Direktlänk till inlägg 24 december 2008

Käre Gabriel 24 dec

Av Carina - 24 december 2008 20:32

Idag är det julafton och det är ju en härlig dag samtidigt som i år är det en sorgens dag. Vi skulle ha haft dig med oss idag Gabriel inte varit ensamma. Det känns jobbigt men din mamma ska ändå glädjas åt att det är julafton. Din mamma älskar ju paket och det är ju paketernas högtid idag.

 

Din mamma försökte få din pappa att ha morgonpresent på julafton. Det hade vi när jag var liten, man fick en julklapp på morgonen så man höll sig sysselsatt under dagen. Nu hade din pappa gått med på det så din mamma gick upp och hämtade in paketen. Din mamma tände även julgranen och ljusstakarna så vi fick lite julstämning.

 

Din mamma fick skoterstövlar av din pappa, din pappa fick en jul slips av din mamma. Din mamma hade även tagit med en vit skjorta till din pappa som han kunde ha slipsen till. Vi låg kvar ett tag och pratade, bland annat om hur julen skulle ha varit. Vi är övertygade om att vi hade åkt hit och dit även om du varit med Gabriel för vi vill ju båda att våra familjer skulle få fira jul med dig.

 

Vi gick upp och åt frukost och sen gav vi oss iväg till din pappas moster och morbror. Där fick vi först glögg och sen fick vi julgröt och skinkmackor. Din mamma hade tagit med en mandel som jag la ner i gröten. Vi hade även med en paket som den som får mandeln skulle få. Det blev din pappas moster som fick mandeln. Vi stannade kvar en stund där och pratade med släkten. Din farmors morbror var där och han är 97 år, det första han sa till din pappa var att du har visst bytt. Han är tydligen klar i bollen och hade klart för sig att han inte träffat din mamma innan.

 

Det var lite svårt att förstå vad han sa, för han mumlade och så pratade han mer med dialekt men det var kul att få träffa honom. Då vi var klara där gick din mamma och pappa hem och tog en tur på skotern. En liten tur hann vi med, din pappa vill inte missa en enda skoter dag.

 

Då vi kom tillbaka tog vi en dusch och då kom din farmor och sa att det var kaffe. De hade flyttat fram det en halvtimme men vi fick skynda oss och då vi kom satt alla och väntade på oss. Det är så att din mamma och pappa är huvudattraktionen här uppe. Alla är så glada över att vi är där och tänk om vi hade haft med dig Gabriel, då hade lyckan varit total.

 

Efter kaffet var det Kalle Anka och vi kollade det, då det var slut gick vi upp till oss igen en stund innan det var dags för julbord inne hos din pappa morbror. Din mamma och pappa hade med sig små presenter till din pappa moster och morbröder. Vi har ramat in ett bröllopskort och så ett kort till din moster på hela vår lilla familj, din mamma och pappa och så lilla du Gabriel. Hon har inte fått något kort tidigare som dina morbröder.

 

Då vi skulle sätta oss och äta så hände en liten olycka, hunden bet din farmor i handen och blodet rann. Din pappa följde med din farmor in och det blev ett farligt tjafs kring bordet. Hunden blev rädd för käppen som den gamle mannen hade och kände sig trängd och just då kom din farmor. Så det var inte meningen men det blev lite ansträngt kring bordet så din mamma skålade och sa God Jul. Efter ett tag gick din mamma in till din farmor för att kolla hur hon mådde. Din pappa var ledsen, han blir så lätt rörd, klara inte av att andra blir sårade. Din farmor kände sig lite yr och la sig lite och sen plåstrades hon om och vi gick in till kalaset. Resten av kvällen blev bättre.

 

Om man nu bortser från maten. Vi var tio personer och en burk sill räckte. Inga ägg fanns det men mängder av kallskuret men ingen rödbetssallad. Man åt allt på en gång och det fanns inte röd eller brunkål och inte heller Janssons frestelse. Men efter all julmat kom lutfisken fram. Det hade inte din pappa berättat så din mamma var mätt men fick ju äta det också. Men de hade kryddpeppar i istället för senap och det var inte alls lika gott.

 

När vi ätit och druckit kaffe gick vi in till din farmor och farfar. Vi skulle ha julklappsutdelning. Din farfar sa flera gånger att så här många paket har de inte haft sen din pappa var liten, men det har din mamma ordat så det blivit ändring på.

Det var många paket och din mamma och pappa fick en stor paket av din farmor och farfar, det var en meter hög tomte. Jättefin och din farfar var mycket nöjd med inköpet och det ska han vara för den var precis perfekt till din mamma i alla fall. Din farmor och farfar blev nöjda med sina paket. Din farfar blev speciellt nöjd med de små whiskeyflaskorna från Irland.

 

Din mamma fick lite paket med skoter inslag, först ett par vantar och sen en hjälm. Din pappa fick också en hjälm av din mamma, men en slalomhjälm. Din mamma fick också en täckkjol som jag önskat så länge men det som överraskade din mamma mest var ett schlager spel. Detta ska din mamma testa på tjejgänget i Ljusdal. Din mamma var nöjd med paketen och då vi öppnat alla så gick din mamma och pappa hem till sig och de andra in till de andra igen.

 

Din mamma och pappa satte sig och drack lite glögg och kollade på tv, det var Grabben i graven bredvid. Det var i alla fall härligt att fira jul med din pappa. Det skulle inte fungerat att fira på olika ställen i år. Din mamma somnade trots allt gott i kväll. Din mamma vet ju att jag ska få ett riktigt julbord på annandagen!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards