Alla inlägg under maj 2008

Av Carina - 2 maj 2008 21:32

Vaknade och idag var jag piggare än din pappa och det är inte ofta. Men din pappa har slitit mycket den sista tiden och behöver lite vila. Låg kvar länge som vanligt och pratade om ditt och datt. Att bara få ligga kvar och mysa är ju hur bra som helst. Man får passa på då man inte behöver ställa klockan.

 

Efter frukosten gick din pappa ut och fixade bilarna, skulle byta bromsar på sin bil och serva din farfars bil. han är kunnig på det mesta din pappa, din mamma har gjort ett riktigt kap. Din mamma var inne och skrev i bloggen som vanligt, men det var det hon skulle göra då hon kom upp till stugan. Ligger ju lite efter och har svårt för att komma igång med det igen efter kalaset. Men tiden mellan frukost och lunch är ju så kort så man hinner inte så mycket.

 

Efter lunchen så fortsatte din pappa och fixa bilar och din mamma gick igång på din pappas garderob. Han ska få flytta in till mig i stugan nu! Han har ju haft alla sina kläder kvar i sitt gamla rum men nu när vi har dusch här inne så behöver han ju ha kläderna här. Det fanns en hel del kläder. Din pappa är en värre samlare än din mamma. Men jag tog in en del kläder och vissa gallrade jag ut redan med din farmors hjälp inne hos dem. På kvällen fick din pappa rensa själv bland det jag burit in.

Vi hade ju tagit upp en byrå som vi ska lite kläder i, vi får inte plats annars. Din mamma har en låda och din pappa får inte plats i de 5 som är kvar…och ändå ska din pappa dela med sig så vi får hälften var.

 

Efter middagen gick din mamma in och fortsatte med kläderna och rensningen och din pappa försvann. Men sen kom han in och fick hjälpa till. Han fick själv rensa bort vad han inte ville ha, efter det att din mamma plockat bort det hon inte ville att han skulle ha. Din pappa börjar bli duktig på att rensa, så nu blir det andra som blir glada när han skänker bort alla kläder.

 

Det var Så ska det låta så vi fick hoppa in i duschen innan det började. Din pappa konstaterade att han inte sett så mycket på Så ska det låta sen han träffade mig… Anna ringde i slutet av programmet. Medan jag pratade med henne så fortsatte din pappa att göra i ordning i sina lådor.

Berättade för Anna att jag inte känner obehag över att vara här igen. Att det inte känns som om vi var här när det hände, men det är ju i och för sig bra. Det skulle ha varit fasansfullt om man bara hade hemska minnen här. Det kan ju bero på att vi ändå hade en fin upplevelse med oss hit. Det var ju inte bara hemskt när du födde Gabriel utan vi fick ju ändå dig fast att vi inte fick ta med dig hem.

Pratade med Maggan också idag och jag pratade om samma sak med henne och hon tyckte också att det var bra att vi inte har dåliga minnen kvar här ifrån.

 

Det jag minns mest med förra gången vi var här var på natten då vi skulle åka iväg och möta ambulansen. När jag upptäckte att jag blödde och när din pappa kom upp och vi funderade vad vi skulle göra. Att jag ringde när jag satt på toaletten. Vågade mig inte upp därifrån. Hur jag satt här i soffan och väntade på att din pappa skulle blir klar och hur jag sen gick ut i mörkret och satte mig i bilen. Jag minns att det var mörkt och kallt. När vi kom tillbaka hem ifrån sjukhuset var man väl i sådan chock att man inte minns av den anledningen. Det var som att vara i ett töcken.

 

Vi bestämde oss för att vara uppe länge idag, det är inte vanligt men det var Morden i Midsommer. Så vi tittade på det och skulle dricka lite vin som blev över sen kalaset men din mamma tyckte inte om det. Så din pappa fick dricka dubbel ranson, men han tål ju mer än din mamma gör.

När det programmet var slut tittade vi på ytterligare ett avsnitt av Hipphipp. Det är kul att din pappa också gillar dem och har sådan bra humor.

ANNONS
Av Carina - 1 maj 2008 16:49

Vaknade av att din pappa kröp intill mig, det är skönt att ha han vid min sida. Sov bra men drömde konstigt. Har drömt mycket om dig Gabriel den sista tiden. Denna natt var min morfar med, han har ju varit död i 15 år men han kom upp nu igen. Han var så ledsen för att dels din kusin Ian var sjuk och för att du Gabriel inte fick leva. Min morfar har inte varit så känslig vad jag vet men nu grät han hejdlöst.

Jag har också drömt att du Gabriel, din mamma, mormor och din mammas mormor satt och väntade på en buss. Vi var alla vitklädda och jag vet faktiskt inte om du var levande eller död för jag samtidigt som jag sa till henne som skötte busstransporterna att vi skulle få förtur för du var död. Ändå kändes du så verklig just då.

En annan natt vaknade jag upp och satte mig upp och skulle flytta på din pappa för då trodde jag att du låg där emellan oss och jag var rädd att din pappa skulle lägga sig på dig.

Jag vet inte om det är för att jag har lagt sorgen lite åt sidan som gör att jag drömmer om dig istället. Det är ju inga mardrömmar men jag borde kanske bearbeta din död på dagarna istället.

 

Pratade lite om dig Gabriel när vi vaknat. Det blir ju ändå lite mer påtagligt när vi är här uppe. Tiden har ju gått så fort sedan du föddes och det har hänt så otroligt mycket under tiden. Det har varit fullt upp med sorg och med gäster. Tiden som vi skulle ha för oss själva har försvunnit och det ska vi ta igen denna helg.

Det rann lite tårar på din mamma när hon pratar om dig och varför du inte fick vara med oss här. Din mamma och pappa har tidigare prata om hur vi tänker på dig och hur det skulle ha varit om du var här. Din mamma tänker ofta i alla situationer hur det skulle ha varit om du varit med.

 

Åt frukost här inne i stugan och det var ju så varmt att det inte var lönt att elda, fast din mamma skulle gärna vilja göra det i alla fall men din pappa blir så varm då.

Vattnet frös ju när vi var här sist och nu var det ju spännande att kolla om det hade tinat upp. Vi hade tagit med oss vatten från din farmor och farfar igår så vi hade till toaletten och till köket.

Vi hade ju även med oss blommor som vi fått, våra blommor vi fått har varit väl beresta. Men vad gör man, man vill ju inte att de bara ska torka bort och att vi inte kan få nytta av dem. Så jag lånade en vas och satte blommorna på bordet.

 

Hurra! Nu har vi vatten igen, det hade tinat upp så pass att det fungerar. Det blir mycket lättare när man har vatten inne. Så enkelt att bara spola i vasken och toaletten. Man är ju lite bortskämd. Då kan vi duscha här inne ikväll.

 

Din mamma skulle ägna dessa dagar åt att skriva i bloggen och hon började direkt efter frukost. Din pappa skulle fixa något annat, vet inte riktigt vad. Jag fick flytta över dokumenten från din pappa dator till min egen. Gillar inte din pappas dator eftersom att den lever sitt eget liv…hoppar hit och dit och jag har ju nästan fått hjärtinfarkt av den så det är bra att jag kan använda min egen. Din moster sa att jag skulle skriva i word-dokument och sen klistra in men det gjorde jag ju inte men nu har jag lärt mig och har börjat med det. Så nu började jag skriva.

 

Gick in och åt lunch hos din farmor och farfar och sen gick jag tillbaka igen och fortsatte och skriva. När jag kom in igen för att dricka kaffe hade de fått gäster, din farfars kusin och man. De har också varit med om samma som oss för deras sons dotter dog också vid födelsen men av en annan orsak. Men de har fått en dotter till nu strax efter att Gabriel föddes.

Din pappa har fått prova ett bredband man kan ha med sig och din mamma gick in och kollade mailen. Hade då fått en sånt fint mail från en av min personal, kallar de för mina fast att de inte är det längre, men det känns så. Tårarna kom direkt, blev så rörd över hur fint hon skriver.

Det känns bra att jag fortfarande kan känna och gråta spontant, tycker att jag blivit sämre på det nu. Fick sitta en stund vid datorn tills tårarna runnit klart. Tittade på lite annat. Din pappa märke att det var nåt med mig då jag kom tillbaka och jag berättade och sa att han kunde få läsa det då vi kom hem till oss sen.

 

När vi fikat färdigt gick din mamma och pappa in till sig och så kollade vi om Internet fungerade även på din mammas dator och det gick bra. Så jag passade på att lägga in den 29 och 30 april på bloggen.

 

Efter middagen så stannade vi kvar hos din farmor och farfar för din mamma ville titta på studentsångarna från Lund. Jag ville se om våren verkligen var igång i Skåne, och det var den. Men det var inte så fint väder. Men det var grönt och fint.

 

Gick hem till oss efter det och sen tittade vi lite på tv innan vi gick in i duschen. Din pappa har gjort en fin dusch med tak dusch så vi kan få plats båda två samtidigt. Det är bra för varmvattens beredaren är inte så stor.

Då vi kom ut kom din mamma på att hon inte fått kvällsfika så då satte hon på tevatten och så fikade vi samtidigt som vi såg på första avsnittet på Hipphipp. Det var bra!

Gick sen och la oss och din mamma ville läsa lite så din pappa somnade men vaknade och sa till mig att jag också skulle sova så det var väl bara till att lyda…

  
ANNONS

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se