Direktlänk till inlägg 27 augusti 2008

Käre Gabriel 27 aug

Av Carina - 27 augusti 2008 22:48

Hade satt klockan på 8 och vaknade visserligen innan men somnade om. Hörde hur telefonen nere ringde men orkade inte gå ner, är det något viktigt ringer de mobilen. Det gjorde den, det var din pappa som ringde. Han tyckte att din mamma borde gå upp och maila iväg ett papper till honom.

Din mammas klocka skulle ändå ringa så det var väl bara att kliva upp. Jag har ju lite längre till toan här än i husvagnen för nu måste jag gå ner en trappa och då hinner man ju vakna.

 

Gjorde gröt och satte mig vid tv och satte på datorn. Åt och skickade mail till din pappa. Kollade om det kommit några roliga mail men det hade det inte. Skrev lite i bloggen och sen gick jag in och satte en bröd deg. Skulle baka 6 nya bröd idag så det var lika bra att börja om din mamma ska komma hem någon gång.

 

Din mamma är seg på morgonen så det tar lite tid att komma igång men när jag väl var igång så gick det undan. Jag hann baka 6 bröd, prata med Anna, Ann-Catrin och din moster innan jag åkte hem.

 

Åt lunch under tiden och började packa ut i släpet och bilen. Ville inte ha så mycket som kunde förstöras av regnet på släpet. Men fick med mig mycket. Tänkte ta med en byrå som jag fått av Anna som står på ovanvåningen, men den var tyngre än vad jag trodde. Men nu kom din gamla mamma tillbaka och tänkte, skulle inte jag få ner den? Pratade med din moster samtidigt. Sa till henne att hörde hon ett riktigt brak och skrik så skulle hon ringa 112 och säga att de finns en skadad människa i Ljusdal. Slet för att få ner och den och efter 2/3 av trappen fastnade jag och byrån. Vi kom varken upp, ner eller i sidled. Det var ett jäkla skit, helt enkelt. Samtidigt som jag pratade med din moster så kämpade jag med byrån. Till slut efter några repningar på väggen som jag måste måla igen fick jag rätt på byrån och vi kom till slut ner. Sen repade jag den bra när jag asade den ner för yttertrappen. Men den ska slängas sen, eller ska vi ha den där den inte syns så det gör inget.

Nästa bekymmer var att få upp den på släpet. Men tog hjälp av skohyllan så kunde jag vika över den, för släpet är högre än byrån.

 

Det kändes skönt då den var på plats, fick flytta runt lite på släpet men till slut fick jag allt på plats. Fyllde upp med fågelholkar och annat så de var fullt där. Fortsatte sen att fylla bilen. Fick med mig några kartonger och våra bröllopskläder. Vi ska ju på bröllop på lördag och din pappas kostym hade vi i Ljusdal och din mammas stövlar.

 

Nu var din mamma trött och svettig, skulle helst vilja sova en stund men jag gick in i duschen. Hade pratat med din pappa och sagt att jag skulle åka vid tre men det blev en halvtimme senare. Din mamma var hungrig och tog några mackor av de nybakta bröden och det smakade mycket gott.

 

Nu hoppas din mamma inte att det blir fler visningar för nu ser det ut som ett bombnedslag hemma nu. Jag orkade inte städa efter all packning. Det finns kvar som skulle ha varit med men som inte fick plats. Ska de komma hit och titta igen få de komma på måndag eftermiddag.

 

Körde norrut och din pappa ringde längs vägen. Han var fortfarande kvar på jobbet och skulle vara där ett tag till. Slutade prata med honom då jag kom till Ytterhogdal där jag skulle fika lite. Var inne och köpte lite te och åt en medhavd kanelbulle samtidigt som jag körde norrut. Det går ganska fort ändå att åka hem.

 

Din mammas chef ringde och vi pratade en stund om framtiden. Hur din mamma ska jobba och när, och om när vi ska träffas. Vi ska ju skriva på uppsägningen och AFA-försäkring. Din mamma kan få bidrag därifrån då hon varit sjukskriven längre än 3 månader. Din mamma skulle vilja komma till Hamrelund en dag och kolla igenom datorn innan de dödar den. Jag har säkert lite matnyttigt däri som de kan ha nytta av. Din mamma lovade att skriva ner hur hon tänker jobba och när hon ska ha semester och skicka det till chefen. Vi bokade en träff då din mamma kommer till Bollnäs nästa gång. Vi diskuterade även att det går bra att din mamma kommer in som timanställd och gör dialogutbildningar under 2009 och sen får vi se hur det blir om det blir längre. Det kommer att bli skönt när allt är över och din mamma har gjort slut med Bollnäs kommun samtidigt som det känns jobbigt.

 

Då jag kom till Svenstavik ringde jag din pappa och undrade om maten skulle vara färdig när jag kom för jag var hungrig. Hade bestämt oss för att äta pyttipanna och din pappa hade tänkt att vi skulle ta in dörrarna innan vi åt men han lovade att maten skulle vara färdig då din mamma kom. Din mamma ringde igen precis innan hon var hemma för att kolla om jag skulle ta in posten. Maten var i princip färdig och din mamma undrade hur han hade stekt äggen eftersom att jag ha stekpannan i bilen. Han hade glömt det så han kom ut och mötte mig och hämtade disken.

 

Det var härligt att se din pappa stå där, din mamma blir så varm inombords när hon ser honom. Ännu mer då vi inte sett varandra på ett tag. Vi kramades länge innan vi gick ner till husvagnen. Hade disk och mat med oss, din mamma fyllde frysen medan din pappa gick in för att steka ägg.

 

Vi satte oss sen och äta och det smakade mycket bra, din mamma har inte ätit så bra de sista dagarna då jag varit själv. Vi satt där och mös ett tag och sen gick vi ut för att flytta dörrarna. Vi har fått innerdörrarna nu och de heter Bodil precis som din mormor. Flyttade in de och sen fick din pappa för sig att vi skulle flytta alla bräder som är kvar där de kan torka. Din mamma föreslog att vi skulle lägga dem på altanen och sagt och gjort så gjorde vi det. Eller vi började i alla fall men vi tog bara den första högen som såg värst ut. Sen gick vi in och fixade kaffe.

 

Vi kollade lite på tv och fikade men sen gick vi och la oss. Din pappa somnade direkt men din mamma låg och läste en stund. Men det var mysigt att ligga där så nära din pappa. Även din mamma somnade till slut gott.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards