Alla inlägg under augusti 2008

Av Carina - 7 augusti 2008 22:23

Idag tänkte din mamma och pappa chocka de andra med att ha ätit frukost och kört iväg för att handla innan de gick upp men det var så skönt att ligga kvar i sängen och mysa att det inte blev så. Men vi hade ätit frukosten då de kom men sen kom vi ändå inte iväg för helt plötsligt behövs det ju massa annat som vi skulle handla med oss.

 

Vi åkte iväg till stan för att handla golvspånskivor och din mamma hade kollat på nätet om det fanns på Byggmax och Fresks och det fanns men vi visste inte om det var rätt märke. Men det fanns rätt storlek i alla fall. Vi åkte först till Byggmax men inga golvspånskivor som passade men vi handlade lite annat. Vidare till Fresks men inte där heller fanns det så vi åkte till Beijer och där äntligen hittade vi.

Din mamma hade dessutom fått en inflyttningskupong på att man fick 100 kr rabatt och en såg första gången man handlade. Så det passade ju bra idag.

 

Åkte och handlade lite mat innan vi kom hem. Din mamma har varit så godis sugen de sista dagarna så hon handlade godis och stoppade i sig… gott var det. Nu är det din pappa som är duktigare på att inte äta godis men vi äter ju kakor varje dag då din farmor är här. Det är ju inte bättre än godis.

 

Anna ringde då vi körde hem och undrade hur vi hade det. din mamma berättade och sen undrade Anna om din mamma ville komma dit och hämta lite blommor som blivit över och fika lite. Det tyckte din mamma skulle bli trevligt eftersom att de åker hem i helgen och sen får inte din mamma träffa din kusin Alice på länge.

 

Då vi kom hem så började vi att jobba igen. Din pappas morbror och din mamma höll sig på ovanvåningen, han la golvspånen och din mamma skruvade fast den. Det gick bra och det kändes bra när det blev ett golv där till slut. Men de hade ju inte laddat skruvdragarna, fast det fanns två var ingen laddad. Så din mamma fick vänta till efter lunch och börja skruva.

 

Det händer saker idag, det ska isoleras ett varv till på nedanvåningen och din pappa ska sätta upp fler foder på utsidan. Innan din mamma åkte iväg skruvade hon alla skruv som skulle skruvas idag. Vissa måste vi vänta med tills att limmet torkat och då blir det bättre imorgon.

 

Efter kaffet åkte din mamma iväg till Anna. Försökte ringa till din moster men hon var inte hemma. Då jag kom fram till Anna sov lilla kusin Alice och vi fikade. Anna frågade en massa om hur det varit nu med begravningen, efter åt, med alla släktingar som har avlösta varandra?

 

Din mamma sa att nu i efterhand skulle din mamma och pappa ha tagit in på hotell på begravningsnatten. Vi hade behövt vara ensam. Men det är lätt att vara efterklok. Samtidigt var din mammas familj här och då ville hon vara där. Kanske skulle vi ha kommit upp tidigare så det blev lite semester för dem innan begravningen så de hade åkt hem tidigare. Det är mycket som man skulle kunna ändra på men det är ju för sent nu.

Begravningen tog otroligt mycket på oss och speciellt på din pappa och han ville bara vara ensam och inte alls social. Det är ju lättare för din mamma att vara med sin familj och tvärtom, vi är vana vid varandra.

 

Din mamma är i alla fall helt nöjd med begravningen och ännu mer nu i efterhand. Kan tänka tillbaka på en otroligt vacker ceremoni. Det blev precis som vi tänkt och lite bättre. Att din morbror inte kunde komma i tid tackar jag honom för idag då detta blev mycket bättre med kaffet innan och att vi sen bara gick därifrån när man själv ville. Din mamma är inte förtjust i begravningskaffe i vanliga fall heller och ännu mindre nu.

 

Sen åkte din mammas familj hem och vi hann knappt vara själva innan din pappas familj kom… så vi skulle ha varit lite mer själv men det får vi ta igen nu när din pappas familj åker hem igen.

 

Din mamma är lite orolig för att folk nu ska tänka att nu har det varit begravning och nu är allt som vanligt igen men så är det ju inte. Det går aldrig över men det blir annorlunda. En av din pappas personal sa till honom strax efter det att du föddes Gabriel att nu får ni rita om kartan. Precis så är det, och jag har tänkt mycket på de orden. För du Gabriel kommer alltid att finnas hos oss och vara nära oss och med oss i livet men inte på det sättet som vi hade tänkt oss.

 

Det känns bra att prata med Anna, för hon känner mig, har varit med från början och hon ställer bra frågor och förväntar sig aldrig att det ska ha gått över och jag ska vara som ”vanligt” igen. Det är en ny Carina som har kommit till och den gamla finns inte mer. Nu är det så här och det kan man inte backa tillbaka ifrån. Din mamma och pappa har ju lärt sig otroligt mycket av dig Gabriel som vi kommer att ha nytta av i framtiden. Vi skulle mycket hellre lärt oss att ta hand om dig men vi kommer att förvalta vår kunskap vi fått nu väl och förmedla den till alla vi möter. Din mamma skulle ju gärna kunna tänka sig föreläsa i ämnet och vill gärna dela med sig av hur det har varit. Att det inte bara är nattsvart utan att du faktiskt har gjort nytta med oss trots allt.

Kuratorn sa då vi var på föräldrar utbildning att det bästa med barn var att de förstör för sina föräldrar och kraschar deras kontrollbehov och det kan man ju säga att du gjorde Gabriel. Ingeting blev som man trodde och din mamma blev i alla fall helt olik sig själv och kontrollbehovet försvann helt.

 

Din mamma har försökt boka tid till kuratorn i Ljusdal för din mamma vill att vi går dit nu igen. Dels för att berätta att vår källare i vårt förhållande håller och att vi faktiskt byggt mer på den nu under tiden vi byggt huset också. Vi jobbar ju så nära varandra och det går så bra. Det är mycket fysiskt kontakt mellan din mamma och pappa, vi pussas och kramas ofta, tar ofta på varandra och säger ofta fina saker till varandra.

Din mamma vill även prata lite om hur det känns att inte bli med barn igen så fort som hon trodde det skulle bli.

Sen vill vi att hon hjälper oss att hitta någon kurator här upp och meddelar till henne vad vi varit med om så vi inte själva behöver jaga någon.

 

Din mamma och pappa har pratat mycket om att vi är så duktiga på att se varandra och att säga många positiva saker till varandra. Vi skäller inte på varandra utan vi peppar istället varandra och stärker varandra. Vi har även upptäckt att detta är något vi lärt oss själva för våra familjer är inte lika bra på det. Din mamma är inte heller lika bra på att säga så fina saker till sin familj men ska försöka att bli bättre på det.

 

När din mamma körde hem från Anna så ringde hon till din moster och berättade för henne hur duktigt hon är som mamma till Ian. Det är inte alltid så lätt att ta emot det heller men din mamma bombarderade din moster med massa beröm. Så jag hoppas det gick in!

 

Din mamma fick massa blommor av Anna så bakluckan var full med blommor. Vi bestämde också att din mamma ska passa kusin Alice på lördag. De ska på bröllop men kusin Alice ska bara vara med i kyrkan och sen ska hennes föräldrar njuta av middagen medan Alice njuter hos din mamma. Det ska bli mysigt att ha hand om lilla Alice själv.

Din mamma körde och tankade när hon körde hem och skulle handla kaffebröd men det glömde hon. Då din mamma kom hem stod din pappa och spikade foder. De andra hade gått och lagt sig så din mamma tog honom därifrån och gick in och fikade och kollade lite på tv innan vi gick och la oss.

Det kände så bra att din mamma kunde åka iväg för att sen komma hem igen snart igen. Ofta när din mamma åker är det för några dagar så detta kändes bra.

Av Carina - 6 augusti 2008 22:20

Vi blir pikade varje morgon för att antingen att vi sover halva dagen eller så blir de så förvånade över att vi redan är vakna. Din pappa tycker ju att det är jobbigare när din mammas familj är här och han märker inte samma saker som din mamma när hans familj är här. Det är påpekande på allt och nu längtar faktiskt din mamma efter att vi blir själva igen.

 

Det är jättebra att de är här för det blir mycket gjort. Skulle din mamma och pappa göra allt detta själv skulle det ta flera veckor längre än vad det nu gjort.

 

De kommer att stannar kvar så länge det finns något att göra men de vill mest göra de stora sakerna, inte småpill. Din pappa ska på svensexa på lördag så det verkar som att de ska åka hem på lördag morgon.

 

Idag kom i alla fall taknocken upp och nu är taket helt färdig på 1½ dag, det var bra jobbat.

Det kom även upp en tillfällig trapp upp till ovanvåningen och det börjades lägga ut spåskivor där som golv.

 

Vi lite middag och sen åkte vi till banken igen. Vi skulle skriva allt idag för bankmannen behövde några dagar för att fixa fram alla papper. Vi pratade mer bank idag och tog lite försäkringar och så lockade han din pappa att skaffa ett konto till i banken. Han fick ju ett som vi har gemensamt för lånets skull. Vi var där länge och när vi kom ut blev vi förvånade hur länge vi varit där.

Vi gick och firade med en glass på McDonalds.

 

Det är ju skönt att var själv och det har vi chansen till då vi är iväg någonstans och då har man inte så bråttom hem.

 

Då vi kom hem var det fest, de hade taklagsfest utan oss… men det var lite vin kvar till oss. Det blev även tårta och kaffe som vi fick vara med på.

Din mamma pratade om dig Gabriel med din farmor och Astrid. De hade ju längtat så mycket efter dig och önskar att du snart får ett syskon, och vem gör inte det. Astrid fick ju inga barn och din farmor fick bara din pappa.

Din mamma berättade att vi gör vad vi kan men det är ju inte vi som styr. Men vi vill ju lika gärna som alla andra och Astrid sa ju att din pappa är lite speciellt för henne och det är ju hon för honom också. Din pappa har så många nära släktingar som mest har honom som ”barn”.

 

Somnade gott vid din pappas sida i natt igen…

Av Carina - 5 augusti 2008 22:19

Idag var det fint väder då vi vaknade och idag skulle taket komma upp. Bondens kompis kom hit med hjullastaren och hjälpte oss. Din mamma, pappa, farfar och Magnus tog sig upp på taket och sen lyfte han upp pallarna så vi kunde ta takteglet.

 

Det var inte så lätt för en packe med 4 taktegel väger kanske 10 kg. Magnus sprang med sina packar men det gjorde inte din mamma. Men man fick lite mer benmuskler i alla fall. Det var jobbigt att gå på skrå nedför, uppför gick bättre. Inte blev det bättre av att det var så varmt.

 

Din farmor och Astrid satt och kolla på oss där nere, det var ju ingen som kunde jaga dem då vi var där uppe.

 

Först blev vi färdiga med ena sidan och sen tog vi andra och Magnus tog även utbyggnaden för han är absolut snabbast. Han hade kryssat innan där vi skulle lägga tegel packarna så det var lätt att följa.

Din mamma blev trött av allt springande och det är inte så lätt när man är 5-6 meter över mark.

 

Till slut fick vi går ner för all tegel var på plats. Vi hade även fått upp nocktegel som ska användas sist men det var skönt att få den på plats så inte behövde lyfta den för hand.

 

Efter lunchen gick karlarna upp igen på taket men nu slapp din mamma. Magnus och din farfar la ut teglet och din pappa satte plåtar på kanterna och kapade tegelpannorna. De var snabba och när din mamma stod där nere kom en av byggarna från våra grannar och undrade om vi kunde hjälpa dem också. Här verkar det gå fort och det gör det ju. De har hållit på i flera veckor med att lägga tak, visserligen med lite semester men ändå, de är ju inte ens halvvägs. Det sitts mycket på deras tak medan de springs på vårt.

 

Så innan kvällen så var allt taktegel på utan nocken och alla plåtar så vi var mycket nöjda då vi gick och la oss. Men som sagt det kändes i benen. Din pappa blev lite höjdsjuk när han satt så nära kanten och fixade plåten och de sista småbitarna. Han är i vanliga fall inte höjdrädd men det var lite läskigt att sitta så nära kanten och inte ha något att hålla sig i.

Av Carina - 4 augusti 2008 22:17

Nu sviktar minne och inte ens din pappa har skrivit i byggdagboken. Din pappa skriver dagbok för han är ju kvalitet ansvarig för bygget och ska skriva vad som händer.

Nu händer det så mycket hela dagarna så din pappa hinner inte skiva.

 

Idag var vi i alla fall på banken på eftermiddagen. Vi skulle träffa vår bankman här i Östersund. Så vi åkte till stationen och duschade så vi var rena så vi träffade honom. Vi parkerade och gick ner, och vi var i god tid så vi hann äta en glass innan. Men det blev visst en milkshake istället, det var närmast till McDonalds.

 

Vi gick lite vilse i banken med till slut hittade vi rätt man. Det verkar vara en bra man och han blev lite förvånad över att din mamma och pappa hade så bra koll på sin ekonomi. Vi visste precis vad vi hade handlat för, hur mycket pengar vi skulle ut med och vad allt skulle kosta. Eftersom att han kom in rätt så sent i skedet så har vi ju bra koll eftersom att vi redan har börjat bygga.

 

Han försökte värva över din pappa också, men idag gick det inte bra men vi ska dit igen på onsdag så då kanske han har bättre tur. Din mamma hade fått hem som nyinflyttad att man fick 125 kr i blomstercheckar då man kommer till Swedbank första gången. Vi skulle få sådana på onsdag.

 

Så efter ett bra samtal med honom gick vi ut därifrån fattiga. För att fira det gick vi och åt tillsammans. Vi gick först till Bishops arms men de hade inget gott så vi gick vidare till en annan pub och där var det bättre. Köpte en hemmagjord hamburgare som var jättegod och så drack din mamma en Kilkenny! Det gäller ju att passa på när man kan, så din pappa fick köra hem.

 

Vi kom hem och då blev det inte mer byggt idag för nu var det nästan kväll. De andra släktingar lägger sig tidigt och då passade vi också på att göra det idag. Sover ju så gott sidan om din pappa och idag pratade vi ekonomi innan vi somnade.

Av Carina - 3 augusti 2008 22:16

Vi ställde klockan för att din mamma skulle köra Ann-Catrin och Elin still stationen och de skulle åka redan kl 8. Vi gick upp och åt frukost och de packade ihop det sista. Idag var det piss väder, det regnar redan och det verkar inte sluta. Så det var väl bra att de åkte hem idag, för deras skull, de hade dessutom bara sommarkläder med sig.

 

Det blev lite gjort idag, vi satt mest inne och kurade när det regnade. Kommer inte riktigt ihåg vad vi hittade på idag faktiskt. Men Ann-Catrin meddelade att de hade kommit hem ordentligt i alla fall.

Av Carina - 2 augusti 2008 20:45

Vi ställde klockan så vi kom upp i tid. Alla skulle vi duscha för vi vill hellre duscha här än i vårt hemma bygge till dusch. Efter det att vi ätit frukost och packat bilen gav vi oss av och då var kl 8.30 Vi körde norrut och din mamma körde om lite bilar längs vägen och rätt som det var ringde Fredrick. Han undrade om din mamma hade bråttom? Då hade din mamma kört om honom… sölkorven…

 

Vi stannade och fikade i Ytterhogdal båda bilarna och sen körde vi vidare, bakom Fredrick. När vi kom förbi kyrkan så stannade vi där och gick in på minneslunden och kollade. Elin frågade om det var här som du Gabriel var och då berättade din mamma om hur det gått till.

De tyckte att det var fint där och jag tror att Ann-Catrin uppskattade att få komma dit.

 

Då vi kom fram var det lunch och Ann-Catrin och Elin hälsade på hela din pappas familj. Vi åt och sen gjorde vi oss i ordning för att åka iväg. Fast innan dess så gick de husesyn… och de gillade vad de såg och det är ju kul att folk får se hur det ser ut i verkligheten.

 

Det hade ju hänt en del sen din mamma åkte iväg. Nu var all panelen ditsatt nästan och det var isolerat på nedanvåningen. Alla foder var målade och det fanns dusch och toalett som det kom vatten ur.

 

Vi åkte iväg till Dvärsett där det skulle vara namngivning för din kusin Alice. Din mamma var väl lite nervös och körde lite vilse. Din mamma ska ju vara ”präst” när Alice får sitt namn och har under hela veckan finslipat på vad jag ska säga.

Det har varit fint väder hela veckan förutom i fredags och idag är det vinter. Hjälp vad kallt det är och man har ju bara sommarkläder.

 

Då vi kom dit höll de på att flytta in, det var meningen att vi skulle vara ute. Din pappa skulle gräva ett hål som vi kunde ha trädet i men de visste inte riktigt ännu var det skulle vara. Din mamma gick upp för att diskutera dagen med Pernilla och fick då ta hand om din lilla kusin. Hon skulle bytas på, äta och så skulle hon bli finklädd. Det gillar din mamma att ta hand om lilla Alice.

 

Till slut var allt klart och alla var där så vi kunde börja ceremonin. Det var kallt men vi låtsades att det var varmt. Din mamma blev presenterad och sen höll jag i ceremonin och det blev lyckat. Jag berättade bla att jag utnämnt mig till faster.

När det var klart gick vi in och fikade och när vi fikat klart somnade Alice i din mammas knä. Sen var det dags att öppna paketen. Hon fick en massa fina saker och din mamma gjorde rätt i att vi köpte ett träd istället för ett halsband som vi tänkte från början.

 

Din pappa fick reda på vart han skulle gräva ner trädet och gjorde det. När allt var klart så packade din mamma in Alice i bilen och sen åkte vi till deras andra stuga. Vi skulle äta middag där med Anna och Pernilla och Pernillas bror med familj.

Det var en trevlig kväll och god mat.

 

Vi åkte hem och packade in oss alla i husvagnen. Det var för kallt för att sova i tältet.

Skönt att få sova sidan om din pappa igen, låg och kramades länge innan vi somnade.

Av Carina - 1 augusti 2008 13:59

Idag skulle din mamma prata med sin samtals terapeut. Så vi kom upp i tid och så tänkte din mamma kasta sig på cykeln ner till stan men oj vad är nyckeln. Den ligger nog snyggt i husvagnen. Så din mamma fick ta bilen, de regnade dessutom lite och din mamma ville inte springa dit. Ann-Catrin och Elin skulle ta en sväng på stan medan din mamma var borta.

 

Det känns alltid lika bra att komma och prata med henne. Men det går lättare nu att prata om hur det känns och visserligen kommer tårarna men inte lika fort och ofta. Men det är bara bra att lätta lite på trycket och så fick jag lite tips på hälsokost som jag kan äta för mina onda leder. Din mamma har så ont i sina höfter och gör allt för blir fri det.

 

Din mamma träffade Ann-Catrin och Elin nere på stan och vi gick där en stund tillsammans innan din mamma åkte hem och de andra gick hem.

 

Vi åt lunch och sen gjorde vi ingenting, bara latade oss resten av eftermiddagen. Jo, vi gjorde sallat att ha med på diggiloo.

Din mamma hade lovat att ta med alla Maggans barn för hon har jour. Så det blev 4 barn och två vuxna som for iväg till Järvsö.

 

Vi träffade din mammas kanslist där och hon tog platser till oss. Vi packade upp våra stolar och satte oss till rätta. Vi hade tur med vädret, det var regn i luften men det blev uppehåll. Det var otroligt kul, det var mycket sång och musik. De fanns några nya artister som var hur roliga som helst, Stefan och Kim.

Vi sjöng och skrålade alla tillsammans och det behövde för det var kallt. Vi trodde att det var sommar men tydligen inte. Så vi frös och då var det bra med lite sång.

 

När det var slut tog vi oss snabbt till bilen och kom fort ut. Vi ville ju hem tidigt för vi ska upp tidigt imorgon. Din mamma, Elin och Ann-Catrin ska åka upp till Östersund i morgon bitti för vi ska på namngivning till din kusin Alice.

 

Din mamma hade pratat med din pappa innan konserten för sen skulle han sova och han sov när din mamma kom hem.

Vi packade lite då vi kom hem fast det var sent och sen gick vi alla och la oss.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards