Alla inlägg under januari 2009

Av Carina - 7 januari 2009 10:00

Jobba idag igen… upp tidigt, idag skulle även din pappa jobba. Vi åkte upp till stationen tillsammans i bilarna efter varandra och duschade innan din mamma åkte till jobbet. Det är faktiskt bättre att göra så än att åka på kvällen, för det tar längre tid. Nu ska ju ändå din mamma till stan och din pappa till stationen.

 

Din mamma jobbade hårt och din pappa troligen likaså. På lunchen var din mamma ner på stan och handlade på apoteket och lite på Clas Olson. Åt lunch på rådhuset och då ringde Linda. Pratade med henne, hon ska ju troligen skriva uppsats om vårt ämne. Läser på en massa om att föda barn döda. Det är ju ett ämne som även din mamma är intresserad av.

 

Din mamma hade även handlat lite mat på lunchen så det blev pannkakor till middag. Din pappa var redan hemma och fixade lite i huset. Men det dröjde för bondes pappa kom på besök idag och han hade inte bråttom hem. Han kollade hur vi hade byggt och så skulle din pappa hjälpa honom men en maskin och din pappa fick igång den. Men samtidigt är det kul då han kommer för han är så intresserad och vill så gärna vara uppdaterad. Efter maten gick din pappa upp igen till huset medan din mamma bloggade på husbloggen. Vi la oss tidigt idag, det är jobbigt att jobba.

Av Carina - 6 januari 2009 09:59

Idag kände din mamma att mensen var på gång, man blir inte överraskad men visst hade det var kul om den uteblev. Tänk snart är det ett år sen du föddes gubben och inget har hänt under denna tid, att det ska vara så svårt.

 

Vi kom upp tidigt idag, din pappa vaknade före din mamma och inatt sov din mamma som en säl och vaknade inte en enda gång. Åt frukost och sen gick vi upp till huset. Idag har din mamma satt alla reglar på ytterväggarna. Det fattas några spik men då måste jag ha en annan stege så det få din mamma göra i helgen.

 

Din pappa har hållit på med eldosor idag igen. Det är mycket som ska kunna tändas. Vi börjar ju oss närma oss slutet av eldosorna, el-centralen.

 

Vi åt lunch och efter lunchen åkte vi till minneslunden och tände ett ljus. Det är lika fint där på vintern nästan. En skottad gång till lyktorna och lamporna i dammen är tända så det blir stora hål där av värmen. Det känns bra att åka dit och tända ljus. Då vi åkte hem sa din mamma att det är otroligt egentligen att det är gratis, din mamma skulle inte vilja gå ur kyrkan av den anledningen. Vi bara kommer dit och kan tänka på dig, de sköter allt med skottning, gräsklippning och allt annat. Det är verkligen en service.

 

Då vi körde dit satte vi upp reflexer på postlådan. Din mamma hade köpt två stora röda trianglar. Man hittar inte vår väg när man kör då det är mörkt. Får gissa lite vart man ska in men nu ska man hitta galant.

 

Vi jobbade på under eftermiddagen men vårt jobb och din mamma gick in vid fem tiden och bloggade lite i husbloggen. Din pappa fortsatte och sen åt vi mat och din pappa gick ut igen och jobbade. Nu är mycket av elen färdig. Det tar mycket tid men när det är väl är gjort går det att sätta skivor vilken din mamma nog ska göra i helgen som kommer.

 

Vi tittade på tv på kvällen och din mamma tittade på Forest Gump innan på kvällen. Då grät din mamma hejdlöst, oj vad den är sorglig. Din pappa påminde din mamma om att jag är extra känslig vid mens…

Av Carina - 5 januari 2009 09:36

Idag vaknade din mamma av att din pappa gick ut och pinkade, då var klockan 4.30 Då han kom in igen började han rota i skåpen och din mamma förstod att han skulle äta. Din mamma tittade yrvaket upp och undrade vad han gjorde. Jag kan inte sova, det är så stressigt, jag hinner inte med. Vi ska till stugan, till Ljusdal, ha planeringsdagar med personalen, har mycket på jobbet och så allt på huset. Vill bara vara hemma och bygga. Din pappa lät så ynklig och din mamma kunde inte sen somna om. Undrade om vi kunde prata om det i kväll istället.
Efter en stund kom din pappa och la sig men det gick ändå inte att somna om. Din mamma visste ju att klockan skulle ringa kl 6. Din pappa pratade lite om hur han kände men din mamma var så trött att jag inte orkade prata. Men din mamma sa att jag kanske kan fixa Ljusdal själv. Vi ska ju hämta hem en säng tills vi får besök.

Till slut sa din mamma att nu kan vi lika gärna gå upp. Din pappa gick upp och ordnade frukost. Han verkade inte lika stressad, men vi pratade inte så mycket om det. Din mamma kom iväg tidigt till jobbet och det var inte många ute i trafiken. Din pappa gick upp till huset och skulle börja jobba lite.

Förmiddagen gick fort, lönerna blev klara och lite till. Din mamma pratade med din pappa i telefon för vi har ju bestämt en resa till Zürich i slutet av januari och nu vill vi boka om den. Vi hinner inte och det känns inte bra att åka iväg då vi har häcken full. Nu visade sig att vi inte kunde boka om den eftersom vi hade bokat med poäng som redan gått ut. Vi får tillbaka pengarna och 14000 poäng istället för 46000 poäng som resan kostade. Din pappa tycker att vi ska resa men din mamma är inte lika säker. Vi kommer bara att känna att vi är på fel ställe. Men vi ska diskutera detta vidare och vi behöver inte bestämma oss idag.

Din mamma och pappa åt lunch tillsammans idag. Det var mysigt, det var inte mycket folk ute så det var lugnt. Din pappa hade varit och handlat en ny värmefläkt. Det gick inte att hyra en värmare till golvvärmen, så vi får använda oss av av plan B. Då vi lunchat skulle din pappa och handla mat och sen hem och jobba igen. Din mormor ringde och kollade lite hur vi har det. Anna, en kompis från Irland ringde och vi pratade lite skit. Vi pratade bland annat och Dublin och skillnaden mellan då och nu. Vi pluggade ju ihop där hösten 1999.

Hon frågade mig om vi provade få ett syskon till dig och jag hoppas att ni inte missat det, ni som läser här? Det har vi försökt sen april. Men det är inte lätt andra gången, fast din mamma har hört det innan. Att gång två vet kroppen vad som ska komma skall och därför lättare mottagligare för främmande saker i kroppen.

Eftermiddagen var seg... men till slut blev klockan så mycket att din mamma kunde stänga ner och gå hem. Ringde din pappa men han jobbade så maten skulle inte stå på bordet. Då din mamma kom hem kollade jag vad din pappa hade gjort under dagen och sen gick vi och lagade mat.

 

Efteråt gick vi upp till huset och fortsatte jobba. Din pappa höll på med att dra el och elrör medan din mamma började sätta reglar. Nu har vi ju tagit bort bjälklagret så vi kan ju sätta de sista reglarna och sen skivor på det.

 

Vi gick ner till husvagnen och fikade, din mamma tittade på tv och lekte med datorn och din pappa gjorde el ritning. Sen fick din pappa låna datorn och din pappa la sig tidigare men din mamma ville titta färdigt på tv och sen gick jag också och la oss.

Av Carina - 4 januari 2009 09:36

Vi hade visst sovmorgon idag igen, trodde att vi sovit vad vi behövde. Din pappa var riktigt trött idag och för en gång skull var din mamma piggare. Vi låg kvar och pratade lite och masserade varandra. Din mamma fick en massage rulle på julklappsspelet och idag hade både din mamma och pappa ont i ryggen. Din mamma har jätte ont i sin axel och arm, din mammas kropp gillar inte att sätta tak, speciellt axeln.

 

Efter frukosten gick vi ut och fortsatte sätta upp taket. Det måste bli färdigt idag men vi har ju bara en tredjedel kvar. Vi började tufft för det var massa håltagningar. Vi åt lunch och sen satte vi vidare. Vi fikade och sen satte vi det sista bräderna. Äntligen blev vi färdiga. Vilken härlig syn. Din mamma och pappa kramades och kollade hur vackert det var. Vi fikade en gång till och firade.

 

Sen tog vi ner det sista av det tillfälliga bjälklagret och man såg äntligen hela taket. Det är ett otroligt vackert tak och din mamma och pappa är så stolta över vad vi gjort. Under dagen har din mamma städat undan lite. Din mamma vill att det ska vara lätt att börja i tvätt stugan sen. Så efter taket kom upp gick din pappa runt och kollade lite men din mamma jobbade hårt. Satte upp papp på den väggen som bjälklagret satt på. Så nu ska det bara upp reglar där. Din mamma bar dessutom in massa reglar som ska torka upp tills vi ska sätta upp dem på tisdag. Eller din mamma ska sätta upp dem.

 

Din pappa började sätta upp eldosor i tvättstugan. Vi bestämde oss för att din pappa ska kolla om vi kan hyra en maskin som gör att vi kan få igång värmen via el. Det har dessutom börjat frysa längs taket och vid fönsterna. Idag var det -30 grader då vi vaknade och det klarar inte värmefläkten av. Din mamma ville dessutom att det ska vara helt torrt innan vi sätter upp taket i tvättstugan och det ska vi göra snart.

 

Det blev mildare och när vi åkte till stationen så var det bara -15 grader. Det som varit lite kul idag är att din pappa har reagerat så på att det var -30 grader. Han har inte varit med om det för stugan ligger så högt så det bli sällan mer än -22 grader där och i Sundsvall bodde han också högt. Men din skånska mamma har varit med om -30 grader flera gånger. Inte minst då din mamma flyttade till Ljusdal och din mamma och mormor kom mitt i natten och det var -32 grader ute och 16 inne, det minns vi.

 

Vi skulle duscha på stationen men hade glömt att vi tagit bort handdukarna för tvätt. Så nu stod vi där utan handdukar. Men vi hittade några gamla där och så torkade vi oss med din mammas tröja. Inte hade vi din pappas ryggsäck med heller så vi hade inte roll-on heller och din pappa kunde inte heller raka sig. Men vi hade mat med oss så vi lagade mat och åt där. Din pappa sa att tänk här sitter vi ett bord, vi längtar verkligen till att få flytta in nu. När vi var klara åkte vi hem. Din mamma började plocka undan den rena tvätten och vi satte ut lite saker i tältet som ska till huset eller friggboden.

 

Din mamma la fram handdukar så din pappa får ta med till stationen. Vi kollade på tv och din mamma fixade med min mp3, lyssnade färdigt på en bok idag och måste ju ha en tills imorgon. Din pappa var trött och ville gå och lägga sig. Då upptäckte han att det var blött på golvet och det hade läckt igen i slangen under sätet. Din pappa lagade den i fredags men tydligen inte så bra. Nu får han laga om den imorgon. Han fick städa och blev lite gnällig över det. Din mamma ska nog få mens snart för idag har din mamma varit gnällig, eller så är det för att din mamma har ont i axeln. Men tålamodet har varit i botten. Nu ska även din mamma gå och lägga sig.

Av Carina - 3 januari 2009 09:35

Sovmorgon igen… din mamma älskar sovmornar. Din pappa var fortfarande inte pigg sen nyår så det är nog även lite förkylning på gång. Så det var segt idag, din mamma tjatar ju inte på att komma upp men till slut sa din mamma att det var på tiden att vi gick upp.

 

Vi tog en lång frukost och sen gick vi upp till huset. Idag skulle vi få upp taket hade vi tänkt. Vi fick börja med att plocka undan så vi kom dit med stegarna så vi kom åt att komma upp. Din pappa skulle stå uppe på bjälklagen medan din mamma skulle gå mellan på stegarna.

 

Vi gick upp två tredjedelar av taket och det kändes bra att sluta ändå fast att vi inte fick upp allt. Vi var trötta och vi är ju inte vana vid att jobba nu för tiden så vi orkade inte så mycket.

 

Vi kollade lite på tv innan vi gick och la oss, vi var ju trötta och gick tidigt och la oss.

Av Carina - 2 januari 2009 09:34

Det var inte kul att börja jobba igen... din pappa ska vara hemma medan din mamma får jobba. Så när klockan ringde ville din mamma bara somna om igen och sova till tio, men gick lydigt upp. Din pappa gick upp först och det känns lite konstigt att han inte ska ge katterna mat. De är ju kvar hos din farmor och farfar och har det bra, blir bortskämda och myser mest hela dagarna.
Din pappa gjorde frukost och då maten var uppäten åkte din mamma iväg till jobbet. Det var varmt och skönt i bilen och en fördel med att jobba är att din mamma får lyssna på bok igen. Vill ju veta hur det ska gå för Annika Bengtsson.

Det var lugnt på jobbet idag. Din mamma skulle fixa löner för flera områden och hade papper över hela skrivbordet. Pratade med Britt-Marie, Bollnäs ligger långt borta nu. Det känns som att din mamma skulle vilja åka till Bollnäs och hälsa på lite men har inte tid. Antingen måste jag jobba eller så ska jag bygga eller flytta. Men det är kul att prata med henne.

Tiden gick fort, pratade även med din pappa en stund. På eftermiddagen började det snöa och glädjer alltid din mamma, men det är bra att det blir lite vitare och att det fryser fast på isen så det inte blir så halt. Din mamma fick mycket gjort och när klockan var strax efter fyra tänkte din mamma att nu får det vara nog. Ringde till din pappa så han kunde ha maten klar då jag kom, men det skulle han inte så din mamma gick in på Clas Olson och handlade. Vi måste ha reflex på vår brevlåda så man hittar vart man ska köra in och så ett par nya hörlurar till din mammas mp3 spelare.

 

Körde hem och maten var klar då din mamma kom hem. Din pappa hade även städat husvagnen, han hade tom torkat golvet. Det är mysigt och komma hem och bara få sätta sig och äta. Din pappa kände sig inte riktigt hundra idag så vi bestämde oss för att bara lata oss ikväll.

Din pappa hade lagat din mammas bil, varit och handlat, bytt värmepump i husvagnen och städat så han hade inte legat på latsidan.

 

Idag fyller Ann-Catrin år, grattis! Så din mamma ringde till henne och gratulerade. Hade försökt innan på dagen men då var hon inte hemma. Pratade lite skit med henne sen skulle vi fika. Då vi fikat klart skulle vi titta på tv i sängen. Din mamma har ju fått en usb tv som vi köpt en kabel till och då skulle det gå så bra, men icke! På din mammas dator fungerade inte ljudet, vi kunde inte heller få fler kanaler och vi ville se på 4:an och den fanns inte.

 

Vi fick prova med din pappas dator och då gick det bättre. Men Ann-Catrin hade ljugit då hon sa att det var körslaget för det var det i alla fall inte. Vi missade två tredjedelar av på spåret innan vi fick igång det men sen såg vi även lite nyheter innan vi gick och la oss. Mest för att ha haft tittat på tv.

Somnade gott sen, din mamma var trött sen nyår men din pappa har ju sovit mest hela tiden.

 
Av Carina - 1 januari 2009 09:33

Din mamma vaknade klockan nio och var vaken. Gick på toa och upptäckte att alla andra sov så jag gick och la mig jag med. Vaknade igen klockan halv elva och då var familjen Röst-Riben uppe och din mamma gick ner. Din mamma och pappa gick och la sig kl tre och din mamma var trött men ändå pigg. Din pappa mådde inte så bra så han gick inte upp samtidigt som vi andra.

 

Vi åt frukost och din mamma hade ju städat undan så mycket på kvällen innan att vi kunde sätta oss i vardagsrummet och äta. Din mamma åt snittar idag men och det blev ingen gröt, utan åt lite fil istället. Pernilla var och handlade lite innan frukosten.

 

Idag skulle din mamma och pappa ha packat och fått med en säng och ett skåp och massor med kartonger. Men nu låg din pappa och din mamma fick packa själv. Din mamma sa att vi skulle skita i sängen och kartongerna men det tyckte inte din pappa. Men han låg bara där och det blev inget gjort av honom. Så din mamma förstod att han inte skulle gör så mycket idag. Men din mamma tömde mycket i köket och mycket annat. Packade många kartonger och fyllde i vardagsrummet.

 

Anna och Pernilla var kvar och åt lunch. Kusin Alice var hängig och förkyld men tyckte om att vara hos faster. Myste med henne medan hennes föräldrar packade och ordnade. De åkte hem efter lunchen, din pappa åt bara gröt men vi andra åt rester sen igår.

 

Din mamma packade och packade. Packade ner allt som kom i min väg. Din pappa låg mest på soffan. Ingela en gammal jobbarkompis ringde och vi pratade länge. Vi pratade om barnlöshet och svårigheten att inte tänka på att bli med barn. Att man måste få andra tankar i huvudet istället.

Hon sa att tänk att folk inte blir alltid inte så fort gravida även om deras barn får leva och man inte har sorgen. Det ligger ju lite i det, att kroppen tar kanske längre tid en vad man tror. Din mamma har ju förmågan att tro att hon inte ska vara sjuk och inte må dåligt utan ska vara frisk hela tiden.

 

Till slut vaknade din pappa till och vi packade in alla kartongerna i bilen. Men sängen fick vi lämna kvar för vi skulle inte orka ta bort sängen från taket ikväll. Vi blev ju lite senare nu när din pappa låg på soffan hela dagen. Vi tog fika med oss så vi kunde äta längs vägen, vi hade även gjort mackor.

 

Det gick bra att köra hem, din mamma körde och vi gick och la oss direkt då vi kom hem för din mamma ska jobba igen imorgon.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards