Alla inlägg under februari 2009

Av Carina - 20 februari 2009 13:39

Då din mamma vaknade hade jag fått sms, trodde det var från din pappa men det var från Mona som undrade om jag ville äta lunch idag. Fredagar är den sämsta lunch dagen för din mamma men det är inte så ofta vi träffas så din mamma sa ja. Pratade lite med din pappa innan din mamma åkte iväg.

 

Idag var fredags mötet kortare men din mamma hade bokat tid med Mona och väntade in det. Träffades på rådhuset och gick sen och åt på Åhléns. Din mamma berättade för Mona om att vi ska till Stockholm och göra barn. Hon blev glad för din mammas skull och sen frågade hon om hur det gick på jobbet. Din mamma berättade och en timmes lunch går fort men vi borde göra detta fler gånger.

 

Din mamma slutade i tid och åkte inom Frösön för att tanka och åt en korv. Din mamma har inte riktigt tid att äta nu när jag vill vara i Ljusdal fort. Kom hem och det hade snöat och drivit igen ytterligare och det var bara att snöslunga lite till… fixade fika och skulle få på släpet. Det var lättare sagt än gjort. Allt krånglade, släpet stod fastfruset och kroken vill inte i. Men till slut gick det och din mamma kunde köra iväg.

 

Då jag kom till Åsarna kände jag att jag nog måste stanna och äta, det blev hamburgare på sibylla. Din mamma ringde din pappa men han skulle ringa tillbaka men det tog för lång tid så din mamma ringde Ann-Catrin istället och pratade med henne. Berättade om hur det gått med bilen och undrade om de kommit bra hem.

 

Då jag var färdig pratad med henne ringde jag din pappa men då hade han hittat en annan kompis att prata med. Då lyssnade din mamma vidare på boken istället. Stannade i Ytterhogdal och fikade som vanligt. Din pappa ringde sen och vi pratade tills han var framme i Ljusdal. Din mamma var bara en kvart bort, så din pappa hann skotta infarten tills din mamma kom.

 

Så din mamma kunde köra in direkt och det var skönt. Vi baxade in släpet i garaget och tog in det som skulle in. Vi var trötta, din pappa har haft flera samtal idag med men vi gjorde lite nytta i alla fall. Men vi somnade gott efter en tuff vecka!

Av Carina - 19 februari 2009 13:29

Upp i ottan, gästerna ska ju åka hem idag och din mamma ska köra dem till tåget och det går 06.00 Din mamma borde naturligtvis ha sagt att man inte får åka hem före klockan 8!! Men upp och käka frukost och så iväg. Din mamma hade packat väskan igår så det var enkelt att ge sig iväg.

De andra var också klara och vi packade ut i bilen. Din mamma fick skotta lite för det var inte de vanliga som plogat igår, de hade gjort en vall in till oss och din mamma fick skotta bort den. Den var varm och skön och till slut hade vi fått in alla ungar och väskor. Din mamma backade ut och vips var det något i vägen och din mamma och fastnade. Din mamma skyller på plogaren, hjulen bara slirade och Rickard var ute och försökte hjälpa till. Han puttade och skottade, men vad än han gjorde gick det inte. Så det var bara att packa om ungar och väskor och köra iväg med den kalla Golfen. Nu var det drygt en kvart kvar tills att tåget ska gå och det är 15 km dit. Inga motorvägar utan 90-70-50 och dessutom vinter väg, men det gick undan. Vi tänkte vi hinner nog men det blir precis. På bron in till Östersund stod plogbilarna och hade gjort en hög som vi fick passera och då sa Rickard: där gick vårt tåg!

 

Men din mamma pressade sig emellan och då vi kom till stationen stod tåget där och din mamma parkerade nästan på perrongen. Vi skyndade oss ut och tog all packningen och sprang. Det var inte det tåget utan det var ett annat längre bort de skulle med. Din mamma slängde in packningen och gästerna på tåget och andades ut. Din mamma hann även krama dem alla och säga att det varit jättetrevligt att ha dem här. Din mamma blir så glad när folk vill hälsa på och är det under sådana förhållanden som nu så är det nog också lite för att din mamma och pappa är trevliga.

 

Din mamma fick ett sms av din pappa och eftersom att han var vaken ringde din mamma och erkände vad jag gjort! Bad om att få bondens telefon nummer så han kunde hjälpa mig att komma loss…

 

Åkte till badet och simmade. Träffade grannen i Ljusdal där, deras ena tjej har flyttat till Östersund och nu stod hon där och jobbade, kul! Simmade och bastade innan jag körde till jobbet. Parkerade utanför och gick in på kontoret. Började jobba, pratade med din pappa och med Ann-Catrin. Fick även ringa till grannen och fråga om han tyckte att din mamma hade parkerat snyggt… bilen stod bra för han kom förbi och han lovade mig att hjälpa mig loss då jag kom hem. Förmiddagen gick fort och jag hade som tur vad mat med mig.

 

Vi lyssnade på skidskytte och jublade för alla träffar de sköt och tjoade på din mammas kontor. Dagen gick fort och din mamma brukar passa på att jobba lite längre då din pappa inte är hemma. Det är ju trist att komma hem ensam men idag gick din mamma hem tidigt. Jag var ju tidigt på jobbet idag.

 

Då din mamma kom hem var bonden pappa där och plogade och det var ju perfekt. Han hjälpte din mamma loss och det var ingen driva som din mamma kört in i, eller jo men inte den din mamma visste fanns där. Nu var det ny, det är någon annan som plogat här och gjort upp vallar som inte fanns där dagen innan. Din mamma fick skotta då jag fått bilen på plats, fram med snöslungan, det är en otroligt underbar maskin. Det var stora vallar som din mamma fick ta bort. Gick upp till grannen och berättade att jag fått hjälp med bilen.

 

Kvällen gick fort, din mamma skulle packa till Ljusdal också och äta lite kvällsmat. Då din mamma var kvar ringde jag din pappa och pratade med honom tills jag somnade.

Av Carina - 18 februari 2009 11:26

Idag skulle din pappa åka till Sundsvall och din mamma och pappa kommer inte att träffas förrän på fredag i Ljusdal. Det är lång tid för din mamma och pappa. Men din mamma har ju sällskap en dag till i alla fall.

 

Det var ju jättefint väder då vi var uppe i stugan men sen har det inte varit så bra väder. Det har varit lite sol men mest snöoväder. Idag snöade det igen. Din mamma åkte till jobbet och då jag kom dit försökte jag hitta hur man kunde åka skidor på isen. De plogar upp olika långfärdsskridsko banor på sjön och man kan åka hur långt som helst. Nu var det så att man inte kunde hyra längre än till klockan 16 och din mamma var på utbildning till dess. Men det var en snäll själ där som sa att vi kunde i så fall få lämna in dem på intersport men eftersom att Svensson kom hem tidigare från backen åkte de själva innan stängning. De vuxna gillade detta och din mamma och pappa måste ta tid för att göra det en dag. Vi måste ju leva också… det gör vi visserligen men vi hittar inte på så mycket kul hemmavid.

 

Då din mamma kom hem hade precis Svensson kommit hem. Anna ringde, vi har försökt nå varandra i flera dagar utan resultat så din mamma gick ner till husvagnen och pratade med henne. De ska kanske komma upp hit till stugan till påsk. De ska ha samma påsklov som din mamma och pappa, innan påsk.

 

Då jag pratat färdigt gick din mamma upp till huset, Ann-Catrin lagade mat och vi åt tillsammans. Det fungerar ju faktiskt ganska bra att vara i huset nu. Vi sitter nere vid bordet och det finns spis, mikro, vattenkokare så man kan fixa lite mat. Vi skulle ha tagit upp kylskåpet och vi måste nog snart ändå göra det för det är för varmt i huset nu att ha mat där inne.

 

Då vi ätit åkte vi till minneslunden. De har åkt förbi där varje dag nu och tänkt att de skulle ha stannat till. Men de visste inte riktigt vart det var och så ville de tända ett ljus och det glömde din mamma leta upp hela tiden. Så nu hittade din mamma ett ljus och vi åkte iväg. Där ser men hur mycket snö det har kommit, säkert 70 cm.

 

Vi tände ett ljus och vi pratade lite om vart du låg någonstans. Elin skulle vilja veta precis vart du är nergrävd men det är ju det som är poängen med minneslund. Men vi vet ju att du finns där inne i fyrkanten någonstans och vi gissade lite vart då låg någonstans. Det kändes jätte fint för din mamma att de ville åka dit och titta och tända ljus. Det värmde din mamma inombords.

 

Då vi kom hem fikade vi lite men sen fick vi gå och lägga oss tidigt då vi skulle upp tidigt imorgon bitti, deras tåg går redan klockan sex! Din pappa ringde lite då och då, hade det tråkigt på vägen till Gävle, först en tuff dag i Sundsvall och sen skulle han köra och sova i Gävle. Då din mamma kom ner till husvagnen pratade jag mer med din pappa och sa god natt till honom.

Av Carina - 17 februari 2009 11:25

Idag jobbade din mamma och pappa igen, upp i ottan och så iväg. Det var släckt i huset då vi åkte. Din mamma bytte motorvärmarsladd så de får det varmt i golfen. Din mamma körde först och kom på halvvägs mot bron att jag inte hade telefonen med mig så jag vände. Men jag har ju inga nycklar hem för de har Svenssons så jag mötte din pappa och fick honom att vända. Men då din mamma körde ner mot huset men det gjorde inte din pappa. Han vände och körde efter men vips var han borta. Han fattade inte! Borde inte han ha förstått att han skulle följa med ner och öppna husvagnen till din mamma. Din mamma svor mycket över din pappa istället fick din mamma väcka Svenssons.

 

De var visserligen redan vakna men din mamma var sur på din pappa. Hämtade telefonerna och körde sur mot stan igen. Då ringde din pappa och undrade vad jag ville!! Din mamma sa att han borde fatta att jag ville att han skulle följa med hem och hjälpa mig. han tyckte att din mamma skulle ha stannat ute på vägen och berättat det för din pappa. Dumma han, han borde ju ha förstått.

 

Men din mamma fick med telefonerna och hann ändå i tid till jobbet. Din mamma jobbade och slet även denna dag och sen mötte din mamma resten på Max efter jobbet. Din mamma och pappa kom samtidigt och strax efter kom Svensson. Vi åt och sen åkte vi vidare till badhuset. Vi har ju ett fint äventyrsbad i Östersund och det gillade tjejerna.

 

Din pappa är inte så förtjust i att simma och bada, även han har dåliga sidor! Men han följer ju med och är med oss. Vi simmade ut och badade utomhus och det var ju ca –25 grader så håret frös. Skåningarna gick även upp i snön men din mamma och pappa höll sig i vattnet.

Vi hoppade på trampolinen, alla utom din pappa. Ann-Catrin och din mamma var nog bäst i test, men enkla hopp samtidigt som vi håller för näsan… vi såg ut som gamla tanter, men vi hoppade. Din mamma stod på händerna i vattnet och lekte lite i strömmar och annat.

 

Vi var även sen inne i rutschkana landet. Där fanns tre rutschkanor och i den ena åkte man på en gummiring och så kunde man åka två och två. Din mamma och pappa ville inte åka men din mamma ångrade sig och åkte med Ann-Catrin ett varv och det var jättekul så din mamma tvingade med din pappa och vi åkte ett varv. Det gick fortare för din pappa väger ju lite mer…

 

Då vi var nöjda åkte vi hem igen, din pappa hade hämtat din mamma på jobbet så vi bara behövde köra med en bil så nu åkte vi och hämtade din mammas bil. Då vi kom hem fikade vi igen i huset. Din pappa ska ju åka till Sundsvall imorgon och träffar inte familjen Svensson mer denna gång.

Av Carina - 16 februari 2009 21:19

Idag var det jobb dag för din mamma och pappa igen. Tänk att en helg går så fort! Men det är ju tur att det finns jobb att göra så dagen går fort.

 

Din pappa skulle visa golfen för en spekulant idag och Svensson skulle till Bydalen och åka skidor. Men det gick inte att hyra skidhjälmar där så de fick åka in och köpa till tjejerna. Så det blev inte så mycket åkt i backen.

 

Det verkade gå bra med bilförsäljningen för han köpte den, prutade lite men vi fick så vi var nöjda. Men han kan inte få den förrän nästa vecka, Svensson ska ju ha något att köra med denna vecka.

 

Vi bestämde träff på stan för att äta middag gemensamt. Din mamma kom lite sent för det kom annat i vägen men din pappa beställde mat till din mamma också. Vi åt gott och då vi ätit klart gick vi ner till Vinterstaden. Det är ett ställe i Östersund i badhusparken där de gör is skulpturer, en fort, en igloo och mycket mer. Det är nog mycket trevligare att vara där då det är ljust ute.

Tjejerna lekte där och din mamma och pappa kollade lite hur det såg ut. Vi har ju inte varit där innan, din mamma har precis läst om det på nätet.

 

Din mamma och pappa var inte vinterklädda och nu var det kallt igen så vi åkte hem och skulle fixa fika. Vi hade precis satt på vattnet då de kom hem, inte de heller kunde vara ute så länge i detta kalla väder.

 

Vi fikade och pratade, det är så kul att ha gäster att man inte vill gå och lägga sig fast att man vet att man borde. Men din mamma och pappa somnar jämt tidigt så det är bra att vi är uppe länge ibland också.

Av Carina - 15 februari 2009 21:08

Vi vaknade även idag över att det ringdes från gäststugan. De är uppe med tuppen, inga sådana sömntutor som din mamma. Vi åt frukost här liksom igår och det fungerar ganska bra. Vi bredde lite mackor och packade för en ny skotertur. Vi ångrade oss när det gällde middag så din pappa var inne och undrade om din farmor gärna ville bjuda på mat och det ville hon. Så vi bestämde tid men henne men vi skulle komma och fika först.

 

Din mammas rygg, axlar och armar var inte helt hundra sen gårdagens tur. Snarare helt döda… men det som inte dödar härdar! Det var bara att klä på sig och ge sig ut igen. Idag tog vi en kortare tur och åkte till Gamgården. Det är där din farmors förfäder byggde från början men där frös allt så de tog med sina hus och flyttade till Granberget. Nu har din farfar med flera byggt en grillstuga där. Vi körde genom skogen dit. Barnen lekte och Ann-Catrin fick nu åka en tur med din pappa och fick köra lite själv. Rickard och jag hjälptes åt att komma in i stugan. Rickard tog dessutom hur mycket kort som helst. Han hade köpt en ny kamera innan denna resa. Din mamma hoppas på att få dessa bilder av honom senare.

 

Vi fick liv i elden och efter en stund gick vi in och grillade och fikade. Men det var kallt där inne, för utomhus sken solen för fullt. Men vi grillade både mackor och korv och då vi var mätta gick vi ut igen.

 

Nu valde även tjejerna att åka skoter. Det skulle det gjort tidigare men igår ville de inte men nu ville de inte gå av skotern. Din pappa är så pedagogisk och lär lätt ut hur man ska åka och köra. Han litar på folk och även din mamma har han litat helt på när jag skulle lära mig köra skoter.

 

Vi åkte hem sen och tjejerna vill åka mer så då vi kom hem tog din pappa med dem på en tur till. Din mamma fastnade nästan utanför en granne men Ann-Catrin hjälpte till och putta och vi kom på rätt köl igen.

Då vi kom hem var det packning som gällde! Ingen vila ingen ro fast att man har ledigt. Din mamma och pappa duschade och sen tömde din pappa ur vattnet.

 

Vi packade in Svenssons sängkläder så vi slapp tvätta så mycket. Vi packade in resten också och där emellan hade vi fikat och nu var det dags för mat. Då vi ätit packade vi in de sista och åkte söderut. Vi hade fika med oss och din farmor hade skickat fikabröd med oss.

Din farmor och farfar var mycket nöjda med din mammas vänner och sa att de fick vi gärna ta med oss fler gånger och det var kul att höra, både för din mamma och för familjen Svensson.

 

Vi stannade igen i Strömsund och fikade och sen körde vi direkt till Östersund. Väl där installerade vi familjen i huset. De var nöjda med vårt försökt till hotell. Vi packade in och visade dem lite hur det skulle vara där. Din pappa pratade bygge med Rickard och helt plötsligt var inte din pappa trött längre. Men till slut gick vi och la oss och familjen Svensson fick sköta huset.

 

Det var en härlig helg vi hade i stugan och norrland visade sig från sin bästa sida och det var ju kul för oss. Trist om vi dragit upp skåningarna och det bara snöat och blåst storm.

Av Carina - 14 februari 2009 20:40

Idag är det alla hjärtans dag och då tänker din mamma extra mycket på dig Gabriel min älskade lille pojke. Tänk om du varit med oss nu, så mysigt vi skulle ha haft det.

 

Din mamma vaknade att din pappa gick upp på toa och då jag precis kollat klockan ringde telefonen. Det var Rickard som var hungrig och ville komma och äta frukost. Så din pappa la sig sidan om din mamma en liten stund innan vi gick upp. Vi flyttade runt med borden och satte fram pallar så att alla fick plats. Din mamma började koka varm choklad och sen plockade vi fram frukost. Familjen Svensson + kom och vi åt tillsammans. Tjejerna såg lite på tv medan vi andra mest pratade skit.

 

Sen gjorde vi oss i ordning och din mamma fixade fika och din pappa fixade skoterna. Vi var tvungen att byta batteri på den ena. Väl iväg hade vi satt tjejerna i skoterpulkan bak på din pappas skoter och där satt även Rickard och din mamma och Ann-Catrin körde en skoter. Din mamma har inte kört så mycket skoter i år och eftersom att batteriet var dött kunde vi inte köra förra gången vi var uppe.

 

Din mamma körde fast i lössnön, din pappa sa att jag inte skulle köra där för då skulle jag fastna och det gjorde jag. Ann-Catrin fick hoppa av och putta på skotern och det var djupt med snö… hon kom knappt upp igen så mycket snö det var. Men till slut var vi uppe på skotern igen och körde vidare. Lite senare hände det igen men då välte skotern. Men vi stod i princip still så det hände ju inget men det tog lite tid innan vi var uppe igen. Skotern kom på rätt köl men din mamma råkade stänga av motorn. Vi visste inte hur vi skulle få igång den och provade med att dra i snöret men det gick inte så vi startade med nyckeln. Det gick bättre och vi kunde köra iväg igen.

 

Vi körde bort till Gitssjön, där grävde din pappa ett hål där vi kunde sitta, nu kom våra nya liggunderlag till användning. Flickorna lekte i snön och vi grillade korv, åt mackor och drack varm choklad/kaffe. Fjället var helt underbart. Din farfar tyckte att varför, skulle vi ta hit Skåne folk vecka åtta för då är det bara ful väder. Men icke sa Nicke! Det var 7-8 minus grader och strålande solsken. Det var som på film! Vi bara satt där och njöt av det underbara vädret.

 

Det var lite skumpigt att åka dit då det var mycket snö och det hade blåst i drivor så det var skönt att sitta still en stund. Din mammas axlar och rygg värkte dessutom för det är inte helt smärtfritt att köra skoter. Din pappa sa att du måste ju göra si och så, men din pappa är uppväxt på en skoter och din mamma har kanske kört 5-8 gånger i hela livet. Din mamma tycker själv att jag är jätte bra, och det tycker även din pappa och det är väl därför han ställer höga krav.

 

Rickard fick åka en tur med din pappa och han fick även köra lite själv och det gillade han. Då vi kände oss manade så åkte vi hemåt. Man vill ju helst bara sitta där men vi måste ju hem också och det är faktiskt rätt så tröttande att vara på fjället.

 

Vi körde hem och då fick din mamma och Ann-Catrin vänta in lite för Rickard körde och det gick inte så fort men det var den enda sträckan som din mamma kunde köra riktigt fort på så vi väntade och körde, väntade och körde!

Tjejerna ville inte åka skoter, de var så nöjda med att sitta i pulkan.

 

Då vi kom hem gick vi hem till var och en och vilade oss lite. Fast Ann-Catrin och Rickard kom bort till oss och lånade duschen. Vi åt middag inne hos din farmor och farfar och sen stannade vi kvar där för att kolla melodifestivalen. Tjejerna var uppe i vår stuga och kollade film och sen festivalen. De tyckte nog att det var mysigt att vara där själva. Då vi fikat och kollat färdigt på tv gick vi alla hem.

 

Din farmor tjatade på att vi skulle äta middag där imorgon innan vi åkte hem men vi ville hem men vi tackade jag till eftermiddags kaffe och en semla. Din mamma och pappa duschade innan vi gick och la oss och vi somnade som stockar, man sover så gott efter en hel dag på fjället.

Av Carina - 13 februari 2009 20:21

Upp och hoppa, idag är det fredag och då kommer Svenssons. Din mamma och pappa åkte och jobbade och vi hade bestämt lunch dejt. Det är inte så bra på fredagar för då har din mamma chefsmöte och ibland tar det mycket tid och ibland går det fort. Denna fredag var ett långt möte. Så din mamma skickade ett sms till din pappa om att jag var sen men han fick gå till intersport så länge.

 

Din mamma sprang ner till stan och hittade din pappa på intersport. Din pappa fick en slalom hjälm av din pappa i julklapp och ska nu handla en. Vi hade tur och det var rea och din pappa provade lite olika sorter men hittade till slut en hjälm som passade. Tänkte kanske köpa glasögon också men oj, de var dyra. Vi köpte i alla fall två liggunderlag, våra vi har är så tunna och dessa var tjocka och bra.

 

Vi åt lunch men det var inte gott. Din mamma brukar inte bry sig så mycket utan äta ändå men detta var inte mycket till mat. Din pappa följde med din mamma upp till jobbet för han hade parkerat där uppe.

 

Din mamma jobbade på eftermiddagen och gick hem lite tidigare. Skulle köra förbi kvantum för att handla lite men oj vilken kö! Det var kö in till parkeringen, kö till en parkeringsplats och då gav din mamma upp och då var det kö ut. Din mamma valde en annan Ica affär och hittade vad jag sökte.

 

Då jag kom hem hade din pappa börjat packa bilen så vi gick ner och fixade fika och fikade lite själv. Då vi kände oss nöjda gick din mamma upp och packade in katterna. Vi körde och tankade bilarna och sen körde vi till stationen. Det var blåsigt ute så vi väntade i bilen först men sen gick vi ut på perrongen och väntade. Så äntligen kom dom! Din mamma gick på ena hållet och din pappa på andra hållet men de kom i mitten!

 

Packade in dem i bilen, din pappa fick Rickard och tjejerna mot att han fick köra audin. Din mamma och Ann-Catrin tog golfen och så körde vi norrut. Vi stannade i Strömsund och fikade och då var det kallt… så din mamma satt i bilen och gick inte ut. Då vi fikat körde vi vidare och sen körde vi direkt till stugan.

Det gick fort att köra, det var kanske för din mamma och Ann-Catrin hade mycket att prata om. Vi satt då inte tysta i alla fall. Vi träffas ju inte så ofta och det är ju alltid lättare och roligare att träffas live.

 

Då vi kom upp gick vi in till din farmor och farfar. Katterna skulle in där och så fick familjen Svensson låna toaletten. De har ju ingen toa i stugan de ska bo i, det finns ett utedass men det är inte framgrävt. Din farmor har i alla fall satt in en potta till dem. Vi var alla trötta efter resan, våra vänner hade ju åkt sen klockan åtta på morgonen.

 

Din pappa satte igång vattnet innan vi gick upp och la oss. Vi tog även med all vår packning upp till stugan och din mamma körde bort Svenssons packning till dem så de slapp dra den dit.


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards