Alla inlägg under januari 2009

Av Carina - 23 januari 2009 20:56

Idag vakande din mamma innan klockan ringde men ville inte gå upp. Din mamma och pappa låg kvar och myste en stund och din mamma hade problem att komma upp idag. Men din pappa studsade upp och gjorde frukost. Din mamma och pappa åkte iväg till jobben då vi släppt ut Pricken som vill ut och jaga på dagarna.

 

Din mamma hade tänkt gå hem tidigare idag men det blev inte så. Hela dagen gick fort och din mamma hann knappt med den. Vi hade möte på förmiddagen och din mamma vill ha lite ordning och reda. Men det är lite löst ibland på din mammas nya jobb, de vill vara tillängliga hela tiden och vara personalen alltid till lags och det är inte fel men din mamma tror att även vuxna trivs bättre men regler. Det är ju även lättare för oss chefer…

 

På fredagar har vi fredags fika på din mammas jobb och då blir man inte så hungrig till lunch. Så din mamma gick till biblioteket och lånade nya cd böcker. Tänkte fika lite där men det fanns inget så din mamma passade på att handla på konsum innan jag gick tillbaka. Det blev bara en drick yoghurt till lunch idag.

 

På eftermiddagen pratade din mamma med henne på jobbet som också har förlorat ett barn. Idag diskuterade vi var ni finns nu våra pojkar. Det är ju svårt att tro att de bara försvinner i intet. Hon har lite små spöken hemma nu och det händer lite med elen men det har inte din mamma märkt något av. du Gabriel är lugn och spökar inte, men du fick ju inte heller leva i vår värld och kunde inte heller lära dig hur man ska spöka för sina föräldrar. Men din mamma hoppas att du sitter på ett moln och kollar ner på din mamma och pappa. Att du finns hos oss och vägleder oss. Det vet vi ju visserligen redan. Din mamma sa då vi var hos kuratorn att din mamma brukar säga till sin personal som var deprimerade att jag skulle vilja vara det en dag eller två för att veta hur det känns. Det har du hjälp din mamma med, för tack vare dig fick din mamma uppleva detta. Hade visserligen hellre varit utan den kunskapen men nu när jag varit med om det är jag tacksam för det. Dessutom är jag glad över att jag klarat av det och kommit tillbaka därifrån och hoppas jag inte kommer dit där igen. Men din mamma tänker dra nytta av allt som du ger din mamma oavsett om det är av godo eller ondo. Det känns i alla fall bra för din mamma att jag har någon att prata med om detta, det som hände dig. Din mamma tror även att min jobbarkompis uppskattar dessa samtal.

 

Tiden gick fort på eftermiddagen men din mamma blev klar med alla schema rader till vikarierna och det var målet idag. Så fast att din mamma stannade kvar en timme extra var det värt det. Gick in och handlade några snoddar till håret på hemvägen för din mammas hår börjar växa så jag kan ha pippilottor.

 

Då din mamma kom hem låg din pappa och vilade i sängen och din mamma la sig sidan om. Det skulle ha varit skönt att sova en stund men din mamma började blir hungrig. Vi låg där en lång stund och din mamma berättade om att din mamma pratat med min jobbarkompis. Till slut gick vi upp och åt middag. Vi var båda slöa idag så middagen tog lång tid och då vi var färdiga gick vi upp i huset och kollade. Det torkar bra så imorgon ska vi städa undan lite och sen ska vi börja igen.

 

Din pappa sa att vi nog ska anlita någon som kan koppla in vattnet sen då vi är klara med det. De har alla kopplingar som behövs och de vet vilka som behövs. Ska vi handla kanske det blir fel och det vill vi ju inte. Det kommer också hit en målare i helgen som ska ge prisförslag på vad kommer att kosta att måla på loftet och i stora rummet nere. Det är inte så långt borta till att börja med det om vi inte får mer katastrofer. Din mamma hade sen lite bråttom hem för jag vill se På spåret.

 

Din mamma har tänkt idag, igår då din pappa skrattade så mycket att vi inte har så roligt ihop din mamma och pappa. Vi har det mycket bra ihop, vi myser gärna och har det hur bra som helst ihop men vi skrattar sällan tillsammans. Din mamma har tänkt innan att vi skulle kunna leva utan barn för vi har varandra, vi trivs i varandras sällskap och hittar på mycket tillsammans. Men idag tänkte din mamma att barn skulle göra att vi skulle skratta ihop.

 

Din pappa var trött och gick och la sig men din mamma ville kolla på tv och stannade uppe. Men gick och la sig efter det, din mamma är ju också trött…

Av Carina - 22 januari 2009 20:56

Din pappa sov inte så gott i natt, det var mycket som rörde sig i hans huvud. Han gick upp tidigt och skrev i dagboken och fikade lite. Din mamma märkte att han gick upp men sen somnade din mamma om igen. Till slut kom din pappa och la sig och då ringde klockan. Han hade tänkt lite på din farmor och farfar och konstaterat att det var bäst att de åker hem idag. Dels har vi inte så mycket att göra för dem nu när vår vattenkatastrof varit och dels ska det vara ström avbrott mellan kl 10-15 idag. De sover nu men din pappa la en lapp om att han skulle ringa på förmiddagen. Din farfar har inte mobiltelefonen på om man inte säger till.

 

Vi gick in i huset och kollade innan vi åkte. Det var mycket torrare nu på golvet och hoppet kom tillbaka. Visserligen kraschade våra planer men vi fick göra upp nya genast.

 

Idag kom din mamma iväg snabbare till jobbet, fast jag fick vänta på din pappa för vi skulle lasta in vattendammsugaren och en gasolflaska. Din mamma kom tidigt till jobbet idag men det är schema för fullt idag igen och din mamma har mycket att stå i.

 

Vi hade möte på förmiddagen och då din mamma kom upp hade din pappa skickat mail och ringt. Han var ensam och ville ha sällskap på lunchen, visserligen hade din mamma mat med mig men det är trevligare att äta med din pappa. Det är ju också skönt att komma ut från kontoret då man bara sitter och häckar framför datorn hela tiden.

 

Eftersom att din farmor och farfar skulle åka hem behövde inte din mamma komma hem till maten utan meddelade din pappa att jag blir sen. Din pappa ringde då han kom ner till bilen och meddelade att din mamma hade glömt ett ljuse i bilen. Så din mamma fick gå ner och hämta bilen och köra till gruppstationen, där rök den motionen. Efter mötet på gruppen så åkte din mamma tillbaka och gjorde schemat klart. Det tog tid men tio i sex gick din mamma därifrån och var färdig, för denna gång…

 

En av din mammas arbetskamrater förlorade sin son i trafikolycka precis innan din mamma började det. Din mamma har kunnat känna igen sig och framförallt känt hur hon har det. då de sa på jobbet att det bästa är att hon kommer tillbaka fort, på julfesten är ju bra tillfälle. Då har din mamma tänkt nej… din mamma vet att det är bra komma tillbaka när man väl är på plats. Men tanken på att komma tillbaka är det svåra.

Det var i alla fall skönt att berätta för henne vad din mamma varit med om och dig Gabriel. Nu fick vi inte prata i fred men din mamma hann i alla fall berätta lite. Det verkade som om hon tyckte att det var bra att din mamma berättade för hon sa innan din mamma gick att vi kan ha fler pratstunder. Det vill din mamma också för det känns ändå bra att få veta hur hon har tänk sig. Vi hade ju inte tid att prata mer för sen var det jobb på gång igen.

 

Då din mamma kört en bit kom jag på att jag glömt maten i kylen på jobbet. Så din mamma meddelade din pappa och hoppades att det skulle stå något på bordet då din mamma kom hem. Det gjorde det nästan, din pappa hade satt in pyttipanna i micron och stekte sen ägg. Din pappa är underbar!

Då vi ätit gick vi upp till huset och kollade. Din pappa hade hämtat posten och vi gick igenom den. Din mamma hade med grädde till katterna, de har ju blivit bortskämda av din farmor. Nu såg det ännu finare ut där inne och imorgon och på lördag ska nog vi börja med att röja färdigt och ställa tillbaka köket där det stod så vi får plats.

 

Idag ville din pappa se en film och det lovade din mamma, din pappa kan ju inte se några filmer på helgerna för då är det På spåret och Körslaget. Så vi bestämde oss för en Stig Helmer film, golfaren. Men innan dess bäddade vi rent och det är inte lätt att få på påslakanet på ett täcke som är 1,5 m brett i en husvagn, men vi börjar få till tekniken.

 

Vi går Golfaren och din pappa skrattade gott flera gånger och din mamma sa att det inte är ofta jag ser honom skratta. Speciellt inte den sista tiden, nu är det mycket jobb både hemma och på jobbet och så bor vi ju i husvagn.

Det är ju faktiskt jobbigt att bo i husvagn. Det tar mer på psyket än vad man tror, det tror i alla fall din mamma. Din mamma tänkte idag då jag gick ner till husvagnen då jag kom från jobbet att här bor vi nu. Man känner sig hemma när man går i gången ner och vi har ju faktiskt gjort det lite hemtrevligt. Vi har satt ljus i en bytta som vi har granris i. Så det är ju välkomnade då vi kommer hem.

Av Carina - 21 januari 2009 20:55

Igår morse vaknade din mamma av att det var så kallt, men jag somnade om igen men då klockan ringde sa din mamma att det var så kallt. Det höll inte din mamma med om. Då din mamma skulle tända lampan visade det sig att strömmen hade gått och din pappa gick iväg och fixade det. Strömmen kom tillbaka och din mamma började göra frukost men din pappa kom inte tillbaka. Jag gick upp för att hitta honom och då jag öppnade dörren till huset insåg jag katastrofen... hela golvet var fullt med vatten!!!
Det var stora vattenledningen hade släppt, vi hade satt skivor där dagen innan.

 

Det hade pumpat ut vatten i några timmar och det var för det var en el kontakt som blev blöt och jordfelsbrytaren löste ut, och våra planer gick i stöpet... Dagen innan var din mamma och pappa så glada för det gick så bra och att vi skulle kunna börja med att sätta tätskikt i tvättstugan i slutet av veckan men...

 

Tankarna for igenom huvudet och man ville ju bara sätta sig och gråta. Det hjälper ju inte men det skulle kännas bra. Men man ville ju att det skulle stå en sanerings man i dörren och hjälpa oss. Det kändes lite övermäktigt!


Istället för frukost fick vi flytta kök till ovanvåningen, sopa vatten, slänga ut all isolering mm din farmor och farfar kom och hjälpte till. Din mamma såg att det var tänt där och berättade om katastrofen. Men det kändes samtidigt jobbig för vi skulle inte klara av att få bort vattnet genom att sopa bort vattnet. Men vi räddade ju det viktigaste och katterna bar din mamma upp på loftet. De stackarna vaknade ju av att huset vattenfylldes och ville inte gå i vattnet. Så Tootsie låg uppe på några lister och Pricken var upp på isoleringen och hon hade nog blivit skämd och vält ner lamporna. Men din mamma bar upp dem, mat, vatten och kattlådan på ovanvåningen.

 

Till slut åt vi frukost och så kom de från en saneringsfirma med luftfuktare, eller flera stycken. Han hade ingen vattendammsugare så din pappa fick åka och hyra en sådan. Det fanns ju ingen chans att vi skulle få bort det genom att sopa. Killen från saneringsfirman sa att det såg lugnt ut, inte alls farligt. Men det är lätt för honom att säga…

 

Efter frukosten började din farmor och farfar att städa undan i huset och din mamma åkte till jobbet. Det blev ju en liten sovmorgon… men din mamma gjorde nog bättre nytta där än hemma. Tur att din farmor och farfar var här!

  

Då din mamma kom hem var vattnet nästan helt borta från golvet! Det hade gått bra att dammsuga upp vattnet. De hade slängt ut mycket som inte skulle vara i huset så det blev en liten rensning samtidigt.


Nu är det mycket bättre men vi får väl omorganisera och börja med ovanvåningen först så vi får kanske toan klar istället. Men vi får väl se det ska komma en från försäkringsbolaget och kolla. Din pappa sa att det kunde ju varit värre… vi kunde ha krockat! Det är ju sant för detta är ju bara materiella ting. Din mamma pratade med Ann-Catrin igår och meddelade att det gick så bra och vi var bra i fas men idag ringde din mamma tillbaka och sa att din mamma ljög… kanske inte ljög men situationen är annorlunda idag.

Annars är det bra, jag känner ett inre lugn som jag inte känt på länge och det rubbades inte ens igår, varken av vattenkatastrofen eller av kurator besöket. Ska njuta så länge det varar.

 

Idag var din mamma och pappa hos kuratorn. Vi har inte varit där sen innan jul. Denna gång var vi i tid, din mamma var riktigt tidig så fast att jag fick vänta på att betala var jag ändå i tid. Men din mamma fick tänka sig riktigt nog för så jag inte blev allt för irriterad för att damen före mig tog sådan lång tid, men det gick bra.

 

Denna gång var den första gång som din mamma varit hos en kurator och inte använt sig av näsdukar. Din mamma mår mycket bättre nu och det märks även nu. Idag berättade vi först om vårt dilemma med huset och allt vatten. Jaha, då vet jag vart ni är nu då.

 

Din mamma berättade att jag mår mycket bättre att din mamma känner ett inre lugn och det gillade kuratorn. Vi pratade om att man om man lever så nära som din mamma och pappa gör stöttar varandra utan att man egentligen vet om det. För din mamma märker att din pappa är grinigare nu och det kan ju vara så att din pappa märker att din mamma mår bättre och kan nu stötta honom. Det har varit så med din mamma och pappa att vi aldrig varit på samma ställe i sorgen någon gång. Först blev det din mamma som stöttade din pappa då du föddes och sen stöttade din pappa din mamma under lång tid med undantag för några dagar här och där. Så nu när din mamma mår bättre kan din pappa känna efter hur han mår.

 

Din pappa sa idag hos kuratorn att han börjar tänka mer på dig Gabriel och varför vi inte blir med barn. Detta har inte din mamma och pappa pratat om utan detta kom din pappa på idag då han satt där att det nog var så. Ibland känner din mamma att din pappa längtan nästan är mer än din mammas fast att han inte säger det.

 

Vi pratade om vad vi har för förväntningar på hur många barn vi skulle vilja ha. Din mamma är uppväxt med två syskon och tycker att tre barn är naturligt. Medan din pappa är ensambarn och glad för att det bli ett. Vi har ju kollat upp med adoption och vi är ju för gamla eller varit gifta för kort tid så det är många länder som går bort. Vi har även kollat lite med IVF, privata alternativ att få hjälp att bli med barn. Där är åldersgränsen ofta 39 år för kvinnor och det tycker din mamma verkar konstigt eftersom att där får man betala själv. Det känns hopplöst ibland.

 

Men din mamma är lugnare på den fronten. Skulle din mamma vara med barn nu skulle de komma i mitten av oktober och då kanske vi lika gärna kunde vänta så det kommer nästa år. Har ditt syskon, eller dina syskon vänta så länge kan de ju vänta lite till. Din mamma och pappa har pratat om fyrlingar men det är kanske inte så troligt men tvillingar hade varit välkommet.

 

Vi pratade också om att din mamma och pappa är så effektiva och att det kanske inte alltid är bra för oss. Vi vill ha mycket gjort på kort tid och det blir krockar av det ibland. Det blir ju då lite gnäll hit och dit och vi blir trötta. Din mamma känner att det kanske inte var helt klokt att börja 100 % direkt. För din mamma är trött, orkar nästan ingenting då jag kommer hem från jobbet. Är ovanligt trött på morgonen och har ju börjat äta rosenrot som ska vara så bra och det hjälper inte. Men det är ju lätt att tro att man är pigg som en lärka och din mamma är inte den som känner efter i första taget.

Men även din pappa är gnällig, han känner sig stressad över att inte hinna med jobbet. Han har mycket som han ska ha hunnit med nu inom kort tid.

 

Din mamma tog upp att jag har varit och tagit prov nu igen och att det gick mycket bättre denna gång. Visserligen fick din mamma vänta i över en timme men din mamma ramlade inte ner i det svarta hålet. Din mamma var inte alls gråtig denna gången din mamma hade mens och det är ju bara att hurra för de gånger de fungerar bra. Kuratorn sa att din mamma skulle passa på att njuta av de dagar som din mamma mår bra och komma ihåg hur det kändes då när jag faller ner i hålet nästa gång. Din mamma sa att jag lever i nuet för nu så länge jag mår bra tänker jag må bra och inget annat.

 

Kuratorn skulle prata med doktorn om hon träffade på henne och påskynda det lite. Din mamma har ännu inte gått i taket fast att doktorn inte har ringt ännu men vill inte vänta hur länge som helst. Hon skulle också kolla upp och provet hade kommit. Din mamma sa att vi pratat om att köpa ägglossningstester för att verkligen se om din mamma har ägglossning eller inte. Kuratorn sa att det var det som detta prov var svar på. Din mamma har hållit sig lugn hittills men får din mamma veta att det inte blir fler barn så kommer det nog att bli värre.

 

Din pappa får sådana tankar, fick vi bara ett barn, och det barnet fick inte leva. Han är rädd för att det inte blir fler. Men vi får väl se.

 

Hon tipsade om att det finns en förening för oss, IRIS, www.ffob.se. Din mamma och pappa har varit inne där och kollat på nätet men din mamma och pappa är inte intresserade av att träffa andra. Sitta där och tycka synd om varandra är inte din mammas grej. Visserligen vet inte din mamma hur det är men vi är inte intresserade av att prova. Men de kanske har lite hjälp att ge oss.

 

Vi pratade även om din mormor och morfars skilsmässa och då din morbror Nicke dog. Kuratorn undrade vem som tog hand om din mamma då. Det var ju din mammas mormor, hon hade alltid tid och ställde alltid upp. Din mormor hade småbarn och din mamma klarade sig ändå bra själv. Din mamma har alltid varit trygg i sig själv och det är väl tur det. vi pratade även om att din mamma hade skapat en mur kring sig efter det att Nicke dog och ville inte släppa in någon i livet. Alla som din mamma tyckte om försvann, först min farfar och sen Nicke och sen farmor. Detta hände tre år på rad och då är det lätt att bli rädd. Men din mamma har sökt och pratat om detta och sen träffade din mamma din pappa och det gick ju bra. Nu är jag inte så självständig längre och mår inte heller dåligt av det.

 

Din mamma och pappa brukar fika på sjukhuset innan vi åker hem och så även idag. Det känns bra att få sitta där och prata igenom vad vi pratat om innan vi åker hem. Idag var vi dessutom inte ensamma då vi kom hem. Din mamma upptäckte att din pappa pratade ovanligt mycket idag och det hade din pappa också märkt. Din mamma tror att det är bra för oss att gå dit för det kommer upp andra tankar än vad vi har i vanliga fall.

 

Då vi kom hem ringde Anna och din mamma stannade kvar i huset och pratade med henne. De andra åt mat. Men det blev så mycket brytningar så vi bestämde oss för att prata igen ikväll. Vi åt och så gick vi upp till huset och kollade förödelsen en gång till. Sen åkte vi till stationen och duschade, alla man. Din farmor diskade där också för vi hade ju inget vatten och så fyllde vi dunkarna med vatten. Då vi kom tillbaka fikade vi allihopa innan vi gick och la oss.

Av Carina - 20 januari 2009 20:54

Idag var din mamma trött… din mamma är inte gjord för att gå upp tidigt på morgonen. Men din pappa går snällt upp och fixar frukost till din mamma fast att han inte behöver gå upp. Det gör ju inget att han kommer igång förstås.

 

Det hade snöat på natten och det älskar ju din mamma. Så din mamma blir så glad varje gång det snöar, det gör inget att det blåser samtidigt heller. Idag parkerade din mamma som vanligt vid järnvägen och sen gick jag till gruppstationen. Det är en promenad på ca 30 minuter och sen 15 minuter igen till kontoret. Det behöver din mamma och hennes kropp.

 

Din mamma håller på med schema på jobbet och det är kul, men det tar tid och man får göra om det många gånger. Vi hade mötet på förmiddagen och din mamma ska nu se till att lära sig mer rutiner. Nu vet din mamma vad hon ska fråga om för nu har din mamma kört lite för fort och tänkt att personalen är lika klok som den jag är van vid på Hamrelund. De är säkert också kloka men de har inte samma tänk som de har på Hamrelund. Där var din mammas måtto att personalen ska tänka själv och det ska din mamma ha på nya jobbet också. På nya jobbet är de inte vana vid att ta så mycket egna beslut utan cheferna curlar personalen och det gillar ju inte din mamma. Så nu måste din mamma lära sig nya rutiner och sen när din mamma är själv kan hon ändra som jag själv vill.

 

Idag har din mamma mat med sig och det är ju bättre än att äta ute. Dessutom behöver man inte ha så lång lunch och kan komma hem lite tidigare. Nu har visserligen din mamma mycket att göra på jobbet och det är skönt och då gör det inget att jag jobbar lite mer.

 

Var och handlade skruvar så vi kan sätta upp en vägg till tvättstugan. Åkte till Statoil sen och skickade iväg ett paket till Anna, hon hade ju glömt lite saker från nyår. Då din mamma kom hem så hade det hänt saker i huset. Väggen till tvättstugan var uppe och de flesta skivorna i stora rummet och några i tvättstugan. Det känns häftigt! Synd bara att din mamma måste jobba om dagarna.

 

Vi åt middag och sen ringde din moster. Pratade med henne och med kusin Ian. Han sitter och tjoar hela tiden så din mamma sa att jag får prata med honom och det fick jag. Han sitter bara och ler och myser men säger inget. De håller på att öva ord med honom men det är mest titta som han säger.

När vi pratat färdigt tog din mamma på stövlarna för att gå upp till huset och då ringde Ann-Catrin. Din mamma pratade då med henne och kom aldrig upp till huset. För sen kom din farmor ner och då slutade vi prata och det var fika. Vi fikade och sen kollade in mamma på tv och skrev lite i bloggen.

 

Vi var uppe i huset och kollade innan vi gick och la oss.

Av Carina - 19 januari 2009 20:53

Din mamma måste jobba… upp tidigt på morgonen och det är inte kul. Men din pappa skulle också iväg så vi körde samtidigt. Din mamma var tidigt på jobbet men hade att göra. Idag skulle din mamma bli färdig med schemat för vi ska ha personal möte på eftermiddagen.

 

Din pappa kom och hämtade din mamma på lunchen och vi åkte och köpte en skoter hjälm till din mamma som jag fick i julklapp. Din mamma provade även skoter kläder men det fanns inget som var jättebra, det enda som fanns var en Polaris dräkt och det gillade inte din pappa. Inte själva dressen utan märket, man skulle visst inte ha ett skoter märke på kläderna om man byter skoter. Det tyckte din mamma inte var viktigt men vi ska prova på fler ställen.

 

Vi hade möte på eftermiddagen och då blev det lite ändringar i schema grupperna så då din mamma kom tillbaka var det schema igen. Skulle ha det klart till imorgon bitti. Så din mamma jobbade hårt men till slut var din mamma så hungrig att jag åkte hem och fortsatte jobba lite sen på kvällen.

 

Din mamma kom precis till middagen. Din farmor och farfar kom ner idag så maten var serverad. Efter middagen gick din mamma med upp till huset. Din mamma hade bara tänkt kolla lite men fick hjälpa till. De hade fått upp många skivor fast att de inte kom förrän på eftermiddagen.

Din mamma hjälpte din pappa att sätta upp reglar i taket så han kan sätta upp väggen till tvättstugan imorgon.

 

Din pappa hade satt lite el idag och dragit ut ett rör till ringklocka. Vi höll på att jobba ända till efter nio så sen fikade vi lite och sen gick vi och la oss. Det blev en kort dag.

Av Carina - 18 januari 2009 20:53

Vi vaknar ganska tidigt, din mamma tror att vi sover så gott här och vaknar inte på natten. Det är så tyst och så sköna sängar. Vi festar lite då vi är i stugan och äter inte gröt utan fil. Men ibland har vi precis ätit färdigt frukosten då det är lunch. Men idag skulle din pappa bli färdigt med vattnet och hade lite bråttom. Han hade varit uppe och eldat då han vaknade vid fem så det var varmt redan då din mamma vaknade.

 

Igår duschade vi inne hos din farmor igår men vi hoppas kunna duscha hos oss idag. Din mamma städade färdigt, vi ska ju få gäster nästa gång så det gäller ju att städa nu. Pusslet blev färdigt och din mamma packade ner det igen.

 

Din mamma hittade dosan till banken, den hade din mamma glömt i stugan. Din farmor försökte leta upp den men hittade den inte men nu hittade din mamma den. Det var skönt för annars fick din mamma skaffa en ny… hittade dessutom även sladden till telefonen så man får ut bilderna i den.

 

Din pappa fick igång vattnet och det var härligt. Din mamma diskade och det känns enkelt och lätt här, hemma måste man värma vattnet i vattenkokaren och krångla. Vi hann även med en dusch innan vi åkte hem.

 

Vi åt middag och sen packade vi ut i bilen och innan vi åkte drack vi kaffe hos farmor och farfar. Vi ska snart ses igen för de kommer till oss imorgon. Så vi ska ta med katterna hem, de kan ju inte var här själv. Vi hade stängt in dem i ena rummet så de inte kunde rymma. Vi packade in dem i bilen och körde hem. Det hade kommit snö men det gick bra att köra hem. Vi stannade i Strömsund och fikade, ser framemot att få komma dit då det är ljust ute och gärna sommar.

 

Vi packade in en del direkt då vi kom hem. Katterna fick komma in i huset och vi gick och la oss. Det var ganska sent och vi ska ju jobba imorgon.

Av Carina - 17 januari 2009 20:52

Din mamma och pappa sov länge, det var skönt och behövligt. Vi lågt kvar och pratade en stund innan vi gick upp. Din pappa gick upp och fixade eld i brasan och gjorde sen frukost. Det är mysigt då vi är i stugan och kan slöa mycket. Visserligen hinner vi inte alls så mycket som vi skulle vilja men det är för att vi tror att vi har all tid i världen. Men vi äter så mycket då vi är uppe där, eller vi passar i alla fall en massa tider. Vi äter lunch halv tolv-tolv, dricker kaffe kl 14 och äter middag kl halv fem-fem. Ibland är det även kaffe på kvällen men då går vi inte in utan stannar kvar tills det är kaffe.

 

Så man blir lite låst och tiden känns som om den går fort. Din mamma började städa, din pappa gick ut och fixade med vattnet. Vattnet hade ju frusit då vi kom upp igår och nu ska din pappa få igång det igen. Det var ju meningen att din pappa skulle fixa det i somras med vi hann inte, vi var ju inte uppe någon gång utan byggde hus hela tiden.

 

Din pappa började med att sätta in en kran i din farmor och farfars källare. Så vi kan stänga av vattnet där istället och då kan även de använda vattnet då vi stängt av. Din pappa grävde i detta hela dagen. Men värmekabeln kom inte in för det var is i gången.

 

Din mamma städade, kollade på skidor och byggde pussel. Det tar lite tid men vem har bråttom…

 

På kvällen gjorde din mamma Irish coffe men det gick inte så bra med vispningen av grädden men det blev bra ändå. Det är mysigt att bara sitta där och rå om varandra men elden sprakande framför. Dessutom snöade det utanför och det älskar ju din mamma. Vi gick och la oss och vi bestämde oss för att köpa ett nytt täcke till stugan. Vi har vant oss vi vid att ligga under ett och det blir så krångligt med två.

Av Carina - 16 januari 2009 22:52

Idag skulle vi åka till stugan och din pappa skulle hämta din mamma så din mamma tog bussen. Det var storm, eller i alla fall hård vind. Din pappa ville ställa av din mamma på busshållplatsen men vi var i mycket god tid och det var inte så varmt. Så din mamma fick sitta i bilen en stund. Då din pappa körde iväg behövde din mamma bara stå där i några minuter innan bussen kom.

 

Din mamma gick bort till gruppen och fick lite motion. Då din mamma kom tillbaka var det fredagsfika och det smakade bra. Man blir så mätt då och det smakar inte med lunch då. Idag skulle din pappa komma och hämta din mamma redan kl 15.00

 

Din mamma jobbade med schema hela dagen och det blev ingen lunch. Din pappa kom och vi åkte norrut. Din mamma började blir hungrig och vi stannade så din mamma kunde hämta en banan. I Strömsund stannade vi för att äta och då vi ätit färdigt körde vi genom Strömsunds city. Det är ett litet gulligt samhälle och det finns allt där. Det ska bli kul till sommaren att kolla in då man ser mer. Vi stannade i Hoting och fikade, vi stannar där på uppvägen och i Strömsund på hemvägen.

 

Vi kom upp tidigt denna gång och gick in till din farmor och farfar direkt. Vi fikade och så stannade din mamma och såg På spåret, din pappa tömde bilen istället. När det var slut gick vi in till oss och kollade lite mer på tv. Din mamma fortsatte med pusslet och så packade vi upp lite.

 

I stugan sover man bra, det är så tyst och stilla och man somnar som en stock.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards