Direktlänk till inlägg 1 maj 2008

Kära Gabriel 1 maj

Av Carina - 1 maj 2008 16:49

Vaknade av att din pappa kröp intill mig, det är skönt att ha han vid min sida. Sov bra men drömde konstigt. Har drömt mycket om dig Gabriel den sista tiden. Denna natt var min morfar med, han har ju varit död i 15 år men han kom upp nu igen. Han var så ledsen för att dels din kusin Ian var sjuk och för att du Gabriel inte fick leva. Min morfar har inte varit så känslig vad jag vet men nu grät han hejdlöst.

Jag har också drömt att du Gabriel, din mamma, mormor och din mammas mormor satt och väntade på en buss. Vi var alla vitklädda och jag vet faktiskt inte om du var levande eller död för jag samtidigt som jag sa till henne som skötte busstransporterna att vi skulle få förtur för du var död. Ändå kändes du så verklig just då.

En annan natt vaknade jag upp och satte mig upp och skulle flytta på din pappa för då trodde jag att du låg där emellan oss och jag var rädd att din pappa skulle lägga sig på dig.

Jag vet inte om det är för att jag har lagt sorgen lite åt sidan som gör att jag drömmer om dig istället. Det är ju inga mardrömmar men jag borde kanske bearbeta din död på dagarna istället.

 

Pratade lite om dig Gabriel när vi vaknat. Det blir ju ändå lite mer påtagligt när vi är här uppe. Tiden har ju gått så fort sedan du föddes och det har hänt så otroligt mycket under tiden. Det har varit fullt upp med sorg och med gäster. Tiden som vi skulle ha för oss själva har försvunnit och det ska vi ta igen denna helg.

Det rann lite tårar på din mamma när hon pratar om dig och varför du inte fick vara med oss här. Din mamma och pappa har tidigare prata om hur vi tänker på dig och hur det skulle ha varit om du var här. Din mamma tänker ofta i alla situationer hur det skulle ha varit om du varit med.

 

Åt frukost här inne i stugan och det var ju så varmt att det inte var lönt att elda, fast din mamma skulle gärna vilja göra det i alla fall men din pappa blir så varm då.

Vattnet frös ju när vi var här sist och nu var det ju spännande att kolla om det hade tinat upp. Vi hade tagit med oss vatten från din farmor och farfar igår så vi hade till toaletten och till köket.

Vi hade ju även med oss blommor som vi fått, våra blommor vi fått har varit väl beresta. Men vad gör man, man vill ju inte att de bara ska torka bort och att vi inte kan få nytta av dem. Så jag lånade en vas och satte blommorna på bordet.

 

Hurra! Nu har vi vatten igen, det hade tinat upp så pass att det fungerar. Det blir mycket lättare när man har vatten inne. Så enkelt att bara spola i vasken och toaletten. Man är ju lite bortskämd. Då kan vi duscha här inne ikväll.

 

Din mamma skulle ägna dessa dagar åt att skriva i bloggen och hon började direkt efter frukost. Din pappa skulle fixa något annat, vet inte riktigt vad. Jag fick flytta över dokumenten från din pappa dator till min egen. Gillar inte din pappas dator eftersom att den lever sitt eget liv…hoppar hit och dit och jag har ju nästan fått hjärtinfarkt av den så det är bra att jag kan använda min egen. Din moster sa att jag skulle skriva i word-dokument och sen klistra in men det gjorde jag ju inte men nu har jag lärt mig och har börjat med det. Så nu började jag skriva.

 

Gick in och åt lunch hos din farmor och farfar och sen gick jag tillbaka igen och fortsatte och skriva. När jag kom in igen för att dricka kaffe hade de fått gäster, din farfars kusin och man. De har också varit med om samma som oss för deras sons dotter dog också vid födelsen men av en annan orsak. Men de har fått en dotter till nu strax efter att Gabriel föddes.

Din pappa har fått prova ett bredband man kan ha med sig och din mamma gick in och kollade mailen. Hade då fått en sånt fint mail från en av min personal, kallar de för mina fast att de inte är det längre, men det känns så. Tårarna kom direkt, blev så rörd över hur fint hon skriver.

Det känns bra att jag fortfarande kan känna och gråta spontant, tycker att jag blivit sämre på det nu. Fick sitta en stund vid datorn tills tårarna runnit klart. Tittade på lite annat. Din pappa märke att det var nåt med mig då jag kom tillbaka och jag berättade och sa att han kunde få läsa det då vi kom hem till oss sen.

 

När vi fikat färdigt gick din mamma och pappa in till sig och så kollade vi om Internet fungerade även på din mammas dator och det gick bra. Så jag passade på att lägga in den 29 och 30 april på bloggen.

 

Efter middagen så stannade vi kvar hos din farmor och farfar för din mamma ville titta på studentsångarna från Lund. Jag ville se om våren verkligen var igång i Skåne, och det var den. Men det var inte så fint väder. Men det var grönt och fint.

 

Gick hem till oss efter det och sen tittade vi lite på tv innan vi gick in i duschen. Din pappa har gjort en fin dusch med tak dusch så vi kan få plats båda två samtidigt. Det är bra för varmvattens beredaren är inte så stor.

Då vi kom ut kom din mamma på att hon inte fått kvällsfika så då satte hon på tevatten och så fikade vi samtidigt som vi såg på första avsnittet på Hipphipp. Det var bra!

Gick sen och la oss och din mamma ville läsa lite så din pappa somnade men vaknade och sa till mig att jag också skulle sova så det var väl bara till att lyda…

    

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards