Alla inlägg under april 2009

Av Carina - 6 april 2009 21:33

Vi vaknade efter att ha sovit gott och länge. Vi sover så gott i stugan och det är så skönt för där vet man att man inte ska något. Vi har bara mattiderna inne hos din farmor att passa och det är underbart. Vi låg kvar länge och myste idag, vi var helt slut efter att han jobbat så hårt i helgen så vi orkade helt enkelt inte gå upp.

 

Det är sen mysigt att komma upp då elden sprakar i kaminen och din pappa har fixat frukost. Det hade snöat ute, visserligen ville vi ha solsken och bra skoterföre då vi kom upp men är det inte det är det bättre att det snöar än bara molnigt. Det tycker i alla fall din mamma, nu snöade det mest hela dagen.

 

Vi var och åt lunch hos din farmor och farfar och katterna har redan acklimatiserat sig och de har det ju bra där. Din mamma har börjat lägga ett nytt pussel, vi ska ju mest lata oss när vi är här uppe detta påsklov. Din pappa åkte ut på en skoter tur efter lunch. Det är inget bra skoterföre, det har inte töat och sen blivit skare utan man åker djupt ner i snön. Det går men det går tungt.

 

Då din pappa körde hem åkte han inom norrmannen som har fullt med Gordon Setter valpar. Din mamma vill också gå dit och kolla sen. De är bara 3 veckor och säkert jättesöta. Efter middagen stannade vi kvar inne hos din farmor och farfar en stund och fikade innan vi gick hem. De tycker om när vi är där och blir så glada då vi stannar kvar och fikar med dem.

 

Din pappa var så trött så han gick och la sig innan din mamma idag. Din mamma tyckte det var mysigt att bara sitta där och göra ingenting. Det känns så stort i stugan och det njuter din mamma av.

Av Carina - 5 april 2009 13:38

Idag var vi helt slut då vi vaknade, hade naturligtvis sovmorgon men vi var ändå slut i rutan. Vi tog det lugnt och idag ska vi åka till stugan och inte göra så mycket innan. Din mamma skickade sms till Britt-Marie och Inga-Britt för de fyller år idag – Grattis!

Din mamma tog tag i städningen av husvagnen, den var lortig och stökig. Packade även det som skulle med till stugan och gick upp med till bilen.

 

Din pappa städade av golvet i tvättstugan och sen tömde han förtältet på sopsortering. Vi har en stor kartong där som vi kastar ut allt kartong, plast, glas och metall men det rinner över lätt… men nu luktar det då det är plusgrader så vi tömde även det på släpet. Släpet ska vi tömma en annan dag men nu är det där och då är det lättare.

 

Vi tog det lugnt och kom på att om vi åker snart kan vi äta på stan och det är lättare. Din pappa har handlat en kylväska som vi kan ha i cigarett uttaget och vi ska även handla innan vi åker norrut.

 

Pricken är inte så svår att få in i buren men Tootsie gömde sig. Din pappa tog ett elrör och puttade till henne och din mamma fångade upp henne. Hon vill helst vara hemma men din mamma vill inte att hon ska vara själv.

Vi packade in allt i bilen. Har kommit på att takboxen är för stor för denna bil. Vi kan inte öppna bakluckan då. Vi ska köpa en ny som vi kan ha då vi ska lasta mycket men denna behöver vi till skidor. Vi ska ta upp slalomskidorna nu, förhoppningsvis ska vi åka några gånger och sen ska de stanna där uppe.

 

Vi åkte och åt på Max och handlade på Ica sidan om och sen körde vi norrut. Idag kom vi iväg så tidigt så vi stannade i Strömsund och fikade på Ica där, ett riktigt kondis på Ica, det är norrland. Din mamma har skrivit påskkort med kalasinbjudan till de närmst sörjande och då köpte vi frimärken där och postade dem sen i Hoting.

 

Din mamma och pappa pratade lite om dig när vi åkte upp. Vi ska ju åka till Lycksele en av dagarna nu när vi kommer upp. Din mamma har lagt ner barnprojektet nu, eller det har jag inte men mentalt försöker din mamma förbereda sig på att det bara blir din mamma och pappa. Så jag planerar för det, men det gör inte din pappa. Han vill inte lämna hoppet förrän det är helt klart att det inte blir några barn, om si så där 4-5 år…

 

Vi kom upp till middagen och katterna sa inte ett ljud på hela vägen upp. Din pappa undrade om de hade dött men din mamma kollade in Pricken i Strömsund och då kollade hon på din mamma. De vet nog vart de ska nu och vet att det inte är så hemskt. Pricken trivs som fisken i vattnet i fjällen, blir rejält bortskämd och kolla fåglar från fågelboet hela dagarna. Tootsie däremot är sur hela tiden på din mamma eftersom att jag lämnat henne där. Hon är snäll men så fort din mamma kommer in så gömmer hon sig. Men hon har det hur bra som helst.

 

Vi stannade över kaffet och sen packade vi in allt i stugan. Vi säger varje gång att nu har vi allt och behöver inte ta med något likväl har vi full bil varje gång. Vi kollade lite på tv och mös i soffan innan vi somnade.

Av Carina - 4 april 2009 13:37

Idag vaknade din pappa klocka nio och väckte din mamma. Så länge var det länge sedan vi sov till. Men vi gick ju inte upp, din mamma räknade timmarna och ville sova lite till. Vi läste lite i inredningstidningar och så fick din pappa gå upp och ge Pricken mat i boden. Hon stod där ute och tjoade hela tiden. Till slut fick din pappa nog och gick upp.

 

Vi åt frukost och nu äter vi fjällfil på helgen och egenhändig gjord blandning av nötter, frön och kokos. Din mamma fick gå upp och hacka nötter och sen åt vi. Vi tog det lugnt och precis då vi tänkte gå ut och börja jobba, började Äntligen hemma och din pappa ville se det så vi stannade kvar en timme till. Din mamma bloggade en del under tiden.

 

När vi väl kom upp till huset var det nästan lunch. Din pappa började förbereda för klinkerläggningen och din mamma värmde mat. Det börjar sina i din mamma och pappas matförråd och snart blir det bara halvfabrikat. Då vi ätit började vi lägga golvet, eller din pappa. Din mamma valde att istället slänga skräp som din pappa inte är så duktig på. Vi hjälptes åt i början då vi var tvungna att få en rak linje. Innan lunch hade vi kollat vilken färg vi skulle börja med då vi hade valt ut ett ställe där vår söta groda skulle vara. Då vi fått det jämt och en rak linje skulle de torkat innan vi satte vidare.

 

Din mamma skulle sätta grodan och jag fick aldrig sätta den. Det var tvunget att de första plattorna satt fast ordentligt innan vi fortsatte. Din mamma hade inget alls tålamod till att vänta heller. Fast din mamma vet att din pappa aldrig skulle ha satt grodan så var din mammas tålamod slut. Din pappa fick tom säga till din mamma på skarpen för han tyckte jag var pipig. Det gjorde ju inte saken bättre… försökte göra annat men ville sätta grodan. Till slut var det dags och grodan kom på plats. Vill ni se hur den ser ut finns den på www.jonsson-dahl.bloggagratis.se kanske inte idag men snart! Den blev jättefin.

 

Din pappa fortsatte med golvet och din mamma tömde huset på alla gipsskive rester och spånskive rester. Rummet under loftet var ju fullt med skit som din mamma nu rensade bort. La det på släpet så vi kan åka och tömma det en dag. När kvällen var kommen var allt skit borta och golvet på plats. Det tog längre tid än vad vi trott och det var jobbigare då man måste ligga på knä hela tiden, men det blev fint!

 

Vi var helt slut båda två då det äntligen blev klart och somnade som små stockar innan vi nått kudden!

Av Carina - 3 april 2009 21:16

Din pappa vaknade av att Pricken tjoade där ute, hon hade tjoade även då din mamma gått och lagt sig. Men hon ville ju vara ute och vi kan inte gå upp mitt i natten för hon har ångrat sig. Så då din pappa gick ut fyllde han mat till henne i boden och då var hon nöjd och sen var hon ute ända tills vi kom hem.

 

Vi åkte till din pappas jobb och duschade, din pappa duschade även bilen. Sen skulle din mamma ut och köra på grusvägar… men den var vitare ett tag! Din mamma åkte på gruppen och idag ska din mamma göra schema. Ni kanske undrar om det är det ända din mamma gör på sitt jobb och det är så. Mycket av din mammas jobb är schemaläggning.

 

Vi hade chefsmöte och sen var vi och åt lunch. Idag bestämde din mamma vart vi skulle äta och det blev älgfärsbiffar som var mycket goda. Under eftermiddagen jobbade din mamma hårt med allt som skulle bli klart innan jag går på semester. Hann inte allt och fick lämna en del till min kollega och schemat får jag fortsätta med efter påsk. Ändå jobbad din mamma tills klockan var över sex!

 

Då din mamma kom hem hade din pappa värmt pannkakor så vi åt i husvagnen innan vi gick upp för att sätta den sista kakelväggen.

Idag har din mamma funderat på barn igen, för ovanlighetens skull. Din mamma har idag bestämt sig för att det där med barn är en bisak i vårt liv. Det kommer inte att bli barn och blir det är det bonus i livet. Vi kan inte bara gå och hoppas hela tiden och så kommer det inga. Så nu lever din mamma ett barnlöst liv. Vi kommer att försöka få barn eller adoptera men din mamma har förlikat mig med att det kanske inte blir så. Nu ska vi koncentrera oss på att bygga vårt hus och vår kärlek till varandra, och till katterna naturligtvis. Pricken ligger i din mammas knä nu och myser och det gör din mamma med.

 

Väggen kom upp och nu är alla väggar uppe. Imorgon ska vi lägga golv… då vi kom tillbaka till husvagnen fikade vi. Det är ju lördag imorgon och man behöver inte vara upp i ottan. Vi satt kvar och kollade lite på tv och sen gick vi och la oss och då var klockan kvart i ett! Och det är inte din mamma och pappa vana vid att vara uppe så sent!!

Av Carina - 2 april 2009 18:14

Din mamma vaknade av att insidan på armbågen värkte, men somnade troligen om för jag vaknade sen när klockan ringde. Idag låg din mamma och pappa kvar och myste en stund, fick ta igen det vi förlorade igår. Din pappa gick upp och din mamma hann somna om innan frukosten var klar. Idag var vi inte uppe i huset innan vi åkte till jobbet för vi kom upp lite sent. Din mamma åkte till gruppen men var där bara en liten stund för sen skulle din mamma till tandhygienisten.

 

Det var ingen kul upplevelse… det gjorde ont. Men det var inte så farligt som din mamma trodde, ingen tandlossning här inte. Förutom alla de fyllningar som lossnar med jämna mellanrum…

 

Din mamma kom tillbaka till jobbet och hann fika innan jag åkte på en vårdplanering. Sen hann jag precis äta lunch innan det var nästa möte. Det mötet tog dessbättre tre kvart mindre tid och det var ju bra för din mamma har mycket att göra på jobbet nu. Din mamma kom tillbaka och jobbade ända tills klockan var 18 och då var din mamma så trött att jag nästan somnade på stolen.

 

Din mamma tänkte åka till kyrkogården och tända ett ljus för dig Gabriel och för Johan men tänkte att vi ska göra det tillsammans i helgen innan vi åker upp till stugan. Din mamma har fortfarande inte fattat att han har dött. Det är svårt att förstå att man bara försvinner. Min kollega och jag har pratat mycket om det, vart tar ni vägen? Man kan ju inte bara försvinna från jorden så där? Det är frågor som är så djupa att din mamma nästan drunknar då jag tänker på dem.

 

Din pappa har varit i Sundsvall idag så din mamma fick äta själv då jag kom hem. Din mamma äter ju gärna mackor när jag är själv vilket inte är så bra men gott! Din mamma hade fått två uppgifter att tömma resväskan sen vår Stockholms tur och måla tätskikt på ett ställe i tvättstugan. Det hann precis din mamma med innan din pappa kom. Det har varit varmt idag, det var även varmt i natt, inga minusgrader tror jag. Då din mamma körde hem var det 7 grader varmt så din mamma hackade is ikväll och hoppas det töar fortare.

 

Din mamma pratade med Ann-Catrin idag om mat och farligheter. Man kan inte äta mycket nu sen vi var på föreläsningen i måndags. Din mamma ska ta hem böckerna idag så ska din mamma och pappa läsa dem då vi åker till stugan.

 
Av Carina - 1 april 2009 18:13

Idag försov sig din mamma och pappa, det är första gången som vi missar att ställa klockan tror jag. Klockan skulle ringa sex men din mamma vaknade 06.38 och kände oråd och kollade klockan. Väckte din pappa och vi fick gå upp nästan direkt, det blev inte mycket mysande. Din mamma skulle som tur var på utbildning som inte började förrän 8.30 Efter frukosten åkte vi till stationen och duschade. Din mamma och pappa var fulla med fix sen kaklingen igår.

 

Det var chefs dag idag och då är alla chefer i kommunen samlade. Det var mycket föreläsning och det handlade mycket om vår omvärldsanalys. Vi ska ju spara en massa pengar och hur kommer framtiden att se ut. Det var en föreläsare som var skåning, han pratade så bred skånska fast han bott utombys i många år. Man skulle kunna tro att han drev med sin dialekt så bred var den! Men han sa mycket bra om kriser och hur det går till i välden.

 

Vi fick sen Dunderklumpen, en teater av Barda, som är en teatergrupp för förståndshandikappade. Det var kul men din mamma fick bara se första akten och de andra fick se andra. Sen hade vi lite grupparbete och sen var det nästa över. Din mamma åkte direkt hem och då hade din pappa redan börjat kakla.

 

Vi åt och kaklade färdigt 3 väggar, så på fredag kväll ska vi sätta sista väggen. Det är kul men jobbigt att sätta kakel på kvällarna. Dessutom är din pappa ensambarn och vill gärna göra allt själv och då blir din mamma förbannad. Han litar inte riktigt på din mamma utan vill själv göra, men din mamma har också kaklat innan och vet hur man gör. När vi väl kommer överens är din pappa nöjd men det men det tar lite på honom att din mamma också ska göra.

Vi fikade innan vi gick tillbaka till husvagnen och la oss.

 

Din mamma får massa elaka tankar då jag ser barnfamiljer och gravida människor nu. Då jag berättade för din pappa ikväll sa han att han kände likadant. Han tycker synd om oss att vi inte får några barn. Din mamma skulle vilja hugga ner alla föräldrar och ta barnen. Varför kan de skaffa ena barnet efter andra och vi inte ett enda, inte några levande i alla fall?

 

Det känns så orättvisst och din mamma börjar bli så arg på det. Varför? Varför? Varför? Att dessa frågor alltid kommer att vara obesvarade. Varför fick inte du leva Gabriel? Varför gick inte din mamma och tjatade till sig mer kontroller eller ultraljud? Varför får vi inte fler barn? Varför måste vi vara så gamla? För gamla äggstockar? För gamla för adoption? För gamla för hjälp från landstinget?

 

Men det finns väl ingen rättvisa här i livet. Igår dog min gamla jobbarkompis, hade fyllde 39 år den 9 mars i år och efter drygt sex veckor sen han fick sin cancer diagnos. Han har en fru och en pojke på 3½ år, är det rättvisst? Man kan bli så förbannad på livet och den som bestämmer över våra öden, men hjälper det? i det fallet är jag jätte glad över att jag fått behålla din pappa, det är ju faktiskt det viktigaste här i livet. Att vi två är friska och har varandra och tar hand om varandra och vårdar vår kärlek. Men några små knoddar hade ju livat upp vårt liv så otroligt mycket och vi har kärlek över så det räcker till många små barn. Vi får väl se vad livet har att ge din mamma och pappa.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards