Direktlänk till inlägg 31 maj 2008

Käre Gabriel 31 maj

Av Carina - 31 maj 2008 19:22

Idag vaknade vi upp på ett nytt ställe, det känns som vi är en Taikon familj! Men nu bor vi inne i ett villa område men det är lugnt och fridfullt här. Det känns bra att vi har nära till vatten och dusch.

Äntligen hade vi sovmorgon, gick inte upp förrän efter 10, det var längesedan kändes det som.

 

Efter frukosten åkte vi in till Östersund, vi skulle handla till grunden. Vi skulle till Byggmax men vi hittade inte så bra, vi fick veta ungefär vart det låg men det var ett otroligt stort industri- och shoppingområde så vi fick leta ett tag innan vi hittade.

Vi stannade till innan och packade om lite i bilen, den är full men annat vi måste ha med då vi ska fälla träden så vi hoppades att vi skulle få plats med allt…

 

Det fick vi men det var med nöd och näppe! Handlade betong och rör som vi ska gjuta i. Handlade även lite annat matnyttigt till gjutningen och så körde vi vidare till nästa shoppingställe. Skulle handla gasol och det blev en dyr historia. De nya behållarna kostar skjortan att inhandla sen blir det billigare när vi fyller på nästa gång.

 

Nu var vi hungriga och vårt nya inneställe är McDonalds och så äter vi Ceasar salladen. Det är mycket god och lite nyttigare än annat man får när man äter ute. Körde sen direkt till tomten och började jobba.

Din pappa skulle fälla träd och din mamma skulle rensa gamla vägen från pinnar och småträd. Det hade börjat blåsa så det var lite svårt med träden, det ena fälldes i rätt riktning men de andra två åkte åt fel håll, men det blev planerat så. Det var mycket slit med detta och det var otroligt varmt ute.

 

När träden var nere och vi hade flyttat stockarna in på tomten och rensat upp lite på vägen åkte vi hem och lagade mat. Din mamma var så slut så efter maten la vi oss och sov en stund. Det är nog allergin som gör att din mamma blir så otroligt trött. Då vi vaknade igen gick vi in och diskade.

 

Nu var det lite kallare och vi åkte tillbaka till tomten. På vägen dit åkte vi in till kyrkan och kyrkogården. Din mamma ville att vi skulle se hur minneslunden såg ut. Vi gick in och jag hade sett ett stort kors som jag trodde var minneslunden men det var det inte. Det var en mycket vacker plats med två bänkar, en ställning där man kunde sätta ljus eller blommor och i andra hörnet var det en liten damm med ett litet vattenfall. En stor sten där det rann vatten ifrån. Det var jättevackert där och det var en behaglig plats att gå till. Fick lite tårar i ögonen när jag tänkte på att de skulle gräva ner dig.

Jag frågade din pappa om han också tyckte att det var en bra idé att du fick bo på en minneslund och det tyckte han.

 

Vi åkte sen vidare till tomten och började jobba igen. Nu mätte vi upp vart garaget skulle stå. Satte ut en lina så man såg ena tomtgränsen i alla fall. Vi skulle leta upp platsen där friggeboden skulle stå och gjuta plintar till den. Nu visade sig att där vi skulle ha friggeboden var det fullt med stubbar så det går inte att gjuta denna helg. Vi måste be grävaren att ta upp några stubbar först. Din pappa blev lite knäckt över det men det finns inget annat att göra. Vi hittade i alla fall en plats där förråds boden ska stå.

 

Körde hem igen och klockan var redan åtta då vi kom hem, vart tar dagarna vägen? Vi gick in och duschade och sen skulle vi titta på tv men det fanns inget bra att se. Så din mamma skrev här och din pappa kollade på ritningarna. Vi har fått grundritningarna och nu känns allt lite mer på riktigt.

Din mamma har lagt ut lite mer på den andra bloggen också nu och kommer att lägga ut oftare där nu eftersom att det händer mycket mer nu. Men den bloggen är ju även din pappas så jag kan inte göra helt som jag själv vill…

 

Eftersom att det inte var något bra på tv så lärde din mamma din pappa ett kortspel, Skipp-bo.  Din mamma tycker mycket om att spela spel men det gör inte din pappa. Han är inte sådan tävlingsmänniska som din mamma. Men efter att din mamma hade lagt till många fler kort på sig själv ett antal gånger vann till slut din pappa. Det är i alla fall snällt av honom att vilja spela kort med din mamma när hon vill.

 

Gick sen och la oss, vi var båda trötta efter allt jobbande och det varma vädret gjorde ju sitt till.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Marianne

3 juni 2008 09:24

Otroligt fin minneslund, känns rofyllt när man ser bilderna, den kan vara viktigt att man verkligen får sitta ner och samtidigt må bra också fast det är jobbigt.
Kram på er, ni verkar ha fullt upp, men det verkar byggas med glädje också.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Av Carina - 8 februari 2017 21:24

Lite mer reflektioner! I maj/juni är det tre år sen jag blev sjuk, eller sen jag fick min dom.  Jag var ju troligen sjuk länge innan jag fick domen, åtminstone drygt ett halvår innan. Fast det är ganska lång tid sen så har jag fortfarande inte förl...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se