Alla inlägg under november 2008

Av Carina - 22 november 2008 20:35

Idag tog vi sovmorgon, din mamma ska ju börja jobba på måndag och sen blir det bara sovmorgon på helgerna. Vi var trötta båda två men vi satte ändå klockan så vi kom upp men inte så tidigt. Vi tog det lugnt och käkade frukost och kollade lite på tv. Men sen gick vi ut, idag ska vi börja med taket.

 

Nu blev det inte så, det är en massa som man ska fixa innan taket väl kommer upp. Din pappa satte elen och din mamma flyttade undan bräderna som jag har målat. På eftermiddagen åkte vi och handlade mat, vi glömde handla igår så idag fick vi vara utan gröt.

 

Idag har både din mamma och pappa varit på dåligt humör, kanske var det för vi inte fick någon gröt... Vi är troligen trötta, tror efter att ha varit borta i fyra dagar bara kan komma hem och jobba som om man hade haft semester.

Din mamma har haft en gråt dag idag som inte blev av, men det skulle lätt ha kunnat bli om din mamma inte tänkt sig för. Alltså din mamma grät inget idag men det brände bakom ögonen hela dagen. Din mamma kände också att hon blev så sur på din pappa, han är så omständig ibland och då kan din mamma bli så irriterad. Det tar så mycket tid, din mamma vill att det ska gå undan och inte så mycket tänk tid. 

 

Din mamma har också lite ångest för att börja jobba. Din mamma har inte jobbat sen i mitten av mars, innan dess inte heltid sen årsskiftet. Din mamma vill dessutom bygga och inte jobba, men samtidigt vill din mamma jobba. Men det kommer att vara jobbigt i början och din mamma kanske kommer att bli ännu tröttare och grinigare. Det gick ju kanske lite fort ändå men att få jobb. Din mamma hade inte trott att det skulle gå så lätt att få jobb och därför inte riktigt beredd på detta. Visserligen vill din mamma ju jobba men skulle nog ändå vilja bygga lite till, så vi åtminstone hade tvättstuga och badrum klart. Men nu är det inte så och din mamma ska börja jobba varken jag vill eller ej.

 

Din mamma och pappa pratade om barn idag. Att din mamma tror att din pappa längtar mycket mer efter barn än vad han säger. Så är det, och han håller med din mamma om att man inte vill prata om det för då finns problemet. Det är därför vi inte pratar om varför vi inte blir med barn. Men det kommer att bli bra att få pratat med kuratorn i veckan, och ännu bättre om vi skulle få en tid hos gyn. Din mamma vill ju veta om vi kan få barn eller din mamma är på väg in i klimakteriet. Det är något som ploppar upp i din mammas skalle med jämna mellanrum.

 

Idag skickade din mamma mail till din moster, jag tror inte att din moster läser i bloggen men ändå vill jag att hon ska veta att din mamma skriver fint om henne.

 

Vi började sätta upp några bräder men sen gick vi in i husvagnen. Vi var båda sura som ättika och ingen hade lust att göra något. Istället gick vi in och fixade mat och drack vin. Det blir kanske bättre efter lite vin. Trots att din mamma och pappa är sura blir vi inte så sura på varandra. Utan vi är sura lite för oss själva och säger till att vi är sura, eller din mamma säger att hon är sur och att din pappa är sur. Din mamma märker direkt på din pappa när han inte är på humör. Dessutom säger din mamma att nu kommer jag att bli sur så då är det bättre att vi slutar jobba för idag.

 

Vi satt sen bara och tom glodde resten av kvällen, kollade lite på tv och gick och la oss ganska tidigt. Det behövde vi!

Av Carina - 21 november 2008 22:49

Klockan ringde tidigt, gick upp och duschade och sen gick vi ner till hotell frukosten. Det är ju alltid extra kul att komma ner till en sådan frukost. Nu får ju din mamma serverad frukost varje dag men när man är på hotell kan man äta ostbullar och annat gott. Din mamma äter inte så nyttigt då jag är på hotell.

 

Din mamma stannade kvar på hotellet då din pappa åkte till jobbet. Jag satte mig i sängen och läste igenom en hel blogg av en tjej som också förlorat sitt barn. Försökte skriva i min egen men kunde inte slita mig från den. Det är mycket som man känner igen, det finns så mycket som är lika för oss som förlorat barn. Man tänker inte på att det är så lika, trodde att vi var unika och att vi var lite konstiga kanske, man visste inte att våra tankar var så vanliga.

 

Då din mamma kände att det snart skulle bli lunch packade jag ihop. Upptäckte då att jag inte hade några vantar och ingen mp3 och det kändes trist. Inte heller hade vi fyllt termosen med varmt vatten men vi hade knyckt mjölk på hotellet. Din mamma lämnade igen nyckeln och gick mot stan. Började med att leta upp ett ställe att äta lunch på. Satte mig och löste soduko samtidigt och satt där ganska länge.

 

Gick sen och provade kläder, äntligen fick din mamma på sig byxor i rätt storlek, undra om det var fel märkt igår då din mamma provade. Då din mamma handlade ett par jeans och en tunika på Flash och sen gick jag vidare. Hittade två tröjor och två par strumpbyxor också men sen var din mamma nöjd. Hittade lite paket till din pappa.

 

Kollade sen men din pappa om när han skulle komma. Han skulle komma om ungefär en halvtimme och din mamma hann inte fika utan satte sig och väntade på din pappa. Då han hämtade mig åkte vi ut till Birsta igen. Vi skulle handla kakel till badrummet uppe. Innan vi åkte hem så var vi på Max och åt mat och sen körde vi hem.

 

Då vi kom till Bräcke fick din pappa köpa lite fika. Drack lite kaffe och te och din mamma hade lite kakor som vi åt till. Då vi kom hem gjorde vi inte så mycket. Vi hämtade posten och gick in i huset och lämnade av en del av sakerna där. Kollade lite hur vi har det, din pappa vill gärna njuta av det vi gjort. Vi kollade lite mer hur vi skulle hade det i huset.

 

Det blev en tidig kväll, vi var trötta och orkade inte stanna uppe så länge.

Av Carina - 20 november 2008 11:03

Ingen sovmorgon idag heller, din pappa ska jobba i Sundsvall och din mamma ska följa med. Så upp i ottan och fixa frukost och fika och sen packade vi in oss i bilen och körde iväg. Det är fullt med snö och det älskar din mamma. Blir helt lycklig av snö, synd bara att jag inte kunde se hur fint det var då jag kom och åkte då det var mörkt. Men det verkar finnas kvar i helgen för det ska bli kallt.

Vi körde och stannade och fikade efter halva vägen. Din pappa hade bråttom så din pappa fikade snabbt och körde sen och din mamma fikade under färden. Din mamma är långsammare att fika, då teet är så varmt.

 

Din pappa och mamma pratade på färden ner om tiden efter din födelse, hur folk reagerade.

Din mamma tänkte idag på din moster, tänk ändå hur mycket hon ställde upp för din mamma då du föddes Gabriel. Vi har inte varit så nära varandra, varit mycket olika och inte alltid dragit jämt. Men nu när din mamma hamnade i denna kris stod bara din moster, min lillasyster där och ställde upp till 100 % för din mamma. Din mamma blir så rörd då jag tänker på det. hon bara stod där och var där, ställde inga krav på din mamma utan bara var där. Din mamma tyckte att hon ställde krav på mig men nu i efterhand har din mamma upptäckte att det gjorde hon inte alls. Men din mamma ville ju helst bara ligga där under täcket och gömma mig för omvärlden. Det var inte vad din moster ville, hon ville att din mamma skulle äta och få frisk luft. Hon såg till att din mamma fick mat, pratade, var ute och fick promenader. Tack vare din kusin Ian fick hon igång din mamma, jag ville ju vara med honom så mycket jag kunde. Din moster var ju den som ställt upp mest i familjen. Så ett jättetack till dig min älskade syster, jag vet att du inte läser bloggen så jag ska skicka denna dag till dig…

 

Vi pratade även om de som inte hörde av sig. Din mamma kan faktiskt tycka att det är dåligt stil då man inte hör av sig när det hänt något sådant. De som vi skickade mail eller sms till förväntade sig faktiskt din mamma att de skulle höra av sig på något sätt. De behövde inte ringa utan de hade räckt med ett svar på datorn eller telefonen, beklagar sorgen eller tänker på er. För hur än man är så som person är det faktiskt det minsta man kan göra. Nu har ju inte din mamma lagt ner någon energi, inte din pappa heller på dem som inte har hört av sig. Vi har istället blivit så mycket gladare för de som hörde av sig.

Vi diskuterade att vi blivit förvånade båda två över att vissa som vi kanske inte skulle vara de som hörde av sig den första vecka gjorde det men sen är det ju vissa som vi trodde skulle höra av sig som inte gjorde det. Då blir man lite besviken på dem, inte då men nu i efterhand. Jag har skrivit det många gånger förut och gör det igen, man behöver inte lägga ner så mycket energi på vad man ska göra och säga, skicka bara en hälsning. Beklagar sorgen eller tänker på dig/er. Det räcker, vill man sen, är det bara att ringa eller komma, ta gärna med fika, det löser sig då man ringer. Men man ska vara beredd på att de andra blir ledsen och att det kan ta tid. Man kan inte ringa och bara säga hej och sen lägga på.

Tro inte heller på när de säger, jag hör av mig… för det gör man inte. Din mamma har inte hört av sig till en enda sen du föddes, i alla fall inte för att prata om dig.

 

Detta gjorde din mamma ledsen och tårarna rann, tror även att din pappa släppte några tårar. Man blir både rörd och ledsen, men trots det så är det ändå alla som hör av sig som gör att din mamma blir så rörd.

Ibland har man mer tid att tänka och då kommer dessa tankar upp. Din mamma har börjat komma ihåg saker nu som jag inte tänk på tidigare. Sådant som hände i början då du föddes och även under graviditet. Din mamma ska komplettera bloggen i början en dag, kanske kan jag i jul skriva lite då vi är i stugan och det är lugn och ro, dessutom var det ju där som allt hände. Det känns vikigt för din mamma att få ner allt på pränt så jag kan gå tillbaka och kolla.

 

Vi kom till Sundsvall och din pappa släppte av din mamma vid Ikea, klockan var inte tio än men de öppnar restaurangen tidigare så din mamma gick in där och åt frukost. 10 kr kostar en frukost och då får man två små franska, en ostskiva, en skinkskiva och två salamiskivor, bröd, kaffe/te. Din mamma köpte även ett ägg för 4 kr. Så för 14 kr blev din mamma mätt. Vi hade ju stannat på vägen och fikade lite så då åt din mamma lite mackor då också. Men nu satte din mamma på datorn och skrev i bloggen. Dagen blir för lång om din mamma bara ska gå i affärer.

 

Efter tre koppar te fick din mamma nog, batteriet höll på att dö på datorn och din mamma fick inte igång Internet. Så din mamma stoppade in väskan och jackan i ett skåp och sen tog din mamma en tur på Ikea. Kollade upp soffor, vi ska ju kanske byta sort men nu fanns inte den i läder så den såg inte likadan ut som i Malmö. Hittade stolar till köket men inget bord, ska visa dem för din pappa sen då han kommer. Vi ska ju ha en byrå i hallen och din mamma hittade en blå som vi kanske kan få i röd istället. Ska kolla upp vilka färger som finns och sen måste vi ju se på ritningen om vi får plats med den. Måste även ha krokar att hänga kläder på.

Då din mamma kom till garderoberna spanade jag in ”vår” garderob. Ska man ha trådbackar som är fult men billigt eller ska man ha trälådor? Man får kanske köpa en låda i månaden?

 

Din mamma och mina Ljusdalskompisar har ju alltid julklappsspel i december och din mamma har redan handlat tre paket och nu handlade din mamma resten här på Ikea. Det finns ju billiga saker att handla här som ändå är bra.

Din mamma hittade lite annat som jag köpte och din mamma har ju längtat hit för att köpa värmeljus. Det blev inte så dyrt och tänkte köpa kartonger sen då din pappa kommer för det är svårt att få in i ett skåp.

 

Då din mamma var klar med detta gick jag över till Birsta city, ett köpcenter men alla möjliga affärer i. Så din mamma gick in där och kollade lite. Din mamma hittade julklappar till din pappa och till andra också för den delen. Din mamma blev hungrig och satte sig på ett ställe och beställde en sallad. Har hört på mp3 spelaren hela dagen. Då din mamma satt där skickade jag ett sms till Lena, ”min” sjuksköterska på Hamrelund. Då ringde hon då hon fått sms:et och det var kul. Pratade länge med henne och det var längesedan vi pratades vi. Hon har varit sjuk och din mamma har ju inte heller varit riktigt frisk men mår vi mycket bättre båda två. Vi hade en del att prata om och det kändes skönt att hon ringde då din mamma hade tid och prata och täckning så det inte bröts hela tiden. Det var skönt att höra att hon mådde bättre och lite skvaller från Bollnäs. Din mamma har ju inte så mycket koll längre och det händer faktiskt lite ibland även där.

 

Handlade lite fler julklappar och lite mer till din pappa. Han börjar få ångest över att han inte hinner handla till din mamma men det gör ju att din mamma gärna påminner honom om paket. Din mamma älskar ju paket och vill ha många.

 

När klockan närmade sig fyra och din mamma hade kollat alla affärer gick jag över till Ikea igen. Fyllde ett nytt skåp med saker och satte mig och löste soduko i foajén. Tiden gick fort och rätt som det var stod din söta pappa där. Vi tog en tur på ovanvåningen på Ikea. Din mamma hade kollat vad vi skulle kolla på så vi tog sats. Vi började på soffavdelningen och provsatt mer på riktigt denna gång. Läste och kollade, mätte och provsatte.

 

Då vi satt där började vi prata om syskon till dig. Din pappa längtar nog mycket mer efter ett syskon till dig Gabriel än vad han säger. Din mamma sa att får alla våra fyra barn plast här då? Du vi får nog nöja oss med ett sa då din pappa… men tänk om det skulle bli fyrlingar sa då din mamma. Tvillingar skulle ju vara bra sa din pappa med hellre fyrlingar än inga barn alls. Det är ju ändå ett ämne som vi inte pratar så mycket, det är känsligt och vi vill ju inget annat än att det kommer syskon till dig Gabriel. Men det känns ändå som att chansen minskar om vi pratar om det, det låter kanske lite konstigt men så är det. pratar man inte om det finns det inte heller, så diskuterar vi inte att vi inte blir gravida så har vi inte heller något problem.

 

Då vi kollade byrå och krokar till hallen sa din pappa att man vill ju kunna hänga kläder även på galgar… det behöver inte din mamma men vi får kolla upp fler alternativ. Nästa instans var badrum, vi har hittat rätt handfat på Ikea, för vi vill gärna ha två handfat och det är prisvärda på Ikea. Men sen ska ju skåpen också passa så vi får se, vi ska känna efter lite mer innan vi bestämmer oss. Det tar ju några månader eller ett halvår innan vi ska göra vid badrummet nere så vi har tid på oss.

Rätt som det var kollade din pappa klockan och fick bråttom. Så vi nästan sprang ut och körde till Bauhaus. Vi skulle ju kolla ytterlampor. Det fanns hur många som helst och det var svårt att välja. Vi insåg att vi inte kunde bestämma oss idag men vi kollade upp några och skulle jämföra dem med andra.

 

Nästa ställe var Biltema och de hade stängt, så vi åkte vidare till K-rauta. Hittade inga lampor där men kollade kakel, vi ska handla kakel till badrummet uppe. Vi är inte riktigt överens över vilka mått vi ska ha på kakel så vi får sova lite på det till imorgon då vi ska handla det.

Nu var klockan mycket och din pappa släppte av din mamma vid Ikea och din mamma for in och handlade kartongerna som vi glömde köpa och din pappa åkte och handlade ytterlampor som vi till slut bestämde oss för. Din pappa hämtade din mamma sen och vi åkte in till stan.

 

Väl uppe på hotellet slängde vi oss i sängen, med var sin dator i knäet. Din mamma har köpt en liten vattenkokare som jag hade tagit med mig så nu kunde vi dricka kaffe/te på hotellet på kvällen och din mamma även imorgon.

Vi somnade som stockar, de har så smala sängar på Scandic så vi får sova i en 90 säng med det går så bra.

Av Carina - 19 november 2008 11:03

Din pappa ringde och väckte din mamma idag klockan sju, din mamma ville höra din pappas röst innan han försvann på jobb. Men din mamma gick inte upp då utan somnade om igen och vaknade igen kvart över åtta. Var inte så pigg och gick ner på toaletten och sen gjorde jag frukost och satte mig i sängen och åt. Satte även igång datorn sen satt din mamma där och skrev i bloggen och åt frukost.

Din mamma kände sig lite yr… blodet forsar ur din mamma och då blir jag helt yr och får huvudvärk. Mådde inte alls bra.

 

När jag väl hade skrivit färdigt i bloggen och lagt ut det gick jag upp. Då var klockan halv elva och din mamma behövde packa lite. Började packa ihop glasen från byrån i vardagsrummet. Men mådde dåligt igen och blev yr igen så jag gick upp igen och la mig. Värmde lite soppa, kanske är det för din mamma äter så dåligt när hon är själv. Låg och åt det och läste lite andras bloggar. Din mamma har hittat lite bloggar om folk som också har förlorat sina barn och det känns bra att läsa dem och se hur de tänker. De flesta tänker som din mamma och pappa och det känns bra. Att vi inte är konstiga som din mamma ibland får för sig.

 

Efter maten blev din mamma bättre och tog tag i packningen igen. Tömde byrån och fyllde kartonger, gick sen ner i källaren och packade ihop lite där också. Kastade en del men packade ner en del. Hittade dina ultraljuds bilder Gabriel, så fin du var. Du var så liten och söt och din mamma önskar att hon hade fått ett ultraljud på dig på du sparkade och man såg dina fötter. Men din mamma vågade inte fråga om man kunde få en bild. Hittade lite mer som hade med dig att göra, ett kort från din mormor och från föräldrar utbildningen. Detta ska din mamma stoppa i din låda.

 

Packade ut i bilen och den är nu full. Hela takboxen är nästan full med pussel. Julbocken ligger i framsätet och där ska jag även få plats med några kassar till. Idag kommer nog din mamma iväg i rätt tid!!

 

Igår hade din mamma känningar precis som jag hade då jag var gravid. Det kändes nästan som om jag vore det. Har ju inte fått till den platta magen ännu så jag skulle lätt kunna vara i vecka början om jag inte vetat bättre. Men det kändes bra att det gjorde ont lite i punkten, en härligt känsla och din mamma hoppas att det blir på riktigt snart. Det är kanske ett tecken…

 

Anna ringde och vi pratade om att din mamma inte varit ledsen nu när jag varit i Ljusdal själv ännu. Men det är kanske för att din mamma denna gång var mer mentalt förberedd på det. Har faktiskt tänkt den tanken ofta under dessa två dagar. Ska jag bli ledsen nu eller? Visst har jag blivit ledsen och visst har jag tänkt mycket på allt nu men jag har inte hamnat i hålet. Det är din mamma jätteglad för, det är inte kul att vara där.

Det blir kanske ändå bättre… och det kanske inte blir sämre av att börja jobba. Synd bara att mensen har utökat sig till 1½ vecka…

 

Var lite sen men bara 10 minuter och körde försiktigt, din mamma har ju din pappas bil och är inte så van vid den. Stannade till och tog av jackan längs vägen, brukar göra det i farten men inte idag då det kunde vara halt. Din mamma stannade i Ytterhogdal och åt en korv och hällde upp te. Helena ringde precis då din pappa skulle landa men det fick ju vara då. Pratade med henen och sen då vi lagt på kom ett sms, din pappa var en halvtimme sen så vi kom hem nästan samtidigt. Din pappa tände precis i huset då din mamma körde upp på infarten.

 

Han kom ut och pussade på din mamma och sen gick vi in i huset. Tog bara med det som var viktigt idag, det andra får vänta tills i helgen. Kollade lite om hur vi skulle få plats med allt i tvättstugan och katterna kom in och värme sig en stund. Vi fick stanna så de fick vara inne en stund.

Gick till husvagnen och fikade lite innan vi gick och la oss. Vi ska ju upp tidigt imorgon igen.

Av Carina - 18 november 2008 10:03

Idag ringde din pappas telefon kl 4.30 och för att vi säkert skulle vakna ringde även din mammas 4 minuter senare. Din pappa ska till Stockholm och då blir det tidiga dagar. Din mamma och Linda såg ju nästan färdigt på Cityakuten igår men fick nästan 7 timmar sömn i alla fall. Din pappa sov gott då din mamma kröp ner.

 

Det blir inte mycket mys då det är sådana tidiga mornar, inte mer än max 5 minuter. Din pappa skulle ju idag göra frukost till tre, din mamma hade lovat Linda frukost idag. Hon kom in kl 5 och då var gröten nästan klar. Så vi åt frukost tillsammans och sen skyndade din pappa iväg.

Oavsett vad klockan är så är din pappa alltid ute och ger katterna mat och vatten då han går upp, pinka och kattmat. Det är rutin som sitter i, men idag glömde han att de ska ha extra mycket då vi inte kommer hem förrän imorgon kväll så det fick din mamma fixa innan hon skulle iväg.

 

Vi åt färdigt frukosten, packade ut i bilen och fixade fika. Släckte och stängde överallt, drog ut strömmen i friggeboden. Linda hade sovit gott i natt och det var nog varmare i friggeboden än vad det var i husvagnen. Det är inte så varmt där nu mera, den är inte så värst isolerad.

 

Vi åkte iväg kl 6 och nu när det är snö så blir det så mycket ljusare. Men det var ju inte så kallt så man visste inte om det skulle vara halt eller inte. Men vi körde försiktigt! Stannade till i Åsarna för din mamma vill ha en kopp te där men sen stannade vi inte förrän i Ytterhogdal och fikade. Då ringde din pappa och sa att han var i Stockholm. I vanliga fall har alltid din mamma koll på då din pappa landar och hinner alltid bli orolig om han inte ringer direkt. Nu när din mamma har sällskap tappade jag lite fokus och blev nästan förvånad då din pappa ringde. Men det var skönt att veta att han var på säker mark.

 

Vi kom till Ljusdal kl 9 och din mamma lämnade av Linda och körde sen hem. Packade in i huset och satte som vanligt på tvätt och disk maskin. Kollade mail och Internet. Din mamma hade fått mail av en gammal kompis och det var jättekul. Vi ses inte alls ofta, kanske vart 10:e år så det kändes extra kul. Din mamma vet ju inte vem som läser bloggen och det skulle ju vara kul att veta fler som läser. Din mamma blev tårögd då hon läste vad hon skrev och din mamma är så känslig numera och gråter så fort det är någon som bryr sig om din mamma. Det känns jättebra att få sådana mail och din mamma blir så otroligt glad och tacksam för att alla hör av sig.

Åkte sen till Dollar, skulle handla gravljus men de hade inga. Måste nog köra och stanna i Svenstavik imorgon och kolla om de har där. Men handlade lite annat. Vi har ju julklappsspel och din mamma handlade lite paket dit och så hittade din mamma en mini vattenkokare som vi kan ha i huset. Vi fikar ju alltid i huset nu och då behöver vi inte ta med kokaren eller en termos.

 

Då din mamma kom hem igen började jag slå in julklappar som din mamma ska ha med tills Skåne men jag kommer ju inte hem mer innan jul så det måste med upp. Då ringde Ann-Catrin, det var lägligt då din mamma var i Ljusdal. Vi pratade länge och idag pratade vi mycket om dig Gabriel och allt som hänt nu. Det var skönt att få ut lite igen, släppa lite på trycket. Din mamma är ändå lite rädd för att bli så ledsen nu när jag är i Ljusdal ensam och har mens.

Vi diskuterade adoption och att inte kunna få barn. Din mamma tror att man är öppnare nu än för tio år sedan med att man inte kan få barn. Det är inte lika tabubelagt längre. Din mamma vet dessutom att jag har åldern emot mig, att chansen att få barn minskar. Hade din mamma varit 25 hade det säkert varit jobbare. För att få adoptera eller få hjälp med att få barn ska de ju vända ut och in på oss och det kan ju bli jobbigt. Din mamma tror inte att hon kommer ha några problem med det men det vet man ju inte. Då din mammas bror dog så tog vi hand om sommarbarn och då blev vi synade i sömmarna, de tom frågade ut din mamma om allt möjligt men vi hade två sommarbarn och det gick bra.

 

Din mamma är snabb i tanken, lägger inte ner så mycket värderingar i allt. Tänker på barnen som har det dåligt och sen är det klart. Din pappa behöver mycket mer tid, men skulle inte vi kunna få barn själv tror jag hans beslut gå fort. För din pappa vill verkligen ha barn och fast att han helst vill ha egna så säger han att han kommer att älska ett adopterat lika mycket som om det vore vårt eget. Men det är ju ändå så att egna är billigare och enklare att få om det fungerar som det ska.

Din mamma fundera ju på om klimakteriet håller på att komma igång… eftersom att din mamma har lång och oregelbunden mens. Är stekhet på nätterna, har inte varit det tidigare. Det är mycket uppe i din mammas skalle som går på högvarv nu. Men det kommer säkert att bli bättre av att din mamma börjar jobba. Men tankarna kommer ju inte att försvinna för det, men det är mer som förvirrar dem. Sen blir det ju bra att vi får komma till kuratorn här i Östersund och förhoppningsvis kan hon ge oss en tid till gyn snabbt.

 

Fick ett mail av en gammal kompis och din mamma blev så glad, tårarna rann då jag läste. Din mamma blir så glad över att det är nån där ute som tänker på oss och att din mamma har få många vänner som verkligen bryr sig. Det är det underbaraste och samtidigt det känslosammaste din mamma upplever det. Hon skrev att hon inte visste vad hon skulle säga. Det är nog det vanligaste som din mamma hört sen du föddes. Men det räcker så länge med att jag tänker på dig/er. Att man kravlöst hör av sig. Din mamma skrev på sms:et som jag skickade om att du var född och död att jag skulle höra av mig. Inte har jag hört av mig, inte till en enda. Jo, din mamma ringde till din mormor och berättade men orkade bara det och sen fick hon meddela din morfar, moster och morbror.

Men andra hörde av sig, men ofta bara jag tänker på er. Det räckte så otroligt mycket för din mamma och pappa. Sen kom det, vill du kan jag ringa. Så sen skickade din mamma telefonnumret till Lycksele och de närmsta ringde då. Sen ringde ju vissa som jag inte trodde skulle höra av sig och det gjorde ju din mamma otroligt glad. Men inte hade vi svårt att prata, din mamma berättade och grät om vartannat men ingen tror jag har blivit illa berörd mer än av att du inte fick leva Gabriel.

Det är enklare än vad man tror. Istället finns det ju dem som inte ens har skickat något, inte ens beklagat sorgen och din mamma vet inte riktigt hur jag ska hantera dem. Men just nu är de längst ner på listan.

Din mamma hade också svårt för att ringa för vem skulle svara? Din mamma ville inte prata med någon som jag inte pratat med innan. Så jag ringde inte hem till Ann-Catrin tex. för tänk om Rickard eller Elin skulle svara vad skulle jag då säga. Första gången vi skulle träffas fick också din mamma en oros känsla i magen men det gick över förvånansvärt fort. För de som man känner så bra de behöver inte säga något utan bara finnas där och ge en kram. Sen kommer det, deras frågor och jag svarar. Det har ju alltid känts bra för din mamma att pratat om dig Gabriel och vad som hände dig och det tror jag även att andra uppskattar. Men jag går ju inte bara fram och berättar vad som hänt utan det kommer ju eftersom. Då Britta och Kristin var här kändes som de ville veta och då berättade din mamma mer än gärna. Det är ju en del i sorgeprocessen som måste bearbetas.

 

Så för er där ute som vill men inte vet hur ni ska skriva till mig så är det bara några rader om att ni tänker på oss eller bara att ni läser här gör ju din mamma otroligt rörd och samtidigt stolt över att det faktiskt är många som fortfarande läser här. Men jag vet ju inte vem alla är? säger det igen, skulle gärna vilja ha ett livstecken från er. Ni kan maila också om ni vill på hinos68@hotmail.com

 

Vi pratade länge igår och det kändes bra. Din mamma fikade och slog in julklappar samtidgt. Snart ska vi ju ses igen då vi åker till Dublin.

Idag ska din mamma visa huset och för att få något gjort drog din mamma ut massa som skulle till bilen eller som skulle slängas. Sorterade ut en del man hade det mitt i hallen uppe så jag var tvungen att ta bort det innan de kom. Fick ut några kartonger i bilen och lite till källaren, ska lägga det i rätt hög där.

 

Din mamma blev så hungrig och gjorde en soppa, killen som skulle komma ringde och de blev lite sena. Men de dök upp halv sex och då hade din mammas städat undan och gjort i ordning. De kom hela släkten och de gick runt och kollade. Det är lite konstigt att visa upp och när de inte blir stormförtjusta i allt din mamma lagt ner tid och energi på blir man lite putt. Att de inte uppskattar allt din mamma gjort… men de gick runt och kollade och när de gått gick din mamma ner och letade efter lite i källaren, hittade sådant jag inte letade efter men inte det jag letade efter. Det måste finnas fler kartonger på stationen som är din mammas.

 

Tog bilen till Maggan, din mamma var lite sen och det var halkigt. Hade med sig en flaska och glöggkryddor, vi skulle göra lingonglögg. Vi ska ju träffas en gång i månaden nu vi tjejer så vi bestämde att träffas den 14 december nästa gång hos Linda. Vi ska då ha julklappsspel, vårt traditionella och det vill inte din mamma missa. Men nu fanns det bara en helg då din mamma kunde i december och det var ju kul att de andra också kunde då.

Vi pratade massa och fikade, Maggan har gjort sådant gott pepparkaksbröd.

 

Din pappa ringde, han var lite sur för han var hungrig och så hade inte dagen varit så bra. Men vi pratade bara lite för han skulle iväg. Han ringde sen igen och sa god natt, din mamma var kvar hos Maggan så vi pratade inte så länge då. Men han var trött och ville sova. Så din mammas sa god natt och din pappa lovade att ringa imorgon bitti och säga god morgon.

 

Då det bara var Maggan och jag kvar fick Maggan en datakurs av din mamma. Hon är inte så bra på datorer men vill gärna lära sig så jag hoppas hon lärde sig något igår. Din mamma kom hem vid halv elva tiden och gick och la mig och skrev här lite men var så trött och somnade snart. 

Av Carina - 17 november 2008 10:02

Vi hade lite sovmorgon, idag skulle vi inte göra så mycket för din mammas skulle iväg och din pappa skulle jobba. Men det kändes inte bra för din mamma att åka iväg på träffen och man skulle ha anmält sig och det hade inte din mamma uppfattat.

 

Efter frukosten gick vi upp i huset, vi skulle mäta fuktigheten i plattan. Vi hade lånat ett mätinstrument av Rickard som skulle skulle prova. Vi dokumenterade allt vi gjorde med kameran, först borrade vi, dammsög hålet och så satte vi dit mät instrumentet. Den for upp från 84 till 95 grader på 4 minuter. Då ringde din mamma till Rickard, men vi skulle borra upp hålet idag och mäta om tre dagar. Jaha, det var kanske därför.

Vi pluggade igen hålet och så ska vi kolla igen på fredag då vi kommer hem igen.

 

Vi plockade undan lite och din mamma hade förhoppningar om att vi skulle få upp lite tak idag. Skickade ett sms till chefen och kollade om det var okej att jag inte kom och det var det. Vi åkte upp till stationen och var först på den gamla och hämtade och lämnade saker och sen åkte vi och duschade. Din pappa bytte först däck på bilen, på hans bil som din mamma ska ha med till Ljusdal för man kan packa mer i den.

 

När vi var klara åkte vi in till stan och parkerade, gick först och åt. Hittade inget först men sen kom vi på taco stället och gick dit. Då vi ätit gick vi in på banken och lämnade lite fakturor till bankmannen, och sen till polisen för att hämta ut passen. Nu kan vi åka till Dublin vilken dag som helst…

 

Din pappa kom på att han inte behövde jobba på jobbet utan vi åkte dit upp och han fixade lite och sen åkte vi hem igen. Då stod Linda där, hon ska åka med din mamma ner till Ljusdal imorgon och ska sova i friggeboden i natt. Vi gick först en husesyn i friggeboden och sen en i huset. Hon tyckte huset var häftigt och då blir din mamma och pappa så stolta. Hon följer ju bloggen så hon vet ju lite vad som händer.

 

Vi gick in och fikade, din pappa behövde jobba så det blev inget tak idag… men han satte på takboxen till din mamma och Linda och din mamma pratade massa. Samtalsämnena tar aldrig slut. Vi åt middag och pratade vidare. Rickard ringde och meddelade lite vilka olika procent som gäller för vilka rum och skulle kolla upp en formel som vi kan räkna ut själva vilken dag det är torrt.

Din pappa flyttade in i sovrummet och jobbade där.

Vi skull prova se Cityakuten och det gick skapligt fast att det blåste ute men vi såg inte efter den sista pausen för då blev de för dåligt och sorgligt så vi gick och la oss. Din pappa sov redan då din mamma la sig bredvid, vi ska ju upp tidigt imorgon…

Av Carina - 16 november 2008 22:22

Idag satte vi ingen klocka och din mamma blir lika förvånad varje gång klockan är dag. Din mamma vill sova hur länge som helst och aldrig kliva upp. Men visst är det mysigt att ligga kvar i sängen och mysa. Din mamma måste ha sovit som en stock för jag vaknade inte av att din pappa gick toa i natt, din mamma brukar vakna då. Vi låg och kollade antenner, din pappa måste ju kolla upp allt långt innan vi ska ha det.

Idag pratade din mamma och pappa om adoption. Din mamma har ju tänkt färdigt när det gäller adoption, för din mamma hade planer på att adoptera själv men tänkte ändå att det skulle finnas en pappa till mina barn där ute och det fanns det ju. Din pappa kom ju förbi i din mammas liv och det är ju din mamma så otroligt glad för.

Vi bestämde oss för att vi ska ställa oss i kö för adoption. För eftersom att Mia sa att man kanske inte får söka då man är över 42 så gäller det att vi gör det nu. Din pappa vill ju liksom din mamma ha egna barn först och främst men din mamma är mycket mer öppen för att ta emot andras barn. Din pappa har väl inte funderat så mycket på det som din mamma och därför är vi inte på samma nivå ännu.

Marianne frågade din mamma om vi skulle kunna leva utan barn. Din mamma tog upp det med din pappa och han sa att han vill ju så gärna ha barn och det vill din mamma också. Men din mamma tror ju att vi skulle klara oss ändå, för vi hittar ju på mycket tillsammans och trivs ju mycket bra tillsammans. Vi har ju redan planerat saker som vi inte kan ha barn med oss på, tex. att åka motorcykel på Island. Men det kan vi ju göra när vi är 60 också. Så vi vet ju båda två att vi klara oss även om vi inte får några barn men det kommer inte alls att bli lika mysigt. Så lite syskon till din Gabriel skulle vi må bra av. Kan inte du från din himmel hjälpa oss?

 

Då vi ätit frukost gick din pappa upp på taket igen och din mamma städade undan i huset. Vi ska ju sätta upp tak så småningom och då kan det inte vara massa saker i vägen. Din mamma städade upp och la alla bräder i ordning. Dessutom hade din mamma målat lite slavigt först och därför fick jag karva bort överflödig färg under sponten. Det var rätt så mycket att flytta så din mamma har fått lite nya muskler idag…

 

Din pappa har varit på taket hela dagen, då det var ljust i alla fall. Men han kom inte ner förrän det var nästan helt mörkt ute. Det har ju snöat så det blir ju inte lika mörkt nu som när det inte är snö. Din pappa har satt upp allt som ska upp nu för skorstenen.

 

Din mamma har idag varit hungrigare än din pappa, han har inte haft tid att äta idag. Så det blev både sen lunch och middag. Då din pappa var färdig på taket så flyttade vi köket till sovrummet. Din mamma prickade av så vi hade fått allt och så hjälptes vi åt och satte det på plats. Vi satte tvättstuge grejerna och kyl/frys närmast så vi kan ta ut det då vi behöver det. Vi ska ju göra tvättstugan först och kanske behöver vi kunna använda kyl och frys om vi flyttar in tidigare. Vi vet ju inte heller om vi vår kyl/frys som står ute överlever vintern.

 

När vi äntligen var färdiga var klockan halv sju och vi hade fortfarande inte ätit middag, det är inte likt din pappa. Vi bestämde oss för att inte vara mer i huset idag och fick ut katterna. De gillar att vara i huset med oss, och när vi fikar, vilket vi alltid gör i huset numera, kommer de och vill ha mjölk. De har kommit på att din pappa har mjölk i kaffet och vill gärna ha. Så nu får de mjölk när vi fikar, de måste ju pysslas om på något sätt nu när de inte får sova med oss.

 

Under kvällen hade vi administration. Då din pappa satte på datorn kunde i läsa på Sundsvalls tidning om ett par vars dotter hade fått navelsträngen runt halsen och dog i magen. De fick sätta igång henne och hon födde sin döda dotter. De måste ha haft en lika bra upplevelse som din mamma och pappa och var inte heller så bittra. De hade också fått hand- och fotavtyck och hade tagit många kort. Jag frågade Britta då hon var hos mig om hand- och fotavtryck men hon hade inte fått några till sina tre barn. Din mamma trodde att alla fick sådant men nu har din mamma fattat att det bara är om man får döda barn, som ett minne. Det kändes som om det var din mamma och pappa som hade skrivit artikeln för det var precis som vi upplevde det.

 

Vi satt vid våra datorer hela kvällen, vi drack glögg. Den nya glöggen för 008 med blåbär och den var god men den kunde smaka mer blåbär. Vi drack även vin till maten så det blev mycket idag, din mamma blev lite purrig… din pappa kollade bilar och din mamma skrev här. Äntligen är jag i fatt igen…

Det var inget vettigt på tv så vi fick hålla oss till datorerna. Din mamma har i alla fall fått se lite slalom idag men din mamma längtar efter längdskidåkning och skidskytte, inte för egen del utan på tv. Din mamma och pappa ska kanske gå och kolla den 3 dec här i Östersund på skidskytte.

Av Carina - 15 november 2008 22:21

Klockan ringde redan kl 6 för idag skulle Leif komma och hjälpa oss med skorstenen. Han har fixat allt till oss och idag ska han och din pappa få upp den. Din mamma kommer nog inte att hjälpa till så mycket för hon gillar inte att vara på taket.

 

Men din mamma gick upp med din pappa och åt frukost med honom men din pappa hade bråttom ut. Din mamma stannade kvar inne och kollade på tv och skrev lite i bloggen. Din mamma stannade kvar inne och städade husvagnen för när vi ska äta lunch måste ju även Leif få plats. Nu är den ena soffan belamrad med saker och de tog din mamma bort, nu vet jag att den kommer att bli full igen men det gör ju inget.

 

Din mamma kom upp med fika till grabbarna och de hade ju fått upp rökröret. Men det var vitt och blått och inte alls så fint som det ska bli. Men det är en skyddsplast som ska tas bort när vi är färdiga. Vi fikade och sen hjälpte även din mamma till lite. Vi började inne för det var inte så fint väder ute. Det hade kommit lite snö och de hade lovat mer och det kom lite snöblandat. När vi var färdiga inomhus fick vi bestämma oss för att göra färdigt så det blev tätt idag eller så fick vi göra det en annan dag.

 

Din pappa ville bli färdig och eftersom att det slutade snöa började de på utsidan. Din mamma målade lite bräder och sen trodde din mamma att jag skulle göra mat. Förberedde maten men Leif sa att det måste bli tätt först och då gick din mamma och hämtade bananer. Din mamma vet att din pappa måste ha mat för att överleva. Samtidigt är han målstyrd och vill bli färdig med det han gör. Din pappa åt 3 bananer och Leif fick 2.

Nu blev det ingen lunch, för Leif ville bli färdig och sen åka hem. Så de jobbade på tills att det nästan var mörkt ute.

 

Din pappa var och hämtade din mamma för Leif ville visa oss båda två vissa saker. Din mamma satt i husvagnen och kollade slalom, hade även diskat så lite nytta hade jag gjort. Hörde på vad Leif hade att säga och sen körde han hem. Så gick din mamma ner och värmde maten för nu måste ju din pappa vara hungrig som en varg. Vi åt och sen gick vi upp till huset igen och din pappa fixade lite mer med skorstenen inomhus, så den blev snygg. Din mamma fortsatte med att måla bräder men vi tog en tidig kväll idag. Vi hade ju varit uppe tidigt och din pappa hade jobbat länge och hårt.

 

Vi åt ingen middag idag utan vi åt lite mackor till kaffet. Vi kollade på Madagaskar, en tecknad film. Den var rolig och lagom för oss. Mia ringde till din mamma och vi pratade om adoption. Mia kanske får komma och hämta ett barn i Kina redan till sommaren kanske. Hon har ställt sig i en kö för barn med skönhetsfel och då går det fortare. Det är ju hur häftigt som helst, din mamma har ju väntat på att Mia ska få hämta ett barn lika glatt som Mia själv. Nu blev hon lite nervös för att det kanske bli snart. Otroligt kul att höra! Vi pratade även om adoption för din mamma och pappa. Din mamma skulle ju gärna adoptera men vet inte riktigt hur din pappa förhåller sig till det. han är inte emot det, det vet din mamma men inte om han är beredd på att göra det när det väl gäller.

 

Vi drack lite drinkar innan vi gick och la oss. Det är ju ändå lördagskväll, din mamma hade tagit med sig piggelin glassar från Ljusdal så vi kunde göra lite drink. Men när vi ville ha en till fick det bli äpplebarcardi istället för päron absolut. Men det gick bra det med. Det var gott med lite drink till dansbandskampen. Vi såg även Svensson Svensson innan vi gick och la oss. Din pappa ville att vi skulle sova redan klockan åtta men din mamma sa nio och så blev det tio! Men vi var nog trötta för vi somnade som stockar.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards