Alla inlägg under april 2009

Av Carina - 14 april 2009 20:31

Det var jobbigt att gå upp tidigt, varken din mamma eller pappa var så motiverade att åka till våra jobb. Vi hade hellre stannat hemma och sovit och jobbat på huset men…

Efter frukosten åkte vi till stationen och duschade, vi jobbade så hårt igår!

 

Vi jobbade och så lunchade din mamma och pappa ihop. Vi har inte fått nog av varandra efter en veckas semester. Då vi ätit gick vi till stan och handlade så vi kan polera plattorna ikväll. Det är mysigt att din mamma och pappa kan äta lunch ihop nu, det gick ju inte då din mamma jobbade i Bollnäs och din pappa i Sundsvall.

 

Då vi kom hem så var din mamma så trött men din pappa ville få i ordning i tvättstugan så han polerade golvet. Din mamma hade ju även varit och handlat mat på vägen hem så helt sysslolös har jag inte varit. Golvet blev jättefint och vi somnade tidigt idag eftersom att vi trots en veckas semester fortfarande är jättetrötta. Din mamma tror att vi är grundtrötta och att det är lika mycket mentalt som fysiskt. Ofta tänker man bara att man blir trött att göra saker men det är nästan jobbigare att vara ledsen. Vi har en sorg som vi bär på och som tar energi av oss hela tiden. Det kan man inte sova i fatt, din mamma har inget recept på hur vi ska få bukt med den tröttheten. Vi har varit i stugan i en vecka, sovit mycket, varit ute i friska luften, ätit bra och ändå är vi helt slut… ska det vara så??

Av Carina - 13 april 2009 20:20

Vi tog vår vana trogen sovmorgon! Men vi kan inte ha det längre utan imorgon är det till att gå upp i ottan! Idag ska vi foga och det känns kul att få göra tvättstugan klar. Vi var sega på morgonen men sen kom vi igång. Din pappa hade längtat mycket mer efter att foga än din mamma och det är inte vanligt att din pappa vill åka från stugan tidigare än vad vi bestämt.

 

Vi började foga väggarna, din pappa la på fogen och din mamma tvättade efter. Det känns bra att vi kan göra saker tillsammans. Att vi bygger huset ihop, vi kommer alltid överens om hur vi ska göra. Visserligen vill din pappa ibland göra allt men när vi pratar om det ändra han sig direkt och det känns bra för din mamma.

 

Vi åt lunch och då kom Anna, Pernilla och Alice. Det var ju meningen att vi skulle ses i fjällen men det var ju inget kul väder så vi väntar med det till nästa år. Din kusin Alice hittade stenar, det har vi en hel full gård av, jätte kul för barn. Vi gick på husesyn och det har ju hänt lite sen de var här sist. De tyckte din mamma och pappa varit duktiga som gjort så mycket och dessutom själv.

 

Vi fikade och kusin Alice tyckte att det var ett spännande hus. Hon var och klättrade här och där och din mamma gick och hämtade in vår ena matta. Din mamma är skyddsombud och vill inte ha några barnskador. Din mamma och pappa hade även presenter med till Alice som fyllde år för två månader sedan men vi ville inte ta med det till Stockholm eftersom det ska vara i Jämtland. Hon fick spann och spade och så en gunga. Den kan hon kanske inte använda i år men senare, hon älskar i alla fall att gunga.

 

Då de åkt fogade vi golvet. Det var inte lika lätt, knäna tar stryk och ryggen. Till slut var det också klart och din mamma och pappa var mycket nöjda med vårt jobb. Din mamma var så trött och orkade inte mer men efter det att vi ätit middag var din pappa igång igen och torkade av alla golvplattor så de såg fina ut.

 

Vi somnade gott och vi somnade i tid så vi hinner sova många timmar innan vi ska gå upp och jobba imorgon igen…

Av Carina - 12 april 2009 20:07

Igår bestämde vi att vi skulle åka upp på fjället med din farmor och farfar, så vi fick gå upp i tid så vi hann äta frukost innan. Vi skulle åka klockan elva och då gäller det att vara i tid. Vi var i god tid nästan en halvtimme innan och då var din farmor och farfar redan på skotern…

Vädret var inte helt bra men vi hoppades på bättre väder på fjället.

 

Din pappas skoter går mycket fortare än din farfars så vi körde om dem och kom upp före dem. din mamma gillar inte då vi fis kör utan vill att det ändå ska gå ganska fort. Men nu är det så guppigt så det går inte att köra så fort för då flyger din mamma av!

 

Det är härligt att vara uppe i fjället. Detta är din mamma och pappas gemensamma intresse. Din mamma åker visserligen hellre slalom egentligen men det är underbart att komma ut i naturen så här. Nu till påsk är det ju mycket folk här men annars kan vi vara helt ensamma i fjället och det är helt otroligt!

Nu satt vi där och din farfar tände elden och efter ett tag grillade vi korv och fikade. Det kokades kaffe och det är så härligt att sitta där och bara njuta. Visserligen var det inte så fint väder som vi tänkt men det är ju ändå härligt att vara ute så här.

 

Vi har ju pratat ganska mycket om dig ändå nu denna helg Gabriel. Tänk om du kunde ha varit här. Din mamma kan inte låta bli att tänka så fast det är ganska lönlöst eftersom det inte hjälper, du kommer likväl inte tillbaka. Nu är ju ändå nästa sorg att du inte får något syskon som din mamma och pappa har längtat så innerligt efter länge. Din mamma har ju alltid velat ha en stor familj, nu verkar det som jag får nöja mig med din pappa och katterna. Om nu katterna flyttar hem igen, din farmor och farfar trivs så bra med dem.

 

Då din farmor och farfar körde hem åkte din mamma och pappa upp i skalet. Vi körde runt ända bort tills skalet tog slut och det blir träd igen. Vi filmade och tog foto men det är ju inte alls så vackert som då det är blå himmel. Men det får bli till nästa år. Vi körde sen hem till stugan och duschade en sista gång här. Då vi var klara gick vi in och åt middag.

 

Då vi ätit packade vi ut stugan, fyllde bilen och städade i ordning i stugan. Vi tänkte oss att det var bättre att åka idag då det ändå inte är så bra väder, i alla fall inte för skoter före och så hinner vi foga i tvättstugan. Det känns inte kul att börja jobba igen, men det kommer att gå bra. Men din mamma tycker inte att det känns bra att känna så här. Kanske beror det på att vi är i stugan och din mamma känner sig alltid lite närmare dig där. Nu när vi dessutom var i Lycksele känns det extra att du skulle ha varit med och din mamma skulle ha varit ledig.

 

Vi fikade innan vi åkte hem och eftersom din farmor visste att Anna och Pernilla ska komma imorgon fick vi med oss kakor så vi hade något att bjuda på. Vi körde och fikade som vanligt i Strömsund. Nu hade snön nästan försvunnit där vi brukar ställa bilen så nästa gång ser vi nog hur det ser ut egentligen. Vi kom hem vid elva tiden och såg då att det inte fanns mycket snö kvar. Spadarna låg i gången som hade stått i snön innan vi åkte.

Vi somnade gott och det var härligt att inte behöva upp och jobba imorgon

Av Carina - 11 april 2009 22:04

Det var dåligt väder idag igen… din mamma blev besviken, det hade snöat i natt igen. Idag skulle vi ju ta kort och åka upp på fjället. Så vi kunde ligga kvar lite extra länge innan vi gick upp, och det är ju härligt förstås.

 

Istället för att åka till fjället fixade din pappa garderoben som vi borde ha gjort för länge sedan. Nu kom det äntligen upp hyllor så vi kan lägga in sakerna utan att allt ligger ovanpå varandra. Det var lite krångligt då det går ett rör i garderoben.

 

Efter lunchen började det klarna upp lite så din pappa åkte upp till Peter och kollade om han var beredd och det var han. Så din mamma fixade lite fika och sen åkte vi upp. Nu är det så att vi ska till din farmor på påsk middag halv fem så vi hinner inte upp på skalet men man ser ju fjällen långt innan det. Så vi åkte och körde tills vi såg fjällen och då hoppade din pappa av och grävde en sittplats till oss. Det var svårt att ta sig dit för det var så djupt i snön och man fick verkligen ta stora kliv.

 

Vi tog fotona först och din mamma och pappa satt där och var söta men då sa Peter skulle ni inte gifta er? Ni måste kramas och pussas, han tog en del kort och sen fikade vi alla tillsammans. Det känns bra att få åka upp på fjället med honom för då lär vi känna honom lite bättre.

 

Sen var vi tvungna och åka hem igen för vi skulle ju hinna bli fina tills halv fem. Vi hann duscha och klä om och ändå var vi i god tid. Alla i byn blir bjudna på denna fest, så är det alltid och det är ju mest ungkarlar. Din farmor hade kollat med din mamma innan hur vi firar påsk så jag tänkte att kanske blir det färgade ägg men icke. Men ägg blev det i alla fall och sill och det var det din mamma åt. Det fanns även påsk skinka men det tog bara din mamma lite av för din mamma älskar sill och äter det för lite! Vi drack snaps och den var kravmärkt.

 

Det blev lite ost och så kaffe och tårta. Din pappas ena morbror är då förtjust i tårta och det firas det ofta med på Granberget. Katterna kom fram och alla gästerna verkar vara glada för katter, för de försökte kela lite med dem. Men katterna är lite blyga i början men det brukar bli bättre.

 

Då vi satt och åt sa Peter att han tyckte att din mamma hade ett sådant fint smycke, ditt Gabriel hjärta. Han sa också att han tyckte det var så fint att man hade ett hjärta så nära hjärtat och det sa även prästen som begravde dig Gabriel. Din mamma är så förtjust i det halsbandet och det är inte många dagar det inte sitter på. De dagar är riktiga bygg dagar som kan förstöra det

 

Din mamma hade med böcker upp om mat och alla tillsatser. Vi har pratat om dem hela veckan och även nu. Både din mamma, pappa och nu även din farmor och farfar kollar på maten i affären och tänker på vad vi äter. Din farfar har verkligen läst på och eftersom att han har diabetes är det ju viktigt att han äter rätt. Så han har även läst boken av Annika Dahlqvist som din mamma också köpte.

 

Din mamma och pappa gick hem först och det var skönt att komma hem och det bara var vi två. Vi drack lite vin och kollade på tv och myste. Det är bra då man har nära hem.

Av Carina - 10 april 2009 22:05

Idag hoppas vi på att vädret vänder och det bli finare, det har ju snöat sedan din mamma och pappa kom upp. Oavsett väder ska vi upp på fjället idag men vi åker inte förrän på eftermiddagen. Din pappa far ju iväg ändå.

 

Det känns bra att vi städat i stugan, det är jobbigt att se allt som man borde ta tag i. Vi åt lunch hos din farmor och farfar och sen åkte vi upp på fjället. Då vi närmade oss fjället så blev det mycket finare väder. Vi mötte skotrar som hade varit på fjället och solat sig, så vi förstod att det varit fin väder på fjället hela dagen. Synd att vi inte chansade och åkte upp på förmiddagen redan.

 

Din mamma har funderat mycket innan på hur det skulle bli då det blev påsk, om din mamma och pappa skulle tänka på dig mer då och påsken skulle bli konstig. Vi pratade om det idag på fjället och så är det inte. Din mamma vet att du föddes på långfredagen men att det var ju inte den 10 april som det är idag. Denna påsk känns så mycket bättre och härligare och framför allt blir det gladare tankar än förra.

 

Din mamma och pappa satt på fjället och bara njöt av det härliga vädret. Det hade ju varit helt underbart om vi kunde ha haft dig med oss i pulkan bak. Du hade fått suttit där med din pappa för din mamma är för åksjuk för det.

Till slut fick vi bryta upp fast vi inte ville för vi skulle hem till middagen. Men vi hade haft det helt otroligt härligt så vi fick ju vara nöjda.

 

Efter maten gick vi upp till Peter och kollade valparna. De var jättesöta och din mamma fick hålla några av dem, mamman fick vara i ett annat rum då. De var tre veckor och fumliga, de hade svårt att ta sig upp i lådan och ur den igen. Men mamman verkade nöjd och lugn, de fick hänga och klänga som de ville.

 

Vi pratade om allt möjligt men mycket om hundar och vildmark. Innan vi gick hem frågade vi om han ville ta kort på oss för en ev bröllops inbjudan. Det ville han gärna och vi bestämde träff imorgon om det blev fint väder.

 

Då vi gick hem var det mörkt, annars är det ju så ljust här uppe nu. Man skulle kunna åka ut på fjället på kvällen. Men vi hittade hem och tände en brasa då vi kom hem och myste framför tv en stund innan vi gick och la oss. Din mamma ringde till Anna innan på dagen för hon fyller år idag, och det är tydligen den vanligaste födelsedagen i Sverige.

Av Carina - 9 april 2009 22:49

Det är så härligt med sovmorgon och din mamma och pappa sover så gott här i stugan. Det är så tyst och vi behöver inga öronproppar, tom din pappas snarkningar hörs mindre här. Det är kanske så att han inte snarkar lika mycket här?

 

Vädret är inte på sin fina sida men idag ska din mamma och pappa åka slalom i Borgafjäll, oavsett väder. Det var meningen att vi skulle gå upp tidigt och komma iväg och åka på förmiddagen innan det blivit för sörjigt i backen, men även idag sov vi till nio och åt frukost kl tio. Men vi klädde på oss sen och åkte iväg. Din farmor trodde vi ångrat oss eftersom att vi inte åkte förrän närmare lunch. Men vi är lite sega och har svårt för att komma igång på morgonen.

 

Vi köpte 3 timmars kort och åkte upp. Redan i första liften kände vi att benen inte skulle gilla detta. Vi bygger och sliter men blir inte starkare och inte får vi bättre kondition heller! Nu kände vi det direkt. Vi åkte över till andra sidan, där har inte din mamma varit någon gång. Det är ju uppe på kalfjället och det var både dimmigt och blåsigt där uppe. Vi åkte några åk och sen gick vi in och åt lunch. ärtsoppa och pannkakor var det, men det fanns även gulasch soppa och då valde vi det istället. Efter lunchen åkte vi lite till och sen åkte vi till den lilla affären.

 

Vi handlade lite vi glömt och så handlade din mamma en påskblomma. Det är en liten affär i Borgafjäll men det finns precis allt där och tom en chark. Din mamma bara mös där då vi var in där. Vi körde hem och så åt vi inne hos din farmor och farfar. Men idag stannade vi inte kvar på fika för idag skulle vi städa stugan.

 

Städade och plockade undan överallt och det blev så mycket mysigare. Igår hade vi fyllt i ett formulär på nätet angående äggdonation i Finland. Vi fick redan svar idag och de ville att vi skulle boka tid. Men din mamma gick in igen och kollade vart det var kortast kö och billigast och det var Riga så vi ska nog välja det istället. Får kolla mer i veckan. Vi har ju fått en tid till den privata gynekologen i Östersund i augusti och då får vi ju veta mer om Umeå och deras alternativ.

 

Din mamma satt och byggde pussel och din pappa kollade tv. Då föreslog din mamma att vi skulle spela spel. Det ville inte din pappa och då blev din mamma lite sur och då sa din pappa att det kunde vi väl göra. vi spelade olika sorters kort men din pappa ville bara spela barnspel som han vann på hela tiden, inga strategispel och då bli din mamma sur. Så vi spelade yatzy isället och då gick det bättre för din mamma. Din pappa sa att det inte är kul att spela med dig då du blir helt mörk i ögonen om du inte vinner, men din mamma vinner nästan jämt.

 

Din mamma tyckte i alla fall att det var kul att vi äntligen spelade lite spel tillsammans. Då vi tröttnade gick vi och la oss och somnade.

Av Carina - 8 april 2009 22:35

Vi sov länge idag med och det är ju så härligt. Vilken underbar säng, bred och fin, din mamma och pappa ligger i var sin säng och njuter av att kunna röra sig fritt. Men ibland känner man sig ensam och får leta upp den andra, det är ju lätt att vi tappar bort varandra.

 

Det har snöat hela natten och har kommit en dm i natt och det snöar fortfarande. Din pappa måste ändå ut och åka skoter men din mamma är hemma och lägger pussel. Idag är din farmor och farfar i Dorotea och handlar så då passar din mamma på att ringa till Ann-Catrin. Tänk när din mamma får en riktig telefon som inte bryts hela tiden.

 

Vi pratade lite om att din mamma känner sig snuvad på föräldrar ledigheten. I vanliga fall gillar din mamma att jobba, att ha semester också förstås men jag har alltid glatt mig åt att gå till jobbet men inte nu. Din mamma skulle vilja vara ledig, vill inte jobba och jag tror att de är för jag inte fick vara föräldrar ledig som det var tänkt. Din mamma skulle inte jobba nu, inte förrän tidigast i höst, men kanske inte ens då. Nu fick din mamma slänga sig in i arbete igen utan att planera för vad jag ville göra. Det var praktiskt att börja jobba i samma bransch fast det inte var vad din mamma ville. Din mamma blev ju ändå glad över att få jobbet och jag vantrivs inte alls på mitt jobb men jag vill inte jobba och inte där. Tänk om din mamma kunde ha ett fritt jobb och inte så rutinmässig och tvångsmässigt. Din mamma har jätteroligt ofta på jobbet, trevliga arbetskamrater så det är inte det utan jag tror att jag känner mig snuvad på ledigheten. Din mamma hade sett framemot det och räknat ner och så hade din mamma tänkt producera minst två till lika söta barn som du Gabriel innan jag tänkte söka nytt jobb igen. Gick det så fort att producera dig så skulle det gå lika bra med resten av dina syskon tänkte din mamma men så blev det inte heller. Inte mycket har gått rätt för din mamma då det gäller barn.

 

Din mamma pratade även med min kollega och Britt-Marie. Din mamma är så glad att din mammas vänner ringer för din mamma är lite osocial på det sättet. Din mamma ringer inte så ofta, dels för din mamma inte kommer på det och dels för att det bryts hela tiden. Så tack alla ni som inte tröttnar på att ringa din mamma, jag uppskattar det otroligt mycket.

 

Din mamma och pappa var ute och åkte skidor idag, din mamma ska ju köra vasaloppet och då gäller det att börja öva redan nu. Din mamma körde 3 km på mina gamla vallningsfria skidor och det gick jättebra. Loppet är ju bara 9 gånger längre… men då ska jag ju ha mina nya fina skidor. Det var ju inte det bästa föret, det hade snöat kramsnö hela dagen och spåren var översnöade. Vi var även ute på en skoter tur men det gick inte så bra så den blev kort.

 

På kvällen då vi ätit middag hos din farmor och farfar kom din pappas morbror Ove in och fikade med oss. Så vi satt kvar där en stund innan vi gick in till oss igen. Eldade lite, mös framför tv:n och slappade så gott vi kunde. Drack även några öl och så fortsatte din mamma med pusslet. Somnade som stockar igen…

 
Av Carina - 7 april 2009 21:34

Idag skulle din mamma och pappa åka till Lycksele, din födelsestad. Tänk att du blev lapplänning och din mamma skåning. Vi har varit på väg till Lycksele flera gånger men nu äntligen blev det av. Det känns bra att åka dit nu när vi har tid och inte behöver känna oss stressade. Vi borde gått upp tidigare men det blev inte så…

 

Vi åkte i alla fall iväg och då vi körde pratade vi om hur det var då vi åkte till Lycksele förra gången. Vi körde ju och mötte ambulansen, nu kände vi igen oss där vi såg blåljusen och sen stannade. Din mamma fick hoppa in i ambulansen och din pappa fick köra bil bakom. Börje som ambulansmannen hette var så lugn. Så här i efterskott tror din mamma att det var ett stort avgörande att det ändå blev en sån bra upplevelse. Han var så lugn och berättade precis för din mamma hur det skulle gå till då vi kom till Vilhelmina. Detta gjorde att din mamma kändes sig trygg fast att jag visste att det redan var för sent.

 

Vi var inne och tankade i Vilhelmina men vi körde inte och kollade vart vi var där utan vi körde vidare. Vi skulle äta lunch i Lycksele så vi hade lite bråttom. Nu stod det att det inte var längre än 12 mil dit men det visade sig att det inte var någon motorväg direkt… det tog jättelång tid. Då pratade vi vidare om hur det var då din mamma åkte helikopter och din pappa körde bil bakom. Din mammas tårar rann hela tiden och det var mycket känslosamt att åka till Lycksele.

 

Din mamma frågade din pappa om han aldrig känner ilska över att du inte fick överleva Gabriel. Din mamma kan ibland känna sådan orättvisa att jag skulle vilja slå hårt i något. Varför skulle inte vi få behålla vårt älskade barn? Tänk om… varför var det ingen som kollade upp din mamma mer, hade det blivit bättre? Din mamma tror att anledningen till att doktorn sa att vi inte kunde göra något var för att vi inte skulle ge oss själva skulden för vad som hände. Men din mamma tror att vi kunde ha påverkat det innan om vi krävt mer undersökningar. Nu har ju inte din mamma varit den oroliga typen och därför inte krävt så mycket, din mamma var ju inte sjuk bara gravid.

 

Din pappa har också tänkt som din mamma men han tycker att det inte hjälper att se bakåt och det är sant men ibland måste man få göra det. Det var i alla fall jobbigt att åka dit, din mamma kände sig så otroligt ledsen och det kändes inte som om dagen skulle bli bra.

 

Då vi kom till Lycksele åkte vi till kåtan och åt där, det är ett hotell och en restaurang som är placerad i en jättestor kåta. Det var riktigt mysigt där inne och vi åt bruna bönor till lunch. Det kändes bra att sitta där en stund innan vi åkte vidare, din mamma var fortfarande rödgråten då vi kom dit. Men det kändes mycket bättre då vi väl kom fram.

 

Vi åkte först till Dollar Store och sen åkte vi in till stan, stan och stan, men ett city i alla fall. Vi gick i alla affärer, din mamma ville handla roliga gummistövlar och några kläder men hittade inget. Istället köpte vi skidor till din mamma och skor till din pappa. Vi hittade ett café och fikade där, det var billigt och gott och ett ganska mysigt ställe. Innan vi åkte hem handlade vi mat och lite öl på systemet.

 

Vi valde att inte åka till sjukhuset. Din mamma skulle vilja hälsat på doktorn men han jobbar ju inte längre, han skulle ju gå i pension efter det att du födds Gabriel. Din mamma skulle också vilja träffa prästen men då skulle vi ju ha beställt tid för hon kanske inte jobbar denna påsken också. Din pappa sa att han tyckte att det var onödigt att åka dit för vi har ju inga roliga minnen där och vet hur jobbigt det varit att vara där.

 

Vi körde istället hem igen och denna gång åkte vi via Åsele. Där har din farfars föräldrar bott och din pappa har mycket minnen från sin farfar där. De firade ju jul där vartannat år. Din mamma körde och vi körde runt lite i Åsele och så åt vi middag där. Vi hittade ett värdshus och beställde jättegod mat där. Innan vi körde vidare letade vi upp Ica och handlade lite till. Din mamma ville ha ett minne med från denna resa, så det blev en liten tupp från Åsele.

 

Vi kom hem ganska sent och gick direkt upp till oss. Din mamma var inte sugen på att vara så social idag. Vi satt och mös en stund innan vi gick och la oss. Det är jobbigt att vara ledsen och det känns i hela kroppen att din mamma varit ledsen idag.

 

Din mamma och pappa har jobbat mycket på huset, våra vanliga jobb och dessutom varit ledsna för det var ett år sedan du föddes. Det har nog tagit mycket mer på din mamma och pappa än vad vi kan föreställa oss. Vi är helt slut, går och lägger oss tidigt och sover länge och ändå är vi slut. Det är inte för vi sover för länge utan för att vi är helt slut. Den sista tiden har vi varit så irriterade och lättretliga och det är för vi är helst slut. Det tar så otroligt mycket på oss när vi är ledsna.

Din mamma visar det mycket tydligare och oftare än vad din pappa gör men han är naturligtvis lika ledsen som din mamma.

 

Men det är skönt att få lite påsklov och bara vila, men vi skulle behöva flera veckor för att vila upp oss men då skulle vi väl börja längta efter att börja bygga igen.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards