Direktlänk till inlägg 27 juli 2008

Käre Gabriel 27 juli

Av Carina - 27 juli 2008 16:37

Vaknade idag med glädje över att få hålla på hela dagen i gropen igen… tror inte det. Ville inte gå upp idag heller!

Men vi gjorde det i alla fall och åt frukost och sen ut i gropen igen. Det gick inte riktigt som vi ville och plintarna levde sitt eget liv.

 

Men när vi var så pass klara att din pappa kunde klara sig själv började din mamma måla fasadbräder. Vi ska ha järnviterol på huset och det är bra. Man målar en gång, och färgen är tunn som vatten och sen är de underhållsfria! Underbart, tänk sen kan vi titta på när grannarna målar och bara njuta.

 

Vi åkte och hämtade en betongblandare hos bonden och efter lunchen satte vi igång och blanda betong.

Under tiden vi började blanda så kom din farmor och farfar. Din farmor fyllde frysen med mat och kylen också för den delen.

Blandaren dog rätt som det var efter två gjorda plintar, bara 16 kvar!!!

 

Din pappa fick ta fram och handblanda med borrmaskin och visp. Men det var jobbigt att blanda så mycket. Men din farfar och pappa började.

Din pappa moster Astrid och morbror Magnus kom och då fick de mer hjälp.

 

Till slut blandade din pappa, din morbror sprang med betongen och din mamma satte i armeringsjärnet och träklossen som skulle i. Ett riktigt team arbete som blev bra till slut. Magnus kom direkt in i hetluften.

 

Nu kommer det att bli hårdkörning i kanske två veckor. Magnus är stark och snabb och det är meningen att fasaden ska komma upp och taket. Allt annat är bonus.

 

När plintarna var att färdiga kändes det skönt! Äntligen, det var samma känsla som när vi gjutet plattorna. Vi hade tänkt att jordjobbet var färdigt men inte det, men nu ska det ju vara det tills det är dags för trädgårdsjobb.

 

När vi ätit middag, fick möblera om lite för att alla ska få plats. Vi har ju plats för 5 i vanliga fall men nu fick vi ta in en extra stol till din lilla farmor som fick sitta på gaveln. När vi ätit och gjort färdigt det som skulle var fixat idag så åkte din mamma och pappa till stationen och duschade, det var på tiden och det var skönt. Fördelen med att inte duscha varje dag är att man uppskattar det så mycket mer.

 

Det har varit mycket tjat om duschen som vi ska ha på toaletten och det kom idag med. Magnus vill kunna duscha varje dag, men vi har inte hunnit fixa den. Men det är mest att de andra som tjatar om det inte Magnus själv.

 

Somnade gott även denna kväll. Vi har inkvarterat Astrid och Magnus i friggeboden och din farmor och farfar har slagit upp ett tält i huset. De tyckte att det var för kallt i tältet som står ute och tror att det ska bli varmare inne i huset. Det ser lite roligt ut att ha ett tält inomhus. Men de har riktiga madrasser där så de sover säkert bra.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards