Direktlänk till inlägg 27 november 2008

Käre Gabriel 27 nov

Av Carina - 27 november 2008 22:54

Idag skulle även din pappa på jobbet så vi åkte samtidigt, din mamma först och din pappa bakefter. Men idag skulle din pappa inte jobba hela dagen.

Din mamma jobbade fram till lunch och sen åkte jag iväg till kuratorn. På vägen dit fastnade din mamma i en backe. Det har snöat och sen idag så har det regnat på kalla vägar och det är halt. Så din mammas däck bara spann och din mamma kom ingenstans. Då kom det en gubbe som sa att backa lite. Men din mamma backade för mycket men då hjälpte han till att putta så din mamma kom iväg. Då tog din mamma en annan väg för att inte riskera att fastna i korsningen. Din mamma vill ha en ny bil! en som har fyrhjulsdrift och antispinn…

 

Idag var vi hos kuratorn för första gången här i Östersund. Vi hade ju ändrat tid så vi var där redan halv ett. Din mamma hade inte ätit lunch och var lite sen och så hade jag bara två kronor till parkering. Försökte ringa din pappa men han svarade inte, stötte ju då på honom och han gick och la i två kronor till din mamma. Så din mamma kunde springa in och handla en korv och en yoghurt. Annars skulle nog din mammas mage kurra hela tiden vi var där. Vi kunde inte betala då de hade stängt i luckan för lunch. Satt och ner och väntade och efter en stund kom hon.

 

Vi gick in på hennes rum och din mamma började berätta om hur det gick till då du Gabriel föddes. Tårarna rann, inte i början men sen när de väl började slutade de inte. Din mamma trodde först att det skulle gå bra att din mamma inte skulle börja gråta men så blev det inte. Kanske är det ett friskhetstecken att vara sårbar då din mamma prata om dig Gabriel. När vi berättat hur det gick till så pratade vi om hur det är idag. Att vi fått en ny sorg i och med att vi inte blir gravida någon gång. Att sen dessutom din mammas hormoner är ur funktion gör ju inte saken bättre…

Hon verkade lätt att prata med och hade fått redogjort för vad vi varit med om av vår andra kurator och det kändes bra att hon var påläst och inte blev förvånad över oss. Det är ofta din mamma som pratar och din pappa pratar bara då din mamma eller kuratorn fråga honom något. Men han verkar inte lida av det. Visserligen är det ju din mammas som hade dig i magen och födde ut dig så det är kanske därför det är din mamma som oftast pratar. Då vi pratat ett tag sa din mamma Gabriel och kuratorn sa, jaha är det Gabriel han heter.

 

Hon lyssnade bra men det var ju mest information till henne. Din mamma tog även upp om att kroppen inte verkade vara i form. Mensen varar i 8-9 dagar och sen är det 14 dagar emellan. Dessutom är ju din mamma ofta nedstämd då, din mamma hamnar ju ibland långt nere i ett djupt hål och det känns inte bra och det berättade din mamma för kuratorn. Att din mamma vill ha hjälp med det och berättade även att kuratorn i Ljusdal trodde att en doktor skulle kolla på din mamma. Din mamma vill ju inte må så dåligt och det din mamma även är orolig för är hur det bli nu när jag jobbar. När din mamma bara varit hemma har jag ju kunnat gråta hela dagarna om jag velat men nu måste jag ju skärpa mig. Kan ju undra om det kommer vid något annat tillfälle på helgen t.ex.? förra gången din mamma var i Ljusdal så blev jag ju inte ledsen men då var din mamma uppmärksam på inte bli ledsen. Var mentalt förberedd på att inte bli ledsen. Det kommer väl att vara så även på jobbet, att din mamma ser till att inte bli ledsen där. Din pappa sa att han också blir ledsen då din mamma blir ledsen. Men din pappa vill vara den starka och kunna stötta din mamma. Men vi pratade efteråt att din mamma vill ju också kunna stötta din pappa.

 

Din mamma ville att kuratorn skulle ordna en tid till oss hos doktorn. Vi pratade ju om att vi ville bli med barn och att vi ville kolla så att hormonerna inte ställer till det för oss. Hon sa att det var väntetid hos doktorn och man skulle ha försökt i minst ett år innan man fick komma dit. Men hon tyckte att det vore bra om din mamma blev undersökt. Så hon skulle prata med doktorn, kanske skulle vi få kunna komma och ta prov men just eftersom att din mamma inte mår så bra och att mensen är så konstig kanske vi fick komma innan. Men hon kunde inte lova oss någon tid.

Din mamma sa att vi vet att vi troligen inte kommer att få någon hjälp då vi är över 40 men vi vill i så fall veta att vi inte kan få barn så vi kan bearbeta det. Men hon sa att privat kan man få hjälp och vi kanske kan få lite hjälp i landstingen. Lite hormonpiller kan de väl ändå bjuda på och lite ägglossnings stickor…

 

Hon tyckte att vi skulle ses igen och undrade om nästa vecka skulle passa. Din mamma tyckte att det var tidigt, det var bättre att din mamma blev lite ledsen först. Kanske inte det men en vecka verkade lite kort om tid, så vi bestämde en ny tid den 15 dec. Denna gång valde vi en senare tid så din mamma inte behöver åka tillbaka till jobbet efteråt.

 

När vi kom ut från kuratorn ville din mamma fika innan jag åkte iväg till jobbet. Det kändes inte bra att åka iväg, din mamma skulle bara vilja lägga sig i sängen och dra ett täcker över sig och bara vara själv och sova. Men nu skulle din mamma på ett stormöte på Folkets Hus och vara social. Kände hur det brann bakom ögonen och kunde inte precis koncentrerar mig. Vilken tur att vi har tagit en tid sent på eftermiddagen nästa gång, så vi kan åka hem direkt efteråt. Men det kändes mycket bättre då vi suttit där och fikat och pratat lite. Din pappa sa att jag inte såg så förgråten ut fast att din mamma kände som om det vore så. Men det kändes mycket bättre då vi suttit där en stund. Men det hade känts ännu bättre om vi hade varit själva hemma för nu vill inte din mamma vara social.

 

Det var riktigt jobbigt att åka tillbaka till jobbet. Men det gick bättre efter ett tag. Din mamma hade ju missat det viktiga och nu skulle vi göra att grupparbete men din mamma följde med min handledare till hennes grupp. Det var ändå intressanta diskussioner, det handlade om att göra snabba inflyttningar till säbo och det känner ju din mamma till sen innan.

 

Vi slutade redan kl 16 fast att de hade skrivit till 17. Din mamma körde då till stan och gick in på Clas Olson och handlade hjul som vi ska ha till byggställningen. Din mamma handlade också ett underställ för 55 kr för de firade 5 års jubileum på Stadium. Sen träffade din mamma på din pappa igen, vi skulle ju till banken.

 

Din mamma hade fått lön, fick lön från både Bollnäs och Östersund. Från Östersund hade din mamma fått på utbetalningsavi som jag löste ut på banken och satte in på kontot. Vi var i god tid så vi hann det innan vi skulle träffa bankmannen. Lämnade även in en lapp och meddelade att din mamma ville ha lönen på Swedbank nästa gång. Vi fick vänta lite på bankmannen men sen fick vi komma in. Skrev på nya lånepapper och blev ännu fattigare, men sen gick han även igenom din mammas lån och ändrade dem till 3 månaders lån och då blev det billigare. Det kändes bra.

 

När vi var klara där åkte vi hem direkt, men vi gick förbi där din mamma ska på julbord imorgon så din mamma hittar dit. Då vi kom hem hade din farmor maten klar. Vi åt och det blev över så din mamma kan ha med sig imorgon som matlåda. Din mamma var på bättre humör men inte ändå på bästa viset. Då din farmor och farfar gått och lagt sig satt vi uppe en stund, din mamma gick och la sig först för en gång skull. Vi ska ju upp tidigt imorgon med.

 
 
Emelie

Emelie

29 november 2008 23:18

Hej!
Beklagar verkligen det som hänt er..
Läste att du hade problem med hormonerna, tänkte att det kanske är PCO, jag har det, och min mens strular fruktansvärt, hormonerna är fel och man har svårt att bli med barn..
Jag har dessvärre inte fått mkt till information om denna "sjukdom", men tyckte att dina bekymmer verkade lite som mina?
Om inte annat så kan jag tipsa om varl von linné kliniken i uppsala, de är specialiserade på barnlöshet, lite dyra, men har väldigt gott rykte. tror att deras websida är www.linne.se eller något liknande..
Tack för mig!
Emelie S-vall

http://www.emfaan.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards