Alla inlägg under november 2008

Av Carina - 7 november 2008 21:37

Farmor och farfar åkte hem men vi flyttade kakelugnen först, vi fick hjälp av grannen och hans snickare. Din pappa och farfar provade själv först men det gick inte så bra. Din pappa fick då för sig att de skulle använda sig av spännband och dra upp den på något sätt men din mamma sa svält stoltheten och kalla på grannarna. Det kommer att gå mycket fortare och blir enklare. Till slut gick din pappa med på det och vår granne och hans snickare kom och hjälpte oss. De satte ett spännband så de kunde hålla i då de lyfte den och på fyra man gick det lätt.

 

Då det var gjort åkte din farmor och farfar hem. Din pappa åkte till stationen för han skulle jobba lite idag. Din mamma gick ner till husvagnen och städade. Det kan man göra flera gånger om dagen och det skulle ändå finnas skit. Din mamma plockade undan saker också, men nu kan vi använda den ena soffan till våra saker.

 

Din mamma åt lite mackor till lunch och det fick din pappa också med sig. Din mamma skrev också lite i bloggen och läste lite bloggar. På eftermiddagen åkte din mamma upp till stationen och vi duschade. Det är härligt att få komma till en riktig dusch i ett varmt rum. Efter det åkte vi till gamla stationen och din mamma hämtade ut lite adventsljusstakar. Vi hade ju tänkt att din mammas hus skulle var sålt nu men så är det ju inte så din mamma får sätta upp dem lite tidigt i år. Vi är där och hämtar och lämnar lite då och då. Då vi var färdiga sa din mamma att vi åkte till Frösön och äter. Din pappa hade tänkt det samma och vi åkte och parkerade din pappas bil vid brofästet och körde in till Frösön och åt. Idag fick vi plats på Spader Dam. Din mamma åt en jättegod pizza.

 

Då vi kom hem gjorde vi ingenting… vi var trötta efter en hård vecka och samlade krafter för att jobba vidare imorgon. Vi satte på en film och drack lite vin.

Av Carina - 6 november 2008 21:35

Tänk om vi inte hade byggt hus… hade man gått under då… det är en fråga som din mamma får upp i huvudet emellanåt. Om vi inte hade haft detta projekt hade vi suttit i var sitt hus, eller i ett och inte haft något att jobba med. Tankarna hade aldrig fått semester och din mamma hade tänkt så det skulle ha gjort ont i själen. Din mamma och pappa pratade om detta idag då vi vaknade, din pappa har också tänkt på detta. Men din pappa säger inte så mycket om inte din mamma frågar.

 

Idag gick din farmor och farfar ut och jobbade direkt efter frukost. Innan frukost hade din pappa varit och ändrat el dosorna, så slapp din mamma gå upp så tidig. Din pappa är så söt så din mamma nästan blir tårögd… tänk att han går upp och fixar i huset innan frukost för att din mamma ska få sova lite till.

 

Då din pappa åkte till Stockholm satt din mamma kvar inne och gjorde lite nytta. Ringde sopgubben och skällde på dem. Vi fick en räkning nu och de ville ha betalt sen i juni och där stod att man får tömt varannan vecka… pyttsan… de har hämtat två gånger här sen midsommar och då har vi ringt för att de ska hämta. Han försökte igen att vi ska dra ut soptunnorna men det vägrar din mamma. Vi är tre hushåll här och det kommer att bli ett fjärde och vi ska ha ett gemensamt sophus. Han skulle kolla upp och återkomma.

 

Din mamma skickade även mail till sin gamla chef om att jag har fått jobb. Att jag även vill ha ett intyg om hur duktigt jag varit i Bollnäs kommun…

Din mamma skrev även i bloggen, får inte tid med det då din farmor och farfar är här. Vi jobbar hela dagarna och så är vi sociala på kvällen och lägger oss tidigt. Så din mamma kommer efter då. Man kan undra hur det blir då din mamma börjar jobba…

 

Din mamma skulle in till stan och handla till el rören. Så din mamma körde iväg men då ringde killen som skulle komma med diskbänken och din mamma fick vända. Då jag kom hem kom han och den var liten och lätt och din mamma fixade in den kvickt och sen körde jag mot stan igen.

 

Handlade vad jag skulle och sen körde jag hem och var hemma lagom till lunch. Då vi ätit gick din mamma också upp till huset och jobbade. Din farmor och farfar satte upp skivor på ovanvåningen, först spånskivor och sen gipsskivor. Din mamma hjälpte till med att skruva lite. Vi har köpt en skruvmaskin som man skruvar gipsskivor med. För när man skruvar gips måste man vara precis och det är denna maskin. Eller skulle vara… kanske är det fel på oss som använder den men det kan det ju inte vara. Din mamma vill inte läsa instruktioner men gjorde det idag och det stod inget av nytta i den, kunde lika bra fixa det själv. Din mamma höll även på bräder idag igen…

 

Din pappa kom hem men inte förrän vid åtta tiden. Han var i huset och kollade vad vi gjort, din mamma följde med honom upp. Så vi kunde vara lite själva och pussas lite, det har vi inte gjort på hela dagen…

Din farmor och farfar såg på tv ända till kl 22 idag och då satte sig din mamma sig i sängen och lekte med datorn istället. Det är skönare.

Av Carina - 5 november 2008 20:22

Nu börjar det komma upp lite skivor i huset. Det känns mer på riktigt då det kommer upp väggar. Det händer mycket då din farmor och farfar är här, dels är vi fyra och så arbetar vi hela tiden. Vi går upp tidigt och jobbar hela dagarna utan att åka iväg så mycket. Men idag ska din mamma ut på tur.

 

Din pappa åkte och jobbade på förmiddagen. Din farmor och farfar hade fått uppdrag som de skulle göra. Din mamma höll på med tak bräder, det är mitt nya kall… Din mamma gick ner och gjorde sig i ordning innan lunchen, jag skulle ju till mitt nya jobb kl 13. Din pappa kom hem till lunch och vi åt tillsammans innan din mamma åkte iväg. Ville ju vara i tid till första träffen. Parkerade nere vid kajen men oj, vad kallt det var att gå upp till stan. Det blåste små kallt, som en skånsk vinter.

 

Din mamma kom bara några minuter för tidigt och då jag kom in kom en sköterska och kände igen mig. Hon var med på intervjun. Hon visade mig in till chefen och din mamma började berätta om dig Gabriel och hon hade varit med om något liknade. Efter tredje försöket fick hon en pojke. Hon tyckte att det var bra att din mamma berättade och då förstod hon varför din mamma varit sjuk det sista året. Det kändes i alla fall bra att berätta det för henne så hon vet. Vi pratade lite annat och så skulle vi gå iväg till grupplokalen där min blivande grupp kommer att sitta. De hade öppet hus idag då det var nya lokaler. Vi skulle ha en annan chef med oss också. Din mamma hann träffa sin efterträdare en liten stund innan hon for. Din mamma undrade när hon skulle sluta men det visste hon inte utan det fick bero på hur det gick i gruppen. Din mamma undrade även hur långt vikariatet skulle bli och det visste hon inte heller, men minst 6 månader från nyår. Har man kommit in på Oden kommer man aldrig här ifrån för man trivs så bra! din mamma fick också veta vad jag fick i lön och går ner i lön med 2000 kr men nu är jag ju bara biträdande och så har jag en mindre personalgrupp. Din pappa sa att sen har du inte heller 7 mil enkel resa till jobbet och det är ju sant. Så din mamma får ju ändå mer pengar än innan. Dessutom är det lägre skatt här så efter jul blir det ännu mer pengar till din mamma och bygget…

 

Vi var på öppet hus och din mamma träffade några ur personalen, men det gick lite runt i huvudet… åt tårta och pratade med några. Då vi kom därifrån gick din mamma till Clas Olson för att handla till bygget. Det var fortfarande kallt och din mamma hade tänkt smyga till sig lite klädhandling men klockan var så mycket att det inte hanns med. Hade ju inte lagt i pengar för hela dagen. Men var inom och kollade lite på bokhandeln.

 

Då jag kom hem åt vi middag. Din pappa hade varit en sväng till, till stationen för han hittade inte allt han skulle ha. Din farmor och farfar hade också varit iväg och handlat. Vi åt middag och sen fortsatte jobbandet. Då vi fikade på kvällen kom din pappa på att om han satte el dosorna på ovanvåningen så kunde din farmor och farfar sätta skivor där imorgon då han är i Stockholm.

Så vi gick ut och fixade el, din mamma fick hjälpa till och nu kanske jag även kan titulera mig elektriker?

 

Då det var klart gick din mamma in och ringde till din morfars fru. Hon fyller år idag. Det var bra med dem och sen skickade jag ett sms till min moster som också fyller år i dag. Grattis Eva! Det är dessutom 10 år mellan dem så de fyller jämt samtidigt.

 

Somnade gott och vet ju att vi ska upp tidigt imorgon. Visserligen ska din pappa inte flyga med det tidiga planet men kollade idag på nätet och såg att han måste flytta lan-uttaget innan han åker imorgon.

Av Carina - 4 november 2008 22:22

Nu får vi gå upp i tid på morgonen, din farmor och farfar kommer lite i åtta och vill ha frukost. Så vi går inte upp så tidigt som förut då de var här, så kom de ju redan vid sjutiden men nu har vi vintertid. Men det är ju skönt att komma upp samtidigt men ibland kommer de då vi sover och väcker oss. Din mamma gillar inte att vakna så abrupt utan vill morna sig lite.

 

Idag fick din mamma åka och handla, vi behövde lite mat… vi handlade lite då vi kom från flyget och din farmor och farfar handlade också lite. Men vi missade vissa saker båda två. Därför fick din mamma åka och komplettings handla.

 

Idag flytspacklade vi där kakelugnen ska stå. Dels behöver det vara jämt där och dels så behöver det vara lite högre så man inte går ner för att komma till kakelugnen. Vi hade köpt en speciell sorts skumgummi som man klistrar på betongen så spacklet inte flyter ut. Vi hade mätt upp precis vart vi skulle spackla och då var det lättare.

 

Din mamma ringde sin nya chef och bestämde en träff nästa dag. Din mamma skulle ju berätta om dig Gabriel. Det känns bättre att hon får veta, det är ju ändå lite konstigt att hon inte frågade om jag tänkte skaffa barn. Hon trodde kanske att jag var så gammal att det inte var lönt längre… och det är det kanske inte heller. Men därför känns det också bra att berätta och då kan hon få veta att din mamma vill bli mamma och kanske kommer att bli gravid. Nu är det visserligen ett vikariat så det kanske inte hinner bli någon födsel innan det tar slut..

 

Din mammas nya jobb är att måla takbräder, det skulle inte doktorn gillar! Din mamma får ont i armbågen då hon målar men det måste ju göras. Din mamma kapade ju dem igår och målade en del idag. Vi måste få upp taket i huset så vi kan ta bort det tillfälliga bjälklagret. Innan dess kan vi inte fixa väggarna.

Av Carina - 3 november 2008 16:22

Klockan ringde och efter en stunds mysande gick vi upp. Vi skulle passa på att duscha för det vet man inte när man får göra nästa gång… Vi hade frukost kvar och åt den och packade det sista. Gick ner och väntade på att din mormor skulle komma.

 

Din mormor körde oss till flygplatsen och släppte av oss där. Vi ställde oss i kön för det var många som skulle med planet. Pinnarna fick vi skicka på specialbagage men annars gick det bra för oss att få med tältet. De hade checkat in oss på olika säten men de löste det så att vi fick sitta ihop. Vi var i god tid och din mamma hann fika en kopp te innan vi åkte iväg.

Vi sov båda två lite på planet till Stockholm.

 

Då vi kom till Arlanda gick din mamma och tog en macka och en kopp te och din pappa gick till Max för att handla en hamburgare. Han måste ju ha riktigt mat. Alla vår plan var i tid idag och det var ju bra, sov även lite på nästa plan. Men då vi var på väg ner försökte vi lista ut var vi var men vi satt på fel sida i planet för annars hade vi nog sett vårt hus.

 

Vi gick för att hämta bagaget, tältpinnarna och den gröna väskan kom fort men sen fick vi vänta. Det var en väska som såg precis ut som vår men det var en adresslapp som det stod Sigrudsson och var från Bergeforsen då det var inte vår. Den kom flera varv och din mamma var och kollad på den hela tiden. Till slut var det bara den väskan kvar och din mamma tänkte att någon annan hade tagit fel men det var vår. Din pappa hade haft den med till Island med sin förra fjälla och då hade någon lånat den och deras adresslapp var kvar… tänkte att vi skulle bli Stig Helmer igen…

 

Väl iväg åkte vi till Ica och handlade lite, din farmor och farfar skulle också handla så vi handlade bara så vi kunde äta lite lunch då vi kom hem. Då vi åt lunch kom din farmor och farfar och vi fikade vidare. Sen började vi jobba igen.

 

Nu ska vi få in kakelugnen och det är det som är projektet nu. Vi började få upp lite vägg skivor under dagen. Din pappa höll på där upp och sätta din vart toaletten skulle vara. Din mamma hade inget att göra så då tänkte jag att jag kunde kapa till tak bräderna. Men då var din pappa tvungen att göra det åt din mamma för han litar inte alltid på din mamma. Din mamma blev förbannad och sa att du ska göra allt själv och ropade jag upp en massa saker som bara han kan göra. Men gör du det då så gör jag inget…

Din mamma gick ut i boden för jag skulle ha något där. Tårarna kom men din mamma tryckte tillbaka dem för jag orkade inte med det nu. Men tröstade mig hos Tootsie innan jag gick in. Då hade din pappa kommit på att din mamma faktiskt kunde kapa bräderna själv… så det gjorde din mamma och det gick hur bra som helst. Kanske inte lika fort som din pappa gör det men det gjorde väl inget. Din farmor hjälpte till att få upp dem på ovanvåningen.

 

På kvällen satt vi och kollade lite på tv och så la vi oss tidigt, vi var trötta.

Av Carina - 2 november 2008 16:21

Igår hade vi varit förutseende att handla frukost så idag åt vi fil och macka till frukost. Din mamma hade ju handlat te så det blev en kopp sådant också till din mamma. Efter då vi gjort oss i ordning och packat alla paket så åkte vi iväg till din pappas favorit affär K-Rauta. Det fanns inte mycket mer där än i Sundsvall så vi åkte vidare till Bauhaus. Kollade lite på ytterlampor. Din mamma och pappa är ovanligt mycket överens om hur vi ska ha det men ytterlampor är vi inte överens om. Din mamma vill ha gammeldags lampor och din pappa moderna, din mamma vill ha svarta och det vill inte din pappa. Vi kan nästan tycka att det är roligt att vi inte är överens….

 

Vi åt lunch där ute och vi valde din pappas favorit, Burger King. Men nu sa din pappa att Max hamburgare är godare så vi behöver nog inte gå på Burger King mer. Vi körde ut till din mammas Thomas och så hämtade vi förtältet vi ska ta med oss upp. Vi packade in det i bilen och så körde vi en tur till Ikea. Det var nog mycket folk där för det stod vakter och skötte parkeringen.

Vi skulle som vanligt provsitta ”vår soffa”, men nu visade det sig att sidan om stod det är ny soffa som vi inte sett och som verkade bättre… vi provsatt båda och nu är vi inte säkra på att vår soffa är vår. Vi ska till Ikea i Sundsvall om några veckor och då får vi se hur det blir med det.

Kollade även köks möbler, din mamma hittade otroligt fina stolar men vi får väl se. Inget bord var i vår smak i alla fall. Men badrumsmöblerna som vi hittade var fina. De har inte tidigare haft bra badrummöbler men nu hade de fått in en sort som skulle kunna passa oss. Den vi valde från början har vi nog valt bort så vi är på noll igen.

Det var så mycket folk att vi gick ut igen och körde och lämnade tältet hos din morbror och sen lämnade vi bilen.

 

Vi gick hem till din moster och då vi kom dit var det fullt med folk i deras lilla lägenhet. Din mamma kände alla men din pappa hade inte träffat alla. Så han fick presentera sig, oj, är det ni som kommer så långt härifrån sa dem. Ja, men för din mamma är det inte så långt, det är ju hemma.

Din mamma har tre hem nu, Skåne, Ljusdal och Östersund. Alla kallar din mamma för hem och det är lite förvirrande för vissa personer.

 

Vi lastade ur alla paket och din pappa tyckte att det var lite väl många paket. Men din mamma gillar det! Han var ju inte intresserad av paketen utan sprang mest omkring. Han åt mat då vi kom men sen for han runt på golvet. Din moster fick öppna alla paketen till honom. Han provade stövlarna och tyckte nog om dem för han sprang iväg med dem på. Det ser så roligt ut då han går men ännu roligare blev det med stövlarna men det gick ju.

 

Vi åt tårta och vi sjöng för Ian. Då fick han en egen tårta och så fick han hjälp av sin mamma och pappa att blåsa ut ljuset. Han hackade i tårta, fick inte så mycket i sig men verkade uppskatta leken.

 

Din mamma och pappa stannade kvar längst. Din mamma och pappa åker ju hem imorgon och då får inte din mamma träffa Ian förrän till jul. Då alla andra hade gått gick din morbror Danne och pappa och handlade mat sen åt vi hemma hos din moster. Din mamma lekte med Ian så länge som möjligt. Vi drack lite te och kaffe innan vi åkte hem och åt mer tårta. Din moster hade gjort en tårta till ett helt regemente. Då vi fikade fick din kusin Ian tag i din mammas mugg och välte ut te på sig och brände sig lite på handen. Men det verkade gå bra trots allt. Han var trött och din mamma och pappa gick hem, även vi var ju trötta.

 

Då vi kom hem packade vi och så tog vi en pilsner och brände ner bilder till din morfar, mormor och moster. Din mormor skulle få dem imorgon då hon kör oss till flygplatsen. Skrev även kortet till Ian som vi glömde. Vi la oss tidigt för vi ska upp tidigt också, vi ska sätta klockan så vi inte försover oss.

Av Carina - 1 november 2008 16:21

Vaknade av att det var lite trångt men jag hade sovit som en stock så det gjorde nog inget. Vi sov i en bäddsoffa som din pappa och Rickard tog in kvällen innan. Vaknade av att Elin ropade på husen som sa god morgon till din pappa genom att slicka honom i örat. Men då hunden gick ut igen somnade din mamma om igen. Vaknade först då det var folk i köket och det var frukost dags.

 

Vi gick upp och åt en lång frukost. Det var betydligt bättre frukost här än hos din morbror… din mamma och Ann-Catrin bytte dessutom mp3 böcker. Då vi snackat färdigt åkte din mamma och pappa iväg till Malmö. Din mamma hade lovat att din pappa skulle få åka till K-Rauta men nu blev tiden knapp och vi hann inte. Vi åkte upp till din morbrors lägenhet och packade med oss lite och så körde vi till din morfar. Men vi var tidiga så vi var inom där din mammas mormor och morfar ligger begravda. Men oj vad med folk där var… trodde nästan att de hade en andakt men det var bara folk som skulle tända ljus och lägga blommor. Din mamma hade mest tänkt att visa din pappa hur minneslunden såg ut här men vi såg den knappt för alla människor.

 

Då vi kom till din morfar satte vi oss i soffan och pratade lite tills maten var klar. Då berättade din mamma att jag fått jobb och de gratulerade mig. Din mamma tycker det känns jättebra att ha fått jobbet och är stolt över att det gick så fort.

Vi åt och May-Gull din morfars fru fick födelsedagspresenter. Hon fyller år i veckan och då är ju inte vi där. Din morfar skulle ha fått en tidig fars dags present men den blev försenad, han får den kanske imorgon . Din mamma ska bränna ner foto till honom.

Vi stannade hos din morfar tills klockan blev nästan fem, då körde vi till din mormor. Vi kommer att träffa din morfar igen imorgon då Ian fyller år.

 

Då vi kom ut till Flyinge var alla redan där, din moster hade försökt ringa din mamma för vi skulle handla till henne men det har inte din mamma hört. Då vi kom ut stod din morbror och hade Ian på armen, Ian är inte så glad i sin morbror. Han träffar väl honom så sällan så han gråter mest då de ses men idag verkade det gå bra. Din mamma värmde mat till honom och matade honom. Han är en liten vilding och har han chansen tar han gärna maten ur skeden och kladdar. Nu hade din mormor fina duken på så vi fick skärpa oss. Han är i alla fall glad i mat, det syns inte på kroppen för han är så smal men det syns på tallriken…

 

Vi åt och din moster bakade samtidigt till kalaset imorgon. Det var gott med mat och din mamma satt sidan om Ian och myste så mycket jag kunde med honom. Det blev en lång middag och så fick vi efterrätt och alla blev propp mätta. Ian blev trött, han var lite snorig och han skulle ju vara i fin form imorgon då han fyller år. Din moster, morbror och kusin Ian åkte hem och din mamma och pappa stannade kvar.

 

Din mamma och pappa hjälpte din mormor men disken. Det hade blivit mycket disk efter bak och matlagning. Sen satte vi oss inne i soffan och fikade lite, men vi var mätta och belåtna så det blev bara en kopp kaffe/te.

 

Klockan blev mycket och din mamma och pappa körde hem. Kan ju undra om familjen tror att din mamma är gravid då jag har kört hela helgen. Men din pappa hittar ju inte här och din mamma kan inte höger och vänster och det skulle bli pannkaka av allt ihop. Då vi kom hem fick vi leta parkeringsplats men faktiskt inte så länge, hittade en ett kvarter bort. Somnade ovaggade även ikväll, vi är inte vana vid att vara uppe efter kl 22 så vi har varit riktiga nattramlare nu…

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards