Alla inlägg under oktober 2008

Av Carina - 7 oktober 2008 11:22

Vaknade av klockan och vi gick upp och åt frukost. Din pappa skulle till Sundsvall idag och din mamma skulle ha dialogutbildning idag igen. Vi ska sova över så din mamma packade en liten väska. Det är ju inte så mycket som behöver packas men lite måste ju med.

 

Även denna dag gick jätte bra, vi hann så mycket som vi själv hade tänkt. Din mamma har idag också fått nya kunskaper och det känns jättekul. I Stockholm pratade vi om partner byten och i vissa kommuner hade de inte bytt partner fast att det gjort utbildningar i flera år. Vi har ju bytt tidigt och det tror jag är bra. Nu får din mamma många fler insikter och det blir ju en lärande process då vi reflekterar hela tiden.

 

När dagen var slut gick vi ut och gick en lång runda. Det behövde din mamma, hon rör på sig för lite. Vi pratade lite om dig då Gabriel, hur det var när du föddes. Det känns bra för din mamma att pratat om dig, jag tror också att det är många som vill höra men ingen vill fråga. Det kom några tårar men inte så mycket. Men det kändes bra att få ut ännu en berättelse.

 

Pratade med din pappa innan vi åt middag. Din mamma längtar efter honom, och det känns ju bra att ha den ynnesten att få känna så.

Vi åt middag tillsammans med gruppen och det var trevligt och god mat. Det är ju kul att man får träffa nya människor. Denna grupp satt kvar länge och åt istället för att gå upp till en stuga. Anneli och jag var dem som bröt upp först. Vi gick in till våra små bon och din mamma ringde till din pappa. Han var hemma i Östersund nu. Han ska vara ledig imorgon och sen ska din mamma komma upp imorgon kväll.

 

Somnade med din pappa vid örat nästan. Din mamma var så trött och det skulle bli skönt att få sova.

Av Carina - 6 oktober 2008 11:13

Klockan ringde tidigt och vi gick upp. Din pappa skulle åka till Gävle och din mammas skulle ha dialog. Igår kväll satt din mamma och pluggade massa, skrev om lite där din mamma inte varit nöjd tidigare.

Nu åkte din pappa iväg innan din mamma så din mamma hann kolla lite mer på dialogen innan jag åkte iväg. Jag skulle ju hålla utbildningen tillsammans med Anneli denna gång. Det känns riktigt spännande, Anneli var min personal tidigare och vi har haft ett mål att göra en utbildning tillsammans. Det är visserligen tryggare att hålla med Inga-Britt men nu när din mamma mår bra känns det jättekul att vi ska byta. Din mamma hade önskat att få hålla en utbildning med Anneli.

 

Din mamma kom lite sent men vi hann vad vi skulle innan gruppen kom. Vi gick igenom lite igen hur vi skulle göra. Gick sen och fikade men gruppen. Detta var sista utbildningen som vi skulle ha, detta år.

Det gick hur bra som helst utan då vi delade upp vissa saker. Vi skulle ha haft prata om det innan men jag tror att det var mest vi som märkte det, gruppen gjorde det säkert inte.

Vi var mycket nöjda med vår dag och det var kul att jobba med Anneli. Nu känns det som att vi är två kursledare inte chef och anställd och det kändes bra. Din mamma fick många nya tankar om vad man kan säga istället. Det var en av anledningarna till att vi ska byta partner, att man får nya synvinklar på dialog.

 

Din mamma och pappa skulle träffas på golv affären då vi kom hem. Din pappa var där före din mamma och han hann hem och ta ut köttfärsen också innan han åkte dit. När din mamma kom dit hade de redan gjort upp affären. Men vi hade ju redan bestämt vad vi skulle ha. De kommer att skicka det upp till oss och det är ju skönt att vi slipper ta upp det själv. Oljor och vax ska vi åka in och handla sen då vi behöver det. Men vi måste ha isolerat huset innan vi tar in golvet.

 

Vi firade med att äta lunch i Gamla stan. Det är ju värt att fira, att vi båda två är mycket nöjda med vårt golv val. Det är inte så lätt och mycket kostsamt att byta golv vartannat år. Då vi kom hem städade din pappa och din mamma lagade lasagne. Vi hade fått köttfärs av din farmor och nu lagade vi upp allt. Det blev inte helt färdigt utan din mamma får fixa det sista på onsdag innan jag åker till Östersund igen.

 

Maggan ringde och undrade om vi skulle se på Cityakuten. Det är nya avsnitt som börjar igen, hon kom och vi såg på det. din mamma och Maggan och Linda brukar ha Cityakutkvällar på måndagar. Ett tag sprang vi först och sen tittade på tv men ofta har det bara blivit tv tittande.

 

När det var slut åkte Maggan hem och vi gick och la oss. Vi ska ju upp tidigt imorgon igen.

Av Carina - 5 oktober 2008 10:30

Din pappa är förstås hungrig tidigt på morgonen så din mamma fixade frukost på sängen för en gång skull. Din mamma var tvungen att gå på toa och passade då på att fixa lite frukost. Men det var inte en sådan frukost som din pappa är van vid utan det blev ett glas óboy och kanelbullar. Din mamma fick varmchoklad och detta gjorde susen. Vi hade ju sov morgon idag med och därför blir din pappa hungrigare än vanligt. Han måste äta lite annars blir han helt låg. Men kanelbullar räcker…

 

När vi väl kom upp och ätit frukost gick vi ut och fyllde släpet. Din pappa hade handlat skor igår som nu ska vara här i Ljusdal. Din pappa skyller ofta på att han inte har några skor att jobba i när han är i Ljusdal, han har bara sin ”fina” skor med sig. Men nu har han inget att skylla på, dessa skor ska stanna här.

Vi fyllde släpet och sen var det inte mycket kvar i det garaget. Åkte och tömde och då var klockan nästan stängningsdags och det var inte mycket folk där. Vi slängde och det kändes skönt att bli av med allt.

 

Då vi kom hem fyllde vi släpet igen. Vi fyllde med sådant som ska med till Östersund. Det som nu är kvar i garaget ska lämnas kvar eller ska säljas. Vi fick ju äta rester idag, det blev mycket mat över. Till kvällsmat blev det potatisbullar.

 

Vi var båda lite trötta idag men nöjda över att vi tömt garaget. Men då vi skulle gå in kom din mamma på att vi skulle tömma förrådet också och där fanns det ju mer som skulle till tippen. Men det är inte mer än att din mamma kan ta det i bilen. Men nu är det tömt förutom på det som ska lämnas kvar.

 

Vi slängde oss i soffan när vi ätit middag och bara latade oss resten av kvällen. Det blev en tidig kväll då din pappa ska till Gävle imorgon.

Av Carina - 4 oktober 2008 10:24

Idag tog din mamma och pappa sovmorgon. Vi har jobbat hårt båda två på våra håll och var väl betjänta av en sovmorgon. Men vi kom upp till slut och efter frukosten gick vi ner till köpingen. Vi skulle hämta bilen som vi hade lämnat där igår när vi var och åt middag.

 

Vi körde till golv affären, din mamma hade hittat klinkers där för länge sedan som vi ska ha i badrummet uppe. Tänkte köpa det nu så vi har det hemma. Nu visade det sig att de klinkers vi hade sett där inte var så fint som det vi hittat i Östersund.

När vi går in i golv affärer kollar vi alltid kakel, klinker och trägolv. Nu frågade vi efter trägolv och då fick vi gå ut på lagret. Din mamma tyckte att det var onödigt för vi skulle ändå inte ha något idag men följde snällt med. Där fanns ju vårt golv!

 

De hade obehandlat ek golv där. Det kommer direkt från fabriken, från Kährs som håller till i Ljusdal. De ska då gå vidare till nästa fabrik och behandlas och lägga på klick funktionen. Så detta golv måste vi limma och behandla själva. Men det är hela plankor och det kommer att bli mycket finare då vi får behandla det själv.

 

Lyckliga över att äntligen ha hittat ett golv som vi båda vill ha gick vi och åt lunch i gamla stan. Dessutom tjänade vi just 40000 kr! Så mycket mer skulle det ha kostat om vi skulle ha haft köpt färdig oljat klickgolv. Glada i hågen åt vi lunch. Vi satt där och var så nöjda över vårt golv köp.

Då vi ätit åkte vi vidare, din pappa behövde nya byxor. Han glömde ju sina nya jeans i Stockholm på hotellet. De är ju ändå för stora så han behövde nya i alla fall. Nu köpte han ett par fina Levis jeans, din mamma fick honom att köpa en tröja också. Han har jämt samma kläder på sig men nu blir han fin. Han köpte även ett skärp så han kan minska ytterligare.

 

När din pappa var fin åkte vi hem. Vi handlade lite på vägen för idag ska din mammas gamla jobbar kompisar komma på besök. Vi skulle ha varit på soptippen men kommer inte att hinna det. Istället så började vi på maten, din mamma hade tagit upp kött på morgonen och nu fick din pappa skära det i tunna skivor. Vi skulle göra älgskav. Din mamma skalade potatis som vi sen skulle pressa.

Din mamma hade lovat att bjuda på vin så det hade vi fixat. Men nu fick din mamma för sig att vi skulle ha en fördrink. Hade kollat med Mona om hur man gör, så vi handlade även piggelin då vi var i affären.

 

Din pappa fick ta in stora bordet igen. Din mamma dukade och gjorde så fin som det kunde bli. Lakan fick bli en duk. Din mamma hade lånat vinglas på jobbet men nu hittade vi våra vinglas vi fick i julklapp. Så vi tog dem istället, de är mycket finare.

 

Vi hoppade in i duschen, din mamma först och sen din pappa. Din pappa var inte helt färdig då gästerna kom. De kom lite tidigt. Men de gick ut och plockade äpplen i väntan på att vi skulle bli färdiga. Din mamma hade sin fina klänning som jag köpte till bröllopet och din pappa var ny stylad.

 

Vi drack först en fördrink, piggelin och den verkade passa damerna. Din pappa höll till i köket, han är gullig som sköter det när din mamma har gäster. När maten var klar satte vi oss till bords. Din mamma hade fått blommor som nu hamnade i en vas och den fina ljusdekorationen som din mamma fick då du fötts Gabriel fick vi ha på bordet så det blev ljust och fint. Det var första gången som din mamma tände de ljusen. Den var mycket fin och dekorativ, det är ju blommor i den också.

 

Vi hade mycket att prata om och kvällen gick fort. Din mamma fick beröm för maten och så drack vi kaffe/te och åt kanelbullar. Det är kanelbullens dag idag så det passade.

 

Din mamma fick också ett present kort på Ikea och det var ju väl behövligt. Det känns sorgligt att din mammas tid på Hamrelund är över. Visserligen vill jag inte dit heller, men det känns ändå om att din mamma är chef där. Din mamma har trivts så otroligt bra där och kommer att saknar alla där mycket. Är ju där ibland och det känns svårt att helt klippa banden. Kommer att kontakt men några därifrån och det känns ju bra.

 

Din mamma och pappa var bra trötta då gästerna gått. Plockade undan lite, din pappa hade redan plockat undan maten, din duktiga pappa! Sen gick vi och la oss, bestämde oss för att ha sovmorgon imorgon igen, men vi måste hinna till tippen.

Av Carina - 3 oktober 2008 09:06

Din mamma hade satt klockan idag, för din mamma skulle till jobbet. Idag skulle din mamma avsluta på Hamrelund. Skulle tömma datorn och så skulle jag skriva blädderblocks blad till dialog nästa vecka. Det känns skönt att komma tillbaka till Hamrelund. Det ska vara öppet hus där idag och då passar det ju bra att din mamma kommer just idag.

 

Tog lite sovmorgon och kom till fikan. Vi kom ju hem sent igår och då var din mamma ju jättetrött. Det kändes lite konstigt att sitta där i soffan och att personalen inte kom till mig och ingen ringde mig. Men jag satt inne på rehab där jag känner mig hemma och kollade igenom datorn. Träffade några av personalen som jag inte träffat innan och det kändes bra. Tackade dem speciellt som jag fått Gabriel halsbandet av. Det är jag så glad för, har det på mig varje dag.

 

Hade lunch med Inga-Britt, åkte till henne först och fick låna blädderblock. Vi pratade dialog och så gick vi till Strands och åt. Vi satt på samma bord som din mamma och pappa satt på då vi träffades för första gången. Nu är det snart ett och ett halvt år sedan, oj vad tiden går. Det går ju inte att låta bli att tänka på det då man är där. Blir lycklig inombords då jag kommer dit. Kan se din pappa framför mig och höra alla hans frågor, för de var många…

 

Då jag kom tillbaka var det öppna huset i full gång. Din mammas chef var där och sen kom tidningen. Äntligen, vi har ju försökt många gånger men nu kom de i alla fall. Din mamma köpte en kopparkittel som vi ska ha på vedspisen.

 

Din mamma blev trött och åkte hem efter fikat. Skulle skriva färdigt blädderblocken hemma, det fanns ingen plats för de där och jag hade glömt boken hos Inga-Britt. Hade tänkt sova då jag kom hem men din pappa ringde och jag pratade med honom istället. Då din pappa kom tog vi en dusch och sen kastade vi oss iväg till Kina. Skulle äta middag där med Maggan och familj. Vi kom in springande och då hade de nästan redan beställt. Din pappa kom hem senare än vad vi trodde.

 

Det smakade bra och sen följde vi med dem hem. Din mamma och pappa gick tillsammans med Nils och Maja. Det var skönt att få lite frisk luft och en promenad. Vi drack lite kaffe och fikade hemma hos Maggan innan vi åkte hem och la oss. Vi var trötta båda två och stöp i säng.

Av Carina - 2 oktober 2008 08:40

Sov som en stock i natt, inga öronproppar hade rymt i natt. Packade färdigt, packade lite igår men nu är jag färdigpackad. Din mamma åt även idag en god frukost. Vi fick lämna in vår packning på hotellet så vi slapp bära omkring på den. Vi har god tid på oss innan tåget går hem norrut.

 

Idag regnade det inte och det var ju bra. Idag blev vi uppdelade i två olika grupper och vi delade upp oss så Inga-Britt var i en och Åsa och din mamma var i en. Allt för att få ut så mycket som möjligt av dessa dagar. Det var bättre att vara i en liten grupp.

 

Då vi hade reflektion sa din mamma att jag inte gillade lokalen för att det inte fanns några fönster. Detta har jag inte tidigare varit med om, men det kändes konstigt att jag inte fick se ut. Din mamma är inte så mycket för frisk luft i den bemärkelsen men när jag inte fick se ut så blev jag stressad.

Då vi åt lunch sa en av handledarna att om man har det grundmönstret som din mamma har så vill man inte bli begränsad. Vi sätter oss ofta vid fönster och inte inne vid väggen. Det passar ju precis på din mamma. Gillar fönster och vill gärna sitta nära där.

 

När vi var klara satt vi kvar och fikade, vi hade ju inte så bråttom. Sen gick vi till hotellet och hämtade våra väskor. Tog tunnelbanan och gick upp på fel stället och blev lite vilsna. Men din mamma hittade en Max och behövde lite mat. Din mamma kan inte äta på tåg för då blir jag åksjuk. Skulle nog inte heller klara mig ända till Gävle så det var bara att gå in och beställa. Mina vänner väntade på mig och sen åkte Inga-Britt och jag hemåt. Åsa skulle stanna i Stockholm.

 

Vi pratade vidare om dialog nästan hela vägen hem. Då vi kom till Gävle hade vi inte så bråttom att stiga av, det var ju många på tåget. Men det visade sig att det gick vidare till Sandviken och då fick vi bråttom. Din mamma hade ju en mycket tung väska.

 

Din mamma hade kollat med Maggan om hon kunde hämta mig och det skulle hon. Vi åkte vägen om OK så din mamma kunde handla lite mjölk och bananer. Så det kunde bli frukost till din mamma, visserligen har hon vant sig vid hotell frukost men nu får det bli havregrynsgröt…

 

Ringde till din pappa och pratade med honom tills din mamma somnade i örat på honom. Nu ska vi äntligen ses i flera dagar, han kommer efter jobbet imorgon. Då ska din mamma se till att vara hemma.

Av Carina - 1 oktober 2008 12:17

Vaknade av att klockan ringde. Din mamma hade letat öronproppar inatt igen, tar ut dem i sömnen. Gick ner för att äta frukost, tänk din mamma gillar hotellfrukostar. Äter inte det nyttigaste utan det godaste. Så man behöver sitta länge så man får i sig allt gott!

 

Vi tog en promenad till konferens centrat. Det visade sig ligga granne med volley boll förbundet där din mamma har tillbringat mycket tid. Så jag kände igen mig. Vi gick upp och vi var spända av förväntan på dessa dagar. Vi vill ju veta så mycket som möjligt och de andra som var här i våras verkade nöjda med sina dagar.

Vi var en stor grupp och det blev lite krångligt men vi gick ut i smågrupper och fick prata med varandra så istället. Vi presenterade oss i gruppen och delade med oss av våra erfarenheter. Vi har ju inte så mycket erfarenhet men vissa hade ju hållit utbildningar i 8 år och var mycket erfarna.

 

Det var en bra dag och din mamma hade ju inga förväntningar eftersom att jag inte visste vad som skulle ske. Vi fick i alla fall god mat och fick mycket nya intryck.

Då vi skulle gå hem ösregnade det och då menar jag verkligen ösregna. Din mamma hade sin nya jacka på sig och gore-tex skor så jag höll mig torr så långt men jeansen var bara att ta av då vi kom hem. De var helt dyng sura.

 

Då vi bytt om gick vi ner i centrat. Vi bodde mitt i Solna centrum och det fanns hur många affärer som helst där nere. Så vi gick in i alla och kollade, vi handlade lite var men inte så mycket. Din mamma handlade te, brukar göra det då jag kommer iväg. Lite kul att prova på nya sorter.

Vi åt även innan vi gick upp. Vi var på en taco bar men det var inte så speciellt gott men det var ju mat i alla fall. Din mamma gick upp för att ringa din pappa och de andra gick för att handla lite fika till oss.

 

Då din mamma hade pratat med din pappa och badat fikade vi. Men det visade sig att gräddbullarna var för gamla, så gamla att inte ens din mamma åt upp sin. Men drack te.

 

Denna kväll blev det mycket dialogsnack. Vi var ju i olika grupper och hade fått olika erfarenheter som vi nu delade med oss till varandra.

Somnade gott!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards