Direktlänk till inlägg 28 augusti 2008

Käre Gabriel 28 aug

Av Carina - 28 augusti 2008 22:49

Vaknade av att det regnade rejält, fick sätta i en öronpropp. Det regnade sen hela natten som om himmeln vore öppen. Din mamma sover som en kratta på nätterna, har så ont i axeln och höfterna. Men idag ska din mamma på jympa och det kan ju bara bli bättre eller sämre. Men din mamma har ju ändå idén om att det inte skadar av att röra sig.

 

Din pappa hade ställt klockan på 7 men eftersom att det regnade så kändes det inte bra att gå upp. Det är sådana dagar som man bara vill ligga och kura inomhus. Så vi somnade om och låg sen och pratade tills din mamma blev så hungrig att vi var tvungna att gå upp. Det är mycket bil prat nu, det märks inte här men det är din pappa som pratar om det till 99 % och din mamma står för den sista procenten. Din mamma är inte så intresserad av bilköp men då din pappa kom hem och sa att han kunde ha tjänstebil och vi kunde behålla hans och inte köpa någon ny blev din mamma arg. Ska han ha en ny bil medan din mamma ska köra gammalt, icke! Nån måtta får det ju vara. Men vi behöver ju inte ha en Subaru då utan en ny golf… annars är det en Subaru Outback som gäller.

 

Idag skulle vi väga oss, din mamma trycker på lite på det för hon vill gärna gå ner lite i vikt. Så vi tog fram vågen och ställde oss på den. Din pappa började och han hade gått ner 2,2 kg sen förra gången. Din mamma kan inte riktigt glädjas åt att han går ner så mycket i vikt när hon själv inte gör det. men idag hade din mamma även hon gått ner 2,4 kg. Så denna gång vann din mamma – hurra! Hoppas nu att det går på detta håll och inte upp igen.

 

Gick upp och åt frukost och sen satt vi och kollade på tv och klinkade på datorerna, din pappa tyckte att din mamma borde söka jobb och det ska jag nog göra. Men först skrev jag i bloggen och kollade massa annat.

 

Ingen av oss ville gå ut och när din mamma väl var tvungen att gå på toa kollade jag vattenmätaren som vi satte upp förra veckan och den var överfull och det går nästan 60 mm i den om det går ända upp. Så nu hällde jag ut och nu ska vi se hur det blir. Det är inte sant hur trist det kan bli då det regnar. Man vill ingenting och allt känns extra jobbigt när man bor i husvagn.

Din mamma tycker så synd om katterna, Pricken verkar inte bry sig så mycket utan är ute och far men Tutan gillar det inte. Hon ligger bara i soffan och verkar inte röra på sig.

 

Din pappa gick i alla fall ut och spikade fast det sista fodret och plåten och då lagade din mamma lunch. Din mamma tom diskade idag, det är inte så vanligt men det är lättare att göra det när man inte har något annat för sig. Vi åt lunch och sen fick vi ut och gjorde ett litet ryck.

 

Efter lunchen körde vi upp stationen och tömde bilarna. Din mamma blev så stolt för hon lyckades backa upp bilen med släp utan att ta om här på vår tomt. Så när vi körde iväg tjoade din mamma halva vägen. När vi sen kom upp till stationen backade din mamma igen och då gick det sämre men det bli ändå bättre för varje gång jag övar så en dag blir jag riktigt bra.

 

Det tog lite tid att tömma men din mamma tänkte på hur det ska bli när vi ska ta ut allt igen så kändes det som det gick mycket fortare. Det var uppehåll precis då vi tömde och det var ju i alla fall något.

 

Din pappa fixade det första stupröret och din mamma städade inne då vi kom tillbaka. Det finns hur mycket isolering som helst lite över allt, mest bara små stumpar. Plockade undan lite bräder också så nu kan man lätt gå in utan att stupa.

 

Din mamma skulle jympa kl 16.30 och vi åkte dit så din mamma kom i god tid, tänkte köpa kort och man vet ju inte hur mycket folk där är. Din pappa skulle köra och kolla med bilhandlaren om hur mycket det kostar och vad vi får för din mammas bil. Sen skulle han komma och hämta din mamma.

Nu var det inte så mycket folk utan det gick fort och sen fick din mamma leta sig fram till omklädning och själva jympa hallen. Var ju i god tid men till slut kom det igång och det var riktigt roligt. Det var som att komma tillbaka på Bosötiden, då gick din mamma en jympaledarutbildning och det var sådan jympa det var här nu också. Din mamma orkade nästan med hela passet, det var bas och där är det inte mycket hopp och det var ju bra. Men lite träning här och där blev det. Klarade det mesta trots axeln.

 

Din pappa stod där ute och väntade på din mamma och det blev bil prat hela vägen hem. Där käkade vi mat och sen gick vi och duschade. Din mamma gillar inte att gå upp dit och duscha när det är så kallt ute, men det är ju nödvändigt. Tvättade inte håret till en början för jag trodde inte att varmvattnet skulle räcka men det gjorde det så då blev det tvättat till slut.

 

Det blev en tidig kväll då vi var trötta av vädret och din pappa ska till Sundsvall imorgon och ska upp tidigt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards