Alla inlägg under juni 2008

Av Carina - 6 juni 2008 22:47

Vi tog lite sovmorgon idag, det har varit mycket den sista tiden och vi är tröttare än vad vi låtsas om. Din pappa skulle dessutom efter det att han fixat färdigt hos din mamma köra upp till Sundsvall packa om där och åka vidare till stugan. Så han kan inte vara hur trött som helst.

När vi vaknat och myst en stund gick vi ner och åt frukost.

 

Det var i badrummet din pappa skulle fixa idag. Det finns ju inga lister i taket och din mamma har köpt jättefina i frigolit men de ska målas och det är svårare att såga dem. Så de får vi ha någon annanstans. Din mamma köpte nya i Sundsvall som är i trä och färdig målade. Din mamma fick städa golvet i badrummet igår kväll innan vi gick och la oss för det skulle komma silikon där idag.

 

Det tar alltid längre tid att göra saker än vad man tror, men din pappa hade inte tänkt komma iväg förrän vid två tiden så vi åt lunch innan han blev färdig.

Men till slut kom ändå stunden då din pappa var tvungen att åka för att hinna allt han skulle. Det är inte kul att skiljas åt och speciellt inte då det dröjer så länge tills att vi ses. Nu blir det ju fem nätter innan vi ses och det måste ju bli så. Din mamma måste vara hemma då mäklaren kommer på tisdag och innan de måste hon städa och nu ska din mamma dessutom till försäkringskassan på onsdag. Så före onsdag kan hon inte åka.

Din pappa måste åka upp och hämta förråds boden. Din farfar kan inte ta allt på en gång och kan ju inte köra två varv för att vi vill ha ner den. Vi är glada över att han tar ner en del av lasset. Sen måste ju din pappa börja jobba så vi kan bli färdiga innan stommen kommer.

 

Det var svårt att skiljas, vi grät båda två. Att fem dagar kan kännas så otroligt långt. Inte nog med att din pappa åkte iväg han tog med din mammas älskade badkar.

Oj, vad det kändes tomt då din pappa for iväg. Fast att jag, hjärnan vet att jag måste vara själv så vet hjärtat att det inte måste vara så. Det är ju dessutom hjärtat som vinner, det går inte att tänka logiskt när känslorna kommer.

 

Jag tog i alla fall tag i mitt göra så jag kunde tänka på annat. Jag tog rum för rum och började med sovrummet nere. Där var det minst saker så det var lättast. Bäddade där nu för det var för varmt att bo på ovanvåningen. Nu får jag ju nöja mig med att ha katter i sängen. Din pappa vill inte att de bor i sovrummet men nu när han inte är där så…

 

Pratade lite med din pappa i telefon under dagen och kvällen. Han skulle ju sitta mycket i bilen. Han passade på att ta en fika hos grannen i Sundsvall innan han åkte och det var ju bra.

 

Efter det att din pappa hade åkt gick din mamma upp och la sig en stund men somnade inte. Tur var väl det för sen kom Maja. Hon skulle få sova hos din mamma, hon har velat det länge för hon brukar sova hos mig men nu när vi har renoverat hela tiden så har det inte passat. Hon vill ju helst att det bara ska vara hon och jag och det har ju inte varit så ofta då det inte varit skoldag dagen efter.

 

Hon kom upp till mig och så kollade hon på bilden på dig Gabriel som jag har på datorn. Hon sa Oj, vilken söt bebis! Då frågade jag om hon visste vem det var? Det visste hon men hon kom inte på det just nu. Då berättade jag att det var bebisen som jag hade haft i magen som dog. Okej, jag berättade att du hette Gabriel och då kom frågorna.

 

Föddes han med kläder på? Nej, vi klädde på honom då han var född. Jag berättade att det var din pappas kläder du hade på dig Gabriel och att det var filten du fick av din mormor som du hade kring dig.

 

Var är han nu? Jag berättade att vi skickat dig till Umeå där de brände upp dig och la askan i en liten låda. Maja undrade varför vi brände upp dig? Men jag sa att jag inte ville att det skulle komma massa maskar som kröp i dig och att det är vanligt att man bränner upp döda människor och lägger de i lådor som man sedan begraver.

Hon tyckte det var bra konstigt men accepterade det. Jag berättade att du hade kläderna på dig och filten kring dig då de brände dig och det tyckte Maja var bra. Men varför fick du inte ha gosedjuret med dig? Din mamma sa att hon ville ha det kvar som ett minne men Maja tyckte nog att du skulle ha fått det med dig.

 

Hon frågade vart lådan var nu? Jag sa att den var här i Ljusdal nu men att vi skulle ta upp den och begrava honom här i Sunne minneslund. Då vill jag vara med sa Maja så bestämt! Kan man lägga några saker där till honom då? Jo, man brukar lägga blommor sa jag men hon undrade om man inte kunde lägga en nalle där. Jo, sa jag att det går bra och man kan lägga någon teckning där också om man vill.

 

Hon hade funderat lite över det med varför man inte bara begraver dem i jorden. Jag sa igen att jag inte ville att det skulle komma maskar och äta upp dig. Men hon hade en kompis vars morfar som hade dött nyligen och han hade minsann inte blivit uppäten av några maskar ännu fast att han hade legat där i flera veckor i jorden! Hon vet allt den lilla söta ungen!

 

Maja är 6,5 år och har börjat bli lite pryd. Nu kom hon på och frågade mig: Hade du inga underbyxor på dig då han föddes? Nej, sa jag. Var Thomas med i rummet då? Jo, sa jag att din pappa var ju med då du föddes. Usch……..sa Maja, det var nästan det värsta av allt, riktigt läskigt!

 

Din mamma var ändå duktig och fixade mycket under dagen både ute och inne. Det känns som att det går att fixa under denna tid som jag har på mig. Men Maja var inte lika intresserad som jag att få färdigt hos mig…

Vi gick upp och handlade lite glass och godis. Hon hade fått lite pengar som brann i fickan…hon har nog någon gen från mig!!

 

Då vi gick hem bestämde vi oss för att åka och bada, det hade ju varit så otroligt varmt hela dagen men nu kom det lite svarta moln så vi passade på att åka direkt.

Det hann bli molnigt men årets första dopp kom idag. Vi badade i alla fall en stund och sen åkte vi och handlade pizza. Det var för varmt för att stå i köket. Maja ville ha med räkor så vi köpte en sådan och skar den i bitar och satte oss på altanen och åt.

 

Sen satte vi igång Sällskapsresan och kollade på den. Din mamma pratade lite med din pappa men när jag satte mig la sig Maja i mitt knä och somnade, innan dess hade vi festat med lite godis och saft.. Hon vaknade en timme senare och vi gick upp och din mamma läste en saga för Maja men inte somnade hon nu. Så vi gick ner igen och fortsatte att kolla på filmen.

 

När den var slut så spelade Maja dator och så kunde din mamma göra lite nytta under tiden. Pratade med din pappa lite nu och då. Till slut gick vi upp och la oss. Din mamma läste mer saga för Maja och innan vi somnade gick din mamma ner och ringde god natt till din pappa. Det kändes konstigt att han skulle åka upp till stugan utan att jag var men och att han inte skulle sova sidan om mig i natt.

Av Carina - 5 juni 2008 11:09

Vaknade tidigt för idag skulle din pappa jobba i Bollnäs. Han körde iväg och din mamma började röja hemma. Det finns hur mycket som helst att hitta på där hemma.

Gick även och oroade mig för eftermiddagen, ska till jobbet för första gången sen du föddes Gabriel. Samtidigt vill jag dit och så tror jag att det blir mycket bättre när jag har varit där en gång.

 

Jag började med att åka till tippen, körde samtidigt som din pappa. Han behövde ha släpet med sig norrut och så hade jag redan fyllt det så det var lika bra att fylla ännu mer. När man väl tar sig dit är det bra om man tar med allt man kan. Så jag fyllde även bilen.

 

När jag hade varit där körde jag till glasmästaren med ett fönster som din pappa tagit sönder. Han slant med spikpistolen och spräckte fönstret i badrummet. Så vi tog ut det igår och la ut det i bilen så jag inte skulle glömma det. Det skulle bli klart till lunch så då hinner jag hämta det innan jag ska iväg med tåget.

 

Då jag kom hem satte jag mig och tog en kopp te, jag pratade säkert i telefon också men det minns jag inte. Fixade lite annat och sen åkte jag iväg igen. Tänkte handla potatis att sätta, det är visserligen lite sent men varför inte prova. Fick åka på två affärer innan jag hittade rätt. Var även nere på köpingen och bytte mitt halssmycke jag fick, till en tåring och öronhängen. Jag har ju redan två halssmycken som jag alltid använder så jag har inte nytta av fler. Men jag vill gärna bli fin med lite hängande örhängen så det passade mig mycket bättre och så tycker jag det är fint med tåringar. Köpte även en tröja till din pappa så han kunde vara snygg när han hälsade på mitt jobb. Hämtade sen fönstret som din pappa ska få sätta tillbaka imorgon.

 

Åt lunch och sen skulle jag hoppa in i duschen. Då kom tårarna, när jag tänkte på vilken underbar personal jag har. Hur skulle jag klara av att åka tillbaka dit utan att bli rörd? Men jag kom in i duschen och tårarna strilade som duschen.

Ja, ni som känner mig undrar naturligtvis varför jag duschar och inte badar men det är för att din pappa har tagit ut det och stoppat ut det i garaget. Vi ska inte ha det där när de ska visa huset. Dels för att jag vill ha badkaret kvar själv och dels för att alla inte vill duscha i badkar ( eller hur Rickard Svensson?)

 

Då jag kom ut hade jag fått ett sms av en från jobbet och då grät jag ännu mer, svarade henne och fick ett svar tillbaka. Hon förstod mitt dilemma men hon tror också att det blir bättre då jag varit där. Jag försökte låta bli att gråta för jag blir inte lika snygg då.

Rätt var det var så var klockan hur mycket som helst och jag fick springa till tåget. Jag hade ju slarvat bort nycklarna till cykeln.

Då jag kom ner till stationen hade tåget gått sönder och det var buss ersatt halva vägen. Hoppade på den och bytte Vallsta och så kom din pappa och mötte mig. Blir så glad då jag ser honom men det kändes konstigt att han mötte mig på min hemmaplan Bollnäs.

 

Vi gick och handlade glass innan vi åkte till jobbet och så bytte din pappa om och blev hur snygg som helst. Han gillade inte tröjan till början men då jag sa att han var snygg så gillade han den genast mycket bättre.

 

Vi åkte till jobbet och började med att gå in till mitt gamla kontor. Träffade en personal och det gick bra. Det kändes lite konstigt att komma in på sitt gamla kontor och så sitter där någon annan. Men din pappa sa att jag inte så berörd ut men det kändes. Men inte för att jag skulle vilja komma tillbaka, det känns som att jag har gjort mitt där men visst känns det konstigt. Hämtade lite av mina saker som jag hade där och så pratade jag lite med min efterträdare om lite jobb.

 

Gick sen ut och satte mig, jag fixade inte att går runt och hälsa som jag skulle ha gjort i vanliga fall utan folk fick komma till mig istället. Det var några ur personalstyrkan som var ordinarie och alla de kom fram och hälsade och beklagade, alla sa även att de var glada över att se mig. Varje gång någon kom fram till mig grät jag lite, men det kändes bra. En av de boende i gula huset kom fram och då tänkte jag att undra om hon vet, men det gjorde hon och beklagade hon med.

 

Några av de anhöriga kom också fram och kramade om mig, jag var lite undrande om alla visste men det vet de nog. Men de sa inget och det behövdes inte heller det var fint bara att de uppmärksammade att de visste.

Satt där som en panelhöna och så kom en av min personal som är mamma ledig och pratade med mig. Hon kom mest för att träffa mig och det kändes bra att få prata med henne. Hon har skrivit så mycket fint här i bloggen och skickat fina mail till mig. Hon var kvar en bra stund och sen kom en annan personal och satte sig och pratade mycket med mig. Hon har också hört av sig mycket till mig nu sen du föddes Gabriel. Så det kändes extra bra att båda dessa tjejer var där så jag fick prata med dem.

 

En av personalens barnbarn dog ju också under förlossningen för kanske två år sedan och nu skulle de ha barn igen. Hon hade telefonen på för de skulle få när som helst. Om det går bra denna gång känns det också bra för oss.

 

Vi åt kolbullar och så tog vi lotter och vann solglasögon och hårskum. Spelade sen på choklad lotteri och vann även en Polly påse där. När sen festen började ebba ut så åkte vi tillbaka till Ljusdal. Packade först in mina saker i bilen.

När vi kom hem bytte din mamma om och sen åkte vi vidare till Hamran. Maggan skulle ha kalas där. Där fick vi också mat och sen skulle de andra spela brännboll men din mamma var inte helt pigg så dina föräldrar gick istället en runda och kollade hur det såg ut där. Din pappa har inte varit här så mycket.

                                                  
                                                  
                              

Vi hann kolla på deras nya hus, som ligger sidan om igen. Förra gången vi var där var det fullt med saker där och nu har de rensat en hel del. Vi fick även lite kaffe och kaka också innan vi åkte.

När vi körde hem satt din pappa och övade på namnen på alla som var där. Det var lite nya ansikten och namn som din pappa inte hade sett tidigare.

 

Då vi kom hem somnade vi ganska fort, det var ju inte jätte sent men din mamma hade ju gråtit hela dagen och det tar ju på krafterna. Vi hade en dag imorgon också, din pappa har ju bara tid att vara här en kort stund för sen ska han till Sundsvall och Dorotea. Detta är sista gången jag kan ligga nära din pappa på länge för nu ska vi inte ses på fem dagar. Vi bestämmer oss jämt för att vi inte ska ha så långa perioder då vi inte ses. Men sen kommer verkligenheten och det inte är möjligt att träffas. Nu ska din mamma ha mäklaren här och sen ska hon till försäkringskassan. Fick veta det nu när vi kom hem och det måste ju göras.

Av Carina - 4 juni 2008 16:59

Din mamma har varit trött den sista tiden, orkar knappt gå upp på morgonen. Din pappa skulle vara på jobbet extra tidigt för vi ska ju till doktorn på eftermiddagen. Så när vi hade ätit frukost hade jag tänkt gå och lägga mig igen men jag fastnade vid tv:n och det blev inget vilande. Jag skulle packa det vi skulle ha med till Ljusdal. Din pappa ska ju sen vidare till stugan via Sundsvall och vi har ju en del packning som ska till olika delar av Sverige känns det som. Vi hade tre högar, Ljusdal, stugan och Östersund som vi la sakerna i för att de ska komma på rätt ställe.

 

Eftersom att din pappa hade bilen så kunde jag ju inte packa den men såg till att allt låg i rätta högar. Fortsatte att packa ner saker som vi ska ha med och så tog jag ett bad. Det är inte så lätt att bada hos din pappa för varmvattnet tar slut så det var väl tur att han inte satte in ett bubbelbad för då hade inte blir alls skönt att bada i ljummet vatten.

 

Ringde till din mormor och gratulerade henne, hon fyllde år idag! Hon hade inte tid att fira sig idag för hon har så mycket att göra på jobbet men hon skulle ha kalas till helgen. Så provade jag ringa Maggan som också fyller år men hon var inte hemma.

 

Då din pappa kom hem packade vi bilen och så åkte vi och åt lunch. Din mamma hade sett att man kunde äta lunch i Svartvik men då vi kom dit var det otroligt dyrt så vi körde vidare. Nästa ställe var inte mycket billigare men vi kunde inte stanna på alla ställen på väg till Hudiksvall och din pappa blir ju lättretlig om han inte får mat i tid så vi åt. Det är ju ändå din pappa som betalar…men nu är det ju även mina…så det kan ju kvitta!

 

Vi kom i mycket god tid till Hudiksvall så vi parkerade i stan och gick för att äta glass, gick ner till hamnen och köpte god kulglass/mjukglass. Satt där sen i solen och njöt av glassen gick sen tillbaka och körde upp på sjukhuset. Betalade och gick upp på gyn avdelningen, nu kände din mamma igen sig för där var hon i december så hon fick en blödning. Det var lite roligt för då såg jag dina fötter Gabriel när du sparkade på min urinblåsa vid ett av ultraljuden. Synd att man inte fick några bilder på det. Fick sätta oss i väntrummet i väntan på vår tur.

 

Såg en doktor komma förbi och han såg lite flurig ut, som ett litet troll och din mamma tänkte bara det inte är honom vi ska träffa. Men det var det ju! Men han var mycket bra. Han kom själv och hämtade oss och hade en praktikant med sig. Vi började med att prata med honom på hans kontor. Både din mamma och pappa trodde att de skulle undersöka mig först men det verkade inte bli så. Han verkade vilja förklara för oss varför din mamma inte fick fler undersökningar men jag sa att vi har accepterat så som det är, vi får ju ändå inte tillbaka dig Gabriel hur än vi gör. Men vi ville veta om detta var en slump eller det är något fel på din mamma så det skulle kunna bli så här en gång till. Han sa att det var en liten ökad risk för mig eftersom att det hänt en gång men eftersom att jag kommer att hamna på specialistvård nästa gång så har de extra koll på mig. Det höga blodtrycket var inget att tala om sa han, enbart högt blodtryck är inte farligt för barnet, utan istället kan det bli större av att det är mer blod i omsättning. Det är om man har äggvita också som det blir farligt och även då för mamman. Men då ska man ha 2-3 i äggvita och jag hade bara spår av äggvita. Så det var inte heller något som kunde ha orsakat det. min ålder var inte heller något problem, för idag räknas inte 40-åringar som gamla mödrar. Tack så mycket doktorn…kände mig genast yngre…

Hans diagnos var att det var helt enkelt 100 % otur, det händer vissa men man vet inte riktigt varför, det skulle behövas mer forskning på området. Han sa ungefär samma sak som de sa i Lycksele.

 

Vi undrade båda två om det inte skulle undersökas något, man tycker ju att det inte kan räcka med att se utlåtandet av moderkakan. Din pappa tänkte komma med en invikning så han skulle förstå att vi ville att din mamma skulle bli undersökt. Doktorn gick inte igenom utlåtandet av moderkakan utan tyckte att det räckte att vi pratade om det och att det var bara otur enligt honom att det blev som det blev.

 

Till slut sa han att han ville undersöka mig och då kändes det bättre. Det han såg var bara bra och sen sa han att enligt honom kunde jag bli gravid igen. Men han påtalade många gånger under samtalet att det inte bara att skaffa barn igen, kroppen måste vara återställd. Dessutom tryckte han extra mycket på att det inte gällde bara fysiskt utan även psykiskt återställd. Att det inte går över bara för att man blir gravid igen utan man måste ha sörjt färdigt innan man ger sin in i leken igen.

Din mamma tror inte att det blir något syskon till dig förrän kroppen och knoppen är i trim igen.

 

Vi körde hem sen och din pappa ville gå och sova en stund men din mamma ville gå hem till Maggan och gratulera henne. Din pappa följde med så vi gick dit, får ju då lite motion. Hon fick en present av dina föräldrar och en från katterna. Hon ställer upp så mycket och matar och kelar med katterna då din mamma är borta tillsammans med din pappa.

Fick lite fika där innan vi gick hem igen. Din pappa gick upp och sov en stund och din mamma fixade mat. Då vi ätit började vi fixa i din mammas hus. Din pappa limmade alla trösklarna, satte upp listorna på lådan i vardagsrummet, satte även de sista listorna i vardagsrummet samt listor runt spegeln i badrummet.

 

Din mamma klippte gräset, det var välbehövligt. Äntligen fick jag klippa med min egen gräsklippare, den går fort och lätt.

 

Det blev sent även denna kväll, vi sliter ut oss redan innan vi ska bygga hus. Vi pratade lite om hur det varit hos doktorn och vi var båda glada och lättade över vad doktorn sa. Din mamma hade varit lite orolig över att det inte skulle vara bra samtidigt som hon var säker på att det skulle bli bra.

Av Carina - 3 juni 2008 10:00

Vaknade av att det var varmt! Din pappa hade då varit uppe i någon timme, då han vaknade var det hur hett som helst och han gick ner och kollade värmepumpen. Då visade sig att den inte bara gjorde varmvatten utan även värme till elementen. Under de kallaste dagarna då det är -25 grader är det ca 45 grader i elementvattnet och nu var det 60 grader! Och det var inte vinter ute idag!! Han försökte fixa det men det gick inte så bra och fick vänta till rörmokaren öppnade klockan 7. Gick upp och väckte din mamma och även hon tyckte att det var varmt men visste ju inte varför.

 

Vägde oss när vi vaknat, eller då din mamma vaknat. Din mamma blev helt förtvivlad… hon är så duktig och så märks det inte på vågen. Det är inte rättvist! Så när jag gick ner till frukosten var jag lite sur, undrade om jag skulle sluta äta helt!

 

Din pappa åkte till jobbet då han fick rätt på värmepumpen, den satt bara i lite fel skulle prickas in på exakt rätt ställe och det var den inte. Men nu fungerade det och han fick ta motorcykeln till jobbet då din mamma behövde bilen.

När din pappa hade åkt iväg gick din mamma in på datorn för att fylla i våra dåliga viktvärden. Då visade det sig att visserligen hade din mamma inte gått ner mycket utan upp ett kilo sen förra gången men fortfarande är jag under vikten som vi tog första gången. Men din pappas våg kollar ju även fett, vatten och muskler i kroppen. Men jag har 2 % mindre fett nu sen förra mätningen och 4 % sen vi började och det är ju bra. Muskelmassan hade ökat med 3 % så jag får kanske vara nöjd i alla fall, det är ju bättre att jag fått muskler och minskat på fett men visst vill jag även att det syns på kilona. Mina byxor är i alla fall för stora och det känns bra. Din pappa tycker jag är snygg ändå! Vi är lagom tjocka i våra bästa år dina föräldrar!

Din pappa har gått ner mer än din mamma men har stått still nu i några veckor. Men din mamma tycker också att din pappa är snygg men visst kan vi bli ännu snyggare och smalare.

 

Din mamma hade gräsklippnings som första uppgift idag. Men din pappas gräsklippare som din mamma inte är vän med. Men jag gick ut och tog tag i den. Gräsmattan var hög och det var inte kul att klippa för det var otroligt tjockt på vissa ställen och då dog den. Men det gick ganska bra, hade hörlurar med musik i och det lättar upp lite.

Din pappa ringde och undrade om jag kunde komma till hans jobb med några saker han hade glömt.

 

Körde iväg och på väg till din pappas jobb ringde en gammal jobbarkompis. Det var kul att prata med henne, trodde att hon kanske skulle komma på festen på mitt gamla jobb men hon kunde inte. Det hade annars känts bra om hon hade varit med för hon har varit med från början. Tårarna kom då jag pratade med henne, hon påminner för mycket om mitt jobb och då jag tänker på dem blir jag automatiskt ledsen.

 

Körde till din pappa och han såg så söt ut då han kom ut och hämtade det jag hade med mig. Körde sen in till stan och skulle fixa födelsedagspresent till Maggan. Kände att jag ville unna mig något klädesplagg men bara för det fanns det inget… det var otroligt varmt och jag tänkte köpa en glass men det var jättelånga köer så jag lät bli och åkte hem.

 

När jag kom hem tog jag ut allt ur den andra vinden. Det var mest gamla leksaker och då fick jag lite tårar i ögonen igen. Dels för att man lär känna din pappa lite mer känns det som när man rotar bland hans barndomssaker och dels för att detta skulle du ha lekt med Gabriel. Du skulle lärt dig så otroligt mycket av din pappa, han kan mycket och skulle gärna lärt ut det till dig. Du skulle naturligtvis ha lärt dig massa av din mamma också men ingen teknik…

 

Då din pappa kom hem hade din mamma precis tagit ut allt i hopa, fick ta bort en dörr för att lättare komma åt.

Vi åt middag och sen fortsatte vi att röja här och där. Din pappa skulle dessutom beställa massa till huset. Din mamma packade ner all din pappas porslin nästan i köket så nu kan vi inte äta så mycket här längre.

 

Din mamma tröttnade före din pappa och gick och la sig först. Innan vi somnade pratade vi om hur det skulle gå hos doktorn imorgon.

Av Carina - 2 juni 2008 09:42

Din mamma gick upp med din pappa och åt frukost. Idag hade din mamma tänkt låna Monas cykel och cykla ner till tomten och kolla lite. Skulle även diska och gå ner till affären och handla lite lunch, din pappa äter ju på jobbet.

Din pappa skulle åka ner och möta grävaren och så skulle han få hjälp att få bort träden som vi fällt.

 

Efter en stund då din mamma satt och fikade och kollade på tv ringde din pappa. Grävaren hade sagt till honom att vi var tvungna att sätta ut vårt hus och garage innan han började gräva. Så din pappa behövde hjälp med det och kom och hämtade din mamma.

Idag var det bättre väder och vi tog fram kartan och satte igång.

 

Det är lätt att det blir skilsmässor i sådana lägen. Garaget var ju rätt så lätt att sätta ut för det är fyrkantigt och sitter i lod med båda gränslinjerna. Visserligen gick det bra att mäta men vi mätte nog lite för mycket men tillslut kände vi att det var bra.

 

Vi väntade på att bondens pappa skulle komma och hjälpa oss med att ta bort träden. Men han kom aldrig, vi ville inte sätta ut huset förrän han hade varit där för annars kanske pinnarna försvann igen. Han var på gång så vi började med att sätta ut nedan sidan. Då kom tankarna om varför man inte valt ett helt fyrkantigt hus som man satte i lod med gränsen. Vi har 8 vinklar på huset och det är inte helt lätt att få dem att stämma. Vi utgick från fel vinkel och vi flyttade alla pinnarna hur många gånger som helst och ändå stämde inte.

 

Sen hade din mamma och pappa olika idéer om hur vi skulle gå till väga men din mamma gav med sig men skulle det inte stämma skulle vi ta hennes idé. Vi hittade ytterligare vinklar som vi utgick ifrån istället och då gick det mycket bättre. Så tillslut kom alla pinnar på rätt plats tror vi. Men bondens pappa hade fortfarande inte kommit så vi åkte in till stan och käkade lunch.

 

Väl tillbaka så kom bondens kompis och flyttade träden, då ringde Ann-Catrin så jag pratade med henne under tiden. Det känns skönt att prata med henne för hon tycker inte att jag är knäpp och jag kan berätta allt hur jag känner för henne. Vi hade inte pratat på länge så vi hade mycket att avhandla. Berättade lite om mina nya upptäckter genom boken jag läste. Att det har väckt ett nytt intresse hos mig. Kommer även att grilla din pappa med frågor sen, han är alldeles för stressad för att lyssna på riktigt så jag ska leta upp lite bra frågor som jag sen ska ställa till honom. Skulle kunna tänka mig att skriva en uppsats om detta ämne, då skulle jag kanske tom bli färdig någon gång. När det är ett ämne som intresserar så har man ju bättre chanser att bli färdig.

Din pappas anställda kom och tittade på tomten, och det tror jag din pappa uppskattade. Så jag kunde prata med Ann-Catrin i fred då han visade runt dem.

 

När vi var färdiga så skjutsade din pappa hem din mamma till husvagnen. Han skulle jobba en stund innan vi åkte till Sundsvall. Din pappa hade lovat att diska dagen innan för din mamma vill inte ha all kökstjänst. Gillar inte att vara husfru men matlagning och disk som huvudsyssla. Men nu fick jag ta disken i alla fall, men det ska han få igen för en annan dag när det är ännu mer disk! Så jag gick in och diskade och gjorde i ordning i husvagnen och så packade jag. Din mamma kommer inte hit på en vecka nu så hon behöver ta hem kläderna. Så ska vi ta hem all smutstvätt.

 

När din pappa kom tillbaka så åt vi mat, ska ju försöka äta lite nyttigare. Packade sen ut i bilen och så skulle vi till hus konsulten som hjälper oss med grunden. Efter lite letande hittade vi dit och där stannade vi ett tag. Fick lite kaffe och din pappa blev glad då det serverades kakor, han är hårt hållen nu och får inte godsaker mitt i veckan! Din mamma lär sig mycket av att bygga hus!

 

Sen körde vi till Sundsvall, din mamma tog över ratten då din pappa skulle ringa massa samtal. Det gick fort att köra hem men vi skulle stanna och tanka men hamnade på villovägar då vi valde fel väg. Men den vägen var mycket finare så det gick bra. Hittade till slut en bensinmack och där kunde vi dessutom handla så hade vi det gjort.

 

Vi pratade en del om dig Gabriel då vi åkte hem, din mamma är så uppe i boken hon läser. Vi pratade om igen hur viktigt det har varit att vi fått det stöd vi fick i Lycksele. Pratade även om lite rädslor inför doktor besöket på onsdag. Är det något fel på din mamma eller var det bara en ren olyckhälselse att moderkakan lossnade då du låg i magen Gabriel. Det är ju lite av en ödes träff vi ska på, där vi får veta sanningen. Din pappa är inte lika orolig som din mamma men vi får ju hoppas att det går bra.

 

Vi kom hem sent, din pappa skulle fixa värmepumpen och han gjorde det innan vi gick och la oss. Han ville ha nästa kväll på sig att fixa den om det inte gick bra och det var nog tur…

Somnade gott! Skönt med en stor säng!

Av Carina - 1 juni 2008 21:40

Var otroligt trött idag, kände att jag inte ville vakna. Men jag kände att din pappa var vaken och flyttade sig nära mig. Då frågade jag om klockan var sex? Nej, den är halv sju sa din pappa och då suckade din mamma rejält men han hade bara lurats för klockan var halv nio. Då kände din mamma att hon var tvungen att vakna till lite.

 

Vi låg och pratade länge innan vi gick upp. Vi pratade om hur vi träffades och att din mamma var lite skeptisk över att binda sig. Hon har alltid varit lite rädd för det och det tror jag har med min bror att göra som dog när jag var 12 år. Mina föräldrar skiljde sig också och farfar, Nicke och farmor dog tre år på rad. Därför kändes det som att alla jag tyckte om försvann. Träffade jag då aldrig någon så slapp jag att mista honom…

Nu har jag hittat honom och jag vill inte mista honom. Sa då att vi miste ju dig Gabriel, dig som vi tyckte så mycket om. Då kom tårarna, vi var tysta en bra stund och sen började din pappa prata om annat.

Han märkte kanske att jag tystnade för sen tittade han på mig och såg tårarna. Så pratade vi lite om dig igen. Om hur vacker minneslunden var som vi var och tittade på igår. Tårarna rann ännu mer och kom på att det inte är så ofta jag gråter tillsammans med din pappa längre. Men det kändes bra.

 

Åt frukost och sen åkte vi ner till tomten, det händer inget här nu och vi kunde inte göra något nu när stubbarna inte var borta. Men vi planterade en hallonbuske som din mamma fått av din kusin Alice. Din pappa var så duktig och gjorde en fin ram kring den så de inte kör över den med grävmaskinen. Din mamma blev så glad då det visade sig att din pappa gärna hjälpte till att gräva ner busken, han tycker inte att din mamma är jobbig när hon vill plantera fast att vi inte gjort något åt tomten.

 

Sen åkte vi upp till din pappas jobb och din pappa skulle beställa delar till vårt bygge och din mamma skrev i bloggen. Fikade lite och sen tröttnade din mamma och ville gå ut, fint väder och vi sitter inne i en bunker. Men då jag kom ut regnade det så då gick jag in igen. Blev lite putt för att vi inte kunde åka just då din mamma ville men det är så din mamma reagerar nuförtiden. Blir det inte precis som hon vill så blir hon sur. Men det är tur att din pappa inte upptäcker det alla gånger för det är ju inte hans fel att din mammas tålamod tar slut på en halv minut.  

 

När vi var på stationen frågade din mamma din pappa varför han ville att du skulle bo på en minneslund istället för en vanlig grav. Han sa då att eftersom att du inte fick leva och att vi inte lärt känna dig levande tyckte han att en minneslund var bättre. Sen så tyckte han att det din mamma sagt om att man slipper sköta graven och vara tvungen att besöka den med jämna mellanrum verkade bra. Då frågade din mamma om du varit fem år då du dog var skulle du då begravas? I en grav sa din pappa. Varför det undrade din mamma? Då sa din pappa att han trodde att han skulle vilja det men det skulle han kanske inte om det varit så. För din mamma var det aldrig något annat alternativ annat än minneslund, möjligen att du fick bli spridd för vinden. Tror att jag ska kolla upp det, vart man kan sprida dig i så fall. Jag tror ju inte att du finns där ändå. Jag hoppas du sitter på våra axlar och kollar hur vi har det och tar hand om oss. Att du är vår lilla Gud.

 

Eftersom att vi inte gjort så mycket nytta idag skulle vi gå ut och gå på kvällen, men det ösregnade hela kvällen och då är det inte så kul att gå ut. Istället satte vi oss vi var sin dator efter maten och skrev. Din pappa ringde också lite om bygget. Det var mysigt att sitta inne i husvagnen och höra hur det smattrar på taket.

Somnade gott av det ljudet.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards