, inte så varmt men ändå så man kan ha shorts och linne. Din pappa var igång med att dra el då din mamma kom upp.

 

Igår då din mamma kom hem gick vi ut och kollade träden. Din mamma frågade om din pappa ville följa med och det ville han och vi gick tillsammans och kollade ägorna. Din mamma är så glad över att din pappa också är intresserad, eller åtminstone visar sitt intresse då din mamma önskar. Då vi kollade det första trädet visade det sig att det är blommor på väg, blomknoppar redan, det är häftigt. Det går däremot illa med vårt plommonträd, det kommer skott nere vid gjorden men inte uppe på grenarna. Vi får se hur det går, din mamma tar bort skotten som kommer där nere och hoppas att det ska ge kraft upp i trädet.

 

Vi skulle åka och handla mer flytspackel idag så vi skulle vänta med att gjuta tills i eftermiddag. Din mamma tvättar och hänger tvätt, städar och har sig. Din pappa skulle bara sätta lite mer el men till slut fick din mamma se till att vi åkte iväg. Vi åkte och handlade flytspackel och var inne på Jula och handlade lite där också, sen körde vi till Frösön och åt. Idag åt vi pizza, din mamma är så trött på hamburgare. Vi åkte sen till stationen och duschade, visserligen ska vi jobba mer men det är skönt att bli ren i alla fall.

 

Då vi kom tillbaka fortsatte din mamma och tvätta och din pappa satte mer el. Din mamma får hjälpa till ibland och dra och leta dragtråd. Din mamma städade också vidare. Målet är att städa undan allt och flytta ut sånt vi inte behöver. Städade också på utsidan, blev nästan färdig men har lite kvar eftersom att jag fick hjälpa din mamma med elen lite nu och då.

 

Din mamma blev så trött… men din pappa ville bara jobba vidare. Vi struntade i flytspacklet, det gör vi imorgon kväll. Din mamma tänker ofta på Riga nu, Linda ringde och då pratade vi om det. Din mamma läste i en blogg om att psykologen hade sagt att man skulle tänka positivt och det gör din mamma nu. Din mamma inbillar sig dessutom att jag inte kommer att vara så nervös sen heller om jag skulle bli gravid men det blir kanske inte så. Just nu känns det så men då din mamma läser om andra är de helt galna av oro och troligtvis kommer din mamma och att vara. Men också så lycklig över att få bli gravid igen.

Tänk om, tänk om, tänk om… det är så det är i din mammas skalle hela dagarna. Har skickat en ordlista till en kompis och undrat om hon kan översätta till din mamma. Hon är gift med en amerikansk läkare…

 

Nu har vi el dragen i halva köket och i taket där men den är inte påslagen, det blir en annan dag. Vi behöver ju inte tända några lampor nu… din mamma har städat jättemycket idag och din pappa tyckte att din mamma varit duktig.

Till slut gick vi till husvagnen men då var klockan nästan halv nio. Imorgon ska vi till kyrkan och sen demonstrera. Vi fikade och kollade lite på dvd innan vi gick och la oss, din mamma var helt slut.

Av Carina - 22 maj 2009 21:42

Då var det vardag igen och din mammas klocka ringde klockan sex som vanligt. Din mamma var på pigg igår men nu har det helt försvunnit. Idag skulle din morbror Nicke fyllt 39 år men han dog han med. Då han var 10 och din mamma tolv, man kan ju undra hur det hade varit med honom nu. Hade han skaffat familj? Hade han bott i Skåne? Framförallt hade han skaffat kompisar som din mamma kunde ha raggat på i sin ungdom. Det är som med dig Gabriel att man kan bara tänka på hur det skulle kunna ha blivit för din mamma minns inte så mycket av honom. Vi var ju bara barn och jag la ju inte märke till massa detaljer eller hur han var som människa.

 

Din mamma åkte till jobbet och jobbade hårt hela dagen. Din pappa ringde och undrade om din mamma ville äta lunch med honom men då skulle din mamma iväg och få ögonfransade färgade hos frissan. Din mamma försökte få honom att ändra sig och vänta på din mamma men icke, han ville hellre jobba den tiden än att sitta och vänta. Han är ju klok din pappa men din mamma ville ju ha besök.

 

Det var inte alls behagligt, din mamma mindes inte att det brände så i ögonen efteråt. Men den som är fin ska lida pin och det gjorde din mamma. Det var visserligen biligare än vad jag tänkt mig och framför allt tog det mycket kortare tid. Så din mamma ringde din pappa och undrade om han hade ätit. Han stod i kön på Max och din mamma bad honom beställa till mig också. Så din mamma gick och hämtade bilen och åkte dit. Vi åt lunch tillsammans, din pappa hade köpt ett ventilationsrör som saknades. Han håller på att få igång ventilationen idag. Din mamma körde till ÖB och handlade de två glas som fattades, hittade sex plast snapsglas som din mamma ska ha i husvagnen då vi använder dem som andra brukar.

 

Din mamma jobbade färdigt och sen åkte jag och handlade. Det är roligt nu när man letar kravodlat så hittar man så mycket mer än vad man trodde det fanns. Din mamma köpte kravodlat vin och öl häromdagen och nu hittade jag mycket annat som vi ska prova. Det är inte så mycket dyrare än vanligt, men man slipper ju betala för gifter.

 

Din mamma körde hem och det är riktigt april väder, ömsom sol och ömsom regn, man vet inte riktigt hur man ska klä sig eller om man vågar vara ute i mer än fem minuter. Din pappa hjälpte din mamma in med mat och annat och så började han laga mat, eller värma mat… din mamma satte igång en tvättmaskin och vek tvätt.

 

Din mamma ville äta ute och din pappa inne men din pappa ger sig ofta. Men vi fick gå in mitt i maten för regnet kom igen… din pappa fick rätt. Då vi ätit gick vi upp och la ut den sista golvvärmeslingan. Det känns skönt att det är gjort och imorgon ska vi flytspackla toan uppe och trycket är stabilt. Din pappa pumpade upp trycket med kompressorn denna gång istället för cykelpump. Men den läckte som ett såll och din pappa svor en hel del!

 

Då din mamma hängt ytterliga en maskin gick vi ner till husvagnen. Det var en dansk film där som vi började se på. Din mamma kände igen halva styrka i filmer från olika danska serier.

 

Din mamma har varit inne och sökt på äggdonation. Din mamma skulle vilja läsa mer om någon som varit med om äggdonation själv. Det är svårt att hitta, men din mamma har hittat en blogg och för henne gick det bra första gången. Har även hittat lite andra forum men inte något klockrent. Din mamma har mycket funderingar nu på hur det ska bli, vad ska de säga, hur ska det gå till. Din mamma har hittat lite om hur de går till och nu har din mamma också förstått varför man måste vara där längre om det blir äggdonation. Det är för att äggen ska bli befruktade och ska mogna i två-tre dagar innan de sätts tillbaka igen.

 

Blir det så att vi ska komma tillbaka kommer din mamma att berätta för sina kollegor på fredag, om en vecka. Innan dess behöver inte din mamma berätta något. Din pappa har berätta för sin personal och sin chef. Din pappa är mycket öppnare än vad din mamma är, fast din mamma skriver ju här och öppnar sig otroligt mycket.

 

Din mamma och pappa har ju lite tid på sig på måndag och fundera och även då vi är i Riga. Vet inget om Riga, din mamma vet inte ens i vilket land det ligger i!? Får ta reda på lite vad vi kan göra då vi kommer dit. Vi ska ju inte vara hos doktorn förrän klockan 14.00, hinner oroa oss mycket innan dess.

Vi måste översätta en massa ord till engelska innan vi åker. Vem vet vad ägglossning heter på engelska. Det är nackdelen med att åka till Riga istället för Finland.

 

Det är mycket som snurrar i din mamma huvud nu. Igår kväll pratade din mamma och pappa om en ev äggdonation. Din pappa tar dagen som den kommer och blir glad om det lyckas men lägger inte ner så mycket energi på om det går bra eller inte. Utan han ser hoppet men lägger inte ner så mycket energi på att det kan gå fel. Det borde din mamma lära sig lite av. Din mamma läste i en blogg en som hade pratat med en psykolog och hon hade sagt att man måste tro på det själv annars går det inte.

 

Din mamma ville prata igår kväll om tisdag men då din pappa frågade om vad jag ville prata om visste jag inte vad. Det är så mycket som snurrar runt, runt, runt och din mamma kan inte veta vad jag tänker och menar. Din mamma hoppas vi får lika bra stöd och samtal där som vi fått på andra ställen. Det kommer ju att komma många fler tankar hos din mamma innan vi väl kommer till Riga. Din mamma skrev idag ut en karta över Riga så vi hittar dit och så vet jag nu att det ligger i Lettland. 

Av Carina - 21 maj 2009 22:14

Idag skulle vi ha sovmorgon men din mamma kände att vi hade mycket att göra idag så vi borde gå upp i tid. Din pappa hade en annan idé, han var så trött att han sov från det att vi la oss 22.30 tills han vaknade 8.30 och det är ju ganska många timmar. Så vi låg kvar en timme till, pratade och din pappa somnade om lite.

 

Din pappa var seg idag men det var inte din mamma, jag var på hugget. Efter frukosten började vi bygga. Din pappa lovade att få igång tvättmaskinen idag men nu saknades det ytterligare en del så vi får äta lunch på stan.

 

Din mamma spacklade i toan uppe, din pappa fixade med golvvärmen. Sen hjälptes vi åt med att lägga ut slangen till del nr två, din pappa la ju första själv igår. Det är varmt idag, fast vi har öppet så är det kvavt inne och vi blir svettiga, eller din pappa blir det. Han kan inte ha glasögonen på sig för svetten rinner ner i ögonen. Din mamma ska försöka hitta ett pannband till honom.

 

Vi åkte till stan med t-shirt och shorts men folk hade ju nästan vinterkläder på sig… men så kallt var det inte. Vi var på Jula och handlade spannar och delar till tvättmaskinen, körde sen till Max för att äta. Vi satt ute i solen och njöt. Då kom din pappa på att vi måste ha en nippel till golvvärmen så vi kan pumpa upp trycket till den. Vi provade med OK men de hade inte så vi fick åka till Jula igen.

 

Då vi kom hem fikade vi först och sen fortsatte vi bygga. Din pappa fixade först så vi kunde tvätta och först körde vi en tom maskin och sen körde vi två maskiner med tvätt i. Upp i ottan igen, din mamma har sovit bättre i natt. Din mamma sover bra jämt men de sista dagarna har jag vakat flera gånger på efternatten men somnat om direkt igen. Vi gick upp och åt frukost. Idag ska vi på stav cross så din mamma letade upp ett par byxor till din pappa som han kunde ha på dig. Vi hittar ju inte alltid det vi behöver men om ett år hoppas din mamma i alla fall ha alla saker på plats.

 

Din mamma åkte till jobbet och jobbade hårt hela dagen. Det var schema som vanligt för hela slanten. Skickade sms till din pappa och frågade och rörmokaren hade kommit men det hade de inte. Din pappa ringde och det tyckte själv det var konstigt men bokade en tid nästa fredag. Då gick din mamma i taket, för din mamma vill ha en tvättmaskin för vi har snart inga kläder kvar. Din pappa har lovat att han ska koppla in den i helgen.

 

Det kom en riktig regnskur vid halv fyra tiden så din mamma ringde till din pappa och vi obestämde. Det är inte kul att ligga på marken och göra övningar då det är dyblött. Din pappa blev jätteglad, han går upp och ner i trappan hela dagarna och har ont i benen. Vi bestämde att din pappa skulle komma till din mammas jobb. Han kom lite senare än planerat men det gjorde ju inget för då hann din mamma precis bli färdigt med det jag höll på med.

 

Vi åkte till Beijers för vi skulle handla klinkers till badrummet nere, din mamma har 15 % rabatt. Nu visade det sig att de inte hade de som vi ville ha. Så vi åkte vidare till Fresks och där visste din mamma att de hade rätt sort. Nu beställde vi och det kommer på tisdag. Vi beställde också ett runt fönster till badrummet uppe. Vi åkte vidare och handlade kopplingar till tvättmaskinen och så handlade vi mat. Din pappa lämnade din mamma vid mitt jobb och så körde vi till Tages och åt.

 

Vi åkte upp på stationen då vi ätit färdigt och duschade, det var välbehövligt. Då vi kom hem packade vi in det vi handlat och gick upp för att kolla vad din pappa gjort idag. Han hade lagt ut golvvärme, inte själva slangen utan hållarna som slangen ska ligga i. Det är frigolit som det är metall skivor kring som leder värmen. Han har lagt en slang och så har han skruvat fast golvvärme fördelarna på väggen i vindsskrubben. Han har förberett för väggen vi ev ska sätta upp där uppe. Nu känns det som om vi är på väg igen… i helgen ha vi mål att få upp all golvvärme och ha gjutet i badrummet, spacklat på väggarna och göra klart i badrummet så det bara ska kaklas och klinkas där inne sen.

 

Vi gick ner till husvagnen och drack lite vin och åt Nobless choklad, vi firar idag istället för igår och imorgon. Vi träffades den 19:e och gifte oss en 21:e, visserligen i april men vi firar alla månader. Din mamma gillar alla möjligheter till att fira. Vi kunde hänga tvätten ute för det var ju så fint väder.

 

Vi la nästa golvvärmeslang tillsammans, men först fick din pappa lägga ut alla underlagen man har under. Man spänner fast slangarna i dem då man lägger ut dem. Din mamma primade i toan uppe, golvet och lite av väggarna. Sen började din mamma att städa där nere. Oj, vad skitigt vi har det… nu sopade din mamma och röjde. Tog och rullade in många sladdar som har legat och tagit plats på golvet. Din pappa lagade mat, det finns ingen som steker så fina och goda ägg som din pappa.

 

Då vi ätit gick vi upp med några spånskivor till ovanvåningen så vi inte förstör golvvärmen. Vi hade under middagen kommit fram till att vi inte kan börja kakla i helgen. Flytspacklet torkar för sakta för din mammas och pappas tempo. Så nu har vi lagt ner farten liten, men vi kollade in almanackan och hoppas bli klara till midsommar. Men vi ska åka till Riga på måndag kväll, sen stannar din pappa i Stockholm och kommer inte hem förrän torsdag kväll och så åker vi till stugan på fredag. Vi ska hämta virket till garaget och ta ner det med lastbilen. Så vi får se när det kommer kakel på väggarna och golv.

 Helt plötsligt var klockan nästan åtta och vi gick ner till husvagnen då vi var klara, din mamma ska ju jobba imorgon. Vi avslutade kvällen med choklad, öl och bonde söker fru… 
Av Carina - 20 maj 2009 10:40

Upp i ottan igen, din mamma har sovit bättre i natt. Din mamma sover bra jämt men de sista dagarna har jag vakat flera gånger på efternatten men somnat om direkt igen. Vi gick upp och åt frukost. Idag ska vi på stav cross så din mamma letade upp ett par byxor till din pappa som han kunde ha på dig. Vi hittar ju inte alltid det vi behöver men om ett år hoppas din mamma i alla fall ha alla saker på plats.

 

Din mamma åkte till jobbet och jobbade hårt hela dagen. Det var schema som vanligt för hela slanten. Skickade sms till din pappa och frågade och rörmokaren hade kommit men det hade de inte. Din pappa ringde och det tyckte själv det var konstigt men bokade en tid nästa fredag. Då gick din mamma i taket, för din mamma vill ha en tvättmaskin för vi har snart inga kläder kvar. Din pappa har lovat att han ska koppla in den i helgen.

 

Det kom en riktig regnskur vid halv fyra tiden så din mamma ringde till din pappa och vi obestämde. Det är inte kul att ligga på marken och göra övningar då det är dyblött. Din pappa blev jätteglad, han går upp och ner i trappan hela dagarna och har ont i benen. Vi bestämde att din pappa skulle komma till din mammas jobb. Han kom lite senare än planerat men det gjorde ju inget för då hann din mamma precis bli färdigt med det jag höll på med.

 

Vi åkte till Beijers för vi skulle handla klinkers till badrummet nere, din mamma har 15 % rabatt. Nu visade det sig att de inte hade de som vi ville ha. Så vi åkte vidare till Fresks och där visste din mamma att de hade rätt sort. Nu beställde vi och det kommer på tisdag. Vi beställde också ett runt fönster till badrummet uppe. Vi åkte vidare och handlade kopplingar till tvättmaskinen och så handlade vi mat. Din pappa lämnade din mamma vid mitt jobb och så körde vi till Tages och åt.

 

Vi åkte upp på stationen då vi ätit färdigt och duschade, det var välbehövligt. Då vi kom hem packade vi in det vi handlat och gick upp för att kolla vad din pappa gjort idag. Han hade lagt ut golvvärme, inte själva slangen utan hållarna som slangen ska ligga i. Det är frigolit som det är metall skivor kring som leder värmen. Han har lagt en slang och så har han skruvat fast golvvärme fördelarna på väggen i vindsskrubben. Han har förberett för väggen vi ev ska sätta upp där uppe. Nu känns det som om vi är på väg igen… i helgen ha vi mål att få upp all golvvärme och ha gjutet i badrummet, spacklat på väggarna och göra klart i badrummet så det bara ska kaklas och klinkas där inne sen.

 

Vi gick ner till husvagnen och drack lite vin och åt Nobless choklad, vi firar idag istället för igår och imorgon. Vi träffades den 19:e och gifte oss en 21:e, visserligen i april men vi firar alla månader. Din mamma gillar alla möjligheter till att fira.

Av Carina - 19 maj 2009 10:39

Vi bestämde oss för att gå upp tidigt denna vecka så din mamma kommer till jobbet tidigt och kan då gå hem tidigt. Visserligen brukar det komma upp mycket under dagens lopp så din mamma ändå blir kvar men man kan ju alltid försöka. Din pappa är ju hemma hela veckan och då är det också bra att han kommer upp och bygger. Vi går ju och lägger oss tidigt om kvällarna. Igår somnade din pappa halv nio och din mamma en timme senare. Ändå sover vi tills klockan ringer.

 

Så din mamma var tidigt på jobbet och då hann jag göra lite som jag skulle ha med till gruppen. Vi hade möte på förmiddagen och sen var din mamma och klippte sig. Jag har inte klippt mig sen du föddes Gabriel. Sista gången var någon vecka innan och sen har det varit jobbigt att hitta någon ny. Din mamma ville inte gå till henne i Bollnäs för hon visste ju att din mamma skulle ha barn och då hade hon bara frågat massa. Din mamma trodde att håret skulle bli jätte kort men det blev det inte, det syns knappt att det är klippt.

 

Eftermiddagen gick jätte sakta men till slut blev klockan halv fem så din mamma kunde gå hem. På förmiddagen idag pratade din mamma med Anna, hon var hemma med Alice idag och din mamma pratade även med Alice. Men hon var inte så talför…

 

Precis innan din mamma kom hem öppnade sig himmeln och det ösregnade verkligen, det var som ett åskregn men det behövs. Det har inte regnat så mycket den sista tiden. Din mammas växter behöver det. Så din mamma satt kvar i bilen en stund innan jag gick in för att det värsta skulle gå över. Din pappa hade förberett maten och han gick till husvagnen och värmde köttbullarna och din mamma fixade potatismos. Idag har din mamma diskat, det känns skönt nu när vi har fått ett köksskåp att sätta in sakerna i.

 

Din pappa har fixat med ovanvåningen idag och börjat med golvvärmen. Han funderar mycket över trappen också, han lägger ner otrolig tid på att fundera och din mamma förstår bara hälften. Han pratar hela tiden men din mamma orkar inte lyssna på honom, men han vill prata högt för att förstå sig själv bättre!

 

Vi gick ner till husvagnen, och kollade på Äntligen hemma. Din mamma skrev i bloggen och så gick vi och la oss tidigt ikväll igen… vi är så trötta.

Av Carina - 18 maj 2009 10:38

Idag hade vi satt klockan tidigt, din mamma skulle ju vara på jobbet innan sju och jag är först så jag måste vara där. Då din mamma vaknade frös jag men trodde först att jag drömde men det var verklighet. Det var 11 grader, din mamma var ju då duktig och stängde av värmen igår då vi hade dörren öppen mycket. Din mamma har lärt sig av din mormor, så värmen inte går ut men man ska ju inte glömma att sätta på värmen igen. Men din mamma gjorde något mycket ovanligt, jag hoppade upp och satte på både värmen och gasolen. Gasolen gör att det går fortare. Sen kramades din mamma med din pappa så jag fick upp värmen.

 

Din pappa gick upp först och gick upp till huset, din mamma kom bakefter. Men då din pappa gick upp la han din mammas kläder under täcket så de skulle bli varmare. Din mamma klädde på sig och gick upp och åt frukost med din pappa. Idag ska din pappa vara hemma och bygga.

 

Din mamma körde iväg till jobbet och jobbade hela dagen. På lunchen var din mamma och handlade underkläder till oss, de börjar ta slut men din mamma hoppas att vi har tvättmaskin innan helgen. Din mammas kollega håller på att rensa ur din mammas kontor och din mamma skulle gärna vilja vara med… din mamma rensade ut hela Hamrelund då jag jobbade där.

 

Din mamma ringde till din pappa innan jag åkte så han har en chans att ha maten färdig tills din mamma kom hem. Din mamma hämtade posten på vägen och din pappa öppnade dörren för mig då jag kom. Det var gulligt av honom. Man var nästan klar och vi satte oss och äta. Din mamma hade först tänkt simma idag men är så trött och ville hem. Men då vi ätit gick vi ut och gick 3 km runt här. Vi gick ganska fort och det var behövligt, man blir ändå annorlunda trött om man motionerat lite. På onsdag ska vi till Friskis & Svettis och gå stav gång, din pappa ska med då också.

 

Idag har din pappa varit duktig, han har fått upp alla Humid skivorna i toan uppe. Man skulle använda skyddshandskar och munskydd så din mamma ville inte göra det. Om vi nu vill ha barn kanske det är dumt att fylla kroppen med sådant. Han har också fått nya däck på A4 och fixat med massa kopplingar som han har fyllt hela köksbordet med.

 

Din pappa ska förlänga balkongen där uppe imorgon så den passar trappen. Då behöver han golvspånskivan som vi har i köket (sovrummet) och ha all porslin på. Din mamma flyttade allt det och tog undan skivan. Vi lyfte sen upp vask skåpet och la bänkskivorna ovanpå så det inte kommer in massa damm och satte din mamma in allt porslin där igen. Nu ha vi ett riktigt köksskåp!

 

Vi gick sen ner till husvagnen, fikade, lekte med datorn och så la vi oss tidigt. Din mamma har fått en vårtrötthet som jag inte känt av tidigare. Troligen är det allergi och allt byggande som tar din mammas krafter fast att vi inte alls bygger i samma tempo längre.

Av Carina - 17 maj 2009 10:38

Din mamma och pappa vaknade tidigt. Din mamma som alltid har sovit utan att dra för fönstern kan inte alls sova nu om det är ljust i rummet. Undra om det är du Gabriel som spökar för din mamma. Det uppkom då jag var gravid och sen har det inte gått att vänja sig igen. Så din mamma vaknade då solen går upp och det är tidigt här i norrland!

 

Maggan kom in och ropade god morgon, sen kom Maja och kom upp och la sig sidan om din mamma. Din mamma och Maja kommer mycket bra överens och vi har ett speciellt band hon och jag. Vi låg där och mös tills Maggan hade dukat fram frukosten. Då gick vi ner och tog maten med oss ut och åt i det fria. Ytterligare en frukost ute, det är underbart.

 

De skulle iväg så de hann på kalas i eftermiddag. Så då vi ätit frukost packade de ut sig ut alla hus. Din mamma och pappa satt och skådade dem då de slet. Till slut var det klara för avfärd och åkte. Men de kom inte långt förrän din mamma ringde och de vände, Anna hade glömt sin kamera.

 

Det har varit kul att ha dem här, de är också sådana lättsamma människor som din mamma verkar omges sig av. De klara sig själv, men är gärna sociala. Då de åkt började din pappa genast att jobba. Din mamma skulle börja med Humid skivorna men fick ha hjälp av din pappa att få ut dem, de stod inklämda. Din mamma började läsa instruktionerna till dem och sa till din pappa att din mamma nog inte skulle leka med dem. Man skulle ha båda handskar och munskydd och det känns inte så nyttigt eftersom att din mamma vill bli med barn. Så vi bestämde att din pappa skulle fixa det imorgon.

 

Istället började din mamma tömma boden, till slut var det så lite kvar att vi kunde ta ut katt huset. Vi satte det sidan om och la på reglar så taket inte ska lyfta. Det var meningen att din mamma skulle plocka in allt igen men fick order om att isolera på toan upp istället.

 

Din mamma har känt sig trött och irriterad idag. Det är säkert mensen som är på väg och tårarna har brunnit bakom ögonen hela dagen. Har inte din pappa gjort det din mamma velat har det nästan kommit tårar och då har inte din pappa gjort något speciellt utan bara inte precis det din mamma velat. Din mamma har irriterat mig så otroligt mycket på att din pappa inte fixar i boden istället för att leka med alla kopplingar. Men innerst inne förstår ju din mamma också att han inte leker utan han kollar var de ska var och vilka funktioner de har. Men din orkade knappt med sig själv. Isolerade och trängde tillbaka tårarna.

 

Då din mamma var klar med det så gick jag ner och sa att nu är jag trött och vill duscha. Kom och hjälp mig med boden så åker vi sen. Vi fyllde boden och sen fixade vi med kläderna och la i friggeboden och i husvagnen. Vi åkte sen till stationen och duschade, vidare sen till Max och åt. Efter det blev din mamma en helt annan mamma. Gladare och piggare, sen då vi kom till husvagnen kände jag mig riktigt pigg. Din pappa var dock trött och vi la oss tidigt. Din mamma ska ju vara rekryterare imorgon och måste vara på jobbet senast sju.

Av Carina - 16 maj 2009 10:37

Din mamma och pappa sov bra på ovanvåningen men solen störde din mamma. Det blir ljust i norrland mycket tidigt, nästan mitt i natten och då vaknar din mamma. Men man sov bra ändå där uppe och i och med att vi hade ett lakan som man drar över så märkte vi inte skåran som blir mellan madrasserna. Vi vaknade men gick inte upp förrän de andra hade vaknat. Maggan kom in och ropade god morgon och vi masade oss upp.

 

Vi åt frukost, först tänkte vi sitta ute för Fredrick hade suttit ute en stund men de blev sämre väder så vi satt inne. Det tog lite tid innan alla sju hade fått mat i sig. Ingen hade så bråttom men till slut började din pappa bygga och familjen åkte till stan.

 

Din pappa satte upp väggen i badrum, klädkammare, den som vi ska ha styrsystemet på. Vi måste skruva fast dem innan vi fyller de med vatten. Din mamma gick mest runt och städade upp lite här och där och så diskade jag.

 

Familjen kom tillbaka på eftermiddagen och vi fikade. Din mamma och pappa byggde vidare sen och familjen roade sig själv. Din pappa åkte iväg och duschade, han har svettats otroligt mycket… då han kom tillbaka klädde vi andra om och så åkte vi iväg för att äta. Vi tänkte äta i stan men där var det fullt så vi åkte till Spader dam på Frösön. Vi åt gott men kunde inte dricka så gott för de har inga rättigheter.

 

Istället fick vi dricka lite irish coffe och päroncognac då vi kom hem. Vi satt kvar och pratade hela kvällen. Barnen gjorde i ordning så de kunde ligga och se på melodifestivalen. De hade inhandlat godis så kvällen var räddad. Din mamma gick ner och tittade på då Sverige sjöng. Vi andra hörde på radion i huset men vi missade det mesta.

Din mamma hade inte fattat att Norge vann men hästlängder. Men din mamma gillade den låten så jag var nöjd med resultatet. Familjen gick inte och la sig förrän det var mörkt ute och det dröjer tills det blir det nu.

 

Din mamma och pappa gick upp och somnade gott på madrasserna uppe. Vi sover faktiskt bra precis överallt…

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards