Direktlänk till inlägg 25 november 2008

Käre Gabriel 25 nov

Av Carina - 25 november 2008 22:43

Vi visste ju inte om din pappa skulle till Stockholm idag eller inte då vi gick och la oss. Men en sak var ju säkert och det var ju att din mamma skulle till jobbet så vi fick ställa klockan på 6. Det tar en timme att bli färdig här i husvagnen. Din pappa ska ut och fixa mat till katterna och sätta i din mammas motorvärmarkabel. Sen ska han ju laga frukost till din mamma och sen kommer din mamma upphasande när det plingar i mikron en tjugo minuter efter din pappa…

Då din pappa gick upp visade det sig att han fått ett sms kl 02 i natt om att han fått en plats på flyget kl 10. Konstigt för kl halv elva igår kväll fanns det ingen plats, vem ångrar sig mitt i natten? Men taxin skulle komma kvart i nio och hämta honom

Din mamma hade nästan glatt sig över att din pappa inte skulle åka iväg men får nöja sig med att din farmor och farfar är här.

 

Efter frukosten packade din mamma ner mackan, som din pappa gjort, och gick ut. Pussade först länge med din pappa, vi ska ju inte ses på länge. Inte förrän imorgon kväll… då din mamma hade parkerat i stan och börjat gå ringde din pappa och vi pratade tills din mamma var framme på jobbet. Sen fick din mamma flera sms av din pappa under dagen. Han skulle ju åka kl 10 men först blev det framflyttat till 11.15 och sen till 12.25 Men till slut kom din pappa iväg, kommer ju nästan att missa hela dagen men det finns ju en morgondag också sa din pappa!

 

Det gick fort att komma till jobbet, det tar ca 30 minuter från dörr till dörr och då parkerar jag en bit bort och går upp till jobbet. Din mamma kom redan 7.15 och fick dörren upplåst till kontoret. Pratade lite med en på kontoret innan jag gick in och började läsa papperna som jag fick utskrivna igår. De har faktiskt många bra idéer som vi skulle ha behövt i Bollnäs, så det är synd att du inte är chef längre Inga-Britt! Min handledare kom strax efter nio och vi började jobba lite tillsammans. Hon fick besök sen och din mamma gick och fika med de andra.

 

Efter fikat hade vi möte och då kändes det mer på riktigt. Din mamma var med och lyssnade på vad de hade att säga i teamet. Det känns redan som om din mamma känner att jag kommer att trivas här och att din mamma snart kommer att komma igång. Igår kändes det inte alls så, då kändes det som att jag skulle vilja gå bredvid i flera månader men nu känns det inte så längre.

 

Då vi var på lunch kändes det ännu bättre, min handledare och jag pratade mycket och det kändes som man lärde känna henne bättre. Efter lunchen gick vi och handlade lite, din mamma handlade en liten ficklampa som jag kan ha i handväskan. Det är ju lite mörkt både då din mamma åker till och från jobbet.

 

Efter lunchen la din mamma in lite i datorn, eller lite det tog lång tid men det kändes bra att få göra något verkligt. Tiden gick sakta på eftermiddagen. Mäklaren ringde och frågade om han kunde visa för en kund till idag. Berättade även då att de hade gett ett skambud, de som var och tittade då din mamma var med. Men nu är det nog med skambud… din mamma säljer inte något hus till skambudspriser. Men då klockan var halv fem gick din mamma hem. Din farmor har nog maten klar då din mamma kommer, sa att jag skulle komma hem vid fem tiden igår.

 

Kom hem precis när maten var färdig, idag fick vi pannbiff med lök, det är första gången vi får med lök och det gillar din mamma och även din farfar. Då vi ätit gick vi upp till huset, men din pappa ringde innan. Han hade en bra eftermiddag då han väl kom till kursen. Din mamma målade den sista limträbalken. Det var inte så lätt för det var svårt i ljuset men förhoppningsvis gick det bra.

 

Din farmor och farfar har satt upp spånskivor i vardagsrummet idag. Din mamma blir lite nervös då din pappa står på stegen och ska ha upp stora skivor i luften. Men din mamma fick titta bort så då gick det bra.

 

När detta var klart gick vi in och fikade, även din farmor och farfar fikade idag. Din farmor hade gjort lusse bullar och de såg ut som om det vore köpta. Det var i alla fall gott och din mamma kollade mail och skrev i bloggen. Din farmor och farfar sköter tv:n och din mamma sitter med ryggen emot så då kan jag lika gärna leka med datorn. Vi bestämde att din mamma ska gå på After Work imorgon och så ska din farmor och farfar gå ut och äta. Vi ska fixa lite med husvagnsnyckeln så de kan låsa då de åker. Troligen ska din mamma gå på jympa imorgon, får se om jag hinner.

 

Pratade med din pappa idag om hur vi har haft det. Din mamma pratade med sin handledare idag om hur det känns då man förlorar ett barn. Vi har ju en på kontoret som nyligen har förlorat sin 20-åriga son i en bilolycka. Det ska bli begravning på fredag och min handledare har mycket kontakt med henne. Vi diskuterade hur det är att förlora ett barn, din mamma kunde inte skrika och sparka ner all träd i skogen för att då kände jag skuld till din Gabriel. Inte kunde jag bli så arg på min lille son. Visserligen är det ju inte dig Gabriel som jag är arg på men ändå känns det som att det var dig Gabriel som jag blir arg på. Vi pratade även om ältande och din mamma ältade och trodde aldrig att det skulle ta slut. Men idag då vi pratade om det kände din mamma att nu gör jag ju inte det längre och har nog inte gjort det på ett tag.

Vi pratade också om att man sörjer så olika. Din mamma och pappa sörjer ju helt olika, och igår ringde Linda och vill ev intervjua oss för hon skulle kunna tänka sig att skriva sin c-uppsats om sorg, skillnaden på mäns och kvinnors sorg. Kanske ska vi få vara med i hennes studie om vi vill.

 

Ikväll pratade din mamma och pappa om det igen, om det vi pratade om idag. Vi pratade om hur vi har agerat olika, din pappa var ju så otroligt jätteledsen då vi var i Lycksele och han säger att han fortfarande är ledsen över vad som hände men inte så som det var då. Nu fäller han kanske någon tår men det är inte alls på samma sätt. Din mamma kunde ju inte vara så ledsen då du var med Gabriel utan det kom istället då vi kom tillbaka till stugan.

Din pappa tänker väl mer nu på tänk om vi inte får fler barn. Din mamma har inte kommit så långt men är ju på väg dit med.

 

Din mamma har ju sagt tidigare till vissa ur sin personal som har haft problem men depressioner att din mamma också skulle vilja var det en dag för att känna efter. Nu har din mamma gjort det mer än en dag och nu kan ju din mamma faktiskt dra lärdom av det. speciellt då din mamma dippar bara för en dag, då blir man rädd. Att man kan bli så borta för en dag eller del av dag att man inte riktigt minns efteråt.

Samtidigt vill ju inte din mamma vara där och det har ju gjort att jag lättare tagit mig ur det, tror jag. Din mamma började försöka komma ur det och söka jobb ganska tidigt ändå. Bestämde själv att jag inte skulle vara sjukskriven längre för jag ville vara frisk. Då säger andra människor till mig att var inte så hård mot dig själv, det är ju faktiskt inte så länge sedan Gabriel föddes och det tar tid. Så i mitt fall är det nog fler som tyckt att det gått fort att komma tillbaka medan din mamma tycker att det har tagit otroligt lång tid.

 

Det kändes bra att ha denna pratstund men din pappa idag. Ibland är det inte lika lätt att prata i telefon som det är att prata i verkligheten men idag hade vi ett bra samtal din pappa och jag. Vi pratade i över en timme och sen gick din pappa och gjorde sig i ordning och sen ringde han igen. Din mamma ska också snart gå och lägga sig. Det känns faktiskt inte så farligt att sova själv här som din mamma trodde. Men det gjorde mycket att din farmor och farfar är här. Din mamma har ju inte varit själv ikväll.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards