Alla inlägg under maj 2008

Av Carina - 23 maj 2008 21:09

Vaknade efter att han sovit en hel natt utan att vakna. Här i stugan sover man extra bra, det är helt tyst och lugnt och så vet man att man inte har något alls på agendan. Det är bara av att njuta då man är här, blir lite bortskämd här förstås men det gör mig inget. Din farmor och farfar skämmer verkligen bort oss då vi är här.

Din pappa gör ju dessutom frukost så din mamma har det mycket bra. Han eldade idag också fast att han tycker att det är varmt, men gör det för din mammas skull!

 

Idag var din farmor och farfar i Dorotea för att handla så vi var ensamma här upp idag. Din pappa gick ut och fixade lite och din mamma satt vid datorn lite. Jag ligger ju back på skrivandet här. Det finns ju inget Internet, jo, men bara modem här men jag ska försöka lägga ut på bloggen i helgen. Annars får jag vänta tills på måndag och göra det från din pappas jobb. Då jag gick ut tömde vi bilen på det som skulle vara här. Det andra skulle packas in i husvagnen. Din pappa körde ut husvagnen så vi kom in i den. Men klockan blev mycket så vi gick in och åt lunch, det blev gröt.

 

När vi ätit upp gick vi ut och satte igång med fixandet i husvagnen. Din pappa satte in i ett nytt batteri, och monterade tv:n. Din mamma bäddade, vi har köpt ett stort täcke som vi ska dela på. Men det var inte så lätt att stoppa in i påslakanet, speciellt då det inte fanns hål att ta in händerna i. Vi köpte de billigt på IKEA så det ingick väl inte i priset…  till slut fick jag in täckt. Men din farmor fixade hål i det andra påslakanet. Så det blir lättare nästa gång. Anna skulle ju ta upp madrassen så ja kunde inte bädda helt men prov låg och där kommer man att sova gott.

 

Det gick inte heller så bra för din pappa för när tv:n var på plats hade den kommit några cm fel så han fick göra om det igen. Den sitter på en skena som gör att man kan flytta ut den då man ska se på den. Men den sak sitta fast även då man kör.

 

Vi var inne hos din farmor och farfar och åt middag. Det smakar alltid bra! Din farfar håller på att göra vår redskapsbod som vi ska ha vid bygget. Det är stora bitar som ska förflyttas till Östersund.

Din farmor sa att ni måste ha en frys! Hon tänker ju laga mat under bygget och då vill hon ju göra färdig här hemma och ta med sig och då krävs det en frys. Vi skulle säkert också behöva en extra kyl. Den i husvagnen är inte så stor, i alla fall inte om man blir några stycken och under bygget är vi nog några fler än bara din mamma och pappa.

 

Vi behöver ju även en box, så vi kan se på tv:n. Den fick din pappa sätta fast även den så den inte åker omkring då vi kör. Men den måste ju sitta så man kan ändra kanaler när man sitter, ligger i soffan.

Mikrovågsugnen ska vi inte sätta fast utan vi ska ha den i lådan i alla fall nu när vi kör ner denna gång. Men den har en bra plats.

Din mamma flyttade inte lite kläder, besick och lite annat som inte är av glas eller porslin. Sen när vi ska använda den till semestrar ska vi inköpa plast men nu ska vi ha porslin, vi har ju lite över.

 

Vi hade tagit upp en fin servis som din pappa hade hemma som vi skulle kunna ha här så din mamma lämnade tillbaka din farmors tallrikar, glas och muggar till henne. Men hon undrade lite över fin servisen och jag undrade om hon ville ha den och det ville hon gärna och vi har fler som vi kan ta hit. Din mamma har en jättefin som vi kan ta hit så blir din mamma glad. Jag har en blå, grön som är handmålad under glasyren och den använder inte jag längre då jag har diskmaskin men det har vi ingen här.

Vi gick in till din farmor och farfar och fikade på kvällen. Innan dess hade din mamma varit uppe i stugan och skrivit lite. Kollade lite på Internet också, men oj vilken tid det tar med modem. Din mamma gick upp tidigare till stugan då hon hade kollat sina mail. Kollade på tv innan din pappa kom upp.

Tog en dusch och sen gick vi och la oss tidigt. Vi var båda trötta, din pappa har stressat så mycket under en lång tid så han behöver sova. Nu är det ljust här dygnet runt så det gäller att dra ner och det känns lite konstigt att gå och lägga sig klockan tio på kvällen och det är ljust ute.

ANNONS
Av Carina - 22 maj 2008 13:05

Jag vet att det är några som läser här som inte är data vara och det glädjer mig att även de lockas hit. Ett litet tips till de och andra är att ni kan se till höger vilka inlägg som är nya. Jag vet att vissa bara läser där de slutade förra gången men eftersom att jag blir back ibland så lägger jag ut efterhand och då kommer de inte i ordning. Så vill ni inte missa något så kolla alltid i höger kolumnen så ser ni vilka dagar jag sist lagt ut.


Kul att få kommentarer här i bloggen! så det får gärna fler göra.


Tack för att ni läser och hänger med hur jag har det.

ANNONS
Av Carina - 22 maj 2008 08:37

Idag skulle din pappa besiktiga bilen redan klockan sju och därför var han uppe tidigt. Det var inte din mamma men nästan. Klockan ringde klockan åtta och jag hörde att Inga-Britt redan var uppe. Gjorde mig i ordning och sen gick jag ner och åt frukost. Tänk att jag jämt får frukosten serverad!

Körde iväg till Bollnäs, din mammas bil stod på Inga-Britts jobb och jag blev avsläppt där. Vi bestämde att vi skulle ses snart igen men vi får ju se hur det blir i sommar då vi bygger som värst.

 

Då jag kom hem fikade jag lite och kelade med Pricken. Hon saknar mig mest då jag är borta och blir lika glad när jag kommer hem så om jag bara varit borta en timme.

Det var ju meningen att jag skulle åka till Sundsvall redan klockan tolv men vi flyttade fram det två timmar för din pappa hade så mycket att göra. Så jag hann göra lite innan jag åkte. Hade ju till exempel inte packat ännu så jag fick ju göra det.

 

Åt lunch och sen satte jag fram sakerna som Anna skulle ha med sig. Ringde och kollade om hon kunde ta madrassen också för då slapp jag ta den på bussen, och det gick bra. Skulle ju beställa bröllops foto till våra mammor på mors dag men det gick ju inte. Expert i Sundsvall hade inte någon snabbframkallning och när jag väl hittade ett ställe var jag tvungen att ladda hem ett program för att få iväg bilderna och då var klockan så mycket så din mamma var tvungen att springa till bussen. Det är likadant varje gång!

 

Hade ju lite packning och kom ihåg filmkameran av bara farten men mina stavar jag skulle ta med glömde jag. Kom tidigt till bussen, så blir det alltid när jag är sen för då springer jag kanske lite väl fort till hållplatsen. Satt där och väntade och lyssnade på Madame terror, en ljudbok jag fick i julklapp. Hade tre kvart i Hudiksvall innan tåget kom så då skrev jag här, hade för mycket packning för att springa på stan. Hoppade på tåget till Sundsvall och när jag hoppade av tänkte om din pappa skulle stå på perrongen eller i bilen eller inte alls. Men där stod han, och din mamma blir så glad inombords när hon ser honom och nu var det flera dagar sedan vi sågs.

 

Vi åkte och när till stan efter det att vi kramats länge. Vi skulle köpa byxor till din pappa och hämta glas till din mamma. Din farmor har gett din pappa pengar så han kan handla byxor men det var i julas så det tog lite lång tid innan det blev utfört. Men det är mycket lättare för din pappa att handla en maskin än ett par byxor. Men nu fick han ett par snygga jeans. Åkte och åt innan vi åkte hem och packade bilen.

 

Vi skulle ju ha en del med oss som vi ska ha i husvagnen, då det kommer att åka via Dorotea. Så det fick inte plats så mycket annat som skulle lagras någonstans. Men takboxen var full, en cykel på taket och bilen full inuti. Vi körde norrut strax innan sju och då vi kört en bit hoppade din pappa ur bilen och bytte plats med din mamma. Han har kommit på att det är rätt så skönt att slippa köra. Han ringde till vår nya granne och till sina föräldrar. Då semifinalen i melodifestivalen skulle börja stannade vi för att fika. Hade tagit med oss kaffe och te och köpte en macka på vägen. Då vi hört Sveriges bidrag körde vi vidare, vi skulle ändå komma upp sent nog.

 

Då vi kom upp var det fortfarande ljust, nu är det härligt när det är så ljust. Men visst saknar man ibland att kunna tända lite levande ljus på kvällen då man sitter ute. Det är meningslöst här uppe, i Ljusdal också från den delen. Vi var så trötta att vi gick upp till stugan direkt utan att ta med oss packningen. Men din pappa var ju tvungen att gå och titta på den nya traktorn innan han kom upp.

Din mamma gick och la sig och låg redan då din pappa kom upp. Han fick ju sätta på vattnet innan han gick iväg till traktorn så jag kunde borsta tänderna. Då han kom upp kallade han ut mig i rummet och jag trodde det stod en älg eller nåt utanför fönstret. Men det var vår förråds bod som din farfar har byggt i delar.

 

Somnade gott med din pappas armar omkring mig.

Av Carina - 21 maj 2008 13:09

Vaknade för tidigt idag…i alla fall tidigare än vad jag skulle vilja men jag gick upp strax efter åtta. Fördelen med att gå upp tidigt är att man få mycket gjort.

Idag är det två månader sedan du föddes Gabriel och det känns som en evighet. Men det är ju först nu som jag kan känna att du har funnits, kan nu igen känna dig verklig då jag ser på korten. Det har varit en tid då du bara varit en bild men nu kan jag förnimma hur det var när du låg i min famn. Tittar ofta på bilden på dig som är vid sängen och tänker tillbaka på hur det skulle ha blivit. Pratar med dig och hoppas att du någonstans hör och ser vad din mamma sysslar med och är nöjd i din himmel.

 

Dessutom är det faktiskt en månad sedan vi gifte oss och det känns fortfarande bra att vara gift. Jag har ju gjort ett riktigt kap! för din pappa Gabriel är en hyvens kille. Han kan det mesta och så framförallt tycker han så mycket om din mamma.

 

Åt frukost och började skriva lite i bloggen. Tyckte att jag hade hela dagen på mig men så är det ju inte. Efter frukosten så målade jag färdigt i vardagsrummet och det blev bra. Behövde inte den sista litern som jag köpte i måndags men jag kan ju ha det till en annan vägg så småningom.

Jag bar ner massa verktyg och annat som vi haft vid bygget. Försökte städa upp lite här men det är mycket att röja. Var uppe i rummet där uppe och rensade ut lite mer kläder, tänkte att Linda som är en fattig student men något mindre mått än mig kunde få om hon ville. Det känns bättre att skänka till dem man känner än till andra.

 

Linda skulle komma och hjälpa mig men hade ont i huvudet så då tog jag och ringde lite. Jag har fått lite administrativa uppgifter av din pappa som jag ska fixa. Men det var inte så många som ville prata med mig eller kunde svara på mina frågor men jag ska återkomma nästa vecka. Ringde även till mäklaren och han kommer hit den 10 juni och kollar.

 

Linda ångrade sig och skulle komma. Då jag lagt på ringde det igen och då var det en av personalen på Hamrelund. Då satt jag och skrev på ett tackbrev till personalen som jag skulle skicka via Marianne. Tårarna rann då jag skrev och då hon ringde rann de ännu mer. Men hon frågade om jag inte orkade prata men jag blev jätteglad över att hon hörde av så jag sa att det gick bra. Fick bara snyta mig emellanåt. Pratade med henne en stund och sen kom Linda.

 

Vi gick ut direkt och fyllde släpet men bräder. Det var mer än vad jag trodde men det får plats lite till som jag ska lägga i sen då jag kommer hem. Sen gick vi in och fikade lunch. Nu lyckades jag med ytterligare en god och nyttig lunch, tack Ica Buffé!

Linda tog med alla kläderna och åkte hem.

 

Jag fortsatte att röja lite och helt plötsligt kom jag på att ska Anna och Pernilla komma i helgen måste man nog tömma där lite. Så jag ställde i ordning rummet något så när. De ska ju även få plats med sängen till din kusin Alice. Skrev lite i bloggen och vips var klockan så mycket och jag fick skynda mig att bli klar för att åka till Bollnäs.

 

Då jag åkt en bit ringde din pappa, han hade kommit hem och skulle fixa lite men pumpen som inte vill riktigt som han vill. Han är stressad nu, det går inte riktigt som han vill. Han hade glömt att jag skulle iväg men kom ihåg det då jag påminde honom. Hade gjort ett paket till Ian som jag skulle skicka iväg men eftersom att det är vägbyggen inne i Ljusdal kör man gärna inte in där och hamnar i kön. Ja, det finns faktiskt bilköer i Ljusdal! Så jag körde en extra sväng i Bollnäs och la på det. Kom samtidigt med Inga-Britt till badet. Det märks att det är sommar för det var bara vi och en annan på relaxen. Simmade lite och det behövde verkligen din mamma då hennes axel är helt ut funktion men samtidigt gör det ont att simma men några längder simmade vi innan vi gick ner i bubbelpoolen. Efter det tog vi en tur in i bastun för att dra nytta av allt på relaxen nu när man väl betalar. Hade beställt sallad så vi åt det där samtidigt som vi snackade lite skit.

Åkte sen hem till Inga-Britt och tog en promenad på 4 km och det var skönt. Det var ju härligt väder.

 

Fikade lite när vi kom hem och då var vi ju värda en liten kaka! Pratade ännu mer och tillslut gick vi och la oss.

Pratade din pappa en stund men både han och jag var trötta så vi somnade rätt så snart. Imorgon ska vi få sova sidan om varandra igen.

 

Kom på när jag lagt på att vi inte pratat om att det var två månader sedan du föddes Gabriel eller att det var en månad sedan vi gifte oss så jag skickade ett sms till din pappa. Vi får väl fira en annan dag!

Av Carina - 20 maj 2008 13:08

Vaknade tidigt då din pappa skulle iväg till Sundsvall. Det är besiktning på huset idag så det är i dag det gäller! Åt frukost med honom och satt i trappen och vinkade av honom, känner att jag redan saknar honom. Men det känns bättre att han åker från mig än att jag blir ensam hon honom och ska åka hem helt själv. Det känns inte helt bra men mycket bättre än förra gången. Han ringde strax efter åtta då han nästan var hemma, skulle hem och fika och sen kolla upp en sista gång om det såg bra ut.

 

Jag gick upp och åt frukost nummer två. Det är nästan det bästa att jag får sätta mig med en macka och en kopp te. Skulle till Hanna och tvätta madrassen till husvagnen klockan nio så jag hade inte hela dagen på mig. Rätt som det var hade klockan rusat iväg och Hanna ringde. Borstade tänderna och cyklade iväg men madrassen där bak.

 

Stannade med Hanna i tvättstugan i nästan två timmar. Det tog ju tid att tvätta och sen hade jag in madrassen i torktumlaren, hoppas den inte har krympt! Hjälpte henne men hennes tvätt också, hon skulle mangla en del och en del skulle hängas upp. Men den mesta tiden bestod av att vänta så då pratade vi under tiden. Då jag körde därifrån tappade jag madrassen mitt i en uppförsbacke! Det såg så svart ut mot Hudiksvall men tänkte hoppas det inte kommer hit. Solen sken ju och då kunde jag hänga ut madrassen så den blev helt torr.

 

Hade precis kommit innan för dörren då det kom en rejäl hagelskur som varade rätt så länge. Det blev vita drivor på altanen men de försvann fort för idag har det varit riktigt april väder. Hagel, sol, regn, sol… så har det varit hela dagen. Tur att man skulle vara mest inne.

 

Idag skulle några från mitt jobb komma så jag hade bara förmiddagen på mig att städa och rensa upp det värsta. Började med sovrummet nere för det var lättast. Tömde och dammsugade det och sen torkade jag det och hjälp vad det var skitigt. Måste ha hjälp sen med att vända ner sängen.

Gjorde även köket sitt vänligt, det gick ju inte att sitta i vardagsrummet då det var helt upp och ner.

 

Linda ringde, det var meningen att vi skulle ut och gå idag men jag har ju inte tid. Men jag målade lådan i vardagsrummet vitt en gång innan de kom. Tog ner lite verktyg i källaren, sorterade där uppe. De skulle få med sig lakan till jobbet som ska bli mattrasor.

 

Åt lunch, även en nyttig en idag. Hade skickat två sms till din pappa och han hade inte svarat på några. Han skulle ju ringa då besiktningen var färdig. Nu blev jag orolig över att det hade hänt honom något. Det var längesen jag fick sådan idéer nu men nu kom dem. Jag skulle ju inte klara mig om det hände honom något. Till slut då klockan var över tolv ringde han, äntligen! Det hade tagit drygt tre timmar att besiktiga. Men de hittade inget så det var väl bra, men de som skulle köpa var med så det blev en del diskussioner. Men de var nöjda och nu ska de skriva avtal på torsdag.

 

Hällde i badvattnet och just som jag skulle gå i såg jag att de skickat sms från jobbet att de kom tidigare, hjälp! Jag fick skynda mig i badet så jag skulle hinna bli färdig innan de kom. Men jag kom upp och hann få på mig kläder, tog på mig ett par svarta byxor och en tröja och inte ens en liten valk syntes… jag kommer i några av mina gamla byxor nu men inte alla… men det känns ändå skönt att det är på rätt håll!

 

Marianne, Majken och Weronica från jobbet kom. Det var kul att se dem, jag ju längtat mycket efter dem och jobbet. Samtidigt som jag tycker att det ska bli jobbigt att komma tillbaka. Vi gick först en husesyn och sen satte vi oss i köket, Marianne hade bakat en kaka och jag fixade kaffe och te. De hade med sig fina presenter till mig, ett presentkort från personalen på Mobackes handelsträdgård i Bollnäs som tack för denna tid.  Jag fick även blomstercheckar i födelsedagspresent från ”nedre botten”. Jag tackar så jättemycket och det kommer så väl till pass i min nya trädgård. Så nästa vår ska jag åka ner till Bollnäs och köpa fina växter eller bärbuskar.

Jag tänker ju sätta fruktträd i år men handlar nog dem på Bauhaus där det var billigt och sen ska jag istället handla fina växter för pengarna jag fått av er så jag kan tänka på er varje gång jag ser blommorna. Så det få bli vackra blommor men mycket färg för det är så jag kommer att minnas Hamrelund.

Speciellt glad är jag över att jag inte fick något prydnads pynt för det är inte jag så mycket för!

 

Det var jätte trevligt att ha dem här, så har någon annan vägarna förbi, då jag väl är hemma. Så är ni alltid välkomna!

Jag berättade lite och vi pratade om annat till de skulle köra hem.

 

Då de kört målade jag en gång till på lådan i vardagsrummet men sen gjorde jag inte så mycket mer den dagen. Kom också på att jag skulle behöva hjälp med att välta ner sängen men det får Linda hjälpa mig med imorgon. Pratade lite med Anna, skulle kolla om jag kunde åka med dem från Östersund om jag vill. Satt vid datorn men kom inte för mig att skriva här trots att jag ligger back.

Pratade med Helena och då packade jag ihop julsakerna! De som din pappa har haft, det var inte mycket och så mitt som inte fått plats i någon låda. Det är bra att ha det i några stora lådor istället för många små. Ni som känner mig väl vet att jag har många jullådor!

 

Maggan kom in med min bilnyckel, hade bråttom hem men jag ringde till henne senare. Hon ska vara kattvakt nu när jag åker bort igen. Men Anna ska ju komma så då kollar de till dem. Kunde inte hålla mig så jag målade lådan en gång till men denna gång med rätt färg och det blir bra. Ska måla en gång till imorgon och sen är det klart.

 

Din pappa ringde och då satt jag vid tv, det var ju melodifestival semifinal som jag hörde lite på. Kollade inte så noga. Men jag gick upp och la mig för jag tycker att det är mysigare att säga god natt till din pappa då jag ligger i sängen och kan låtsas att han är där. Han somnar ju ofta tidigare än jag för är jag själv blir jag gärna uppe lite längre men jag borde ju sova tidigare så jag kommer upp på morgonen.

Då vi sagt god natt löste jag lite soduko och tänkte på dagen.


Tårarna rann då jag tänker på vilka underbara människor som jobbar på Hamrelund. Vilka fina presenter jag fick. Tänkte mycket på Hamrelund och grät, skulle vilja att din pappa var där och höll om mig men nu är det ju inte så. Jag blev inte heller ledsen för att han inte var där som jag trodde jag skulle göra utan det gick rätt så bra. Men det hjälper ju inte heller att ringa honom för vad ska han göra. Han får bara dåligt samvete över att han inte är här och inte blir jag gladare över att väcka honom. Till slut släckte jag och så fick jag koncentrera mig på att inte tänka på Hamrelund.

Av Carina - 19 maj 2008 21:07

Idag ringde klockan, vi skulle till kuratorn redan klockan åtta. Det var ju meningen att din pappa skulle köra vidare till Sundsvall men nu blev det ju inte så och det var väl ändå bra att komma upp i tid. Åt frukost och sen knallade vi över till familjecentralen. Träffade barnmorskan och fick en änglatrumpet av henne som jag ska försöka överleva.

 

Vi pratade mycket bygge och renovering hos kuratorn. Hon sa att det var viktigt att vi inte glömde oss själva. Hon sa att vi har byggt en mycket bra källare i vårt relationshus. Det välter inte så lätt. Vi har ju gått igenom en tuff kris när du Gabriel föddes och inte levde. Ändå rasade inte vårt relationshus. Men vi måste vårda källaren för att luckras den upp så rasar huset. Hon var orolig för att vi ska bygga och renovera för mycket så vi missar oss själva. Vi pratade också om dig Gabriel förstås och om din mamma som känner sig lite knäpp emellan åt. Tårarna kom idag med men inte lika fort och länge som det brukar. Men det känns bra att få komma och prata med någon som inte vi pratar med i vanliga fall. Det finns ju faktisk ingen som din mamma och pappa pratar med tillsammans om dig Gabriel och vad som hänt oss. Utan vi pratar ju på var sitt håll och så naturligtvis tillsammans.

 

Vi bestämde inte någon ny tid för juni månad är tuff för oss och i juli skulle hon ha semester. Men jag tror att vi behöver gå dit sen i augusti igen, för antingen är jag då gravid igen och då kommer det säkert att komma upp hur mycket som helst som vi kan diskutera. Jag tror att jag kommer att bli mycket oroligare än vad jag kanske tror idag. Dessutom har säkert din pappa många funderingar om hon kan nysta fram. För ibland tror jag att han vill skydda din mamma lite genom att inte lägga på mig hans oro. Detta är bara en gissning men det kommer ju att bli annorlunda om vi ska ha barn igen.

Det kan ju även behövas ett samtal med henne om jag inte blir gravid, för då kommer säkert andra frågor som behöver tas upp.

 

Din mamma tog genast tag i den tråden som kuratorn pratade om, vår källare i relationshuset. Så jag sa till din pappa att nu måste du följa med mig till Skåne. Just i juli är det lite mindre jobb på huset så det är den ända chansen vi har. Vi är ju ditbjudna till Anneli och Helena då och de var ju faktiskt uppe hos mig då jag fyllde år. Så nu hoppas din mamma på detta och tänker jobba mycket för att det ska bli så.

 

Då vi kom hem satte din pappa sig vid datorn och jobbade lite. Din mamma gick och målade lite här och där. Din pappa är så duktig och byter alltid om då han ska gör något men det gör inte din mamma. Så jag kan måla lite mycket enklare. Men eftersom att vi skulle vänta lite med att åka iväg och handla lite till och äta lunch. Din pappa fixade listen uppe vid tröskeln för det kunde han göra utan att byta om.

 

Vi åkte till brädgården igen och handlade förhoppningsvis det sista till huset. Sen åkte vi vidare till Finess och där bjöd jag din pappa på lunch. Det är ju ofta han som betalar när vi äter men nu slog jag till. De har så god nachos där som jag brukar beställa. Så vi käkade lunch och sen gick vi till bokhandeln och din pappa handlade en dagbok som vi ska ha till bygget.

 

Då vi kom hem så letade din mamma upp färgen till vardagsrummet men det fanns inte så mycket färg kvar så jag fick åka iväg och handla mer. Din pappa började med elen och din mamma åkte iväg men då jag kom fram ringde din pappa och ville ha ännu mer. Var i din mammas favorit affär, Dollar Store och handlade en tång till din pappa men han godkände den.

Färgen som din mamma hade köpt 2006 hade tagit slut! De hade bytt märke men som tur var hade de kvar några burkar som han bröt till mig. Handlade lite till din pappa också innan jag åkte hem.

Din pappa satte även upp listerna i sovrummet, det var bara små stumpar för de andra var dit satta redan innan.

 

Maggan med familj kom förbi, de skulle låna din mammas bil. samtidigt kollade de hur det gick för oss, din pappa var lite osocial för han var så fokuserad på att bli färdig. Det kom el i två rum och det mesta blev målat. Nu var det bara två väggar kvar som skulle listas men vi var tvungna att äta lite innan vi la ner för denna dag.

 

Couscous salladen som vi åt igår tyckte jag var så god så vi åt det idag igen men denna gång med fänkåls lax. Vinet glömde vi för så fort vi ätit färdigt jobbade vi vidare. Nu kändes det ändå som att vi hade bockat av det mesta som skulle göras.

 

Ann-Catrin ringde och jag pratade med henne samtidigt som din pappa hamnade i telefon med jobbet. Så vi jobbade på var sitt håll och din mamma lackade färdigt alla trösklar. Gjorde lite i ordning i rummet uppe. Rensade ut kläder, sorterade ut lakan och la ner i kassar och lådor.

 

Till slut var vi färdiga med allt utan badrummen och trösklarna men då var klockan nästan tio och vi var helt slut. Din pappa skulle ju köra hem till Sundsvall tidigt nästa dag så vi var ju tvungna att komma i säng. Då kom din pappa på att vi inte druckit upp vinet. Men din mamma hade ju redan borstat tänderna men sagt och gjort. Vi tog upp vinet och satte oss i sängen, den enda platsen som var lätt tillgänglig att sitta på! Där halvlåg vi halvdöda och drack vin, man vill ju gärna inte hälla ut det! Men det smakade bra även denna gång och sen somnade vi gott.

Av Carina - 18 maj 2008 21:06

Vi vaknar ju för tidigt för din mammas tid, men har man mycket att göra är det alltid bättre att komma upp i tid. Vi hinner ju alltid men att mysa lite först förstås.

Efter frukosten så skulle vi sätta upp lådan i vardagsrummet. Nu kändes det som vädret hånade oss genom att solen sken idag! Men nu var allt sågat så de så!

 

Eftersom att din mammas hus inte är så rakt svär din pappa otroligt mycket. Men till slut kom lådan på plats. Efter att ha fått flytta på de gamla reglarna som satt snett!

Din mamma började måla sovrummet. Det passade sig inte alls med en beige vägg där. Men jag hade ju vit färg så det var bara att sätta igång att måla. Jag har ju blivit så duktig på att täcka och tejpa så det kommer inget utanför längre och då slipper man ju extra jobb.

 

Igår glömde vi ju att äta köttfärssåsen som din pappa gjorde i förrgår men nu kollade jag på listan vad som skulle göras. Din pappa hade mycket mer att göra på sin lista så jag tog på mig matlagningen idag. Så jag värmde maten och kokte lite mer spagetti. Idag var det så fint väder att vi kunde sitta ute och det var ju härligt.

Lunch rasterna är inte så långa denna helg. Ingen dator sätts igång för då bara vi fastnar där.

 

Din mamma satte väv på lådan och då hade jag rejält med klister så det verkligen fastnade. Din pappa hade spacklat bra och slipat så det var bara att sätta upp. Bara och bara…det är inte så lätt att sätta upp fiberduk för den är så vinglig.

 

Nu har jag nog blandat ihop när vi gjorde var för nu kommer jag knappt ihåg att din pappa gjorde något…men det sattes lister uppe också. Dessutom hade din mamma slitit ner alla ventiler som nu din pappa fick fixa till. Vi köpte nät som han klippte till och satte upp men lister runt om. Det blev hur fint som helst.

 

Denna kväll skulle vi i alla fall ha den romantiska middagen. Så jag lagade lime kyckling och så hade vi couscous sallad till, otroligt gott! Vi drack vinet som jag fick av Helena i födelsedagspresent. Men vi drack bara halva flaskan för jag tål inte så mycket. Efter middagen tvättade vi oss och så gick vi ut och gick en runda. För fast att man har jobbat hårt hela dagen så man kanske inte behöver motionera mera så är det skönt att komma ut i friska luften. Så vi tog en liten tur bara och din pappa kollade in alla garage.

 

Då vi kom in fixade din pappa kaffe och så ringde Annapanna. Henne har jag inte pratat med på länge så det var skönt att höra hennes röst. Hon har ju kontakt med Maggan så hon vet ju lite mer. Men det är skönt varje gång man pratat med någon ny som man inte pratat med sen du föddes Gabriel.

 

Vi tog även en liten päroncognac till kaffet. Vi firade ju lite att din pappa sålt huset, fast vi vet ju inte hur det blir förrän besiktningen är gjord. Vi somnar ju så gott nu för tiden då vi sliter så hårt. Men din mamma sover inte alltid så bra sen, drömmer mycket och vaknar ofta.

Av Carina - 17 maj 2008 21:06

Eftersom att vi somnar tidigt så vaknar vi ju också tidigt, men måste vi inte kan vi ligga kvar rätt så länge och prata och kramas. Dessa dagar är sådana för fast att vi ska renovera mycket så vill man ju ändå han lite tid för varandra.

Idag då vi kom upp snöade det i alla fall inte och det kändes ju bra men det var kallt, inte sommarvärme direkt.

 

Åt frukost och så la vi upp dagens arbete. Idag ska vi inte sätta igång datorn för då hamnar vi bara där och så blir det inget gjort på en bra stund. Idag skulle vi i alla fall inte använda tiden till inköp för nu var allt inhandlat.

 

Din pappa gick ut för att såga skivorna till köket men efter ett tag började det snöa igen. Inte som igår för det la sig inte men det små snöade hela dagen. Så det blev till att ta upp parasollen. Är det inte sol kan man ju använda sig av den till annat! Din pappa är så bra på att svära! Han svor fantastisk mycket under köksskåps bygget. Först fick han inte ut kylen men din mamma hjälpte till och då gick det bra. Sen fick han inte in bygget men efter mycket svärande så gick det. Han låter värre än vad det är har jag lärt mig nu. Till slut var inbyggnaden på plats och det blev mycket bra. Nu ser man inte det fula längs ytterväggen, slapp spackla och måla. Så där ska jag ha ett vinställ och lite kokböcker, dörren som var till skåpet där innan jag inte att använda nu så det fick bli ett öppet skåp istället.

 

De sista listerna kom upp i köket, det var några kvartslister som inte var uppe än. Då ser man när man tittar noggrannare att det inte var målat överallt på listerna i taket som jag fixade för flera år sen…så det fick jag göra nu. Nu var köket åtminstone helt klart då det gäller renovering, skönt!

 

Vi åt vår gröt till lunch och sen på eftermiddagen kom Maggan med familj förbi. De skulle upp till Hamran och ville att vi skulle komma upp på kvällen. Just då kändes det inte så aktuellt men kanske, vi höll det öppet. Fredrick sa till mig att han tyckte att jag såg smalare ut, det kändes ju bra.

Det snöade som sagt men din pappa trotsade vädret och sågade färdigt skivorna som skulle bli en låda i vardagsrums hörnet. För blev han bara klar med sågandet så var det bra. Man visste ju inte vad det skulle bli för väder imorgon.

 

Din mamma gick mest och målade hela dagen, lite här och lite där. Sen tapetserade jag i sovrummet. Jag skulle ju sätta väv och när jag tog fram den så räckte det ju inte! Jag hade kollat upp att det gick bra med väv till vardagsrummet men jag hade glömt sovrummet. Nu var dessutom klockan för mycket så det fanns inte något ställe som var öppet. Vad gör man då? Gick ner och kollade i källaren och där hade jag tapeter kvar sen köket och det var ljus beiga och det kanske skulle kunna bli en bra fondvägg! Så jag satte upp dem.

 

Det var tänkt att vi skulle ha en liten romantisk middag denna kväll med vin och allt men vi tänkte vi måste ju vara sociala ibland. Så vi åkte upp till Maggan. Hoppade in i badet och sen fick jag hetsa på din pappa lite men han jobbar så hårt att han glömmer allt runt omkring. Eftersom att Fredrick tyckte jag såg smalare ut tänkte jag att då provar jag väl mina gamla byxor, och det gick ju bra. Äntligen kom jag i mina gamla byxor, dock inte alla men en del av dem så jag hade de på mig när vi körde och kände mig smal igen. Vi hämtade Maja på vägen upp.

Då vi kom upp hade de fixat mat men vi hade lite med oss, ett litet knytkalas. Framför allt hade vi med oss onyttigheter som vi delade med oss av eftersom att vi inte ska äta det så mycket nu längre.

 

Var där hela kvällen, då vi ätit gick vi och kollade på deras nya ställe de köpt och det var ett kul hus. Hade man inte haft något annat för sig kunde man ha roat sig där. De har köpt ett hus med alla saker kvar i! Kanske inte så kul för dem men oj vad roligt det skulle ha varit och kollat på allt och sett om det fanns något kul.

 

Innan vi åkte hem drack vi kaffe och åt godsakerna vi hade med oss. Sen var vi så trötta att vi var tvungna att åka hem. När vi väl kom hem somnade vi som stockar. Men vi var nöjda med dagens arbetsinsats.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se