Direktlänk till inlägg 18 april 2008

Käre Gabriel 18 april

Av Carina - 18 april 2008 16:00

Grattis!!! din mamma fyller 40 år idag, men är lika ung och vacker som vanligt.Har fått lite påbackning på att jag inte skriver men jag har ju haft en massa gäster men nu är de hemma igen och jag är i Sundsvall. Har iaf skrivit färdigt den 17 april nu och fortsätter nu med denna stora dagen.


Din mamma hade ju önskat sig frukost på sängen så öronpropparna var ju i så jag hörde knappt när din pappa ringde. Men svarade till slut och han undrade lite över allt han skulle ta med sig och skulle bara checka av. Sen la han på utan att gratulera din mamma...det var fräckt! och snopet! La mig tillrätta igen och efter 10 minuter kom din morbror Johan, Anneli och Helena och sjöng för mig med frukostbricka och paket. Kan det blir bättre?  Naturligtvis att du Gabriel varit sidan om.

Fick en telefon av din morbror, ville ha en sådan när jag fick barn så jag kunde enkelt kunde ta kort och skicka iväg. Men jag hoppas jag får använda mig av den till dina syskon istället. Av Anneli, Helena och Rickard fick jag HippHipp dvd och det har din mamma önskat sig länge, nu ska jag visa din pappa vad riktig humor är! och så fick jag presentkort på Granngården så jag kan handla fruktträd. Vill ha många och så vill jag plantera i år så det blir någon frukt snart!!

Då frukosten var uppäten gick jag ner och för att ta ett bad så jag var ren och fin när gästerna kom.


Först satte jag igång badvattnet sen gick jag ut och hämtade posten och där var paket! Även Maggan kom med blommor och en blåbärsbakelse, vet att din mamma gillar lite sötsaker. Så jag tog paus i badvattnet. Öppnade paketen, det ena var från din mammas gamla, unga, arbetskamrat Jeanett. Jag fick te och nyttigt godis! Hon vet att jag inte ska äta härdade fetter! Det andra var från familjen Svensson, där fick jag en ministaty av mamma, pappa och barn, jättefin och så fick jag mer te och presentkort på IKEA. Ska handla glas som vi ska ha till vardagsfint. Fick även en massa grattis kort och lite blomstercheckar. Det är jättekul att fylla år tycker jag för jag är barnsligt förtjust i paket.

Det har även kommit flera sms och jag tackar alla som uppvaktat mig, ingen nämnd och ingen glömd.


Maggan åkte till jobbet och jag hoppade i badet. Det fick gå fort för snart kom de andra gästerna. Både din mormor, farmor och farfar skulle ju komma. Hann precis på få mig kläderna när de kom. Först kom din pappa, farmor och farfar och strax efter din morbror och mormor.

Fick mer paket, fick en videokamera av din pappa, farmor och farfar. Det var också ett önskan som jag hade för att du skulle komma. Att jag ville filma allt du gjorde, men nu får jag även vänta med den tills dina syskon kommer.


Fast att jag inbillade mig att du inte levde i magen så märker man nu så här efteråt att allt var planerat för att du skulle komma ut frisk och pigg. Men det ville sig inte så men oj, vad jag hade önskat att det vore så. Att du lille Gabriel var här hos din mamma och pappa och förgyllde våra dagar. Det fanns ingen annan plan och det märks nu då allt rasar som man tänkt sig, du skulle göra så mycket gott för oss vår älskade Gabriel.


Jag fick en pärlguldring av din moster, mormor, kusin Ian och Danne. Den var för stor men jag ska byta den imorgon. En sådan har jag önskat mig länge.


Din mormor och morbror hade med sig fika så vi fikade tillsammans då alla hälsat. Detta var ju första gången som din mamma och pappas familj, delar av den, träffades. Vi tog in din mammas farmor gamla bord med skivor i så vi fick plats alla.


Din moster ringde och grattade mig och så berättade hon att när hon kom på sjukhuset undrade de varför hon var där. Skulle inte du fira din syster? Då hade doktorn svarat på mailet men det har kommit bort, han sa att eftersom att Ian är där så ofta kunde de ta det en annan dag. Så då hade de kunnat varit med här hos oss idag. Det känns riktigt tråkigt och dessutom hade hon haft det tufft då hon åkte själv på tåget och skulle byta i Stockholm. Missade ju nästan tåget. Men man kan ju inte göra saker ogjort men det hade varit kul om hon varit här hos oss.


Din pappa hade framkallat kort på dig Gabriel och förstorat dem så jag satte in dem i en ram. Det är en ram med plats för tre bilder. Det är en bild på dig i helfigur, där man ser dina söta kläder och ditt ansikte uppifrån så man kan se vem du är lik. Nästa kort är där du ligger i korgen med din lilla gosegiraff och de sista är på hela familjen, du Gabriel, din mamma och pappa. Har hängt upp den mellan fönstrena så nu har jag tagit ner Australien tavlorna, får hitta någon annan plats för dem.

Din morfar ringde, Mia, Ann-Catrin, Anna, Malin...säkert flera som jag inte kommer på så här i efterhand.


Din pappa fixade lunch så vi åt lite soppa. Det var fint väder så vi satt ute i solen sen och din mormor och farmor kollade in växligheten i trädgården. Din farfar tog en promenad.

Din mormor och morbror fixade till grytan sen och Helena hade kökstjänst som alltid och i detta läget var jag extra glad för det. Jag har varit orolig för att det skulle förväntas mer av mig men jag fixar inga krav på mig. Tårarna kommer då direkt och det känns som världen rasar. Din pappa visste ju om och även din mormor hur jag kände så de tog tag i saker utan att jag behövde be dem. Det kändes skönt.


Maggan och familj skulle komma kl 17 så då hade vi färdig maten. Din pappa hade skalat potatis och fixat sallad, grytan var färdig och vi satte oss att äta. Det smakade mycket bra trots att din mamma hade blandat kalvkött med vanligt kött…är inte den bästa i köket men det blev ändå gott.


Eftersom att din farmor och farfar skulle åka till Sundsvall och sova så tog vi kaffet direkt på maten så de kunde åka medans de var ljust. Både din pappa och farmor samt Maggan hade bakat kladdkakor så vi hade mycket kakor. Det smakade bara bra. Under kaffet reste sig din morbror upp och tog tag i sången. De sjöng alla för mig och sen blev det ett skånskt trefaldigt leve. Fast att din mormor gärna ville ha ett fyrfaldigt men din mamma är patriot så hon hurrar bara 3 gånger oavsett hur många alla andra hurrar. Tack! Det var en fin sångstämma!


Din farmor och farfar tackade för sig och åkte hem, så gjorde även Maggan med familj. Jag har ju varit orolig för att träffa barnen för jag visste inte hur jag själv skulle reagera på deras frågor eller brist på frågor. Men nu bjöd jag med dem på kalaset men det var bara Maja som kom för de andra var på andra äventyr. Hon var lite blyg för mig men sen när de skulle åka hem så var hon riktigt kramsjuk. Det kändes som vanligt.


Vi satt mest och pratade sen när de andra hade gått, din pappa filmade lite nu och då. Din mamma hade fått en flaska ”champagne” i julklapp men då låg ju du Gabriel i magen och jag kunde inte dricka den. Men nu tog jag fram den och ville utbringa en skål. Dels för att din mamma fyllde 40 år och dels för att imorgon är det 1 år sedan din pappa och mamma träffades första gången. Så vi hällde upp champagnen och skålade.

Då fick din mormor för sig att vi skulle ta lite kort, dels på din pappa och mamma och dels på din mormor, mamma och morbror. Så det blev fotostudio i vardagsrummet.


Då vi skulle sova saknade vi en säng till din mormor, men den stod i källaren. Det blev diskussioner om var hon skulle sova. Din mormor sa att hon kunde sova i soffan men Helena och din morbror erbjöd sig sina sängar och att de kunde sova i soffan istället. Men tillslut sa din mormor är man över 60 år ska man väl själv få bestämma vart man ska sova och hon intog soffan. Din mamma fixade täcke och kudde till henne. Sen gick din mamma och pappa och la sig. Det har varit en lång dag men en bra dag.


Jag hade bestämt mig för att det skulle bli en bra dag och en glad dag och det blev det. Jag tror inte Gabriel skulle vilja att jag satt och grät hela den dagen. Jag saknar ju dig Gabriel alla dagar och önskar att du vore här men trots allt blev det en bra dag. Är ju jätteglad över att alla ville komma. Jag hade ju trots allt inte bjudit in dem utan de kom av sig själva och det känns extra kul. Nu bor jag långt bort och vet att det är fler som skulle vilja vara där men pga avståndet inte kom. Det hade även blivit för mycket för mig då också tror jag och jag hade inte orkat. Nu blev det lagom och det kändes skönt att inte alla bara for iväg utan att de stannade kvar och sov över.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards