Direktlänk till inlägg 28 juni 2008

Käre Gabriel 28 juni

Av Carina - 28 juni 2008 11:18

Upp i ottan igen, idag var det avlopp i huset som gällde. Så efter frukosten gick vi ut och började. Det är tungt jobb för man ska gräva i gruset och det är inte lite heller.

 

Din farmor och farfar skulle åka och handla. Maten höll på att ta slut och så behövde vi lite annat som de också skulle handla. Det var tur att de var på stan, men de skulle ha behövt en guide och en karta för de fick köra huller om buller. För vi ringde med jämna mellanrum över att vi behövde mer saker. De körde lite vilse men till slut kom de hem med bilen full.

 

Din mamma och farmor la fram all isoleringen som skulle vara till huset. Så den låg nära tills hands. De är inte tunga eftersom att det är frigolit men de är stora och sitter ihop tre och tre och är otympliga att bära själv. Så vi la fram alla och det kändes bra när högarna försvann.

 

Vi pratade lite om dig, hur sorgligt det är att du inte lever men att hon var så glad över att få hålla i dig och träffa dig. Att hon tyckte du var så söt och att hon hoppas att du åtminstone får ett syskon. Din mamma vill ju ha många barn så tvillingar vore bra och det höll din farmor med om.

Det är inte första gången under denna tid de varit här som vi pratat om dig din farmor och jag. Det känns ändå som att vi kommit varandra närmare sen du föddes och det mycket för att de var och hälsade på dig på sjukhuset. För din mamma var det viktigt att det inte bara var din mamma och pappa träffade dig. Vi har något gemensamt som vi inte kan dela med någon annan.

 

Eftersom att din mamma kan bara inte vänta så började hon med armeringen av huset. Din mamma gjorde det mesta men din pappa fick hjälpa till när det blev för många böjar. Det är inte lätt att böja armeringen då det är korta hävarmar och då måste din mamma ha hjälp. När det var klar började jag att lägga ut första lagret med isolering. Det är bara en av oss som kan gräva och vi hjälps åt fast din pappa gräver mer än din mamma men din pappa är stark!

Du hade kunnat skryta i skolan över att du hade en stark pappa, och en snygg mamma!!!

 

Din farfar hade med sig bräder, färdig sågade som han spikade ihop, där vi ska gjuta bottenplattor till plintarna så de står stadigt. Dessa la vi ut med plast under så det inte skulle rinna över. Vi fick lägga grus runt om så de inte skulle flytta sig. Dessa ska de gjuta när de gjuter garaget.

 

Vi hade lånat en vinda som vi kunde använda när vi skulle lägga ut golvvärmen. Den var bra, det gick lätt att få ut slangen. Vi skulle lägga ut golvvärmen på garaget och detta hade vi försökt leja bort men det gick inte och nu är vi glada för det. Att lägga ut golvvärmen var det roligaste som vi gjort hittills. Det tog tid men det var roligt och tiden kändes inte så lång. Men man märkte att klockan var hur mycket som helst innan vi var färdiga.

 

Vi hade målat ut väggarna innan så det underlättade när vi la golvvärmen. Men vi var så duktiga och mätte ut precis var hållarna till slangen skulle vara och vart slangen skulle gå. Det var riktig precision. Så när grundarbetet var klart så var det bara att lägga ut slangarna. Vi stod i var sin ända och la ut slangarna. Din pappa kopplade på slangarna på stativet som kommer att bli den central som styr värmen i de olika rummen. Varje slinga har en egen termostat.

 

När det var klart så åkte din mamma och pappa till stationen och duschade en välbehövlig dusch, idag har det varit hårt jobb från början till slut. Det känns otroligt skönt att duscha när man är riktig skitig.

 

Somnade som en stock denna kväll också. Nu har ju din farmor och farfar flyttat in i friggeboden, det är betydligt varmare där inne än i tältet. För fast att det är varmt på dagarna så är det inte så varmt på nätterna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards