Alla inlägg under februari 2009

Av Carina - 6 februari 2009 22:07

Morgon igen… det gillar inte din mamma men vi hade lite sovmorgon idag igen. Allt så klockan inte ringer före sex är sovmorgon… din pappa gick upp som vanligt och gjorde frukost. Då vi ätit och borstat tänderna undrade din pappa om din mamma var dålig i magen då det luktade skit i husvagnen. Men din mamma var oskyldig och kände själv hur surt det luktade. Vi hittade inte som verkade lukta illa så din mamma åkte till jobbet. Din pappa hade tänkt att gå och lägga sig och sova för han skulle vara hemma idag.

 

Din mamma var först på gruppen men sen gick jag vidare till kontoret. Pratade då men din pappa och då hade han inte lyckats somna om, hade för mycket i huvudet. Din mamma jobbade vidare, åt lunch, duschade och sen var jag på info på eftermiddagen. Det slutade klockan fyra och då slutade även din mamma.

 

Din mamma skulle ha varit och lämnat blodprov idag men din mamma vet inte då mensen kommer och när den går igen. Så din mamma bestämde sig för att inte lämna något prov utan att vänta till nästa gång. Det kände bra för annars hade din mamma fått stressa för att få det gjort till kanske ingen nytta.

 

Din mamma fick ett sms där din pappa tyckte att vi skulle träffas på Tages och äta. Så din mamma ringde och vi bestämde tid. Din pappa var redan där då din mamma kom och vi gick in och tog dagens. Din mamma blir alltid så glad över att se din pappa och kan inte låta bli att pussa på honom hela tiden då jag inte sett honom på några timmar.

 

Då vi ätit åkte vi hem och gick upp till huset. Din pappa satte in el centralen och började sätta in el rören i den. Din mamma skulle sätta skivor på ovanvåningen men då ringde Ann-Catrin och det blev inte gjort för din mamma. Men din mamma var glad att hon ringde så det gjorde inget. Dessutom var det en bra tid för att prata och det är bättre att prata i huset. De kommer nästa vecka och din mamma tror inte att det kommer att regna och bli tö som det brukar då de kommer. Det kommer i alla fall att vara mycket snö.

 

Då din mamma pratat färdigt fixade jag fika som jag lovade för länge sen. Din pappa chansade på att mjölken var färskt, den luktade bra men det skar sig då han hällde i mjölken. Han blev lite sur och sket i kaffe. Din pappa stannade kvar medan din mamma gick ner till husvagnen och kollade På spåret. Din pappa kom ner sen och din mamma började prata med Maggan på msn men hon tröttnade och ringde. Vi pratade en stund och sen gick din mamma och pappa och la sig. Din pappa låg och läste och för ovanligheten skull sov din mamma innan din pappa hade släkt.

Av Carina - 5 februari 2009 21:54

Idag vaknade din mamma tidigt, men visste inte vad klockan var och somnade säkert om några gånger men till slut kollade jag på klockan och då var det tio minuter kvar till dess att klockan skulle ringa. Då la din mamma sin arm under din pappa huvud och vi la oss nära och myste lite. Även din pappa var redan vaken. Vi hade lite sovmorgon idag nästan en timme!

 

Idag skulle vi göra test och din mamma gick på toa och fixade det. Din mamma visste innerst inne att det inte skulle bli något kryss men tänk om. Din pappa fick gå in och kolla men det var bara ett streck. Din pappa sa att det hade går gärna fått blivit ett kryss där. Fast att din mamma visste att det skulle vara så blir man ändå så besviken. Samtidigt är det skönt att veta så man inte behöver fundera så mycket.

 

Vi åt frukost och sen åkte vi till jobben. Det är i alla fall skönt att din pappa är hemma igen. Din mamma skulle på utbildning hela dagen. Det snöade för fullt då vi åkte och din mamma hade tänkt promenera idag men var sur efter testet så din mamma parkerade utanför dörren!

 

Det var en seg utbildning… din mamma tänkte nästa somna några gånger men satt längst fram. Visserligen var det intressant men det fanns vissa som bara såg hinder och det gillar inte din mamma. Inte heller att det ska chefen göra! Är det inte ett samspel… vi jobbar i team och då ska vi väl hjälpas åt. Din mamma blev förbannad ibland och sa vad jag tyckte och tänkte. Fick försvara alla chefer! Vilken tur att det team som din mamma är med i samarbetar. Det känns bra.

Det var andra saker också som din mamma tänkte hjälp! Det finns mycket här som är mycket bättre än i Bollnäs men det finns vissa saker som Bollnäs är mycket bättre på. Framförallt procapita och hygien, det kliar i din mammas fingrar att få hjälpa till.

 

En annan sak din mamma upptäckte var att ingen var ute och rökte på rasterna. Det var inte förrän sista fikat som jag märkte det. Men vi har ju en nikotin fri kommun och man får bara röka och snusa på lunchen. För när de erbjöd oss små raster så hoppade vi över dem ville hellre gå hem tidigare. Det hade aldrig fungerat om det varit rökare där och man fått röka på arbetstid. Vilken härlig upplevelse!

 

Idag kom din mamma hem först. Hämtade posten och packade kvällsmat och dator och gick upp till huset. Vi ska nog vara där idag och då kan vi lika gärna äta där. Satte mig vid datorn och skrev en stund och sen sopade jag undan lite. Kanske skulle jag måla idag eller åtminstone i helgen.

 

Idag tänkte din mamma att du Gabriel har fixat en del bra i din mammas kropp. Sen din mamma blev gravid har astman nästan försvunnit. Din mamma använder inga astmamediciner längre och magen mår mycket bättre. Visserligen borde jag använda lite astmamedicin då det är så kallt för då har jag lite tungt att andas.

 

Eftersom att vi kom hem tidigt idag hade vi tänkt hinna jobba lite idag. Så din mamma tog upp datorn och mat så då din pappa kom hem fixade vi mat. Innan dess var din pappa sur som ättika då han kom hem, inget var rätt… han behövde mat och lite kärlek av din mamma. Vi åt korv med bröd och sen satt din mamma vid datorn och din pappa flyttade eluttag. Tiden gick ju så din mamma tyckte inte att det var lönt att börja bygga.

 

Då vi kom i husvagnen kollade vi på Uppdrag granskning om glesbygd. Det var intressant och vi konstaterade att vi att vi hellre skulle bo i en öde by än i en förort i Stockholm på 17:e våningen! Vi somnade gott ikväll efter att ha pratat lite. Din pappa var trött men din mamma hade mycket att prata om, mycket tankar i din mammas skalle.

Av Carina - 4 februari 2009 19:11

Din mamma kom upp i tid men det var väl för att jag hade sovmorgon. Skulle träffa gruppen klockan 8 och bestämde mig för att köra dit och stå parkerad där hela dagen istället. Då få jag ju i alla fall tre kilometer att promenera.

 

Även dagen idag gick bra på jobbet och vi var och åt lunch på Gamla teatern. Det var gott men din mamma misstänker att din pappa inte kommer att gilla det. Det var vitlöksstekta potatisar och det var gott men man luktar ju inte så gott… på eftermiddagen smög din mamma ner i källaren och duschade. Din mamma har inte provat den duschen innan men det ska jag göra oftare nu för det gick snabbt och smidigt.

 

Idag kommer din pappa hem och vi har bestämt oss för att göra ett graviditetstest ikväll. Din mammas mens är försenad 4 dagar förutom en liten blödning igår. Det känns inte som om din mamma är gravid men för att kunna släppa den tanken åtminstone. Din mamma har även läst att om ägget blir befruktat men det inte fastnar kan mensen bli sen och om inget annat vore det ju bra så det finns lite chans i alla fall.

 

Din mamma har pratat lite med magen fall i fall där är ett syskon till dig där inne. Din mamma vill inte att den i så fall ska känna som om din mamma är orolig utan sa att om du är där är du så efterlängtad och att din mamma kommer att bli så glad och din pappa också förstås. Då du var i magen Gabriel var ju din mamma orolig hela tiden över att du inte levde, var inte riktigt lycklig över min mage eller stolt över den heller på något vis. Det var jag innerst inne men inte så mycket så andra kunde märka det. Putade inte magen i vädret om man så säger. Det ska jag ändra på om jag blir med barn igen och därför övade jag mig nu om det är någon där inne.

 

Din mamma handlade lite på vägen hem. Din mamma fick reda på idag att det finns en Ica affär nära där vi har gruppstationen så din mamma gick dit efter jobbet. Handlade även frimärken till paketen och skickade iväg dem. Din mamma hade glömt att lägga i en lapp till dem och glömt tejpa dem. Men din mamma fick låna en tejp och skickade iväg dem.

 

Då din mamma kom hem åt jag och sen skulle jag diska färdigt. Men får vatten kokare mår inte bra. Redan då din mamma skulle dricka te till kvällsmaten gick strömmen och din mamma fick gå upp till huset och knäppa på säkringen igen. Tog upp vattenkokaren till huset och även där slogs säkringen ut då jag värme vattnet så din mamma gav upp den och vi måste köpa en ny vattenkokare.

Vi har en rese vattenkokare som vi har i huset och din mamma började värma vattnet på den men det tog en sådan tid att din mamma gav upp.

 

Din mamma gick istället ner till husvagnen och började städa men hade inte hållit på så länge då din trötta pappa kom. Men det blev lite bättre. Kramades länge med din pappa och vi tog fram testet och läste och det var bäst att test på morgonen så det ska vi göra i morgon bitti.

Fikade lite och sen gick vi och la oss.

Av Carina - 3 februari 2009 19:10

Idag skulle din pappa till Stockholm alltså gick vi upp innan tuppen vet att det ska bli morgon. Klockan ringde 4.15 och det är okristligt. Din mamma hade tänkt simma men istället ska din mamma promenera över isen. Det känns kallt att åka och bada då det är -26 grader utomhus! Din pappa hade packat finkläder igår så han hade bagage idag. Han brukar bara ha ryggsäcken men sig men inte idag inte. Då han åkte gick din mamma och la sig igen och satte klockan på sex. Somnade gott och hörde då din pappa skickade sms.

 

Gick sen upp och åkte iväg. Gick över isen och det är lite kusligt då det är mörkt och tänk om det skulle komma någon. Vid denna tid är det inte mycket folk ute. Din mamma kom tidigt till jobbet och gjorde färdigt lönerna. Hade lite möten och hjälpte en kollega på eftermiddagen med deras löner. Dagen gick ganska fort och din pappa verkade ha så mycket på sin chefträff att han inte hörde av sig något.

 

Din mamma träffade linda efter jobbet. Vi gick och handlade lite, din mamma hittade en söt klänning till din kusin Alice som fyller 1 år idag. Så din mamma handlade den och sen hittade jag en skjorta och tröja till kusin Ian som ska börja på dagis den 1 mars. Din mamma köpte även ett par strumpor till din moster som din mamma visste att hon ville ha och hon ska ju också börja jobba igen den 1 mars och behöver också vara snygg precis som kusin Ian. Dessutom hittade din mamma strumpbyxor och en halsduk till mig själv.

 

Vi var och handlade te för din mamma har nästan helt slut på det. Dessutom hittade din mamma slalomstrumpor till bra pris och köpte till både din mamma och pappa.

Din mamma bjöd sen Linda på fika, vi var på Wedermarks och åt god varmmacka. Vi satt där och pratade och rätt var det var så kom en anställd och släckte alla värmeljus och vi förstod att de stängde. Redan! Klockan sex, precis lagom då man varit och shoppat och vill fika lite. Vi får hitta ett nytt fik nästa gång.

 

Vi hann inom Åhléns en gång till och din mamma hittade äntligen en krage som jag letat efter jätte länge. En sådan man trär över huvudet som är som en polo och värmer i halsen, din mamma hittade den på barnavdelningen. Men den passade din mamma och det var ju det bästa!

 

Din mamma gick hem över isen och Linda gick hem till sig. Då din mamma kom hem gick jag upp i huset och diskade. Men vi hade så mycket disk att jag inte blev klar. Ska fortsätta imorgon kväll. Gick ner till husvagnen och kollade tv och lekte med datorn. Din pappa ringde äntligen då klockan var nio men då var det fullt kalas fortfarande och han skulle höra av sig igen efter 22.

Din mamma gick och la sig och väntade och till slut ringde han och vi pratade bara lite och sen sa vi god natt och somnade.

Av Carina - 2 februari 2009 19:09

Idag var det jobbar dag igen, idag skulle din pappa till Sveg och din mamma skulle på vanliga jobbet. Vi kom iväg lite sent så din mamma körde direkt till jobbet. Din mamma går ju mycket nu så kilona ska rasa eller cm i midjan kanske. Idag ska din mamma låta bilen så på gruppstationen och gå tillbaka till kontoret.

 

Det var lönedag idag och din mamma satt med det mest hela dagen. Jag hade även mat med mig och på eftermiddagen gick din mamma ner till gruppen igen och hade möte. Då det var slut åkte din mamma och hämtade ut en jobb telefon. Eftersom att vi är två så blir det lite konstigt med telefonen och de ringer på din mammas privata mobil. Då jag var i krokarna gick jag in på Jula och handlade en sopkärra och ringde din pappa om sågblad. Jag hittade dem och åkte tillbaka till jobbet igen. Din pappa var på väg hem.

 

Imorgon ska din pappa till Stockholm och det stod att de skulle ha finkläder med sig. Din pappa har ju visserligen en kostym men ingen slips och ingen skjorta som passar. Din mamma gick då ner efter jobbet och handlade en vit och en svart skjorta och en slips i lila till din pappa. Han kommer att bli så fin imorgon men din mamma får inte se honom. Din mamma borde handla strumpbyxor men orkade inte och åkte istället hem.

 

Din mamma kom hem först och hämtade posten, gick in till katterna i huset och läste den och väntade på din pappa. Han kom efter en stund och vi kollade lite på el centralen som vi ska sätta upp. Din pappa skulle kolla lite hur den såg ut och om det var något som behöver kompletteras. Din mamma matade katterna och rensade i lådan.

 

Vi gick in och åt lite rester. Sen fikade vi och din mamma lekte med datorn och din pappa lekte men Rinkaby rör katalogen. Men din pappa ska ju åka med taxi tidigt imorgon då han ska till Stockholm så han ville lägga sig tidigt. Din mamma ville kolla på ett tv program om folk som har många barn. Det var intressant men visst får man lite tanke på varför din mamma och pappa inte kan få några barn medan andra kan ploppa ut tio stycken utan problem. Då det var slut gick även din mamma och la sig och då sov redan din pappa sött.

Av Carina - 1 februari 2009 19:57

Din mamma vaknade av att din pappa gick upp och kissade. Din mamma passade på att kolla vad klockan var så att jag var beredd. Den var 7.05 och så tidigt vill inte din mamma gå upp. Så din mamma låtsas sov då din pappa la sig sidan om. Sen kröp din mamma upp till din pappa och det var så mysigt och då somnade din mamma om igen. Men din pappa somnade inte om och till slut fick din mamma också vakna. Men vi låg kvar och pratade så vi kom inte upp förrän efter nio.

Din pappa gick upp tidigare för att kolla gasolen, för det var kallt då vi gick upp. Det var 10 grader inne och 26 minus ute. Så din pappa bytte gasolen för det var bara lite ångor kvar av den som var där. Dessutom fyllde din pappa på glykol och sen blev det varmt igen. Din mamma tog sina kläder och la i sängen och värmde dem. Sen klädde jag på mig under täcket.

 

Idag grävde vi fram el kablarna som vi la dit i somras. Det är kablarna till husvagnen och friggeboden. Vi var inte så kloka i somras att vi la dem snyggt och prydligt, inte heller knöt vi ihop dem utan de låg huller om buller och släppte ifrån varandra. På vissa ställen var det över en halv meter snö och på vissa en dm så vi plumsade och grävde. Fast att det var -20 grader ute blev vi svettiga och din pappas glasögon frös igen. Till slut hade vi kopplat om allt i hopa och gick in och fikade. Men det var otroligt fint väder ute idag, din mamma tog massa kort och hade det inte varit så kallt hade det var en otroligt fin skid dag. Det är rimfrost på träden och otroligt vackert. Tänk om det hade varit sådant väder då familjen Svensson kommer.

 

Idag har din pappa varit gnällig, han är inte riktigt i form. Vi jobbar och sliter i veckorna på jobbet och sen hem och sliter på huset lördag och söndag. Det tar på orken, ändå sover vi åtminstone mycket. Igår tog din mammas ork slut men jag har vett att förstå att det är dags att lägga av. Din pappa kan inte ge sig utan ska bara… men idag fick din mamma säga till på skarpen. Han har svurit hela dagen.

 

Din pappa satte elen på ovanvåningen, troligen är det mesta gjort. Din mamma har satt upp alla gips skivor i tvättstugan och de var din mammas mål i helgen så det kändes bra. vi gjorde pizza i ugnen och det kändes som lyx, vi som är vana vid samma mat hela tiden. Det kändes som vi inte gjorde så mycket idag men det var för vi var ute och jobbade också.

 

Vi packade kläder, lådor till din pappas jobb, gasolflaska och så åkte till stationen och duschade. Vi lämnad kartongerna och körde till Max och åt mat. Det var skönt att slippa laga mer mat idag. Sen åkte vi och bytte gasoltuben, tankade och hämtade ut ett paket till din pappa. Då vi var färdiga åkte vi hem och fikade. Din pappa kollade ritningar och din mamma skrev i bloggen.

 

Idag har din mamma frågat din pappa om lite olika saker, hur har tänkte och sa i olika situationer nu om att vi kanske kan få egna barn på vanligt sätt.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards