Alla inlägg under juni 2008

Av Carina - 22 juni 2008 11:28

Vi tog ytterligare en välbehövlig sovmorgon. Vi har varit slut, det är inte bra att börja slita på ett bygge och vara otränade som vi varit. Inte ens lite stretching utan bara jobba och sova. Inte konstigt att kroppen tar slut. Men lite timmars extra sömn så är man igång igen hoppas vi.

 

Det var bra väder och efter den sena frukosten satte vi igång med dagens jobb, att få börja med kantbalken på garaget. Detta tänkte vi skulle bli ett kul jobb, att äntligen få komma igång och jobba med något som syns.

 

Vi började lägga ut kantbalkarna, mätte med laser så det stod på rätt ställe och låste dem med en skena. Vi kommer att låsa dem ytterligare en gång till då hela garagebalkarna är lagda. Det var lite kul att lägga dem och det gick ändå ganska fort och man ser ett resultat direkt. När vi lagt tre fjärdedelar kom vi på att vi skulle ha ut avloppet…det var bara att ta bort en kantbalk och börja gräva. Vi mätte ut vart de skulle vara på ett ungefär och så grävde vi. Det är tungt att gräva i gruset men det gick bra och vi kunde fortsätta. Då vi skulle sätta de sista kantbalkarna kom vi på el och fiber kablarna som också skulle in. Det gick ju bra även detta och vi grävde ner dem men då kom vi på att fiber kabeln skulle ut där avloppet kom ut. Vi fick ta ett kvastskaft och försöka göra ett hål i gruset, det var inte lätt men till slut fick vi ut fiberkabeln och allt var frid och fröjd.

 

Det tar längre tid än vad man tror och speciellt eftersom att vi skulle gräva i gruset på flera ställen. Det var regntungt i luften på kvällen och de hade lovat regn hela nästa dag. Så vi slog upp tältet innan vi gick och la oss.

 

Helenas pappa Helge har haft ett tält som jag fått. Vi lånade det till ett scoutläger och han ville inte ha tillbaka det igen så jag tog med det upp till Ljusdal. Nu har vi tagit det upp hit för det är ju bra för folk att bo i.

När din farmor och farfar kommer blir det trångt och då kan de bo där. Vi har tagit med extra sängar så man sover i riktigt sängar där inne.

 

Nu har vi blivit lite mer haja på att sätta upp tält så detta gick mycket bättre och din pappa lät din mamma bestämma över pinnarna och då går det bra. Din mamma har slagit upp betydligt fler tält än din pappa och det är skönt att han inte är så prestigefull utan kan låta din mamma gör det hon är bättre på. Sen hjälptes vi åt att hänga över tältduken och så satte din pappa i tält pinnarna i marken. Han är mycket noggrannare än vad din mamma är s det är bra att han gör det.

Det började stänka lite medan vi höll på med tältet men det var så lite och det kändes bra att vi fått upp det innan vi gick och la oss.

 

Klockan blir alltid så mycket även om vi bestämmer oss för att det inte ska ta så lång tid så är klockan alltid för mycket då vi lägger oss. Fikade lite innan vi gick och la oss. Imorgon är det måndag och då vaknar vi säkert av att jobbarna är igång. Då ska vår grävare fortsätta att gräva hos oss.

Av Carina - 21 juni 2008 10:36

Vi hade även idag sovmorgon. Vi skulle inte göra så mycket mer än att packa in i bilen. Softade hela förmiddagen. Så fort din pappa satte sig eller la sig somnade han. Så han behövde nog vila ut.

Efter frukosten satt din mamma vid datorn och skrev i bloggen. Det var ett av målen med att komma ikapp i den då vi var hemma men vi hann inte så mycket som var tänkt då vi somnade med jämna mellanrum.

 

Vi bestämde oss för att äta ute till lunch. Men det visade sig att det var stängt på vissa ställen men åkte till gamla stan och åt. Det blev pizza för pastan var slut, din pappa gillar inte riktigt pizza, eller hans mage gillar inte pizza. Det var varmt och skönt och vi satt ute. Din mamma satt och lekte med telefonen och upptäckte att hon kunde lägga in bilder på dem som ringer och andra ringsignaler. Så hon tog kort på din pappa och la in. Han blev så söt, han hade den fina rödrandiga tröjan på sig.

 

Då vi kom hem tyckte din mamma att vi skulle sova en stund men din pappa tyckte att vi skulle börja packa bilen så vi kunde åka. Men då vi kom hem somnade din pappa på soffan efter vi druckit kaffe/te och din mamma gick in och la sig i sängen med Pricken och somnade. Då vi vaknade var vi sega men till slut kom vi upp och började packa.

 

Det går mycket i bilen, släpet och takboxen. Vi började med det som vi visste vi skulle behöva och sen fortsatte vi med sådant som ska iväg och som vi inte behöver innan vi flyttar. Din mamma gick ner och packade ihop några lådor i källaren, din pappa gick och hämtade sådant som han tyckte skulle med. Vi fyllde även garaget med sådant som din mamma skulle köra iväg på tippen med.

 

Det var svårt i början att få ihop saker så vi kunde fylla bilen. Men då kom din mamma på julsakerna och då blev bilen fylld direkt! Nä, men det hjälpte till. Till slut var bilen fullastad och vi färdiga att åka. Katterna var glada över att vi varit hemma men de blir alltid lika ledsna då vi åker men snart ska de få komma med upp till Jämtland.

 

Vi kom inte iväg förrän sent, åt middag hemma innan vi åkte och på vägen upp tog vi en avstickare och åkte förbi Maggans andra stuga i Jämtland. Det var regntungt och nästan mörk när vi åkte.

 

Då vi åkte kom din mamma på att idag var det 3 månader sen du föddes. Tiden går så otroligt fort, man hinner knappt med. Tänk att vi skulle ha haft en liten kille här nu som skulle ha varit tre månader, det känns så overkligt nu. Vi pratar om det ofta hur det skulle ha varit men det går inte att föreställa sig hur det skulle ha blivit och det är svårt att tänka sig tanken att du skulle ha funnits för det blev ju aldrig så. Vi känner ju oss som föräldrar ibland men samtidigt har vi ju inte praktiserat på det och det är det som känns tyngst. Det hade kanske varit annorlunda om du levt ett tag innan du dog men nu var det ju inte så. Vi kan ju alltid jämföra med din kusin Alice men det blir inte heller likadant för vi kommer aldrig att kunna föreställa oss hur du skulle ha sett ut vi har ju bara bilden på dig som nyfödd bebis.

 

Det är ju också två månader sedan dina föräldrar gifte sig och den tiden har också gått fort. Men vi känner oss fortfarande som nygifta och det känns underbart att få vara herr och fru. Att få säga min man om din pappa känns helt perfekt. När jag sen hör din pappa säga min fru känns det ännu bättre.

 

Vi kom upp sent och la oss direkt, vi tömmer bilen en annan dag. Kan ha lite sovmorgon imorgon med utan att få dåligt samvete.

Av Carina - 20 juni 2008 10:37

Idag hade vi en behövlig sovmorgon. Har jobbat hårt och inte sovit så många timmar per natt. Låg kvar en stund och mös lite innan det var dags för frukost. Din pappa gjorde som vanligt frukost, din mamma har myglat med gröten länge nu. Äter fil istället. Tycker att gröten smakar ingenting, måste hitta på något nytt som förhöjer smaken.

 

Då vi ätit åkte vi och tömde bilen, skulle ta din pappas bil till Ljusdal för att fylla den också, plus släp och takbox. Det tar alltid lite tid att tömma bilen men det går fortare att tömma än att fylla.

 

Då vi var färdiga med det åkte vi till Ljusdal. Vi hade tänkt åka tidigare innan lunch och vara framme senast kl två men nu kom vi inte iväg förrän efter lunch så vi flyttade fram träffen med Maggans familj. Vi var hungriga då vi körde och skulle stanna och äta någonstans. Vi körde förbi ett gatukök och där vi väl köpt förbi det ångrade sig din pappa men då var det för sent. Så vi fortsatte vi till Svenstavik och hittade en Statoil med gatukök i. det blir mycket hamburgare och korv numera…hoppas det inte kommer att synas allt för mycket på vågen!

 

Då vi ätit åkte vi in till city och handlade mat. Vi skulle ha med oss lite och så skulle vi överleva en dag till i Ljusdal. Din mamma körde sen till Ljusdal och vi hann inte mer än starta från din pappa sov som en stock sidan om. Det har varit mycket jobb och han var lite trött. Din mamma körde och det gick bra men efter ett tag så blev även hon trött så hon ringde till Helena och pratade med henne. Då gick det lättare att köra. Pratade med henne tills vi nästan var hemma och då väckte jag din pappa.

 

Då vi kom hem blev katterna glada! Packade in och tog en välbehövlig dusch. Ringde och undrade om när vi skulle komma och inte ännu för de var inte heller färdiga så då sov vi en stund innan vi gick dit.

 

Åt sill och potatis och grillat och drack snaps. Det är den enda alkoholdrycken som din mamma saknade då hon hade dig i magen Gabriel. Nu drack jag någon snaps och läsk till det. Vi var nog alla lite trötta för efter maten satt vi i var sitt hörn och din pappa sov igen. Så fort han satte sig ner somnade han.

Vi gick hem efter elva och då vi kom hem somnade vi som små barn innan vi lagt huvudet på kudden.

 

Din pappa ville inte att vi skulle åka hem till Ljusdal från början utan han tyckte att vi skulle jobba vidare men nu när vi väl var i Ljusdal och han somnade hela tiden tyckte han att det var ett bra förslag att åka hit. Det kändes ändå konstig att det var midsommarafton idag, tiden går för fort och din mamma är inte intakt med dagarna. Alla dagar går ihop och fort.

Av Carina - 19 juni 2008 01:09

Idag hade vi lite sovmorgon. Vår grävare var på fest igår så han skulle komma lite senare. Det var skönt att bara ligga och hålla om varandra. Det har vi inte så mycket tid med nu för tiden, marsvins tiden har vi tappat bort men vi ska bli bättre. Men nu är vi helt slut så vi somnar innan vi sagt god natt nästan.

                          .

Vi åt frukost och sen gick din pappa ut och hjälpte grävaren med att lägga ut radonslangen. Den ska vi ha så vi inte får upp ev radon från marken så den är viktig. Din pappa hjälpte även till med att kratta gruset så det hamnade på rätt höjd.

 

Din mamma tog tag i målningen av alla dörrar. Häktade av dem och så började jag att olja och grundmåla dörrarna till arbetsboden. När det var klart fortsatte jag att hitta platser att lägga upp gäststugsdörren på. Jag hade redan använt bockarna och rullebören, skottkärran till de första två dörrarna. Sen blev det stegen, som kan bli som en bock och bordet till dörren och karmen till gäststugan.

Då jag skulle skruva av gångjärnen till stugdörren kom din pappa och blandade sig i. Det skulle vara en annan bits och din mamma undrade vart de fanns. Då tog din pappa över och skulle skruva bort dem, men din mamma sa att de kunde hon själv göra. Jag ville ju bara veta vart de fanns. Men det fick jag inte för din pappa var tvungen att göra det själv. Men då han såg att det fungerade så sa han att jag kunde fortsätta men då gick jag in i tältet och sa att han kunde göra det själv eftersom att han inte litade på mig.

Då kom tårarna, din mamma är händig och kan fixa mycket själv. Hur klarade jag av att renovera innan jag träffade din pappa? Jag grät och satt kvar i tältet. Din pappa hade hört på mig att jag blev ledsen och när han skruvat färdigt kom han in till mig. Jag sa då att jag kan och du måste lära dig lita på mig. Hur kunde jag fixa så mycket innan jag träffade dig annars? Din pappa blev ju också ledsen då och han förstod varför din mamma blev ledsen och bad om ursäkt. Han är inte van vid att tjejer är så händiga som din mamma. Men din mamma brukar inte bli så ledsen för sådant här utan förbannad. I vanliga fall skulle jag ha slängt dörren i marken och skrikit och gått därifrån men nu blir jag ledsen istället.

 

Nu är det så att blir jag väl ledsen så håller det i sig nästan hela den dagen. Det tog tid innan din mamma slutade gråta. Men gick ut och fortsatte med dörrarna, målade dem och snöt mig mellan varven.

 

Då vi skulle åka iväg på lunchen och äta så ville din pappa prata om det som hände på förmiddagen. Han blir ju lika ledsen som din mamma och vill ju förklara sig. Han vill gärna prata om vad som hände men då blir din mamma bara ännu mer ledsen. Din mamma körde så det var inte så lämpligt att gråta med det gör hon ändå utan att det är meningen. Kan inte hålla tårarna inne. Sa till din pappa att nu kan vi inte prata om det nu för din mamma vill inte gråta mer då vi skulle in och äta lunch.

 

Åt lunch och sen skulle vi hämta instrumentet som vi skulle ha hämtat igår kväll. Vi körde då en liten tur och kollade på fina hus och den fina utsikten.

 

På eftermiddagen och kvällen la vi färdigt taket på friggeboden, det var skönt att få det gjort, men nu ska vi upp med takpappen innan vi är nöjda. Men vi kan ju inte jobba så länge om nätterna så vi fick lägga oss innan pappen kom på.

Vi hade lite paus och åt middag och så fikade vi innan vi gick och la oss. Det känns som att vi äter mycket men vi jobbar också hårt.

Av Carina - 18 juni 2008 00:51

Imorse vaknade din mamma inte av att din pappa gick upp. Eller det gjorde jag men somnade om direkt. Din pappa gick ut utan att äta frukost och det är inte likt honom! Han skulle ut och prata med grävaren. De skulle mäta ut radonslangen.

Din mamma vaknade och gick upp på toa och såg att de stod utanför grannen och pratade. Sen kom din pappa in och vi åt frukost tillsammans. Din mamma behöver lite mer sömn tydligen. Din pappa behöver inte så mycket sömn då det är något kul han gör. Men ska ha renovera hemma bland din mammas sneda väggar blir han helt slut direkt. Nu har han all energi man kan tänka sig.

 

Igår kväll höll vi på att jobba till kl 23.30 och då hade din mamma tappat tålamodet många gånger. Men tydligen visar jag det inte utåt för din pappa märkte inte att jag var sur…tur det kanske, eller inte! Märks det inte kan man ju lika gärna låta bli att bli sur.

 

Idag började vi på med taket på friggeboden. Men din pappa blir ofta avbruten för att hjälpa grävaren med olika saker. Grannen göt sin platta och vi fick betongen som blev över så vi kunde gjuta vår platta till avloppstanken.

 

Vi skulle åka och handla lite mer material och så skulle vi hämta ett mätinstrument hos han som hjälpt oss att beställa grunden. Då vi kom dit så hade han inte det hemma utan vi får hämta det imorgon istället.

 

Innan vi gick och la oss vattnade vi grunden, stenbädden på huset. Det för att gruset ska packa sig.

Våra dagar är fulla med arbeten från morgon till kväll. Ibland måste vi åka och handla material och det tar tid, mycket tid från vår annars så pressade arbetstid. Fördelen är ju att vi kan äta lunch eller middag på stan. I början var vi duktiga och åt sallad men nu håller inte det. Vi jobbar för hårt för att klara oss på sallad. Men vi gör ju av med mycket energi också. Det ska bli spännande att märka om vi går ner i vikt eller inte.

Av Carina - 17 juni 2008 00:49

Vaknade av att maskinerna var igång. Så är det varje morgon. Idag tog din mamma sovmorgon! Din pappa gick upp och åt frukost och sen gick han ut till gubbarna. Han känner att han måste vara med hela dagarna då de är här. Som kvalitetsansvarig vill han ha koll på allt.

Din pappa kom in och sa att han behövde öronproppar då han skulle padda… eller vad det nu heter, då man plattar till massan. Då gick din mamma upp och tog på sig kläderna för att gå ut och kolla på och ta kort men då gjorde han något annat så då gick jag in igen och åt frukost. Naturligtvis hade han börjat sen då jag gick men han får ju passa på då din mamma är ute.

 

Nu är det mest bygge och idag så var det hårt arbete. Vi grävde ner massa slangar mellan hus, garage och friggebod.

Det kommer ju att vara mycket bygge nu och det kan ni ju läsa mer om på www.jonsson-dahl.bloggagratis.se för det kommer inte att synas här.

 

Men vi fick besök av en annan granne som bor på andra sidan vägen. Han ska hjälpa oss med gjutningen. Han är hemma och är pappaledig och kom med dottern. Då kändes det tungt. Då kom tankarna på att vi skulle ju också ha haft ett litet barn här och nu. Du lille Gabriel skulle ju vara här hos oss. Du kunde ju sitta på din mammas rygg och vara med i bygget.

Tanken på hur detta skulle gå om jag jobbade kommer ibland. Men det har ju faktiskt aldrig varit i tanken att jag skulle ha jobbat. För när vi bestämde oss för att bygga visste vi ju redan att du var på väg Gabriel.

 

Det känns liksom inte rättvist att du inte finns med oss Gabriel. Det är först nu som jag kan bli förbannat på det. Jag vill liksom backa tiden och klaga mer och se till så att jag blivit undersökt och de skulle ha tagit ut dig Gabriel innan. Men jag vet att så lätt är det inte och det hjälper absolut inte med att tänka om. Men visst hade det känts bättre ibland om man kunde ha skyllt på någon.

Tänker man sen på att du ska få ett syskon så tar det ju så otroligt lång tid tills de är färdigt…40 veckor är lång tid.

 

Vi kollar ju på Internet vilken dag bebisen kommer om det lyckas och nu denna gång skulle det bli den 22 mars, dagen efter du skulle ha fyllt ett Gabriel. Tänk då om det skulle bli den 21? Det känns inte bra så det gör ju inget om det inte blir denna gången…

 

Idag åkte jag till handelsboden i grannbyn. Den har öppet alla dagar i veckan, men lunchstängt på vardagarna och öppet mellan 13-15 på söndag. Det fanns nästan allt i affären men lite av allt. Godis hyllan var en meter bred och det räcker ju eftersom att vi inte ska äta sånt. Men nu när vi jobbar så har vi fuskat. Men vi gör också av med mycket.

 

Hälsade på Mona och hon skulle komma och titta hur vi har det ikväll.

Hon kom och det var inte bara hon som kom, vi hade mycket gäster. Bondens pappa och en kompis till honom som bodde vid träden som vi vill ha ner! En dam som har en sommarstuga nedanför oss kom också och kollade. Mona kom cyklande men vi hade inte tid att bjuda på fika men hon såg sig omkring i alla fall.

 

Jobba länge…vi handlade radonslang, började med friggeboden. Vi började sätta upp väggarna så långt vi hann. Skulle det regna så torkar ju trä…

 

Eftersom att de lovade regn och din farmor och farfar skulle komma i veckan fick vi slå upp tältet. Det var ganska lätt, vi hade ju övat på förtältet! Satte in sängarna där och det gick ju bra att ligga där i två resesängar.

Det sista vi gjorde innan vi gick och la oss var att vi satte ut huset igen…nu var det så sent så att din mammas ögon var knappt öppningsbara. Det ska mätas hit och dit, alla vinklar och alla längder. Men till slut var vi nöjda och kunde gå och lägga oss.

 

Dina föräldrar är så slut på kvällarna att vi knappt hinner mysa längre, vi somnar innan vi lagt huvudet på kudden. Men vi ligger ju i alla fall nära varandra under samma täcke så man känner av varandra då man vaknar till. Det är ju inte så stort i husvagnen men sängen är 135 cm bred så det är ju inte så dåligt.

Av Carina - 16 juni 2008 00:47

Idag såg vädret mer lovande ut, man vågade knappt dra upp rullgardinerna för man ville inte se alla svarta moln. Men idag var det uppehåll, äntligen!!

 

Då vi ätit frukost gick vi ut och började arbeta. Dagens jobb var att gräva ner kulvertar, avloppsrör och elrör. Det var riktigt slitgöra, tungt jobb och din pappa fick gräva mest. Men även din mamma grävde mycket.

Men din mammas stora uppgift var att stå på rören så de låg kvar när din pappa skulle skotta igen dem. Ibland är det bra att han tyngd i kroppen!

 

Grävaren hade äntligen börjat på huset. Så nu känns det bra!

 

Det enda vi gör nu är jobbar och sliter så det blir lite blekt här i bloggen.

 

Men innan dagen var slut hade vi grävt ner alla rör som skulle ner och det kändes bra, vi hade ju tänkt oss att göra annat men så blev det inte.

Det kändes i kroppen då vi la oss och somnade igen ovaggade.

Av Carina - 15 juni 2008 00:44

Då vi vaknade idag så regnade för fullt! Så det var bara att ta plan B och det var ju att åka till Sundsvall. Det känns trist nu när vi väl är igång och ville starta. Vi har ju laddat för detta och vill bara sätta igång.

 

Vi har ju inte fått upp förtältet heller och det gör ju sitt till. Vi måste gå in med blöta kläder och skitiga skor och det skulle ha känts mycket bättre om vi kunde klä av oss ute i förtältet. Det är ju inte så stort i husvagnen fast det finns det mesta. Men utrymme är det inte gott om. Så ett förtält är ju en förutsättning för att man ska bo i husvagn under en längre tid som din mamma och pappa ska.

 

Vi hade planerat hur vi skulle kunna ha dig boende här Gabriel. Att din pappa skulle göra en vagga som vi skulle kunna hänga i taket i husvagnen bak där sängen är, eller att man fällde in den i väggen. Vi hade olika konstruktioner som vi funderade på. För vi förstod att även om vi inte skulle ha bott här hela tiden som din mamma gör nu så skulle vi vara här mycket och då var vi ju tvungna att ha en säng till dig. Tyvärr så fick vi inte göra någon säng till dig men kanske en till dina ev syskon.

 

Innan vi åkte till Sundsvall spikade din pappa upp hyllor och en verktygstavla i boden och din mamma städade husvagnen. Det blir lätt rörigt!

 

Sen åkte vi iväg och körde samma varv som förra vevan. Lunch i Gällö, K-Rauta och IKEA, vi handlade middag på IKEA som vi tog hem och värmde senare. Vi fikade naturligtvis på IKEA och idag fanns det delicatobollar, de var slut förra gången och då fick vi äta dammsugare i brist på annat.

 

Då vi kom hem till din pappa var det bara att fylla igen. Denna gång skulle vi ta ner ett förråds system som din pappa gjort. Det är som de har på arkiv där man rullar hyllorna i sidan. Det tog rätt så lång tid att fixa det. Sen åt vi och sen var vi på gång igen. Ingen vila här inte!

 

Då vi var klara så duschade vi, vi passar ju på när vi har dusch i närheten. Det blev sent idag igen.

 

Då vi åkte hem pratade vi om dig igen Gabriel, det är den enda tid vi har för att prata med varandra. Det blir en del prat om begravningen hur vi vill ha den. Vem som vi tror kommer, hur vi ska få sovplatser till alla, ska vi hitta på något annat kul när de kommer.

Det var inte riktigt så här vi ville att våra familjer skulle mötas. Vi hoppades att de skulle få sammanstråla vid ett dop och inte en begravning.

 

Väl tillbaka i husvagnen somnade vi som stockar med regnet pladdrande på taket.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards