Direktlänk till inlägg 21 april 2008

Käre Gabriel 21 april

Av Carina - 21 april 2008 10:59

Jag hade satt klockan idag för jag ville ju vinka av mina vänner. Helenas bil var fullpackad och din morbror fick sitta i ett hörn i baksätet. De kom iväg tidigare än vad som var tänkt men de har ju långt att köra så det var väl lika bra.

Då de åkt iväg hämtade jag tidningen och sen gick jag upp och la mig hos din pappa igen. Sov en liten stund till. Din mamma tycker att det är mysigt att sova länge på morgonen, går gärna upp och äter lite och lägger mig sen igen och sover så gott!

 

Vi vaknade igen och låg och pratade och kramades. Idag är en speciell dag för idag skulle du Gabriel födas, du var beräknad till den 21 april men du kom en månad förtidigt. Eftersom att denna dag redan var lite speciell så tänkte vi att vi slår till och gifter oss idag.

Vi hade planerat att gifta oss innan Gabriel föddes men vi hann inte. Din mamma friade på skottdagen. Hon har nog aldrig varit så nervös i hela sitt liv, pratade så fort att din pappa inte förstod riktigt allt jag sa men han sa ja! Och sen fick jag berätta en gång till vad jag hade sagt.

Då vi redan bestämt att vi skulle gifta oss så tänkte vi göra det innan du föddes. Det är lättare att vara gift då det gäller juridiken. Skickade in hindersprövningen men den kom inte tillbaka godkänd förrän du var född. Direkt då kändes det inte så angeläget att gifta sig men viljan har vuxit fram under tiden.

Då kom din mamma på att just denna dag skulle vara en bra dag att gifta sig på, till din ära Gabriel.

 

Så när vi väl vaknat och ätit frukost så skulle vi välja kläder till din mamma, din pappas kläder var redan klart. Men vad skulle din mamma ha? Var jag tvungen att ha klänning eller kjol, eller kunde jag ha byxor? Jag har ju inte så mycket kläder framme för jag packade undan allt jag inte kunde ha då jag var gravid. Det är ju inte heller sommar och inte vinter så det är svårt att hitta något mellanting.

Till slut så tog jag en svart klänning, det är ju inte lika noga om man gifter sig borgligt som vi skulle göra. Vi kommer att gifta oss i kyrkan senare men det kommer vi att göra när vi får möjlighet. Närmaste tiden kommer mycket att handla om att bygga upp en ny tillvaro. Det bröllopet får då bli mer planerat. Då blir det riktig fest och förhoppningsvis i vinterskrud.

 

Eftersom att det var fint väder gick vi ut och började fixa i trädgården. Din pappa fick gräva upp rosenbuskar och din mamma krattade. Åt lite lunch och sen fortsatte vi igen med trädgårds arbetet. Efter mycket slit tog vi en fika och då såg vi att kl var 15.50 och vi skulle gifta oss kl 17.00 Linda ringde och jag berättade lite hur det var då jag fyllde år och då kom jag och tänka på ringen som jag skulle byta. La på luren och åkte 16.10 ner till köpingen för att hämta ringen. Kom då på att jag kanske skulle blommor! En liten brudbukett, nu hade jag inte så mycket tid så jag åkte in och köpte tre röda rosor och fick ett litet snöre med.

Körde hem och hoppade i badet 16.25 och sen gick allt undan. Vi skulle hämta Maggan och Fredrick 16.50 och de är inte alltid i tid men nu stod de och väntade på oss.

 

Åkte till förvaltningshuset i Ljusdal och där på biblioteket har de ett Hälsingerum som de använder till vigslar om man inte har egna förslag. Där var Kerstin som skulle viga oss och hon bad oss andas lugnt, då vi nästan kom springande in. Så vi lugnade ner oss lite och sen började vi. Hon tog den långa varianten och man minns ju inte så noga allt vad hon sa. Jag fick ju en filmkamera i födelsedagspresent men den hade vi ju inte med oss… men den nya telefonen hade vi med och kamera.

När hon frågade mig och jag tog din pappa till äkta man tänkte jag: går det till så här även borgligt? Vet inte riktigt vad jag tänkt innan men jag sa naturligtvis JA. Det gjorde även din pappa och sen var vi gifta. Maggan och Fredrick tog lite bilder på oss och sen åkte vi iväg för att äta lite. Det var ju måndag så alla ställen är ju inte öppna men vi hittade ett ställe.

 

Vi fick ett nyckelskåp av Maggan och Fredrick som en symbol att nu ska vi dela allt. Det var riktigt passande för din pappa svär jämt över sitt nyckelskåp. Åt gott och din mamma drack dagen till ära vin. Sen gick vi till nästa ställe och tog en Irish coffe, men det var för lite socker och grädde i den för att den skulle passa din mamma i smak!

 

Då vi gick hem ringde Anna och då var jag ju tvungen att berätta för henne om vad vi gjort. Hon skrek i luren och gratulerade oss.

Då vi kom hem packade din mamma för hon skulle ju inte vara hemma på några dagar nu. Men vi skulle ju upp tidigt så det blev ändå en ganska tidig kväll.

 

Låg och pratade om hur det blivit och om hur mycket vi har hunnit med under vårt första år tillsammans. Att det känns helt klockrent mellan oss och att det inte har funnits några tvivel angående att det skulle vara Vi. När man genomgår något så traumatiskt som vi gjort nu när du Gabriel dog så kommer man nog antingen närmare varandra eller så glider man isär. Vi har bara kommit närmare varandra men vi hade ju egentligen bestämt oss för länge sedan att vi skulle gifta oss men vi hade ju inte satt något datum men nu är vi glada över att just din dag även blev vår dag.

Även om vi är mitt i sorgen känns det inte fel att gifta sig nu. Men det skulle kännas fel att ha ett stort bröllop med stor fest just nu. Vi hade ju redan bestämt att vi skulle gifta oss innan vi fick barn och även om vi inte har barn på gång nu så vill vi gärna vara förberedda om det blir så.

 

Ditt gosedjur giraffen som du fick av mormor har ju din mamma som en symbol för dig Gabriel. Den var naturligtvis med i din mammas handväska under vigseln och jag sa till din pappa att tänk om Gabriel kunde ha varit med idag. Det känns alltid så sorgligt när man tänker på allt du skulle kunna vara med på men som du aldrig kommer att vara med på.

 

En sak är säker och det är att vi gifte oss idag till din ära kära Gabriel.

 
 
Ingen bild

Linda

6 maj 2008 20:50

Va fin ni är!! GRATTIS!!

 
Ingen bild

Grattis

6 maj 2008 21:17

Stort grattis till er. Åå så fina ni är.
Kan inte sluta titta på er. Vill så gärna krama om dig. Kommer att sakna dig så mycke nu när du slutat.

Bamse kramar
Britta Larsson

 
Ingen bild

Ann-Catrin

7 maj 2008 21:09

Ännu ett stort GRATTIS till Er båda och många många kramar med mycket ljus och värme
från oss på Söderslätt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards