Alla inlägg under mars 2009

Av Carina - 16 mars 2009 15:13

Måndag igen… tänk att de kommer tillbaka så ofta… din mamma gillar dem inte. Din mamma vaknade med nackspärr… det blev tydligen för mycket i helgen. Din mamma kunde inte vända på huvudet. Som tur var hade din mamma koll på var vetekudden var och din pappa fick värma den och ge den till din mamma. Fick ligga kvar en stund innan jag klarade att gå upp. Det var svårt att klä på sig och det gjorde ont så fort jag rörde huvudet. Men det var bara att ta sig i kragen. Vi åkte upp till din pappas jobb efter frukosten och duschade. Din mamma duschade extra mycket kring nacken med hett vatten. En av din pappas personal sa att man ska tvätta sig innan helgen, inte efter! Men vi blir ju ganska skitiga efter en helg, speciellt dammiga!

 

Din mamma jobbade och slet hela dagen, din pappa jobbade halva dagen. Det blev bättre och bättre med din mammas nacke men inte bra. Din mamma har köksvecka nu och då ska din mamma tömma diskmaskin och hålla reda på i köket så de blir mycket bilkörning denna vecka.  Denna vecka kommer även att bli jobbig för din mamma. Din mamma kommer att tänka tillbaka på vad som hände för ett år sen. Det gäller för din mamma att ha och göra på jobbet så tankarna inte flyger iväg.

 

Då din mamma kom hem var det mycket gjort. Din mamma hade fortfarande ont så jag gjorde ingenting idag. Men de andra har jobbat bra. Alla gips skivor är uppe nu och väggen mellan köket och hallen har kommit upp. Det har även kommit lite skivor på den väggen men det ska dit en massa el så den blir inte klar idag. Det ska ju även dit en snevägg där vi ska ha spisen.

 

Vi åt i huset och det jobbades vidare då vi ätit. Då din farmor och farfar var nöjda sa de hejdå till oss då de sover då vi åker till jobbet imorgon. Din mamma gick ner till husvagnen och tittade på tv men din pappa jobbade sent. Din pappa bara bygger och bygger. Han vill få väggen mellan kök och hall klar, men det kommer han troligen inte. Din mamma har lite dåligt samvete över att jag inte är där och hjälper honom. Men din mamma måste vara rädd om nacken, min nackspärr ska inte blir värre. Din mamma är dessutom helt slut efter helgen och orkar inte. Men din mamma skulle vilja vara där och hjälpa din pappa, tycker synd om honom. Till slut kom han ner och stöp då direkt i säng.

Av Carina - 15 mars 2009 13:09

Din mamma sa att vi inte skulle äta frukost förrän halv nio. Lite sovmorgon kan vi väl få fast din farmor och farfar kommer. Nu när vi äter i husvagnen kan det ju kvitta men vi kom ändå upp tidigt och vi åt tillsammans alla fyra.

 

Vi jobbade på bra idag alla, och din farmor undrade om din mamma inte hade valt fel yrke. Hon tycker att din mamma är så bra på att bygga. Det är ju kul att höra och din mamma skulle gärna hitta på något annat men byggare skulle din mammas axel inte gilla.

 

Din mamma blev trött men vi jobbade likväl hela dagen. Nu är det många fler väggar som målaren kan spackla imorgon. Det är synd bara att vi ska jobba på våra riktiga jobb också, för det tar på krafterna att bygga.

Av Carina - 14 mars 2009 13:04

Äntligen lördag och sovmorgon, att sen din pappa vaknar tidigt och väcker din mamma är en annan sak. Men bara att man inte behöver gå upp direkt gör att din mamma är nöjd ändå. Vi ligger ofta kvar till ca 9 och pratar om livet och läser lite. Det gillar din mamma.

 

Men idag skulle din farmor och farfar komma och då gäller det att vi börjar så vi har hunnit med lite innan de kommer. Vi gick upp till huset då vi ätit frukost och så började vi sätta skivor. Din mamma ville ha upp diskat innan din farmor kom för hon diskar annars allt. Din mamma tyckte att vi kunde hjälpas åt men vet du vad din pappa sa:

– Mina händer tål inte att diska idag… har du hört på maken. Din mammas händer klara nog inte heller vatten, de blir skrynkliga och fula. Så din mamma fick diska själv.

 

Vi åt lunch och precis då kom din farmor och farfar. De packade in sig och sen började även de jobba. Det hände mycket idag, mycket skivor kom på plats. Din mamma satte uppe och din farmor och farfar där nere. Din pappa fick vara alla behjälpliga.

 

Vi åt all mat här i huset men vi såg melodifestivalen i husvagnen. Din farfar tyckte att gaphalsen (hon som vann) eller Caroline Af Ugglas skulle vinna. Din mamma tycket inte att gaphalsen skulle vinna men det var svårt i år. Din farfar gick till friggeboden då alla hade sjungit och vi funderar skarpt på varför. Troligen satte han sig och ringa och ringa på gaphalsen.

 

Vi somnade gott efter det hade slutat. Vi måste ju gå upp tidigt nu när din farmor och farfar är här.

Av Carina - 13 mars 2009 11:51

Din mamma skulle börja tidigt idag, skulle vara på jobbet klockan sju. Din pappa skulle vara hemma och bygga idag men gick upp då din mamma skulle gå upp. Din mamma var i god tid och din pappa kom igång tidigt på jobbet.

 

Det var lugnt på morgonen och din mamma skulle ha lönesamtal med chefen. Först skjutsade din mamma en kollega till bilaffären, han skulle ha en ny. Då jag kom tillbaka hade jag samtal med chefen. Nu kunde hon inte bedöma mig, dels för att jag jobbat så kort tid och dels för att din mamma fortfarande inte jobbar själv. Din mammas kollega har ju inte börjat på sitt nya jobb ännu. Men lite pengar fick din mamma i alla fall. Din mamma sa att jag måste börja se mig om efter nya jobb, men det vill inte chefen. Hon frågade om jag skrivit på anställningsavtalet? Din mamma har inte sett något men chefen skulle fixa ett nytt idag. Din mammas chef sa att de var förtjusta i din mamma här i korridoren, din mamma är en frisk fläkt. Att din mamma är glad, kan sitt jobb, märks att din mamma har erfarenhet och det uppskattas på din mammas jobb.

 

Din mamma sa att blir det något i Stockholm så kommer jag att behöva vara lite mer ledig. Hon sa att hon hade erfarenhet av att anställda hade varit i branschen. Så hon visste vad som skulle komma. Vi pratade även om barn. Din mammas chef vet vad din mamma pratar om då hon också mist ett barn men fick ett. Barn ska man ha… sa hon, vare sig det är sina egna eller andras. Din mamma sa att vi ska göra vad vi kan.

 

Då din mamma sen hittade anställningsavtalet i mitt fack visade det sig att hon hade skrivit till den sista december istället för i slutet av september. Det gjorde din mamma extra glad. Vi hade chefsmöte och sen var vi ute och åt lunch tillsammans. Din mamma skulle gå hem efter lunchen och det gjorde jag men det blev senare än vad din mamma trodde.

 

Efter lunchen gick din mamma och handlade te och praliner. Din mamma och pappas ska fira med champagne idag. Din mamma har sålt sitt hus idag, i morse då din mamma gick in på banken upptäckte jag att jag hade 25000 mer på kontot än vad jag brukar. Kom då på att det är idag de nya ägarna tar över. Så idag ska din mamma och pappa fira, dels husförsäljningen och dels att din mamma fått förlängt på jobbet.

 

Din mamma åkte vidare och handlade betong och hämtade färgprover. Idag har målare varit hos oss och börjat spacklat de väggar som är klara. Han ringde igår och förstår att vi inte är färdiga ännu men nu hade han tid. Även elektrikern har varit hos oss idag och kollat så din pappa gör sitt jobb. Han var nöjd och skulle ringa till jämtkraft så de kopplar in vår hel på riktigt, nu har vi bygg el och det är dyrt.

 

Din mamma kom hem vid två tiden och vi fikade lite innan din mamma också började jobba. Vi sa att nu måste vi lägga all krut på att få upp väggarna, så nu får tvättstugan vänta. Din pappa gjorde dock bocken som vi ska ha så vi kommer upp till toppen i huset. Din mamma sa att nu är det ju inte lönt att din farmor och farfar kommer ner nästa vecka för det finns inget för dem att göra. Innan vi gick ner flyttade vi trappen, den står i vägen då vi ska sätta skivor på väggarna bakom där. Det var ganska enkelt att ta ner den men din pappa fick spika om alla steg, sen fick vi sätta plåtvinklar så den sitter fast ordentligt. Din pappa gjorde till slut ett räcke så man har något att hålla i då man går upp och ner, den är ganska brant.

 

Din mamma och pappa jobbade hårt till klockan var halv åtta och då gick vi nöjda ner till husvagnen. Din farfar ringde och sa att det tänkte komma ner imorgon, helt perfekt. Vi som tänkte ringa och säga att de inte behövde komma. De brukar ju inte vara här då det är helg men nu så kommer det och de kunde inte ha kommit lägligare.

 

Vi åt mat och drack vin, sen drack vi champagne och åt praliner och firade vilken underbar dag det varit, fredag den trettonde. Detta är din mammas och pappas lyckodag, huset är sålt, din mamma har fått jobb, och vi har kommit långt på huset… livet känns härligt!!

Av Carina - 12 mars 2009 22:08

Tänk att morgonen kan vara så hemskt… varför måste man gå upp tidigt. Din mamma vill ju börja sent och slutat tidigt men det gillar inte chefen. Idag ska vi tömma det sista från Ljusdal och det ska bli skönt.

 

Vi körde till jobbet och idag var din mamma bara på kontoret. Fixade med personal till nästa vecka och pratade med Maria. Efter fikat gick din mamma på träff med socialstyrelsen. Din mamma ska vara med i ett projekt som socialstyrelsen har och det är fyra kommuner som är med i Sverige. Får se om det ger något…

 

Detta slutade redan halv fyra och din mamma körde hem direkt, eller inte hem utan till stationen. Idag skulle vi tömma och vi hade bestämt träff utanför den gamla stationen. Det gick fort att tömma och sen åkte vi till nya stationen och duschade. Din mamma hade lovat din pappa att vi skulle äta på Tages så vi körde dit efteråt. Vi behövde bara en bil och din mamma skulle ställa A4:an innan bron och åka med din pappa till Frösön. Han fick låna A3:an idag, men din pappa kom inte och hämtade upp din mamma. Vi körde om varandra och din pappa antog att din mamma inte kunde parkera där utan hade kört vidare till Frösön. Vi körde var sin väg ner från stationen och då blev det fel. Då blev din mamma sur… det var faktiskt fel av din pappa. Han tittade inte ens in på parkeringen. Din mammas satt där och väntade till slut ringde din mamma till din pappa och då var han på Frösön. Din pappa försökte få det till att det var din mammas fel men lyckade inte för det var det inte… din mamma var sur en stund men sen gick det över. Men din mamma kände lite att det kunde bli en gråt dag idag, hade vi åkt hem hade det nog blivit det. Tårarna brände bakom ögonen.

 

Vi åt på Tages och sen åkte vi till Ica och handlade. Då vi körde tillbaka hittade som tur var din pappa parkeringen och din mamma hämtade A4:an. Då din mamma kom hem berättade din mamma att jag hade tänkt på mitt jobb. Jag känner att detta inte är något jobb för mig. Jag har jobbat färdigt i denna bransch. Din mamma vill ha mer utmaningar och frihet. Din mamma skulle kunna tänka sig att resa mer och förläsa, inte bara rädda situationer och se till så en verksamhet fungerar. Din mamma vet inte vad jag vill göra då jag är vuxen men ska fundera. Men först ska huset bli klart och så ska vi lösa barnfrågan. Blir det några egna, adoption, fosterbarn… din mamma ska ju visserligen ta sig kandidat examen nu till slut men sen ska din mamma kanske läsa så jag blir samtalsterapeut men då blir det privat och det kostar pengar. Men då kan man jobba samtidigt.

 

Fast din mamma blev sur på din pappa idag är jag så glad över att han är hemma. Din mamma blir mer hel då din pappa också är hemma och nu när vi bor i husvagn kan man inte göra så mycket annat. Det blir bättre då huset blir klart.

Av Carina - 11 mars 2009 21:43

Din mammas klocka ringde tidigt idag, nämligen 5.30 Din mamma skulle börja jobba sju och vill ju komma i tid för jag är först på plats. Åt frukost och sen mådde nästan din mamma illa, jag var så trött. Din mamma kan nästan bli som bakfull då jag inte får sova så mycket. Men packade ihop och åkte till jobbet. Din pappa ringde då din mamma nästan var framme på jobbet. Din mamma blev så glad över att höra din pappas röst.

 

Din mamma kom till jobbet tjugo i sju och började jobba direkt. Din mamma skulle ha scheman färdiga till klockan halv nio så det var ju bara att sätta igång. Som tur var, var det inga som var sjuka idag så jag behövde inte jobba med det. Schemat blev nästan klart och jag lämnade över det till Maria.

 

Dagen gick fort och din mamma skulle ha gått till grupplokalen på eftermiddagen men hann inte så jag fick köra bil. din pappa ringde på eftermiddagen och undrade då din mamma skulle komma hem. Din mamma trodde att jag skulle gå vid halv fem tiden. Vi skulle tömma släpet och bilen idag på gamla stationen. Din pappa lovade att fixa kvällsmat då din mamma kom hem och sen ska vi åka iväg.

 

Nu kom Maria och vi var tvungna att reda upp lite så din mamma blev kvar lite längre. Då jag kom tillbaka var klockan nästan halv sex och din mamma försökte ringa din pappa om att jag var så sen men han svarade inte. Din mamma körde hem och då var din pappa ute och fyllde vatten i tanken. Han hade även grävt fram släpet och bilen och kopplat på. Han hade också tömt toan i husvagnen. Han är så söt din söte pappa. Han har haft planeringsdagar och var helt slut men ändå hittar han på så mycket hemma.

 

Vi gick ner och åt och din pappa kom då på att han inte orkade tömma idag. Det förstod din mamma att han inte skulle men det hade varit bra om vi gjort det men nu ska vi göra det imorgon istället. Din mamma gick upp till huset och började packa ihop sådant som vi ska ha med till stationen. Fixade även men annat, måste rensa upp i huset så vi kan bygga igen. Din pappa kom upp och tittade mest på vad din mamma hade gjort. Katterna var ute idag, tom Tootsie!

 

Då vi kom ner till husvagnen hittade vi en film vi såg på. Men den var så läskig att din mamma inte kunde titta så mycket men sen gick vi och la oss.

Av Carina - 10 mars 2009 21:42

Idag skulle din pappa ha gruppträff, den skulle vara i Östersund men han skulle likväl sova på hotell. Din pappa var lite nervös för dagen, men vi kom iväg och din mamma åkte till sitt jobb. Jobbade hårt hela dagen och efter jobbet hade jag bestämt med Linda.

 

Vi provade ett nytt café idag, på biblioteket. De hade lite dåliga mackor men morotskakan var god. Vi kom precis innan stängning, men vi kunde sitta kvar så länge det var öppet på biblioteket. Idag skulle de ha kör övning så vi satt kvar. Vi pratade massa skit och sen när vi fått nog av kören åkte vi.

 

Din mamma och pappa fick en bok av Linda, en citat bok av han som skrev Alkemisten. Den kommer din mamma att lusläsa, för din mamma gillar citat och ordspråk. Din mamma körde hem Linda till campingen, så hon fick åka ännu mer fin bil. då din mamma körde förbi Scandic kom jag på att din pappa var där. Det var fullt med Teracom bilar där. Skickade ett sms med att din mamma var utanför Scandic, men din mamma fick inget svar.

 

Lämnade av Linda och åkte hem. Din mamma tänkte sova i huset med katterna men orkade inte. Då måste jag ta in en massa saker och det orkade jag inte. Satte på en kopp te och ringde till Mia. Hon fyllde ju år igår och då hade din mamma inte tid att ringa utan passade på idag då ingen annan ringde. Hon var barnvakt och höll på att ge dem mat men vi pratade ändå. Snart kommer hennes lilla bebis från Kina. Din mamma ska träffa honom då vi åker ner till Skåne.

 

Din pappa ringde aldrig… din mamma gick och la sig och lekte med datorn i sängen och väntade. Skickade ett sms till din pappa då jag åkte hem. Stannade och tog kort på mätarställningen och nu stod den på 100 mil… men din pappa svarade aldrig. Men till slut ringde han och då var det sent. Men idag pratade vi! Och det är inte alltid vi gör det på telefon. Din mamma saknar ofta det, din pappa pratar bara om vad han ser just då eller så är han så trött att han inte orkar. Men nu pratade vi verkligen med varandra och trots att din mamma skulle upp jättetidigt imorgon så vill jag inte lägga på. Till slut fick din mamma göra det i alla fall. Det känns konstigt att din pappa bor på hotell i stan och att din mamma inte får bo där med honom, i alla fall skulle din mamma vilja ha hotell frukosten!

Av Carina - 9 mars 2009 20:34

Usch, redan måndag, din mamma är så förtjust i sovmorgon så måndagar är inget kul. Men vi kom upp och åkte till jobbet. Det är ju tur att både din mamma och pappa trivs med våra jobb annars hade det varit jobbigt

 

Din mamma jobbade och slet hela dagen, nu är det schema igen som tar mycket tid. Din mamma ville äta raggmunkar idag men ingen ville följa med. Men sen ångrade Maria sig och vi gick iväg och åt. Då berättade din mamma för henne att vi skulle till Stockholm och ev få göra provrörsbefruktning. Hon är ju en av de få på jobbet som vet om att du har funnits Gabriel så det kändes naturligt att berätta.

 

Då klockan var efter fyra ringde din pappa. Jag är hungrig, har vi tagit upp mat? Nej, varken din mamma eller pappa kommer ihåg att fixa mat så din pappa föreslog att vi skulle åka till Max. Din pappa skulle hämta dig mamma ca 17 men han skulle ringa då han var framme. Han ringde aldrig så din mamma ringde men det var bar upptaget. Då såg din mamma att han kom på vägen utanför och parkerade. Din mamma sa till min chef att där kom min kära man, vi ska på dejt. Då ska jag följa med dig ut och hälsa på honom sa chefen. Så det gjorde vi, vi hade sällskap ut och så hälsade hon på din pappa. Det är bra om jag får se hur era karlar ser ut sa chefen. Din pappa klev ur bilen och hälsade vackert. Hon sa att din fru är alltid ledig… men att hon var glad över att hon anställt en biträdande med erfarenhet och som var kompetent. Att jag var effektiv och duktig! Det var din pappa nöjd med, din mamma hörde inte men visst är det kul att få veta att de är nöjda med din mamma.

 

Vi åt och sen hämtade vi din mammas bil innan vi åkte hem. Din mamma hade fått sms om att mina skoterkläder hade kommit och vi hämtade dem på vägen hem. Då vi kom hem gick vi in i huset direkt så din mamma kunde prova. Visserligen såg jag ut som en Michelin gubbe men… de var ändå fina, svarta och röda. Så nu behöver inte din mamma ha den orange overallen som visserligen lyser över hela fjället men inte är fin och klumpig!

 Vi gick ner till husvagnen och åt och lekte med datorn innan vi gick och la oss. Mia fyller år i dag men jag ska ringa till henne imorgon istället då din pappa inte är hemma.  

Din mamma börjar oroa sig över vad de ska säga om provet din mamma tog i fredags. Tänk om det inte går att göra provrörsbefruktning? Din mamma och pappa har ju ställt in oss på det och skulle det rasa skulle nog din mamma följa med i det raset. Får vi en nej där så är det ju för sent för barn för din mamma och pappa och det skulle kännas för dj-vligt. Din mamma och pappa har så mycket kärlek som vi skulle vilja ge några små liv. Oavsett vad vi får för svar så kommer vi att åka till Stockholm och gå dit. För om det inte går med din mammas dåliga ägg kan man ändå få träffa doktorn för ett samtal och det tänker vi göra. Men Stockholms resan kommer ju naturligtvis inte bli lika trevlig.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards