Direktlänk till inlägg 27 oktober 2008

Käre Gabriel 27 okt

Av Carina - 27 oktober 2008 16:46

Idag skulle din mamma gå till arbetsförmedlingen. Det är inte något som din mamma ha sett framemot men det är ju nödvändigt. Din pappa skulle jobba så vi gick upp i tid och åt frukost tillsammans. din mamma skulle ju till Ljusdal direkt efter arbetsförmedlings besök så din mamma packade ihop då din pappa åkt till jobbet. Kollade lite mail och skrev lite i bloggen innan jag gick ut.

 

Packade bilen och åkte iväg till stan. Då jag var på väg ringde chefen på jobbet som jag sökte, hon ville veta några referenser och jag gav henne numret till Inga-Britt och till din mammas gamla chef. Får se om de säger något fint om din mamma. Din mamma frågade lite fler frågor som jag glömde i fredags. Det är 23 anställda och det är ju lite mot vad din mamma hade på Hamrelund. Hon sa att din mamma gjort ett bra intryck på intervjun och det var ju kul att höra. Din mamma var ju bara sig själv och läste inte på hur man skulle göra. Skulle jag gjort det skulle det inte varit naturligt för din mamma och de skulle märka din mammas riktiga sida fort. Din mamma kan inte spela någon roll utan är jämt sig själv.

 

Parkerade och gick upp till arbetsförmedlingen. Där gick det inte fort… de var sävliga så din mamma fick myror i kroppen. Din mamma fick fylla i ett formulär på nätet och sen fick jag sitta och vänta och vänta och vänta… fick till slut komma in och prata med en karl. Jag fick en handledare och skulle träffa henne och gå på ett möte i november. Men din mamma sa att jag hoppas att jag inte behöver gå dit men, sa att jag varit på intervju.

 

Det tog tid och sen fick din mamma bråttom, skulle vara i Ljusdal 13.30 hos tandläkaren. Åkt inom huset och hämtade mitt head-set så jag kunde prata i telefon då jag kör bil. pratade lite med din pappa men hörde annars på boken, den är läskig så jag kan inte höra på den då det är mörkt.

Kom precis i tid till tandläkaren men det tog tid där, bedövningen tog inte så bra så din mamma fick en omgång till. Då din mamma var klar där körde jag hem, men då jag körde in på uppfarten kom jag på att jag skulle handla födelsedagspresent till May-Gull och vände om. Sen gjorde din mamma likadant en gång till men skulle då till biblioteket. Det värsta var ju att biblioteket och affären nästan ligger grannar och ändå körde din mamma hem emellan för hon är tom i huvudet. På vägen hem, sista gången åkte din mamma inom Dollar Store och handlade lite innan jag kom hem. Satte igång en diskmaskin och en tvättmaskin. Tänkte låna Maggans torktumlare idag.

 

Slog in paket till Ian och Helena som din mamma ska ta med hem till Skåne. Städade även upp lite i sovrummet och hoppade in i duschen. Men precis då din mamma skulle göra det kom hon på att hon skulle plocka äpplen. Det finns hur mycket äpplen som helst på din mammas tomt. Allt har trillat ner från träden. Det var nästan mörkt och svårt att hitta men din mamma har nu fyllt hela bilen med äpple. Då jag kom in igen hoppade din mamma in i duschen, tänk en varm dusch, det är man inte van vid nu för tiden. Din mamma stod länge där och blev riktigt varm. Klädde mig lite fint och åkte iväg till Maja som fyller 7 år idag.

 

Det var fullt hus då din mamma kom dit och det blev lite kaffe och kaka. Maja blev glad för paketen och visade upp allt fint hon fått. Vi satt där och pratade och de frågade mycket om din mamma och pappas hus. Då vi fikat åkte en del hem och det blev pizza för oss som var kvar. Det var gott, din mamma hade bara ätit en korv i Ytterhogdal kl 11 så din mamma var hungrig.

Satt och pratade med Maggan en stund innan jag åkte hem och packade färdigt. Din mamma hade lånat Maggans torktumlare så tvätten hann bli torr. Då din mamma kom hem såg hon att det hade kommit en knopp i orkiden som din mamma och pappa fick av Hanna så vi förlovade oss förra sommaren. Din mamma trodde nästan att den var död innan men tydligen mår den bra nu. Ringde till Hanna och berättade.

 

Din mamma körde norrut kl 20.30 och kanske borde jag ha sovit i Ljusdal men längtade som vanligt efter din pappa. Ringde till Mia och pratade med henne. Det är ju lite trist att köra själv, och din mammas bok som jag lyssnar på är så läskig att jag inte kan lyssna på den då det är mörkt.

Pratade lite med din pappa också under färden. Din farmor och farfar hade kommit ner idag efter lunch och de hjälpte din pappa på bygget idag. Det gick bra och köra och din mamma fikade lite under färden och kom upp kvart över elva. Det var kallt som sjutton och din mamma tog bara det viktigaste med mig för din pappa kom inte upp och hämtade mig idag, han sov. Så din mamma smög in men väckte ändå din pappa. Somnade gott!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards