Alla inlägg under december 2008

Av Carina - 16 december 2008 22:35

Idag vaknade din mamma med svullna ögon. Det kändes inte alls bra i dem och din mamma fick hälla ögondroppar i dem och så fick jag sätta på lite mascara. Det kan fixa vad som helst, de som känner din mamma skulle ha reagerat på att jag målat mig men på din mammas nya jobb vet det inte hur din mamma är ännu.

Åt frukost, ännu än frukost utan banan i gröten, det är inte så gott men vi ha glömt att handla så din mamma måste komma ihåg det idag.

 

Idag ska din pappa åka till Sundsvall och inte komma tillbaka förrän på torsdag. Din mamma ska sova helt själv i två nätter. Men det kommer nog att gå bra. Det känns inte lika jobbigt längre nu är det mest sällskapet som din mamma saknar. Nu är det precis som att din mamma vet att jag måste sova själv nu när jag jobbar och det är kanske därför som din mamma är lugn. Skulle vilja att grannen hade flyttat in men det har han inte ännu men det är mer ljus här nu då båda grannarna har fått upp ytterbelysning.

 

Din mamma och pappa har ju byggledigt i december och därför har vi inte några ytterlampor ännu. Men nu känns det faktiskt som att vi börja bli sugna på att bygga igen. Så efter nyår sätter vi igång och din pappa ska börja med att sätta upp reglar på ovanvåningen och sätta upp eldosor i huset. Då kan din farmor och farfar komma ner igen och sätta upp skivor på väggarna. Då går det ännu fortare för att få huset färdigt.

 

Din mamma kramades länge med din pappa och pussade på honom innan jag körde till jobbet. Vi ska ju inte ses på så länge… vinkade med ljusen till din pappa då din mamma körde till stan. Idag började din mamma på gruppstationen innan jag körde till kontoret. Det är bra om din mamma träffar personalen ofta men om jag börjar för tidigt måste jag börja på kontoret. Din mamma har nog inte varit så tydlig med vad jag har fått för något jobb. Din mamma är biträdande enhetschef för en hemtjänstgrupp i stan. Vi har ca 90 kunder och 23 ordinarie personal och sen en hög vikarier. Vi är fyra biträdande enhetschefer som ansvara för ett område som är delat i lika många små områden. Vi har sen en chef som är enhetschef, hon är chef över oss biträdande enhetschef, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, distriktssköterskor och assistenter. I varje team ingår en biträdande chef, en sjukgymnast, en arbetsterapeut, en distriktssköterska och så en hemtjänstgrupp.

 

Idag satt din mamma mest framför datorn och hade idag köpt mat med så jag kunde äta lunch på jobbet. Gick vid 17-tiden och handlade julklappar innan jag åkte hem. Men blev sur då jag var på Cervera och gick därifrån, får se om jag går dit imorgon istället eller jag skiter i det. De var inte så service intresserade. Hann precis in på te affären innan de stängde.

 

Pratade med din pappa på vägen hem och sen då jag kom hem och lagade mat. Eftersom att våra matlådor är för två så kan din mamma ta mat med sig imorgon. Åt maten och kollade lite på Internet och skickade lite mail. Fikade lite innan din mamma gick upp till huset för att slå in paket. Hämtade Tootsie i hennes katt hus och tog med henne upp till riktiga huset, där var redan Pricken. Pricken kom och knallade in i huset redan då din mamma kom hem från jobbet och lämnade in sakerna i huset. Tog med resväskan upp också men din mamma ska vänta med att packa tills imorgon.

 

Pratade med din moster i telefon och fick prata med kusin Ian. Han lyssnade intensivt på sin moster, och din mamma längtar så efter honom men nu är det inte så länge tills vi ses igen. Packade in paketen och sen gick din mamma tillbaka till husvagnen, hämtade mat på vägen och satte på datorn och skrev i bloggen.

Din pappa ringde och jag pratade med honom. Han hade varit och hälsat på en kompis i Sundsvall och hade nu kommit tillbaka till hotellet. Det är skönt att höra din pappas röst och önskar att han vore här. Men vi ses ju på torsdag så din mamma får nöja sig men att längta så länge.

 

Fick tips idag om att titta på Doktor Åsas förra avsnitt som handlade om barnlöshet. Gick in på svt och kollade. Din pappa var i telefonen så han hörde en del men sen ville han sova och vi sa god natt och din mamma fortsatte att kolla. Det var en del som din mamma kände igen och speciellt i den ena mamman. Det är ju ganska intressant och visst har din mamma lärt sig otroligt mycket om din kropp sen du föddes Gabriel eller sen du blev till. Nu vet din mamma var som händer i kroppen och har blivit en expert på menscykeln…

Somnade gott efteråt trots att vinden ven kring husvagnen.

Av Carina - 15 december 2008 22:34

Ännu en måndag, det är ju ett tag sen din mamma fick känna på hur tråkiga måndagar är. I 8 månader har din mamma inte behövt bry sig om vilken dag det har varit utan levt lite för dagen. Men nu när din mamma är en arbetande kvinna måste jag hålla koll på dagarna och nu är det måndag igen och vi sak på jobbet.

Har ju letat upp lite mer jobb så jag satte igång direkt. Var på en utbildning i e-post innan lunch och det var bra för det är ett nytt program för din mamma. Men det tog bara lite lång tid för din mamma är ganska snabbtänkt faktiskt. Men det var ändå bra och lärorikt. Din mamma skyndade sig därifrån och packade ihop på jobbet och gick för att möta din pappa.

 

Hade bestämt att äta lunch med din pappa. Blodet rinner bokstavligt talat ur din mamma och det är inte kul och inte fräscht. Så din mamma bestämde sig för att fråga om din pappa ville luncha med din mamma och så kunde din mamma följa med din pappa upp till stationen och duscha där innan vi åker till kuratorn. Sagt och gjort och det gick din pappa med på så vi bestämde träff.

 

Vi var på Brunkullan och åt och sen åkte din mamma med din pappa till stationen. Duschade och din pappa jobbade under tiden. Tiden gick fort och vi fick lite bråttom i slutet. Din mamma skulle ju till provtagningen för att ta blodprov där de ska kolla hormonerna. Din mamma hade kollat upp på morgonen vilken tid som vi kunde komma och ta provet och de hade öppet hela dagen.

Din mamma kände sig stressad och blev arg på din pappa för han inte ville släppa av din mamma precis där jag ville, kunde ju ha tjänat 5 sekunder på det. När din mamma blir stressad blir jag lätt irriterad och tänker kanske inte så logiskt.

 

Din mamma visste inte vart det var men hade inte heller tid att vänta i kön till informationen, följde lite pilar och vips var jag på rätt ställe. Det var bara din mamma som satt i väntrummet och efter 10 minuter och ingen hade kommit och kallat på mig gick din mamma till luckan och sa att jag inte kunde vänta längre då jag hade en tid hos kuratorn. Ville skälla ut tanten i luckan för nu var jag riktigt stressad. Oj, har ingen kommit ännu… nä, ville din mamma skrika och ge henne lite dåligt samvete för att ingen hade kommit och tagit prov på din mamma.

Fick komma tillbaka sen efter kuratorn. Din mamma skulle ju lämna prov under dag 3-5 under mensen och idag är det dag 4 och din mamma kan ju inte vänta så länge och det vore bra om din mamma fick lämna provet idag. Men din mamma ska besiktiga bilen 16.10 och då blir det stressigt efteråt också.

 

Så tårarna var redan på väg då din mamma gick ut därifrån och då din mamma såg din pappa blev det inte bättre. Din mamma var lite sur på din pappa för han inte hade släppt av din mamma där hon ville och därför kom säkert din mamma 5 sekunder senare till provtagningen. Därför var det ju lite hans fel att det inte blev något prov. Sen när den tanken var tänkt fick din mamma dåligt samvete och blev mer ledsen. Det är ju inte din pappas fel att din mamma inte fick ta provet. Men det kändes bättre att tro det, eller det gjorde det ju inte för din mamma blev bara ännu mer ledsen. Så när din mamma betalade i luckan grät jag riktigt. Hon tittade skeptiskt på mig och din mamma ville ju inte gråta där men vad gör man när tårarna bara kommer.

 

Förra gången vi var här sa din mamma att denna dag blev bra för då var säkert din mamma låg och då var det kanske lättare att prata om hur din mamma känner sig. Nu blev det precis mitt i prick! Din mamma kom in gråtande till kuratorn och idag handlade det mycket om hur din mamma mår. Din mamma berättade att doktorn hade ringt och att din mamma hade känt sig så lättat efteråt. Men sa att nu känns det inte så lätt längre och nu håller din mamma på att falla tillbaka igen i tvivlet om att inte få något syskon till dig. Din pappa är däremot mycket lugnare och blev lättad över doktorn ord och tror fortfarande på dem. Men din mamma har glömt det mesta och speciellt känslan jag fick då jag la på luren. Nu känns allt så osäkert igen. Din mamma grät nästan hela tiden vi var hos kuratorn och snöt upp ett paket näsdukar.

 

Din pappa tog till orda idag det är inte så vanligt att han prata självmant utan han svarar mest då kuratorn undrar något. Din pappa mår ju inte heller bra då din mamma inte gör det. Han tycker inte heller att din mamma är knäpp då hon blir så här utan han tycker det är en naturlig reaktion och älskar din mamma lika mycket för det.

 

Vi pratade om att din mamma inte tål stress utan blir då ledsen. Det kanske inte är stress utan det är då din mamma måste vänta, det klarar inte din mamma av. Det har din mamma aldrig fixat men skillnaden nu är att din mamma gråter istället för att bli förbannad. Vi pratade mycket om att din mamma kanske ställer för höga krav på sig själv. Din mamma känner ju inte igen sig som jag är nu och så vill inte din mamma ha det. din mamma tycker att hon borde ha varit mycket piggare nu eftersom att det är så längesedan du föddes Gabriel men jag hör ju av andra att jag pressar mig för hårt och att det tar tid och att nio månade inte är så långt i sådana sammanhang.

 

Kuratorn frågade om det var sorgen efter Gabriel eller längtan efter ett syskon till honom som var det tyngsta nu. Din mamma sa att det är att jag inte blir med barn igen. Man blir aldrig klar med sorgen men det är ändå så pass bearbetat att det inte är det som är problemet. Visserligen tänker din mamma mycket om numera som jag inte gjorde innan. Varför reagerade jag inte och varför såg jag inte till att bli mer undersökt? Samtidigt tänk om vi skulle ha blivit undersökta och de ville avvakta någon dag och du skulle ha dött i alla fall. Då skulle din mamma nog knivhugga doktorn.

Din mamma tänker mycket på hur det skulle ha blivit. Vi kan ju inte minnas det vi hade utan bara drömma om hur det skulle ha varit om du levt Gabriel. Hur skulle vi ha det i jul då. Din först jul Gabriel, men din lille kusin Ian och sen skulle vi fira nyår med din kusin Alice. Ian föddes i november, Alice i februari och så skulle du ha kommit i april. Så perfekt det skulle bli men så blev det inte tyvärr.

 

Det är synd att man glömmer allt klokt kuratorn sa, din mamma sa till din pappa på kvällen att man skulle ha haft spelat in samtalen så man kan minnas de i efterhand. Denna kurator frågar ofta hur vi ska gå vidare och hur din mamma tänker sig gå vidare då jag berättar om olika saker som jag tänker. Det är bra att se ur ett framtidsperspektiv. För tiden bara går och vips är det ett år sen du föddes. Tänk att det snart är nio månader sedan, en tillverknings process för en bebis i magen. Och din mamma och pappa får vänta ytterligare minst nio månader på ett syskon till dig Gabriel, det kommer säkert att dröja ännu längre. Mia sa att du blir gravid i mars, jag är synsk och har sett det. då sa din mamma att jag inte vill vänta tills i mars, men då sa Mia att det kanske var då jag fick veta att jag skulle ha barn eller berätta för henne. Vi hoppas att hon har fel på en månad eller två men att det inte tar längre tid än till mars.

 

Då vi var klara hos kuratorn kom nästa problem, hur skulle vi göra med bilen och provtagningen? Din mamma fick så dåligt samvete för att din pappa skulle få åka och besiktiga din mammas bil då han egentligen skulle åka på stan och köpa julklappar till din mamma. Men hur skulle vi annars göra, klockan var ju bara en halvtimme kvar till besiktigningen och din pappa var tvungen att byta bil. Men vi bestämde oss för det och din mamma gick ner till provtagningen igen. Nu var det fullt med folk där men nu tog det kortare tid. Din mammas besök inne på labbet tog inte många sekunder, kanske en och en halv minut, max!

 

Din mamma fick kämpa med tårarna så det inte kom igen. Nu hade din mamma så dåligt samvete för att din pappa var tvungen att åka med bilen och att hans planer blev grusade. Men din mamma lyckades hålla tårarna i schack så länge jag var där men då din mamma gick ut kom de igen. Nu kände din mamma att detta kommer att vara en gråtdag och det blev det.

 

Din mamma gick mot stan och stannade till på ett konditori och handlade var sin chokladboll och så fick din pappa ett pepparkakshjärta som de hade garnerat. Måste ju köpa något till din pappa som är så underbar mot din mamma. Din mamma älskar honom så mycket och hur har din mamma haft det innan vi träffades. Jo, bra men nu vet din mamma hur bra man kan ha det. skulle så gärna vilja ha träffat din pappa tio år tidigare, vad härligt det hade varit. Inte denna stress över att vi inte blir med barn direkt.

 

Din pappa ringde och sa att han var på väg och då gick din mamma ner till bilen och väntade på honom. Vi körde till stationen och vi tömde. Då vi sågs igen där upp kramades vi länge och din mammas tårar for igen. Till slut hade vi tömt bilen och din mamma hade packat med katt lådor, kappa och julsaker. Måste ju ha till vår lilla julgran som vi ska ha i stugan.

 

Det blev lite mer tårar då vi kom hem. Är det gråt dag så är det och då tar det inte riktigt slut. Även då vi lagt oss och pratade om dagen så kom tårarna. Din mamma känner sig knäpp när det blir så här och är så glad över att din pappa inte tycker det. somnade gott i din pappas famn, är glad över att han var hemma i natt så din mamma inte behövde ligga här gråtandes själv.

Av Carina - 14 december 2008 22:34

Vi fick lite sovmorgon och bara att inte behöva ställa någon klocka gör ju mycket. Men vi hade mycket att göra idag så det var lika bra att komma upp då vi vaknade. Även din mamma var på hugget idag och var uppe nästan före din pappa.

 

Redan innan frukosten var klar hade din mamma ett pepparkaksbröd i ugnen. Så under tiden vi åt frukost gjorde din mamma massa annat också, min gamla fina form är tillbaka. Vi bakade sen pepparkakor, din pappa packade in kolor och din pappa fixade lite fika till lunch.

 

Din mamma ringde Mia och skulle kolla hur det går för henne och kärleken och det gå bra och det var kul att höra. Det är lite som när din mamma träffade din pappa, samma känsla och din mamma blir extra glad eftersom att jag kan känna in hur det kändes. Din mamma och Mia bestämde för ganska många år sen att vi skulle skaffa oss en snäll man men det är ju inte de man letar efter då man sen väl är ute på krogen. Men nu har vi hittat var sin snäll man och det är ju det bästa vi gjort.

 

Idag ska vi ha Ljusdal tjejträff idag. Vi har bestämt att vi ska träffas en gång i månaden och än så länge har vi lyckat med det. Idag är det vårt årliga julklappsspel som gäller. Det har vi aldrig missat med ifjol blev den träffen efter jul. Men Maggan kom aldrig så din mamma fick ringa henne och hon trodde att det var kl 14 istället för 13 men hon kom efter fem minuter och hämtade din mamma. Din blev färdig precis innan Maggan skulle ha hämtat mig så det var en ruschig morgon. Din pappa skulle stanna hemma och ta ner bokhyllorna och börja packa ihop för vi ska åka hem igen idag.

 

Det var kl 13 och Mia var redan där då vi kom. Detta är en annan Mia, en i Malmö och en i Ljusdal, MalmöMia och LjusdalMia. Vi drack först lite glögg och sen åt vi tomtegröt. Vi pratade också en massa, vi har alltid mycket att prata om. Sen åt vi lite gotter innan vi började med paket tävlingen.

Vi köper 7 paket för ca 100 kr, första året hade vi nog bara 3 och sen har det ökat. Vi gillar alla fyra paket så detta passar oss. Den som vi är hos bestämmer vilken siffra och i år valde Linda nr 5. Det skulle hon inte ha gjort för vi fick inga femmor…

Då alla paket var utdelade så börjar allvaret. Din mamma fick inte så många paket, men visst är det bättre att ha tur i kärlek än i spel…

 

Det gick inte så bra för din mamma under spelet, låg nästan hela tiden under. Men då spelet var slut hade din mamma fått 8 paket, Maggan fick 9 och de andra sex var så din mamma kom tvåa i alla fall. Dessutom fick din mamma bra paket tycker jag. Vi blir bättre och bättre på att köpa bra paket, det blir inte mycket strunt längre.

 

Maggan hade bråttom hem så vi åkte då paketen var utdelade. Hon lämnade först av Mia och sen din mamma. Din pappa skulle ha maten färdigt men nu kom din mamma hem för tidigt så det blev inte så. Din pappa hade varit duktig och tagit isär alla bokhyllorna. Så din mamma började fixa med maten och lite annat och så började din pappa packa bilen.

 

Till slut var vi klara och ätna och körde norrut. Det var halt ute, småregnade fast det var minusgrader. Vi stannade i Ytterhogdal och fikade, vi hade ju inget med oss. Vi kom hem sent så vi tömde inte bilen utan tog bara det viktigaste och så gick vi och la oss. Det är ju jobbdag imorgon…

Av Carina - 13 december 2008 22:33

Din mamma och pappa skulle ha sovmorgon idag men vi vaknade halv åtta båda två. Men vi gick inte upp, utan låg och pratade. Efter ett tag blev din mamma hungrig jag åt ju inte så mycket igår. Så din pappa gick ner och gjorde en macka till mamma och tog mjölk med sig upp. Han är så söt din pappa. Han tog även våra datorer så vi kunde ligga där och kolla lite var för sig. Din pappa kom att han skulle göra något på jobbet.

 

Din mamma följer en annan blogg och nu hade jag en vecka att ta igen. Men det hann jag med då jag låg där och kollade även lite mail. Men sen blev din mamma så hungrig att vi fick gå ner och din pappa fixade frukost. Idag ska vi på golv affären och handla oljor och vax till vårt golv vi fick i onsdags. Din mamma började med att ringa din morfars fru som hade ringt i veckan men din morfar måste höra melodikrysset så de fick ringa tillbaka efter 11. Provade ringa din moster men hon svarade inte så då ringde din mamma till Hanna. Hon var glad över att höra din mammas röst, hon undrar hur jag har det. Hon hade hört att din mamma fått jobb och undrade lite över det och om vi hade flyttat in. Din mamma sa att vi fortfarande bor i husvagn men att vi börjar tröttna på det. Är skilsmässan nära? Men det är det ju inte, men vi skulle vilja ha större plats. Vi har ändå bott i husvagn sen i slutet av maj. Men det är lättare att bo i husvagn på sommaren. Vi pratade i morse om hur det är att bo i husvagn och varför vi tröttnat nu tvärt. Men det är nog för att nu jobbar vi och är civila. Innan var vi bara på bygget och var vi trötta sov vi länge eller la oss tidigt. Nu är vi borta hela dagarna och så har vi aktiviteter på kvällarna, lägger oss sent och går upp tidigt. Vi vill dessutom se trevliga ut på jobbet och vill ha rena icke skrynkliga kläder.

 

Din morfar fru ringde då din mamma var i duschen och pratade först med din pappa. Sen fick jag prata och sen pratade jag med din morfar. De ska åka till Berlin på söndag och så bestämde vi att vi skulle komma till dem på annan dagen på dagen. Då är det ju ändå en juldag.

 

Sen åkte vi iväg på stan, handlade vad vi behövde på golvaffären och så körde vi in till biblioteket och lånade fler ljudböcker till din mamma. Då vi kom hem kollade din mamma upp recept medan din pappa packade in oljorna och lite golv, vissa plankor var trasiga som vi fick och så vi fick lite nya. Vi vilade lite innan vi gick och åt. Din mamma letade recept, hängde tvätt och pratade med din moster. Din pappa kollade upp hur mycket det kostar om vi ska hyra bil när vi kommer till Skåne. Det är skönt att ha en egen bil och man kan få en i Malmö och lämna den på flygplatsen och det skulle ju vara perfekt för din mamma och pappa. Vi har chans att låna men då ska vi hämta och lämna den, eller ska vi mötas och vi ska få den och det är bra priser under julen.

 

Vi gick och åt och sen gick vi och handlade, din mamma ska baka i helgen och det behövdes fylla på. Då vi kom hem började vi baka småkakor, lussekatter och så gjorde vi kolor. Din pappa skötte kola fixandet. Samtidigt julpyntade din mamma och packade in lite paket. Din pappa tog tag i bokhyllorna inne i vardagsrummet.

 

Vi skulle dricka Irish coffe och ta det lugnt med det hann vi inte. Men vi drack lite vin innan vi gick och la oss, det blev ganska tidigt ändå men inte så lugnt som vi hade tänkt oss. Men då din mamma sätter igång är det bara 150 % som gäller och din pappa blir bara trött och vill vila. Men han sov en timme då din mamma pratade med Helena.

Av Carina - 12 december 2008 22:32

Din mamma vaknade av mobilen men det var ett dovt ljud för din mamma hade för ovanlighetens skull båda öronpropparna i öronen. din mamma brukar ta ur dem i sömnen, vet inte varför med inatt sov din mamma som en stock till kl 5.15 men sen somnade jag om igen.


Det gick bra att lägga sig igår, la ifrån mig mp3 spelaren och läste lite i Svarta Vykort men somnade rätt så snart. Hade förberett gröten så när jag kom upp gick det fort. Men din mamma gick ut till katterna och fyllde på med vatten, gav dem mjölk och mer mat. Tootsie ligger och blåblänger på mig men snart ska hon få komma upp till fjällen och mysa med oss. Pricken blir bara glad då hon ser mig. Det har kommit lite snö, någon cm, det ska komma mer i helgen så jag flyttade snöskyffeln till där bilarna står.
Då din mamma hade ätit gröten klädde jag mig och packade färdigt. Visste inte hur långt det var till busshållsplatsen så jag gick i god tid. Pricken följde med men stannade vid bilarna och det kändes bra.

Det var inte så långt och nu missade din mamma bussen tidigare med 2 minuter och sen är det en halvtimme till nästa. Din pappa ringde och din mamma gick där på 90 vägen med reflexväst och gick vidare till nästa busshållplats. Visste inte hur långt det var till nästa så din mamma stannade där och väntade. Hade din pappa i örat så det gjorde inget att jag fick vänta. Men nu vet jag till nästa gång…

 

Idag skulle vi gå på Lucia firande på rådhuset. Det är en fin gammal sal, Rådhuset i Östersund är jättefint, en stor mäktig gammal byggnad. Det var först en kör som sjöng och sen skulle Lucian komma, nu var hon lite sen så då fick kören sjunga mer. En av männen sjöng O helga natt och det var så fint att din mamma fick tårar i ögonen.

Då Lucia tåget sjöng så sjöng de en ny jullåt om de som inte finns med oss och då tänkte din mamma genast på dig Gabriel och det börjades tåras i ögonen. Det var så stämningsfullt och din mamma blev rörd. Tänk att din mamma skulle vilja att du var med nu när det blir jul, din första jul... din mamma har fått mycket tankar på det den sista tiden. Varför frågorna har kommit tillbaka och kunde vi ha gjort på något annat sätt. Dessutom hur skulle vår jul bli med dig Gabriel, troligen skulle du bli ett berest barn direkt, Lappland, Skåne och Hälsingland på två veckor.

 

Dessutom var det en liten tjej framför din mamma som säkert var född ungefär samtidigt som du och då kändes det ännu mer och känslorna höll på att rinna över. Men det är ju bara två som vet om dig här på kontoret och än så längre räcker det. Din mamma vill inte att de ska tycka synd om mig hela tiden utan vill bara vara. Blir din mamma gravid någongång så kan jag ju berätta.

 

På lunchen var din mamma hos optikern och kollade synen. De ville göra en riktig syn undersökning och din mammas ögon har inte blivit kollade på länge. Eftersom att din mamma är över 40 kollade de även trycket och även det var bra. Synen var som den har varit de sista åren så din mamma fick nya linser och gick och handlade lite fika till resan innan det var dags att gå tillbaka till jobbet igen.

 

Jobbade och idag skulle din mamma ta tåget till Ljusdal där din pappa är. Tåget skulle gå 17.22 så din mamma jobbade fram till dess. Då din mamma satt och väntade på tåget ringde en gammal kompis och pratade. Det är kul när folk ringer till din mamma och ni som undrar varför jag aldrig ringer så är en orsak att vi har så dålig täckning hemma. Samtalet bryts alltid men vill ni, får ni gärna höra er, jag blir alltid lika glad när någon ringer.

 

Hoppade på tåget och redan då det startade kände jag att idag blir resan inte kul. Hade jag inte vetat bättre kunde jag tro att jag var gravid för oj, vad illa jag mådde. Fikade lite men snart fick jag blunda och tänka på annat. Din pappa ringde och vi pratade men sen fick din mamma sluta för jag mådde så illa. Somnade till slut och vaknade en tjugo minuter innan Ljusdal och då mådde jag illa igen. Så din mamma kräktes, kunde inte hålla emot längre. En tjej som satt över gången gick och satte sig någon annanstans… din pappa ringde och din mamma sa att du måste gå nu för jag mår så illa och du måste hämta mig för jag kommer bara trilla av tåget. Han sa att han bara skulle ringa lite men din mamma sa att du måste gå nu.

 

Då din mamma trillade av tåget var inte din pappa där. Det hade din mamma förstått och blev ledsen. Tog mig över spåren till tandläkaren där jag kunde sätta mig på trappan utan att sitta i snö, det är ju mycket snö nu. Tårarna kom och din mamma grät riktigt ordentligt, men fick kläder på mig och började gå. Skickade två sms för att din pappa skulle upptäcka din mamma. Vilket håll skulle din pappa komma ifrån, din mamma ville inte sitta och vänta och började då. Tänkte hoppas att han går ett annat håll och får leta efter din mamma och ångra att han inte kom tidigare. Men din mamma mötte din pappa och kröp genast upp i hans famn och hade genast glömt hur arg och ledsen jag var på honom. Men jag grät nu ännu mer så han fick avsluta telefonsamtalet och ta hand om din mamma. Han hade dåligt samvete att han inte mött din mamma och trodde han skulle vara i tid. Din mamma kände sig bättre då jag fick kramas med din pappa och vi gick hem.

 

Då vi kom hem la sig din mamma sig på soffan och drog filten över mig, din pappa gjorde pepparkaksdeg till din mamma och fixade lite fika. Din mamma mådde som om hon var bakfull och efter lite fika gick vi och la oss och din mamma somnade på studs.

Av Carina - 11 december 2008 22:31

Vilket väder vi har! helt otroligt underbart, nu skulle de spela in en julkalender här. Rimfrost på alla träd och även snö, isen håller på att lägga sig och det är snö överallt. Din mamma var ute igår och tog ner lamporna i granen och satte upp de i en annan gran och det var djupt med snö och de understa lamporna var helt under snö drivorna. Det blev jättefint i den andra granen och det blev kanske bättre eftersom att vi se den från husvagnen.
Idag åkte din mamma till jobbet och gick upp till kontoret. Det är varmt att gå men kallt utanpå, brukar inte ha extra tröjan på mig men glömde bort mig idag så jag var bra varm då jag kom fram. Kom upp och satte igång datorn och skulle börja jobba, kom då på att jag skulle vara på gruppstationen och tog på mig alla kläderna igen, utom extra tröjan... gick dit, det är en bra bit, tar kanske en kvart att gå. Har jag tur får jag skjuts tillbaka.


Idag ska din mamma på julfest på kontoret och din pappa åkte till Sveg och ska sen till Ljusdal så din mamma ska sova själv i natt...
Katterna ville inte ut imorse utan din mamma fick gå in och hämta dem, och sen lunkade de ner till boden. Din mamma tycker lite synd om dem som måste bo i boden men vet samtidigt att de vill vara med oss. De kan ju inte komma med till Ljusdal i helgen då din pappa redan åker idag och de kan ju inte sitta i bilen hela dagen. Synd men de ska med upp till fjällen och då lär de bli upp passade... det känns bra att de ska vara där då vi ska till Skåne.

 

Din mamma var lite på stan efter jobbet, det är ju inte så kul att åka hem själv. Men då din mamma kom hem kollade jag på tv och lekte med datorn. Packade lite inför helgen, pratade med din pappa. Din mamma hörde Pricken jama utanför och det brukar hon inte göra utan att det är något så din mamma fick gå ut och kolla. Då jag kom in i boden hade hon vält ner en väska med en spikpistol i över matskålen, det var en stor väska och tung. Så din mamma tog bort väskan och Pricken kastade sig över maten och åt. Din mamma hade även tagit med mjölk till katterna, vi har mycket mjölk och din mamma dricker inte så det blir mycket kvar och då kan ju de få lite istället.

 

Trots att din pappa inte är hemma så kommer din mamma inte i säng i tid. Lyssnade på min mp3 bok och hade svårt att sluta, och fikar hela tiden, mycket te blir det. Hör Nobelfesten av Liza Marklund och det passar ju in nu i Nobel tider.

Av Carina - 10 december 2008 22:30

Vi lägger oss för sent, säger det igen men igår fyllde ju din pappa år så det fick ju bli som det blev igår. Men upp med tuppen idag men din mamma ville till jobbet tidigt idag för jag hade att göra idag. Eftersom att våra datorer stod still igår så kunde inte din mamma börja med schemat igår utan längtar att få börja med det idag.

 

Din mamma skulle få ta golfen idag eftersom din pappa skulle sätta dit extra ljus på Audin. Men det är inte så halt nu längre men din mamma hoppas att dörrarna inte fryser igen under dagen. Vi körde bakom varandra idag körde din pappa först, han såg till att din mamma kom upp på vägen innan han körde iväg. Din farfar fyller år idag, din pappa ska ringa och gratulera honom senare. Vi har köpte en paket men den får han då vi kommer upp i jul.

 

Din mamma satte igång direkt med schemat och det var kul att lägga in det. Det var lättare än vad jag trodde och det var kul att ha något att göra utan att jaga på jobb. Fick lite hjälp att komma igång och även under tiden då jag stötte på patrull. Din mamma sysslade med det hela förmiddagen. På lunchen var din mamma hos bankmannen och lämnade ett papper, handlade även en paket till jul festen imorgon och även sill och potatis. Var även inne på apoteket och hämtade ut lite astma medicin, din mamma använder inte det så ofta längre men nu i Dublin skulle jag ha behövt. Din mamma skulle även behöva nu när det är så hög luft. Hann med att köpa en macka också innan det var slut.

 

Fortsatte att jobba under eftermiddagen och den gick fort. Hann med lite annat och det har idag varit en bra dag. Den har visserligen varit lång men din mamma behöver lite timmar. Pratade lite med din pappa idag, de ringde och sa att golvet var på väg så han fick åka och möta upp och lägga in det.

 

Din mamma åkte inom Statoil innan jag åkte hem. Skulle hämta hus avtalet där, det var skickat som rek och då måste man hämta ut det. Då din mamma var färdig där ringde jag din pappa och sa att han kunde börja med maten. Det är bra för din mamma att jag kommer hem efter din pappa om dagarna nu och då får han göra mat.

 

Vi åt och sen gick vi upp till huset. Det är kallt i katt huset och din pappa ska lösa det ikväll. Pricken var redan i huset men din mamma hämtade Tootsie och tog med henne till huset och tog även maten med mig. de får stanna i huset i natt. Din mamma och pappa tog upp saker som skulle till Ljusdal, din pappa får ta med det redan imorgon. Hämtade lite julklappar i friggeboden som vi ska slå in där, det är lättare.

 

Din mamma ville att vi skulle tända ute granen, din mamma hade redan satt dit ljusen i november men vi har inte haft någon sladd att tända den med. Nu stred din mamma för att få ljusen tända, men har fortfarande inga sladdar. Då tog din mamma ner ljusslingan och gick ner med den till husvagnen. Vi har även en gran där och satte upp våra två slingor där och till slut kom din pappa med en sladd och så tände vi granen. Det blev fint men det var bara den ena som lös… så vi fick ta ner den andra och sätta om lite men det blev fint. Det blev ännu bättre egentligen för nu ser vi den varje kväll, även vår granne kan ha nytta av den.

 

Lekte med datorerna och sen gick vi och la oss, ovanligt tidigt fanns det var för sent ändå.

Av Carina - 9 december 2008 22:29

Idag fyller din pappa år. Så din mamma fick gå upp tidigt för att fixa frukost till honom. Gick upp direkt när klockan ringde och stängde dörren in till sovrummet och började fixa. Hade förberett din pappa på vad som skulle hända, att din mamma skulle gå upp och han ska låtsas sova och när din mamma kommer och sjunger ska han vakna och vara förvånad över att din mamma kommer. Din pappa somnade om men vaknade innan din mamma kom in. Dukade en bricka men kaffe och macka och så hade din mamma köpt en grattis ram att sätta på ljusstaken och tände ljus och sen sjöng jag och din pappa vaknade förvånat!

Din pappa blev lite rörd över alla paket. Han är inte van vid massa paket men det lär han få vänja sig vid. De firar inte födelsedagar i hans familj, han får vad han vill ha och kanske inte just då han fyller år. Men han får alltid en ask med romerska bågar och lite lotter. Men nu fick han en tröja, skjorta, plånbok, kolor och en kaffepress för en till två koppar.

 

Då han öppnat alla och ätit upp mackan gick vi upp och din mamma fixade gröt, idag skulle din mamma pyssla om din pappa. När vi ätit åkte vi till jobben, trots att din pappa fyller år så måste man jobba.

 

Din mamma hade bestämt träff med din pappa på parkeringen, men vi skulle höras om vilken tid. Så då din mamma ringde och kollade om din pappa var redo. Det var han och så träffades vi på parkeringen, din mamma tog över förarplatsen och lät din pappa åka. Vi körde till badet för din mamma tänkte att vi skulle gå på relaxen. Vi åt först och det gjorde vi på badet, din mamma hade kollat med din pappa om det gick bra. Vi åt nachos i det trista kaféet där och sen gick vi upp på relaxen. Det var en häftig relax och din mamma kan bara rekommendera alla som kommer till Östersund att ta sig dit. Din mamma hade fått köpa nya badbyxor till din pappa för vi hittade inte de andra. Det fanns en bubbelpool, en pool ute och minst 5-6 bastur. Man har ju även tillgång till äventyrsbadet men din mamma och pappa kom på att vi skulle ha börjat där för det blev för kallt att gå i efter att ha varit på relaxen.

De serverade te, kaffe, vatten och frukt. Man kunde även ha fotbad, duscha turkiskt och de fanns även andra duschar som vi inte provade. Vi orkade inte med allt men vi ska komma tillbaka igen. Vi hade det bra som kom så tidigt för sen kom det mycket mer folk och då kunde man inte komma och gå som vi gjort.

 

Då vi åkte därifrån var vi rena och loja, man blir lite urlakad. Då ville din pappa åka och äta bakelse på Tages och idag var det din pappas dag så då fick han bestämma. Så vi åkte dit och fikade. Din pappa åt en Princessbakelse, eller en prins bakelse för det är vad din pappa är en riktig dröm prins. ´

 

Då vi kom hem satte vi och vid tv:n och satt och mös en stund innan vi gick och la oss. Din pappa var glad över sin dag och det känns bra för din mamma att han var nöjd. Din pappa är så tacksam då man gör något för honom och därför gör din mamma gärna så mycket för din pappa. Vi somnade gott efter allt badande.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards