Alla inlägg under augusti 2008

Av Carina - 15 augusti 2008 22:33

Vi ställde klockan för din mamma skulle till tandläkaren redan 7.45 Gick upp och åt frukost och sen cyklade din mamma iväg.

Din mamma hade tappat en plomb och nu var det värre än vad jag trodde och den tanden var slut och dags för rotfyllning. Din mamma har världen sämsta tänder och det kvittar hur mycket som det borstas det är saliven det är fel på. Jag hoppas att jag inte för över det på ev barn.

 

Då din mamma kom hem hittade hon din pappa sovande i soffan! Typiskt! Men han hade gjort lite nytta innan han satt sig där. Gardinstången i sovrummet uppe höll på att rasa.

 

Vi fikade lite och sen började vi jobba. Din pappa tömde bokhyllorna i vardagsrummet och din mamma gick ner i källaren och tog ett ryck där. Fortsatte sen på ovanvåningen. Din mamma ska åka hem då din pappa ska till Stockholm i slutet av augusti och ta med sig saker till stationen. Så det börja tömmas, vi vet ju hur det kan gå om man inte gör det i tid. Då vi tömde hos din pappa var det mer än vad vi trott.

 

Klockan 11 skulle vi vara hos kuratorn så vi fick göra ett uppehåll då. Vi har ju nära dit, vi ser det från köksfönstret.

Vi träffade på barnmorskan först då vi kom in och pratade lite med henne. Hon undrade om det var okej att berätta för de andra hur det gick för oss och att du inte fick leva Gabriel och det ville vi. Din mamma vill gärna att alla ska veta för då slipper man komma i en sådan situation som: vad blev det?

Din mamma frågade också om det var normalt att mensen hoppar lite hit och dit nu efter förlossningen och det var det. Hon önskade oss lycka till!

 

Det känns alltid bra att få gå och prata hos kuratorn. Din pappa tycker kanske inte att det är lika viktigt som din mamma tycket men går gärna med och när vi varit där tycker att han alltid att det gett något.

Kuratorn sätter så bra ord på det som vi känner. Dessutom sa hon direkt när vi kom in att oj, så smala ni har blivit, det syns att ni jobbar hårt. Det kändes bra för din mamma eftersom att vågen inte drar åt samma håll som din mamma vill.

 

Nu berättade vi först lite om hur det låg till för att det var längesedan vi var där sist. Hon sa förra gången att vi skulle tänka på att inte rasera vår källare som vi byggt på vårt förhållande hus. Det har din mamma tänkt mycket på och det har vi inte utan snarare stärkt upp med lite mer armeringsjärn… vi jobbar ju bra ihop och tar vara på varandra även fast vi jobbar hårt

 

Det blev mycket hus prat i början, för hon var ju intresserad av att höra hur det har gått och vi stolta över vad vi åstadkommit. Det är ju också bygget som har gjort att vi kommit igång och inte legat på soffan och deppat hela tiden. Det har varit bra för oss att ha något praktiskt att göra så man får tänka på något annat. Att bli fysiskt trött och inte bara psykiskt, visserligen blir man nästan mer trött av att vara ledsen men man blir mycket skönare trött om man jobbar hårt med kroppen.

 

Sen pratade vi om begravningen och att det var en sådan fin ceremoni och att vi var så nöjda med den. Att vi faktiskt bestämt allt själva utan att vi egentligen trott att vi skulle göra det. Prästen undrade hur vi ville ha det och att vi själv fick bestämma mycket men vi sa att gör som man brukar men med facit i hand har vi själv bestämt allt. Det bästa var ju ändå att vi ändrade ordningen på dagen så vi fikade först och sen hade begravningen. Det var ju också fint att vi gick ut dit tillsammans under klockringning. Allt var så perfekt på begravningen och det känns ju jättebra för oss.

 

Din mamma blir så känslig när vi är hos kuratorn och grät nästan hela tiden denna gången. Det är inte lika vanligt nu längre men idag kändes du så nära Gabriel. Det känns så bra att var där och hon säger så mycket klokt men nu kommer jag ju inte på allt det kloka hon sa och inte din pappa heller.

 

Vi pratade även om att din mamma inte blivit gravid ännu. Hon sa då att det är så långt mellan mensen och att man faktiskt bara har det 12 gånger per år. Det är sant, förut tyckte man att det kom jämt men nu är det mer sällan än någonsin. Man kan se det ur olika perspektiv.

 

Vi bad henne om en tjänst, att hon ska ta kontakt med någon kurator i Östersund. Så vi inte behöver leta oss fram till det utan att vi kommer till en som vet vad vi varit med om och som kan får historia. Hon skulle höra av sig till din mamma sen när hon hittat någon.

 

När vi kom hem satte vi oss lite på altanen och pratade om vad som blev sagt hos kuratorn. Din pappa sa att han blir alltid så tårögd när vi är där och pratar om dig Gabriel. Din mamma är ju inte skriven i Ljusdal längre så det känns som att vi inte kan gå hos kuratorn eller barnmorskan i Ljusdal längre. Men kuratorn sa att vi var välkomna dit ändå till henne och hon trodde även att barnmorskan skulle ta emot oss.

 

Din pappa började laga lunch medan din mamma klippte gräset. Din pappa gör allt för att slippa klippa gräset tom lagar mat! Din mamma var färdig precis lagom tills maten var klar. Vi åt, håller på att tömma frysarna så det bli mat som redan finns. Men din pappa fick gå upp till affären och handla mjölk.

 

Då vi ätit fortsatte vi och packade ett tag till. Din pappa tog hand om disken och din mamma gick upp på ovanvåningen. Till slut kände vi oss nöjda och plockade undan om det skulle bli fler visningar.

 

Vi hade lite saker med oss hem men vi kunde inte ha för mycket då det inte får plats med så mycket på motorcykeln.

Körde hemåt och började med att äta i Ytterhogdal. Det är konstigt att pommes och bearnaise sås finns det till allt, och ofta inget annat alternativ heller. Det är också så fet mat då man stannar vi vägkrogar men vad gör man då man är hungrig?

 

Vi stannade i Åsarna och fikade, där hittade vi ett mycket trevligare ställe men mycket att välja på både när det gällde mat och fika. Det var inte varmt nu heller så det var skönt att komma in och värma sig. Man sitter ju i samma ställning så det är skönt att komma av och röra på dig, därför är det bra att stanna oftare då man kör motorcykel.

 

Vi stannade i Svenstavik och tankade och handlade lite mat. Din mamma tog också ut lite pengar för hon ska på möhippa imorgon. Vi tog en annan väg hem så vi kunde åka över med bilfärjorna. Din pappa har inte åkte där någon gång, men då vi kom fram gick det ingen båt. Vi hade kört ganska fort dit för att hinna och så snopna vi blev när det inte fanns någon båt där. Nästa skulle gå om en halvtimme men eftersom att det var så kallt körde vi hem runt sjön istället.

Det var inte mer än 10 grader då vi kom hem och det var skönt att komma in i en varm husvagn.

 

Din mamma skulle upp tidigt nästa morgon så vi gick och la oss tidigt, men innan dess så drack vi varmchoklad för att få upp värmen.

Av Carina - 14 augusti 2008 22:32

Idag var det också segt. Vi har väl jobbat för mycket igen och då tar det tid för att ta igen sig. Din mamma är så seg varje morgon och så här trött tycker jag aldrig att jag varit förut på morgonen. Idag skulle vi väga oss och det var inget kul… din mamma har tom gått upp i vikt sen vi började den 30 mars! Hoppas det bara är muskler. Din pappa hade också gått upp lite, men det är inte lika lätt att äta bra i husvagnen som om man hade ett vanligt kök. Dessutom har vi inte alltid tid att äta över huvudtaget och än mindre tid till matlagning.

 

Vi hade lite administration på förmiddagen, vi tyckte inte att det var så lönt att börja med något stort projekt då vi skulle till Ljusdal idag igen idag. Även din pappa var seg och inte ens lunchtid fick honom att röra sig men till slut kom vi iväg. Vi skulle tömma bilen på stationen och duscha där innan vi åkte in till stan och handlade.

 

Visserligen har vi en dusch här men det är bättre sprutt på den på din pappas jobb och mer värme i den så din mamma föredrar den. Eftersom att vi ändå skulle dit, din pappa skulle faxa lite och vi skulle tömma på gamla stationen så slog vi till att duscha också. Det var skönt!

 

Åkte tillbaka till tomten för att byta bil, sen körde vi iväg igen. Stannade på Frösön för att äta mat. Sen åkte vi och hämtade vår köksspis. Vi har beställt en smal köksspis i gjutjärn som vi ska ha i köket, om det blir strömavbrott eller bara för mysfaktorn. Kan koka vatten där och få lite värme för det gillar din mamma. Det började regna men vi stod under tak och lastade. Vi hade hjälp av en truck, den är inte så lätt.

 

Din pappa sa att det kanske var bättre att han körde nu när man skulle köra försiktigt för den inte skulle välta, var tvungen att stå upp. Det fick han inte, din mamma är lika bra, om inte bättre på att köra bil än din pappa. Men han vill gärna ta kontrollen. Din mamma blir så lätt åksjuk nu förtiden, och därför kör jag så ofta jag kan.

 

Då vi kom hem fick vi fixa med pallar och bräder så vi kunde få ner spisen. Vi satte den på säckkärran och drog ner den och det gick bra. Sen drog vi upp den i huset och det gick också bra. Man får hitta på olika lösningar då man inte är så stark, det är din pappa men inte din mamma.

 

Det började som sagt regna när vi var på stan och sen bara tog det i hela tiden på eftermiddagen. Vi satte oss i husvagnen för att vänta in att det skulle avta men det gjorde det inte. Men vi fick sitta där ett tag. Vi hann även äta mat innan vi åkte.

 

Men till slut fick vi ge oss av i alla fall. Vi tog på oss kläderna i friggeboden, din pappa har sett till att din mamma och han själv har bra motorcykelkläder. Redan efter det att din mamma och pappa bara träffas några veckor köpte din pappa kläder till din mamma. Han hade ju precis köpt motorcykel och ville gärna åka och chansade på att din mamma tänkte stanna kvar och det gjorde hon ju!

 

Motorcykel kläderna klara dessutom regn och det var ju bra idag. Vi körde iväg och det regnade med jämna mellanrum. Stannade i Åsarna och fikade först. Där fikade vi på en dammsugare som var blå och gul. Det kändes lite skumt att äta den.

Nästa stop var i Ytterhogdal där vi tog in på Statoil. Din pappa skulle även tanka. Vi gick därifrån då de stängde.

 

Det var kallt att åka motorcykel idag men din mamma försökte hålla sig varm där bak med sång. Sjunger hela tiden då vi åker och kommer på någon ny sång varje gång. Vi tog även en liten extra sväng via en väg som vi varit nyfikna på och det var en fin väg men där såg din mamma en älg och vi fick köra försiktigare.

 

Då vi kom hem var vi iskalla och din pappa fick låna en tröja av din mamma och en filt som han virade om sig. Din mamma tog filten jag fick i födelsedagspresent och den var varm och skön. Drack lite te och kaffe innan vi la oss.

 

Det känns faktiskt skönt att var i ett hus, det går jättebra att bo i husvagnen men visst är det skönt att ha lite plats.

Av Carina - 13 augusti 2008 22:31

Idag skulle vi sova tills vaknade av oss själva. De började spika hos grannen vid halv åtta och då vaknade din pappa och väckte i sin tur din mamma. Vi hörde hur det regnande ute och tappade lite sugen på att jobba. Din pappa tog och jobbade hemma istället.

 

Så efter frukosten satt vi oss vid var sin dator och fixade lite. Rätt som det regnade kom det en skur… så var det hela förmiddagen. Så vi satt och kurade inne och det passade oss bra idag.

 

Till slut åkte vi iväg till stan och käkade lunch på Frösön. Var och provade en bil, din pappa satt och kollade upp vad vi ska ha för en bil så småningom. Vi ska ju sälja din mammas bil snart men sen blir det värre för din pappa vill ha en ny samtidigt som han vill ha sin egen kvar som minne. Han har svårt för att sälja den men det måste vi ju annars får vi behålla den istället.

 

Vi var och provade en Subaru Outback, en ny diesel och den passade din mamma bra men din pappa vill hellre ha en Audi. Men vi körde en sväng och det gick bra och sen åkte vi och handlade mat.

På hemvägen stannade vi till och kollade Audi och Passat. Den nya Passaten skulle passa din mamma, men inte din pappa.

 

Då vi kom hem var det mycket finare väder. Bondens pappa kom förbi och kollade bygget. Han hade inte varit här på länge så han var lite nyfiken. Han tyckte att det hade hänt mycket men är lite skeptiskt till att vi ska flytta in i slutet av oktober.

 

Vi käkade och sen hade din mamma lovat att vi skulle se på film. Tänk att dagen ändå gick fat att vi inte gjort något. Men vi behöver sådana dagar också. Nu blev det bättre väder men det vi var inte sugna på att börja jobba så vi såg på SOS med Lasse Åberg. Vi köpte ju den boxen med alla hans DVD då vi var i Vilhelmina efter det att du föddes Gabriel. Vi hade köpt lite goda ölsorter som vi drack då vi såg filmen.

 

Vi gick och la oss jättetidigt men vi är ju lite efter med sömnen och sömn är något vi är bra på. Vi pratade om det hur bra det är att sova bra. Hade vi inte sovit så bra efter det att du föddes Gabriel hade vi inte klarat oss igenom detta så bra. Vi har ju hela tiden sovit bra men det är ju för vi har sovit tillsammans. Din mamma sov ju inte lika bra utan din pappa. Det värsta är ju att din mamma har så svårt för att komma upp på morgonen.

Av Carina - 12 augusti 2008 22:30

Klockan ringde för idag skulle din pappa till Bollnäs och jobba. Det var länge sedan han jobbade nu så det kändes lite konstigt. Det var segt men vi kom upp och din mamma åt frukost med din pappa innan han åkte iväg. Sen tänkte din mamma gå och lägga sig igen men tänk om din pappa skulle ringa och komma på mig så jag höll mig uppe.

 

Skrev i bloggen och kollade på OS. Men inte ringde din pappa, men det gjorde inget för då kom din mamma igång.

Jag började med att baka fyra bröd till. Nu har vi så vi klarar oss ett tag. Det är enkelt att baka bröd när man har färdig deg som det bara är att blanda med vatten.

 

Din mamma satt vid datorn och skrev på bloggen och kollade upp lite annat samtidigt som jag bakade bröd och hade tagit upp mat som jag skulle laga.

Tänkte precis åka till Dollar Store och handla lite men då kom Linda och jag bjöd henne på en kopp te.

Stekte en massa bacon paket och kyckling, som jag sen ska göra matlådor av.

 

Då Linda åkte cyklade din mamma till Dollar och handlade lite. Då jag kom dit hade mäklaren ringt och kollat om det gick bra att ha en ny visning på huset imorgon! Och det gick ju bra. Försökte ringa honom men fick skicka ett sms för jag vill ju gärna berätta om hur bra besiktningen gick innan han har ny visning.

 

Då jag kom hem fick jag ringa din pappa och varna honom för att det blir städning då han kommer hem. Fortsatte att laga mat och fick till slut ihop 12 matlådor, så det blir alltså 24 portioner. Det kändes din mamma sig nöjd med och så blev det 8 bröd.

 

Vi fikade då din pappa kom och hem och sen sov en stund innan vi lagade mat. Vi kunde sitta ute både och fika och äta och det känns ju bra att det fortfarande är sommar.

 

Vi fick ta ner korten på dig nu igen Gabriel och det känns alltid trist. Då man ser på dig känns du så levande och man undrar hur det kunde gå så illa. Du hade snart varit 5 månader och börjat krypa. Det känns så orättvisst att du inte fick leva och ibland tänker din mamma varför hon inte blir argare för vad som hände. Men det känns precis som att jag blir arg på dig Gabriel och det vill jag inte. Man blir bara ledsen när man tänker på att du inte fick leva inte ilska. Jag tror inte man kan förstå hur man känner förrän man varit med om detta. Att man ändå blir så glad över att ha född dig. Det som är sorligast är att man inte fick lära känna dig mer än genom sparkar. Hade du blivit så söt som Ian eller hade du fått charm som kompletterade det. Du hade naturligtvis varit den sötaste din mamma och pappa hade sett. Det är du ju redan.

 

Eftersom att din mamma inte blir gravid så fort som hon vill så har hon skickat en fråga till en barnmorska på www.growingpeople.se och frågat. Men hon sa att det verkade normalt med att mensen blir oregelbunden efter det att man fått barn och att det är normalt att det tar 8-12 månader innan man blir gravid igen. Så det är väl bara att vänta. Försöker ju att inte tänka på det så mycket men det är ju i princip omöjligt.

Men nu har jag planerat nästa vår också så jag inte ska behöva må dåligt över att det inte går som jag vill. Den enda fördelen är att jag inte handlar så mycket kläder, tänker ju ändå bli tjockare hade jag tänkt.

 

Vi städade och plockade undan. Din mamma har ju även tvättat hur mycket tvätt som helst. Det blir mycket då man jobbar hårt. Satte ut tvätten idag i solen så det fick en chans att torka. Vi packade ihop tvätten också och till slut var både vi slut och arbetet slut. Vi körde in till Maggan och fick lite fika innan vi åkte hem. De hade även varit snälla och torktumlat en del av våra kläder som vi fått med oss.

 

Din mamma mår inte bra när hon åker bil och nu är det ännu värre än vanligt och när vi åker i din pappas tjänstebil kan inte din mamma köra. Så det gällde för din pappa att köra snyggt och för din mamma att kolla vägen hela tiden. Vi tankade i Ytterhogdal och där tänkte din mamma köpa lite mineralvatten för magen men de stängde precis.

 

Stannade och fikade efter halva vägen. Din mamma och pappa är båda förtjusta i att stanna och fika längs vägen. Det uppskattar din mamma med din pappa och han också gillar att åka på utflykt och köra på vägar man inte har köpt på tidigare.

 

När vi kom hem var det mörkt och vi tog bara in maten och sen gick vi in. Det regnade också lite, men det gjorde inget för vi la oss direkt.

 

Katterna nog saknat oss lite, men det var bara Pricken som kom och hälsade på. Helt blöt men söt ändå.   

Av Carina - 11 augusti 2008 22:29

Vi fick ställa klockan idag, för vi skulle ju få en del gjort innan besiktningsmannen kom. Din mamma och pappa är ju vana vid att sova nära varandra nu och har ju bara ett täcke i husvagnen så nu kändes det så konstigt att ligga i var sin säng, för fast att de står ihop är det risk att de åker isär om man ligger på kanten.

 

När vi väl kom upp, ingen av oss var så pigga, inte ens din pappa fast att det var morgon! Gick vi ner och åt frukost. Sen var det bara att sätta fart. Vi skulle se till så att det besiktningsmannen ev se på var tillgängligt. Det är ju lite skit i källaren och nu fick vi flytta undan så han kom fram. Vi tog även upp lite och ställde i bilen som ska till Östersund.

 

Vi städade också under vasken, din mamma vill ha klinker där i nya huset för där blir det alltid skitigt.

Din mamma hade ställt in all husvagnsdisk i diskmaskinen och tömde nu den och satte ut all disk i bilen så det var ur vägen.

 

När vi kände oss nöjda började din pappa att jobba. Han ska ju jobba halvtid nu och vara tjänstledig på halvtid för att bygga. Din mamma tog cykeln upp till Ica för att handla. Idag ska Maggan med familj komma på altan middag. Vi har skullat äta där länge nu men det blir aldrig av och snart så kan vi inte sitta där längre och därför tar vi chansen idag och hoppas det blir uppehåll.

 

Det är väl lika bra att vänja sig vid att det inte kostar 150 kr när man handlar längre… men man få ju visserligen lite ändå för pengarna. Din mamma ska baka och laga lite mat nu här hemma och ta med i matlådor till husvagnen. Det är inte lika lätt att laga mat där som hemma. Så vi har tagit med kylväska och kyl klampar så vi kan fylla den med mat.

 

Då jag din mamma kom hem igen lagade jag mat. Ringde också till Anna, de är tillbaka i Stockholm igen och jag behövde ett recept. Anna har ett utmärkt recept på kladdkaka som jag får omigen hela tiden eftersom att jag tappar bort den lilla lappen. Nu har jag ju köpt en receptbok som jag har skrivit in det i. Det hade gått bra för dem att åka hem och nu höll hon på att packa upp.

 

Vi åt lunch och sen väntade vi mest på att han skulle komma, din pappa jobbade och din mamma hittade något att syssla med. Det finns ju mycket att göra. Men vi skulle inte duscha och tvätta för mycket om han skulle göra fukttester.

 

Till slut ringde han och frågade efter vägen och så kom han. Det var en pratsam kille. Han var nog mer intresserad av att berätta om sitt hus och att få veta mer om vårt nya hus. Men till slut gick vi ut och kollade. Då fastnade han på altanen och tyckte att han satt bra där. Men han hittade lite att anmärka på, lite på hängrännan och lite sprickor i fasaden. Men det var inget han tyckte att jag skulle göra något åt förutom hängrännan, att vi satte ditt ett skydd så det inte rinner vid entrén.

 

Då trodde jag att han skulle fortsätta inne men då satte han sig igen och pratade vidare om sitt. Men till slut gick han runt. Det blev lite anmärkningar på vinden men det var vanliga fel och som även fanns på din pappas hus. Det blir svart av värmen, de ska tätas mer. Men det behövde jag inte heller göra något åt. Sen kollade han överallt men hittade inget att klaga på. Sa ingenting om badrummet som vi gjort själva. Kollade bara extra i brunnen.

 

Till slut åkte han tillbaka, detta kunde ha gått på en halvtimme och nu tog det två och en halv… han var pratsam.

 

När han åkte jobbade din pappa igen och din mamma ringde till Maggan och sa att de kunde komma när de ville. Din mamma började laga mat och sen fick din pappa hjälpa till. Han var hungrig och åt lite mackor innan han skar alla grönsakerna. När det inte kom några gäster ringde jag och sa att din mamma höll på att svälta och då var de på infarten.

 

Vi hjälptes åt att ta fram tallrikar och maten. Satte oss ute och det var skönt att sitta där. Vi åt och drack gott och pratade. Vi är ju inte lika sociala nu för tiden din mamma och pappa. Vi är inte i Ljusdal så ofta så nu får vi passa på att ses när vi är hemma.

Din mamma gick in och bakade en kaka, Maggan hade bränt den de skulle ha haft med sig.

 

Vi kollade på bilder på huset och fikade. Maja hjälpte din mamma att baka kakan och bröd. För din mamma har bakat 4 bröd också ikväll. Ska ta med dessa till frysen i husvagnen.

 

Då de åkte hem gick din mamma och pappa ut och promenerade. Din mamma tror att hon behöver komma ut och motioner på annat sätt än bara att bygga. Vi gick vår vanliga runda men din pappa hittade en lite skogstig vilket ledde oss på ett annat spår och vi hamnade helt annorlunda än vad som var tänkt. Men det gick ju bra det med. Var inom OK och handlade mjölk, den tog slut och vi har ingen till gröten imorgon.

 

När vi kom hem, duschade vi och sen ville din mamma fika. Din pappa var jättetrött men likväl fick han jobba lite innan vi la oss. Han fick tömma diskmaskinen och göra klart i köket och din mamma hängde tvätt. Det blir ju mycket tvätt när man kommer hem.

Då din mamma drack te kollade vi på Internet när alla fyllde år. Din pappa har dålig koll på när hans släkt fyller år.

 

När vi skulle lägga oss flyttade din mamma runt bland madrasserna så nu kan vi ligga nära vandra och sova bättre.

Av Carina - 10 augusti 2008 22:28

Din mamma sov bra trots att hon var ensam i husvagnen. Det var lite läskigt innan jag väl somnade men sen gick det bra. Vaknade av att det kom meddelande på telefonen och tänkte att nu kan jag väl inte somna om med det gjorde det. Sen skickade din pappa sms och sen ringde han. Han längtade efter din mamma och där han var låg alla och sov utan din pappa för han är ju så morgonpigg. Din mamma skulle hämta honom men han skulle ringa igen lite senare. Så din mamma låg kvar och drog mig lite innan jag steg upp. Idag fick jag ju själv göra frukost!

 

Då din mamma åt frukost ringde din pappa igen och ville blir hämtad. Så din mamma gjorde sig i ordning och åkte. Tittade på OS och förstår inte varför det inte finns en OS kanal på radion. Men fick nu istället ringa till Helena och prata med henne. Sen fick jag ringa din pappa för det var ute i ödemarken han höll till, kanske inte ödemark men långt iväg. Hittade rätt och din pappa såg så glad ut över att se din mamma. Han hade längtat mycket efter din mamma men han hade haft det bra. 

 

Vi körde till Krokom och åt lunch. Då vi skulle därifrån gick din pappa på toa och din mamma hörde då i radion att vi höll på att ta medalj i cykel. Spände öronen och när det väl var klart att vi fått silver sprang jag ut i bilen och fortsatte att höra. Man ryser när det blir medaljer till Sverige och din mammas gamla idrott gör att det blir ännu roligare.

 

Vi körde hem och eftersom att vi var trötta båda två somnade vi en stund. Då vi skulle fika ringde en från din mammas jobb, jag har köpt lite saker av henne och ville ha hennes kontonummer så jag kan betala till henne. Hon har varit bortrest då jag ringt men nu fick vi tag på varandra. Hon är en av dem som läser här i din mammas blogg och det uppskattar jag jättemycket. Saknar alla på Hamrelund så mycket.

 

Vi fikade och sen började din pappa att sätta foder igen. Din mamma började packa ihop inför Ljusdals resan. Skrev även i bloggen och nu är jag färdig så långt som jag vet i den andra bloggen, nu ska jag bara fylla på ifrån husdagboken så jag vet vad som händer.

Din mamma lagade mat och din mamma hade tänkt att vi inte skulle jobba något idag utan att vi skulle åka tidigt till Ljusdal men det hade inte din pappa tänkt och för ovanlighets skull hade vi inte pratat med varandra. Din mamma blev lite stressad av att vi inte kom iväg. Då din mamma sa att hon tänkt åkt tidigare blev din pappa förvånad, det hade ju inte han. Men vi han skulle bara sätta det sista fodret och sen skulle vi äta och åka.

 

Men nu blev det ju inte så, vi var ju tvungna att duscha innan vi åkte för vi skulle inte använda duschen i Ljusdal förrän besiktningsmannen varit där. Då brast det nästan för din mamma. Jag blev lite putt och ville inte duscha utan bara åka. Men naturligtvis var vi tvungna att gör det innan vi åkte men det var med protester. Din mamma kände också hur nära gråten jag var. Att något sådant banalt kan få en att rasa.

 

Men vi duschade och sen skulle din pappa bara…då blev din mamma ännu mer stressad. Han ville att jag skulle komma upp till huset så det gjorde jag men det var bara för att kolla. Då brast det nästan helt för din mamma och hon gick och satte sig i bilen. Det tyckte jag var helt onödigt. Men då ser din pappa så ledsen ut och din mamma får så dåligt samvete för henne att gör som hon gör, men det är ju inte med flit. Där ser man hur viktigt det är att prata med varandra även om småsaker. Din pappa vill inte missa en dag på bygget men din mamma ville hem och göra ett bra jobb i Ljusdal.

 

Till slut åkte vi och din mamma kände sig sur nästan hela vägen hem. Vi var inte så pratglada någon av oss men efter det att vi fikat på halva vägen gick det bättre tyckte din mamma.

Din mamma vet ju att din pappa alltid blir så trött då han har åkt bil och speciellt då han ska jobba i Ljusdal som inte är lika roligt som i huset. Så nu sa jag till honom att när vi åkte så sent var vi tvungna att jobba fast att han är trött.

 

Din mamma ringde till din morfar för det är Lars idag. Pratade lite med honom om ditt och datt. Sen ringde din pappa till sin kompis och pratade med henne länge. Även då vi kom hem.

 

Då vi kom hem satte din mamma igång en maskin tvätt direkt. Packade in allt från bilen, tömde och satte igång en ny diskmaskin. Då din pappa pratat färdigt fick han i uppdrag att bädda sängarna. Då han aldrig kom ner undrade din mamma vad han gjorde och då hade han börjat tömma klädskrubbarna. Duktig kille, din mamma trodde att han slöade men det gjorde han ju inte.

 

Vi kom ändå inte i säng så sent, somnade men det kändes konstigt att vi inte låg så nära varandra, din mamma försökte sova lite mellan sängarna men det är inte skönt.

Av Carina - 9 augusti 2008 22:27

Vi hade ställt klockan för din pappa skulle ju på svensexa idag och de skulle samlas kl 08.00 Gick upp och åt frukost, din pappa hade inte packat så det fick vi hjälpas åt med nu på morgonen. Han skulle ju stanna över på natten så det skulle med täcke och lakan också.

 

Din mamma körde honom dit och när vi pussats lite släppte jag av honom och sen körde din mamma hem igen. Det känns samtidigt lite roligt att vi nu hittar på lite saker här uppe så man kan vara borta ett litet tag och komma hem igen.

 

Din mamma satte sig vid tv:n och kollade OS, det var cykel, herrarnas linjelopp och samtidigt skrev jag i bloggarna. Nu har jag bestämt mig för att skriva för varje dag nu och sen skriva ifatt eftersom. Det är dessutom lättare att skriva i den andra bloggen för det går fortare och är inte alls så känslosamt.

 

Då jag suttit och skrivit lite och fikat lite ringde Mona. Hon ville att jag skulle följa med in till stan och det ville jag ju. Hade ju tänkt åka in till stan ändå men nu när jag skulle passa Alice hoppade jag över det, men nu blev det så ändå. Men vi körde var sin bil då din mamma skulle iväg sen. Mona visade din mamma en bra parkeringsplats där det var billigt att parkera.

 

Gick in i stan och Mona skulle handla lite, men sen åt vi lunch och det var gott. Pratade lite om hur kroppen fungerar efter att man fått barn. Att det är så mycket som förändrar sig fast man inte tror det. Din mammas höfter har ju ömmat mycket men nu äter jag lite hälsokost, Fortodol och det hjälper. Ska äta det ett tag och sen se om det blir bra igen utan. Höfterna har väl flyttat sig lite i och med förlossningen och hela kroppshållningen blir annorlunda. Mensen lever också ett eget liv men det verkar tydligen normalt men kanske ska jag ringa barnmorskan och höra efter så det inte är något fel. Man blir ju inte nipprig…

 

När vi ätit gick vi lite till i affärer och sen gick vi på var sitt håll. Din mamma handlade sig en ny handväska och sen var jag och handlade födelsedagspresent till Elin och en receptbok till din mamma som hon äntligen ska samla hennes lösa recept i.

 

Körde hem och gick på toa och sen åkte jag till färjan. Åkte bilfärjan över till andra sidan Storsjön. Kom lagom, för de var klara i kyrkan. Packade in Alice och alla saker i bilen och körde och hann med färjan tillbaka igen precis. Ann-Catrin ringde då jag var på väg och ringde upp igen då jag hämtat Alice. Hon somnade gott i bilen och jag pratade i telefon. Det tar ju en halvtimme att åka två färjor och köra över ön. Då vi kom på fastlandet igen körde din mamma in och kollade på Andersön, där verkar mysigt och din ska jag ta din pappa på cykel.

 

Klockan närmade sig mat och vi åkte direkt till Mona men då jag pratat färdigt telefon visade sig inte vara hemma. Så vi packade in oss igen och körde mot husvagnen. Där mötte vi Mona och vände om och åkte tillbaka.

 

Din mamma gjorde mat och tänkte ge det till Alice. Men det tyckte inte hon, hon åt ca 30 ml av 170 ml och sen skrek hon som om jag satte knivar i halsen på henne. Hon håller på att få tänder och har troligen ont i munnen. Men när jag la henne på filten log hon med hela ansiktet. Så det var inte så synd om henne. Men hon är lite kinkig och har varit det ett tag. Vi skulle äta och lilla Alice sov i sin fasters knä och då trivdes hon.

 

När det var dags för mat igen tänkte din mamma att nu är hon väl hungrig och vill äta men nu skrek hon ännu värre trots att hon fått Alvedon innan. Hon ville inte på vilket vis äta, men till slut fick jag i henne lite banan. Men hon log och skrattade emellanåt. Hon gillade Monas lilla tjej som är drygt 1 år och kollade gärna henne. Men skrek hon skrek Alice. Det var full kalabalik och jag skickade sms till Anna. Men hon verkade hur lugn som helst men till slut tänkte jag att jag åker dit så hon i alla fall kan få mat i magen.

 

Vi hann med 20.00 båten och då vi körde på båten somnade Alice igen gott. Så vi bestämde att Anna och Pernilla skulle åka från festen och vi skulle mötas hemma hos dem. De ska ju upp tidigt och köra hem till Stockholm imorgon. Så de var inte så ledsna över att få åka hem. Då vi kom tillbaka till stugan gav Anna Alice mat och hon åt en hel flaska utan att pipa…j-kla unge! Men din mamma ville ju inte vara nån elak faster som tvingar i maten i henne utan det får hennes mammor göra. Men sen mös Alice hos din mamma resten av kvällen innan jag åkte hem. Hon somnade gott så hon är nog inte så rädd för sin faster i alla fall.

 

Pratade lite med Anna och Pernilla innan jag åkte hem. Det var ju meningen att jag skulle sova där men nu när Alice var så ledsen åkte jag inte in och hämtade saker utan nu kör jag hem istället.

De har kvar förtroendet för din mamma så det bli nog fler passningar så småningom av din kusin Alice.

 

Det var nästan mörkt då din mamma körde hem och det kändes lite läskigt att åka hem till en tom husvagn men jag tänkte att det är lika bra att vänja sig. Men det gick bra att komma hem, tyckte att det var lite konstiga ljud ute men kollade lite på OS innan jag la mig och somnade nog ganska fort. Sms:ade lite med din pappa innan jag somnade.

Av Carina - 8 augusti 2008 22:26

Vaknade av att det regnade på taket. Trist! Visserligen har vi gjort det mesta utomhusjobbet men allt blir tristare då det regnar.

Gick upp och åt frukost och alla blir lite nedstämda av regnet. Din pappa bestämde att vi skulle låta ställningen stå kvar utomhus och får vi inte ner den själva får vi be om hjälp hos grannarna.

 

Då bestämde sig din pappa moster och morbror sig för att åka hem. Så de gick och började städa och packa. De bor ju i Borås så de har långt att åka och vill gärna åka tidigt för att komma hem i tid. Under tiden diskade din farmor och din mamma, pappa och farfar satt kvar i tältet och pratade bygge. Det kändes så trist att gå ut.

 

När allt var packat och fikat var fixat körde din pappa moster och morbror hem, de kom ner och kramade om oss och vi tackade så jättemycket för deras hjälp. Utan dem hade vi inte kommit alls så här långt. Magnus är snabb och stark och det passar bra då man sätter panel och lägger tak.

Din pappa blir så rörd då hans nära och kära åker så han blev ledsen och din mamma fick trösta honom. Han är så söt då han blir så rörd och det känns så långt in i hjärtat även på din mamma då din pappa ser så ledsen ut. Det är en styrka som din pappa har att visa sina känslor och det hade jag önskat att han kunnat lära dig Gabriel för det är inte alltid killar kan visa det.

 

Då gick vi upp och började jobba. Din mamma skulle skruva fast de sista skruvarna på golvet uppe. Din pappa skulle börja på fönstren ute. Rätt var det var kom din pappa upp och satte sig vid trappan. Din mamma förstod genast att han var ledsen igen och nu var det för att din farmor och farfar skulle åka hem. Vi satt där och kramades länge och din pappa fick torka tårarna, denna gång kom det även lite tårar på din mamma men det var för att din pappa är ledsen. Efter en stund blev det bättre igen och din pappa gick ner igen och fortsatte att jobba.

 

Vi gick runt sen med din farfar och gick igenom vad som har gjorts och vad som ska göras. Din farmor packade ihop och städade lite här och där. Hon är så lik din mammas mormor som aldrig heller satt still.

Både din farmor och farfar sa vid flera tillfällen att det är bara att ringa så kommer vi ner igen och hjälper er. De tycker att det är kul att vara här, även om de fått frysa en del på nätterna. Men nästa gång de kommer kan de sätta knutbräder på friggeboden och så kan vi ta in elementet och då blir det bättre.

Din mamma ska handla en rullgardin till friggeboden så kan vi sätta upp gardinerna där och inte ha en pappskiva som ljusskydd.

 

Din pappa grät lite till då de åkte med det gick fort över. Vi kollade upp vad vi skulle handla, tänkte åka snart och äta lunch på stan. Din mamma är så godis sugen nu och då är det bättre att äta riktig mat. Träffade grannen och pratade med honom lite innan vi åkte iväg.

 

Åt på Frösön, idag tänkte vi festa lite, vi missade ju halva taklagsfesten som de andra hade häromdagen så nu ska vi ha egen fest idag. Vi började redan på lunchen men att äta gott.

Körde in till Clas Olson och handlade allt vi skulle ha så då slapp vi åka på fler ställen. Din pappa hade lovat din mamma en glass på stan men vi var fortfarande mätta så vi handlade lite fikabröd istället och tog med oss hem.

 

Trisslotterna som din mamma köpte då din pappa gott ner i vikt har gett fler lotter och nu bytte jag ut vinsterna igen mot nya lotter och köpte några till.

 

Då vi kom hem gick vi och la oss och sov ganska länge, vet inte riktigt hur länge men vi var båda hur trötta som helst. Det har varit intensivt nu när vi haft gästarbetare här och det var skönt att vara själv igen.

 

Visserligen blir det mycket gjort då vi har gästarbetare men oj, vad skönt det blir när vi är själv igen. Det räcker med att vi är själva ett tag och sen har man laddat för nya gäster igen men det är skönt att vara själv också. Nu får vi visserligen själva laga mat och diska och det är ju nackdelen men nu gör vi som vi brukar. Vi samlar disken och tar med den till Ljusdal och kör den i diskmaskinen… kör med papptallrikar också men inte idag så vi ska ha fest.

 

Då vi vaknade fikade vi och sen började din pappa jobba igen, han vill få klart fodren på fönstren så fort som möjligt. Men det är pyssligt och tar tid.

Din mamma packade ihop all smutstvätt i husvagnen och gjorde lite fint där inne. Plockade inte undan allt men var trött och tittade lite på OS-invigningen.

 

Tiden gick och rätt var det vad, var det middag. Men vi skulle duscha innan så vi var fina för festen. Det är tur att din mamma och pappa kan göra lite mys fest i vardagen och att det inte behöver vara så mycket utan mest att vi gör något mysigt tillsammans.

Så din pappa gjorde färdigt fönstret han höll på med och din mamma fixade rena kläder. Duschen din pappa gjort är inte så stor men är man sams kan man duscha två samtidigt. Idag var det mycket varmvatten och vi duschade länge och varmt, skönt!

 

Sen lagade din pappa middag, pommes, korv och vin, vilken lyxmiddag! Men vi var ju i alla fall tillsammans och var själva. Vi behöver inte så mycket vin för att bli yra och det var gott med mat. Vi festade sen på ostkrokar, ostbågar och lite godis. Samtidigt som vi tittade på OS och bilder på huset. Vi kan sitta och njuta av vad vi åstadkommit med vårt hus. Vi tittade på hur det såg ut då vi började och hur det ser ut nu och på dessa två månader har det hänt otroligt mycket.

 

Vi la oss tidigt för din pappa ska upp tidigt och åka på svensexa.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards