Alla inlägg under februari 2009

Av Carina - 12 februari 2009 19:16

Idag skulle din pappa åka till Stockholm så vi var uppe i ottan. Din mamma hade tänkt åka och simma men var trött så när din pappa åkte gick din mamma och la sig igen och sov vidare. Det var skönt men kanske inte lika nyttigt för kroppen. Din mamma jobbade hela dagen och slet… hade tänkt göra lite nytta då jag kom hem också.

 

Det hade snöat så din mamma fick skotta med snöslungan så det är fint då vi får gäster. Din mamma packade också det som vi ska ha med oss. Din pappa kom ju hem senare idag så det är ju bra att din mamma hinner med lite innan ha kommer.

 

Det ska bli jättekul att Svenssons kommer hit. Vi hade visserligen önskat att vi hade haft värme i huset men nu blev det inte så och det kommer att gå bra ändå. Vi ska göra fint för dem och det är ju ändå ett hus som är isolerat och det är tätt.

 

Då din pappa kom bäddade vi där uppe. Vi satte in sängen som vi tagit från Ljusdal, den är 120 cm bred och där får de vuxna bo. Vi bäddade lite på låtsats så vi kunde ta kort och skicka ner. Inne på toaletten har vi tidigare lagt ut madrasser och så satte vi dit en läslampa där uppe. Nu är det två lampor och då slipper de använda sig av halogen lamporna.

 

Vi tänker ta täcken, kuddar och sängkläder från stugan. Din farmor har bäddat uppe på Granberget och de får de ta med hit igen så det inte blir så mycket tvätt. Vi gjorde så fint vi kunde och sen gick vi ner till husvagnen och packade det sista. Din pappa fick även lite instruktioner om vad han ska göra då han kommer hem imorgon. Vi gick och la oss och somnade men vetskapen om att vi gjort så gott vi kunnat.

Av Carina - 12 februari 2009 10:41

Det är intensivt just nu...

Först hade vi skånebesök och nu flyttar vi men i slutet av veckan hoppas jag kunna fortsätta skriva här och lägga ut...

Men håll ut...

Av Carina - 11 februari 2009 22:10

Det har varit så kallt nu i flera dagar, eller veckor! Det brukar bli varmt och tö då familjen Svensson kommer men nu finns det igen chans till det. Det ska bli varmare men inte så varmt så det blir tö. Din mamma och pappa är trötta och så idag körde din mamma direkt till grupplokalen, det är ju faktiskt bättre det för det går inte att parkera nere vid järnvägen då det inte plogas där. Din mamma går ju sen ändå till jobbet så jag får motion och det är ju dessutom längre från lokalen men jag borde gå mer över isen.

 

Din mamma jobbade hårt hela dagen. Men pratade en stund med Ann-Catrin för jag behövde veta om det var något speciellt som de vill ha då din farmor ska handla till oss imorgon. Vi pratade en stund om träffen och om zonterapi och lite annat. Din mamma pratade sen med din pappa som ska ringa till din farmor ikväll och meddela vad vi vill ha. Din mamma ska på roligheter med jobbet ikväll så din mamma kommer inte hem förrän din pappa sover.

 

Det blev en lång jobbar dag men det gör ju inget. Vi skulle vara på gillet klockan sex så det var ju inte lönt att åka hem om. Din mamma gick bort till gruppen och hämtade bilen. Pratade med din mamma i telefon då. Det är ju några som intresserat sig för din mammas bil och det är en som ska komma och kolla.

 

Vi skulle bada ved eldad tunna och bada i Storsjön på kvällen. Vi hade beställt jämtländsk buffé som vi åt då vi kom. Det var olika sorters renkött, lax och rostbiff, olika såser och potatisgratäng. Det var jättegott och din mamma skulle ju köra hem så jag drack läsk! Men din mamma är ju lika rolig utan sprit… din pappa ska till Stockholm imorgon och ska ju upp mitt i natten. Så din mamma ville inte att han skulle komma hit och hämta mig!

 

Efter maten gick vi ut och badade. Det var en bastu, två omklädningsrum, ett samlingsrum och toa inomhus och sen var det två vedeldade tunnor utom hus och en vak i Storsjön. Vi gick ut och badade i tunnorna och det var hett om kroppen men kallt om knoppen då det var -25 grader. De flesta hade mössor men din skånska mamma är inte så klen så hon behövde en mössa. Det var häftigt att sitta där men en klar stjärnhimmel ovan huvudet. Månen hade inte kommit upp ännu. Men vi såg skidbacken på Frösön upplyst.

 

Din mamma hoppade i vaken, det var kallt… men det var inte lika kallt då man kom upp. Det var inte så lätt att komma upp och ner för det var ett stort trappsteg ner. Det var kallt att komma upp också och vasst för det var snö och is där. Det är ju nästan 30 graders skillnad i vattnet och luften då det är ca 4 grader i vattnet. Det är bur som man går ner i så man kan inte åka under isen, tryggt och bra!

 

Vi hade det härligt där ute men till slut var man som ett russin. Din mamma gick in och skulle basta lite men det kändes konstigt då man var så varm… Då alla kommit upp hade vi tipsrunda inomhus om alla hjärtans dag och din mamma hade två fel! Vann ingenting. Hade en arbetskamrat med mig, släppte av henne på Frösön och sen körde din mamma iväg.

 

Din pappa hade somnat precis innan din mamma kom men snarkade gott då jag öppnade dörren. Din mamma kröp ner och kände mig pigg men somnade ganska fort som en stock.

Av Carina - 10 februari 2009 21:28

Idag fyller Pernilla R år och din mamma ska komma ihåg att ringa till henne senare idag. Hon är väl visserligen uppe nu men din mamma är för trött för att vara social. Igår skulle din mamma ha varit på zonterapeuten men bokade om det till idag för att det passade bättre idag. Igår var det mycket att göra på jobbet men idag ska din mamma på utbildning hela dagen och då slutar din mamma i tid.

 

Det är lite kul med dessa utbildningar, introduktions utbildning för din mamma lär känna nya människor. Idag träffade din mamma några som även var med förra veckan. Idag hade din mamma även med en från mitt jobb. Det var otroligt fint väder idag, men kallt… solen sken och det var underbart. Dagen var annars rätt så seg… din mamma höll nästan på att somna men till slut var det över och din mamma hade lite tid över innan det var dags att vara hos zonterapeuten men din mamma gick dit ändå.

 

Då din mamma var på väg skickade jag ett sms till din pappa. Det ringde strax efter och då tänkte din mamma att det var han som ringde men det var doktorn. Din mamma fattade inte riktigt vem det var men det var doktorn på kvinnokliniken här i Östersund. Hon sa att hon hade en lapp där det stod att hon skulle ringa, vet inte om det är kuratorn som sagt något.

 

Din mamma sa att jag var glad över att hon ringde men att hon borde ha gjort det innan hon skickade ut brevet. Din mamma och pappa dissekerade ju detta brev in i minsta detalj och gissade hej vilt. Är man i vår situation borde det komma ett telefon samtal först. Hon höll med om det. Din mamma frågade lite om hormonvärdet. Är det så att din mamma hade förhöjda värden är för att jag är över 40 eller är det ovanligt höga värden. Doktorn var lite svävande och sa att det inte fanns några riktiga riktlinjer men över 10 skulle man inte ha. Det allra bästa var 4-5 och din mamma hade första gången 13 och andra 15, men 4 var inte vanligt om man är över 40. Men dessa värden kunden tydligen ändras från gång till gång och kunde ju även bero på immunförsvaret. Även om din mamma har 13-15 nu kan jag om några månader ha 10 men detta påverkades inte av vad vi varit med om då du föddes. Stress påverkar inte detta utan det är hypofysen som bestämmer över äggen. Dessa värden är liksom ett genomsnittsvärde av din mammas ägg men det finns ägg som är mycket sämre och mycket bättre och därför kan man fortfarande bli gravid bara det att chansen är mindre. Din mamma berättade att vi hade fått tid på Sophia hemmet och det tyckte doktorn var bra. Hon frågade även om vi hade tänkt på äggdonation. Din mamma och pappa är öppna för alla förslag bara det går bra. I Umeå kunde man få hjälp med det så vi får väl se hur det går i Stockholm. I Jämtland får man bara hjälp om man inte fyllt 38 och då hade ju inte din mamma träffat din pappa ännu. Värdena påverkar vilken typ av behandling man får då man ska göra provrörsbefruktning men har man för höga värden går inte det heller.

 

Doktorn sa att nu kommer du nog för sent till din träff och då var klockan halv fem och din mamma gick in till zon terapeuten. Din mamma fick fylla i ett papper om mig själv, adress och telefonnummer och så lite om mina sjukdomar och vart jag hade ont eller vilka problem jag hade. Det stod ingenting om att man inte kunde få barn men det berättade din mamma. Hon sa att hon hade haft andra där som inte heller kunde få barn men som nu hade fått. Hon började klämma på fötterna och din mamma hade ont över allt. alla möjliga sjukdomar tydligen… man skulle inte ta det så bokstavligt. Men det var tydligt att din mamma hade ont i armarna, njurarna, knäna och i lymfan. Armarna och knäna har ju din mamma problem med. Hon bannade din mamma för att jag inte dricker vatten! Din pappa gör ju faktiskt tappra försök att få din mamma att dricka och nu får han kämpa ännu mer. Din mamma lovade att dricka mer vatten. Det var mycket ont vid lymfan och det sa hon att jag måste försöka trycka ut. Antingen genom att trycka upp den med händerna, eller stå på huvudet eller ligga med huvudet lågt. Hon hade erfarenhet av en man som blivit impotent och sen låg han på en ryggbänk men huvudet nedåt och är inte impotent längre. Det kan ju vara värt att göra en sådan enkel sak. Hon sa också att din mamma hade dålig blodcirkulation och detta påverkades också av lymfan. Din mamma blir ju svullen ibland på smalbenen och det kände hon att jag var nu. Så din mamma ska nog hem och lägga huvudet ner i backen. Vi pratade om viagra och hon sa att varför man använder det är för att få bättre blodcirkulation genom gift så kunde man få det på annat sätt vore det bättre. Så din mamma ska se om det kan bli bättre.

 

Det kändes bra då din mamma gick därifrån, det gjorde inte ont i fötterna längre men jag kände mig varm om fötterna och mjukare. Din mamma ringde till din pappa och han lovade ha maten på bordet, kräm med mjölk.

 

Då din mamma kom hem låg din pappa och pratade i telefon. Så vi tog fram mat tillsammans. Då vi ätit gick vi upp till huset. Din mamma dammsugade ovanvåningen och din pappa plockade undan där nere. Vi sopade ihop all sågspån och det var mycket! Vi var i friggeboden och hämtade madrasser, kuddar, täcken och sängkläder. Vi tog även med en lampa så det kan bli lite mer mys belysning inne. På torsdag ska vi bädda och fixa in sängen. Din pappa hämtade den idag på stationen, fick hjälp av en från jobbet men vi ska inte bära in den förrän det är färdigt städat.

 

Vi gick in i husvagnen och din mamma ringde och gratulerade Pernilla och hälsade till alla som var där. Vi bestämde att vi ska träffas och äta mat ute på restaurang då vi kommer ner till Stockholm. Klänningen din mamma skickade till Alice då hon fyllde ett år passade mycket bra och hon var nöjd med den.

Av Carina - 9 februari 2009 21:00

Måndag igen… din mamma gillar inga måndagar. Vi åkte iväg till våra jobb men hade bestämt lunch dejt idag. Din mamma försöker parkera så jag alltid måste gå men idag gjorde jag inte det. För att hinna det vi ska på lunchen har inte din mamma tid att åka med din pappa som jag brukar göra. Förmiddagen gick så fort att rätt som det var det dags att åka. Vi hade bestämt att träffas på Max. Där går det lite fortare att få och äta maten.

 

Nu är det så mycket snö här så man kan inte se när man kör ut från infarter. Vallarna är ibland 1.5 meter höga om man ser varken bilar, cyklar eller fotgängare som finns på andra sidan. Så man får stoppa ut bil nosen i vägen och hoppas man inte blir påkörd. Din pappa säger att det alltid är så mycket snö här men de på jobbet säger att det var många år sen det var så här mycket snö. Detta älskar ju din mamma!

 

Vi åkte sen för att kolla klinkers till köket. Vi ska ju ha en rand med klinker runt köksskåpen så man kan spilla där utan att förstöra golvet. Dessutom måste vi ha klinkers nedanför vedspisen så då blir det fint med en kant runt hela köket. Vi tänkte ha samma som vi har i vardagsrummet kring kakelugnen, nu kom inte din mamma och pappa överens om vilket klinker vi hade där men vi enades om en sort och din pappa köpte det. Din mamma åkte till jobbet för jag har lite mer bråttom.

 

Din mamma handlade på vägen hem och så fikade vi innan vi gick in i huset för att börja städa. Nu kommer ju våra vänner från Skåne och då gäller det att det är något så närt fint. Det går ju inte att det är helt rent när vi sågar och har oss. Det blev mycket sågspån… vi plockade undan så man såg golvet. Sågarna åkte in i hörnen och bräderna ut eller i en hög. Vi var båda trötta och kom hem sent så vi fortsätter imorgon.

 

Vi somnade gott efter lite fika!

Av Carina - 8 februari 2009 19:39

Är det någon som vill skriva mer personligt till mig och inte kommentera här i bloggen så går det bra på gabriel08@live.se

Av Carina - 8 februari 2009 19:38

Det var lite sovmorgon idag med, det är det bästa med helgen. Vi vaknar ändå ganska tidigt men går inte upp utan ligger och läser och pratar. Det är den bästa stunden på veckan, vi pratar om vad som varit och vad som skall. Idag planerade vi veckorna framåt för nu hade din pappa planerat så dumt, enligt din mamma. Vi pratade om hur det skulle bli bättre och din pappa ska kolla om det går att ändra.

 

Idag var ingen bra dag, den gråtdag som inte blev av. Din mamma hade tårar bakom ögonen hela dagen men släppte bara fram några ibland. Din mamma har blivit mycket mer uppmärksam på när dessa dagar kommer. Nu vet jag att det är under mensen de kommer och då är det bara att vänta.

 

Vi har byggt och varit griniga båda två. Din mammas tålamod har varit på minus sidan. Jag blir så snäsig mot din snälla pappa och han får inte svära och inte gör att det och inte göra det utan bara det din mamma säger annars blir jag sur. Känner själv hur orättvis jag är men är inte intresserad av några diskussioner. Igår var din pappa irriterad på din mamma för att jag pratade hela tiden! Har inte din pappa upptäckt det ännu att din mamma pratar jämt?! Troligen var det för att din mamma ville planera för Skåne besöket och din pappa ville bygga. Det är tur att din mamma och pappa klarar av dessa humör svängningar och inte blir arga på varandra. På helgerna lever ju din mamma och pappa ihop dygnet runt och det är ju egentligen konstigt att vi ändå inte blir mer irriterade på varandra.

 

Det kan också vara så att din mamma blir extra trött på söndagar. Vi jobbar och sliter på jobbet måndag till fredag och sen är man på hugget och vill bygga. Vi börjar ibland redan på fredagskväll och sen är det kul att bygga hela lördagen. Men då söndagen kommer är din mamma lite less, troligen trött och har inte alls samma energi. Samtidigt är man igång efter lördagen synd bara att orken tar slut. Vi skulle inte jobba heltid på våra jobb.

 

Nu kommer familjen Svensson och det ska bli jättekul. Visserligen får de bo i vår byggarbetsplats men det är ju ändå kul med besök. Vi ska upp till stugan, åker fredag kväll, ska vara ute i naturen hela lördagen och söndag, köra skoter och grilla. Ingen vila ingen ro, helgen efter ska vi tömma huset i Ljusdal, ingen vila ingen ro. Undra när din mamma och pappa ska vila??

 

Din mamma fick lära sig köra snöslunga idag! Det var inte så svårt men oj vad lätt det var att få bort snö med den. Det har snöat så mycket nu i helgen och snöar fortfarande. Din mamma är helt i extas men det är ingen annan här i trakten. Det vore ju jättekul om familjen Svensson fick komma hit då det var mycket snö för en gång skull. Vi har gångar här som är djupa med väggar som sidor. Din mamma körde på med snöslungan och det gick bra. Din pappa ska ta kring bilarna för din mamma är inte så vass som din pappa på den.

 

Vi byggde i alla fall en hel del idag. Det går ju sakta när man bara bygger på helgerna men det är ju den typen vi ha valt. Vi vet att det tar tid och är glad för varje grej som blir klar. Vi somnar dessutom ovaggade varje kväll…

Av Carina - 7 februari 2009 22:08

Äntligen sovmorgon! Din mamma älskar lördagar och söndagar av den anledningen. Din pappa var vaken först som vanligt men idag var din mamma så pass kissnödig att jag var tvungen att gå upp och då upptäckte din pappa att jag var vaken. Så sen fick inte din mamma sova mer. Men vi låg kvar för din pappa läste en tidning.

 

Även idag luktade det skit i husvagnen. Även igår luktade det illa och då trodde din pappa att det kom ifrån soffan under tv:n. Så idag tömde din pappa soffan och det var inte lite saker där och så kom vi på att det var nog från avloppstanken. Vi fick skruva loss allt från sätet och försöka få loss slangen. Redan igår var din pappa ute och kollade om det var stopp någonstans. Han försökte få upp proppen men det gick inte. Idag försökte vi igen men eftersom att vi inte lyckades med det fick vi ta det inifrån.

 

Det tog tid men till slut fick din pappa av slangen och vi kan ju säga att det inte luktade hallon inne… det var skit i den och då vi väl fick loss det lossnade allt. Din mamma gick ut och vred på tanken och då kom det. Det luktade inte heller hallon, din mamma fick gå in för det luktade så illa. Det luktade bättre inne i husvagnen. Till slut fick vi dit slangen igen och allt för soffan på plats. Nu hade det gått tid som vi hade velat bygga på .

 

Då vi kom ut skulle din mamma lära sig snöslungan men då var även den paj… så din mamma gick upp till huset och började jobba. Din pappa kom efter och hade då fått igång slungan. Vi jobbade på hårt, din mamma satte upp alla spånskivor på ovanvåningen, förutom några på toans framsida. Din pappa kopplade om elen så det är bara för Jämtkraft att koppla bort byggcentralen. Så nu har vi kopplat byggcentralen till vår riktiga el central, häftigt!

 

Så trots att vi fick fixa med avloppstanken på förmiddagen hann vi med mycket idag. Det känns skönt för din mamma vill ha lite ordning då vi får Skåne gäster. Till slut kände din mamma att det var dags att gå ner till husvagnen. Din mamma tänkte städa upp efter vår avloppstanks jobb. Så din mamma gick ner och städade undan och det kändes bra. Satte på maten och ringde efter din pappa. Han kom ner och vi åt middag och sen var det melodifestivalen. Din mamma tyckte inte det var så många bra låtar, det var i alla fall ingen så där perfekt. Då det var slut gick vi och la oss, vi har druckit lite vin och din mamma kommer att somna som en stock!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards