Direktlänk till inlägg 30 maj 2008

Käre Gabriel 30 maj

Av Carina - 30 maj 2008 11:31

När din pappa gick upp läste jag lite till i boken, jag har snart läst ut den men den var inte på så många sidor men intressant. Innan jag gick upp läste jag lite högt för din pappa:

 

Att mamman skulle uppleva så lite som möjligt och pappan skulle inte var med. Man drogade ner mamman med bland annat valium och lustgas. I slutet såg man till att mamman sövdes med så kallad slutnarkos. Barnet doldes snabbt under gröna dukar och vaktmästaren la det i en aluminium låda och det begravdes tillsammans med någon annan vuxen utan att föräldrarna fick veta vart. Troligen fick inte heller den andre vuxnes anhöriga inte heller veta att det begravdes ett barn tillsammans med den.

 

Tänk om det skulle ha varit så nu när du föddes Gabriel, jag säger det igen men då hade de fått spärra in mig. Att de bara tog barnet och trodde det var det bästa hur kunde de tro så. Kunde de inte tänka sig in i situationen själva, det måste ju ha varit någon barnmorska som varit med om detta själva.

 

Då vi ätit frukost körde din pappa till jobbet, han lämnade en hundralapp till din mamma så hon skulle kunna ta bussen in till stan om hon ville. Din mamma satte igång datorn direkt och började söka efter Ingela Rådestad, boken fick mig intresserad. Hon är barnmorska och professor i vårdvetenskap, och har gjort avhandlingar på att få döda barn. Hittade http://www.spadbarnsfonden.se där hon är engagerad i den föreningen.

Var inne och kollade lite litteratur som var nyare och beställde två böcker. Jag blev lite intresserad och kanske skulle jag kunna skriva om detta ämne i en ev uppsats.

Ägnade hela förmiddagen åt att kolla upp lite om ämnet och om Ingela. Hon intresserade mig, hon är ju barnmorska själv i grunden och har varit med om samma sak som jag. Så det känns som att man vill läsa mer om henne. Fick en ide om att jag kanske skulle kunna föreläsa om ämnet sen när allt har lugnat ner sig. För det är en hel del som är tänkvärt i hur man blir behandlad och hur man behandlar personer som varit med om att förlora ett barn. Vi hade ju turen att få bra stöd och hjälp i Lycksele och det skulle man ju kunna lära ut till de som ska hjälpa sådana som i vår situation.

 

Jag hade ingen lunch hemma och det var strålande solsken så jag tog på mig och knallade iväg till Krokom. Det var otroligt varmt ute och skönt! Först gick jag längs en 110 väg och det var kanske inte den mysigaste vägen och jag gick dessutom på fel sida, men man vill gärna inte gå över en sådan stor väg. Det kändes läskigt att gå där men snart kom jag ner på en gångväg. Gick genom campingen och där var det mysigt. Då jag kom ner i byn gick jag till Ica för att handla lite lunch och lite mer till middagen. Knallade sen hem igen, din pappa ringde under tiden men jag hörde ingenting eftersom att jag gick längs vägen. Jag var iväg på en tur på ca 1 timme och 10 minuter så det var ju en bra runda.

Då jag kom tillbaka var det otroligt varmt i husvagnen så jag satte mig utanför och åt. Din pappa ringde och hade lite om huset att berätta om.

 

Sov en stund, det tar på krafterna att vara ute i värmen och sen gick jag upp och skrev lite här. När din pappa kom gjorde vi middag och så åt vi innan vi åkte vidare. Var nere på affären i Krokom och handlade lite mat så vi slapp ta med husvagnen då vi handlade. Packade sen ihop och åkte till Orrviken.

Körde direkt hem till Mona och ställde upp husvagnen och sen gick vi in och duschade. Det var behövligt för din mamma, det är bara hel avtvättning som gäller i Annas stuga för det finns ingen dusch och vatten toalett där.

 

När vi kom in i vårt lilla hem så satte vi på fika och så tittade vi på en film. Äntligen fick din pappa se en film, men den var inte så bra enligt din mamma så hon skrev här istället och sen la jag mig och myste med din pappa tills han sett färdigt filmen.

Vi slocknade som stockar, det tar hårt att vara ute i värmen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Av Carina - 8 februari 2017 21:24

Lite mer reflektioner! I maj/juni är det tre år sen jag blev sjuk, eller sen jag fick min dom.  Jag var ju troligen sjuk länge innan jag fick domen, åtminstone drygt ett halvår innan. Fast det är ganska lång tid sen så har jag fortfarande inte förl...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se